سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برای دل، چیزی تباه کننده تر از خطا نیست . [امام باقر علیه السلام]
 
شنبه 95 مرداد 30 , ساعت 4:51 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله ترجمه شده تحقیق در عملیات به همراه متن انگلیسی pdf دارای 10 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله ترجمه شده تحقیق در عملیات به همراه متن انگلیسی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله ترجمه شده تحقیق در عملیات به همراه متن انگلیسی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله ترجمه شده تحقیق در عملیات به همراه متن انگلیسی pdf :

دانلوددانلود مقاله ترجمه شده تحقیق در عملیات به همراه متن انگلیسی pdf

تحقیق در عملیات (پژوهش عملیاتی ) : ابزار بهره وری
نحوه ایجاد بهبود بهره وری واقعی

نوشته لئوپرینگل
خلاصه مطالب
کانون اصلی توجه OA برای مدیریت عبارتند از تعیین مراحلی که می توان به واسطه آنها به بهبود بهره وری دست یافت . تحقیق در عملیات به عنوان ابزار ارزشمندی در این تحقیق به شمار می رود و می توان از آن به عنوان رشته ای یاد کرد که به ایجاد و مدیریت بهبود بهره وری تخصیص یافته است . پژوهشگران عملیاتی روشهای دستیابی به سطوح بالای عملکرد را شناسایی می کنند .

آنها از طریق ادراک مشکلات در سطح سازمانی به بهبود بهره وری دست می یابند . راه حل های آنها به طور طبیعی از روشی نشات می گیرد که به واسطه آن می توان این مشکلات را توصیف ، درک و ارائه کرد . روش یک پژوهشگر عملیاتی عبارتند از تجزیه و تحلیل خصوصیاتی چون سود ، هزینه ، راندمان و سایر موارد عملی و قابل سنجش . تحقیق در عملیات یا به عبارت دیگر به کاربردن روشهای تحلیلی پیشرفته در جهت اتخاذ تصمیمات بهتر تحت عنوان علم برتر نامیده می شود . سازمانهایی که در شناسایی فرصت هایی که می توان از آنها در جهت بهبود بهره وری ذاتی موجود در ساختار شرکت استفده کرد به O.R (تحقیق در عملیات) اعتماد نمی کنند احتمالا کمتر از توان بالقوه خود به فعالیت می پردازند . دامنه اندوخته های حاصله به واسطه الگوهای O.R بسیار گسترده است ( از مبالغ نسبتا کم تا مبالغ چند میلیارد دلاری) نمونه هایی از بهبود بهره وری که بدون وجود O.R هرگز امکان پذیر نبود در مطالعه شرکت هایی چون سیرز ، ویرهالر ، تاکوبل ، HP ، پروکتر و گمبل مشاهده می شود .
همه ما اذعان داریم که قدرت مدیریت برخی از افراد بهتر از بعضی دیگر است . این موضوع حتی در سطوح بسیار بالای یک سازمان نیز مصداق دارد .
پرسش : اجرای ماهرانه چه وظیفه ای در تعریف شما از برتری در مدیریت از اهمیت بسزایی برخوردار است که در پاسخ به پرسش بالا می توان به چندین موضوع اشاره کرد اما قطعا این موارد با توجه به تجارت مورد نظر متفاوت خواهند بود . برخی از پاسخ ها توانایی هایی چون دانش

استراتژیک را مورد توجه قرار می دهد اما برخی از آنها مهارت های میان فردیی چون شخصیت و قدرت مدیریت را مورد تاکید قرار میدهند. اکثر پاسخ ها به حقایق اساسی اشاره دارند از جمله این که مدیریت خوب در رابطه با ایجاد سازمان کاملی است که چندین بخش ناقص تشکیل شده است .
یکی از این پاسخ ها مسئولیت منحصر به فرد مدیریتی را برای ایجاد حداکثر از حداقل (یا به عبارت دیگر رسیدن به حداکثر از طریق منابع مالی ، مواد و نیروی انسانی محدود و پر هزینه موجود ) م .
ایجاد حداکثر از حداقل به هیچ وجه مفهوم ناآشنایی نیست . مدیریت کل بهتر از هر کس دیگری از نیاز رو به افزایش به این توانایی مطلع است و بالاخص شدت رقابت امروز و افقهای زمانی کوتاه مدت را نشان می دهد . بهبود بهره وری برای اکثر سازمان ها حائز اهمیت است و بدون آن برخی از شرکت ها با ناکامی مواجه خواهند شد .
بنابراین در راس اکثر اهداف مدیریتی بهبود بهره وری قرار دارد .
در حال حاضر بهبود بهره وری به بحث داغ روز تبدیل شده است . بهبود بهره وری مسئول ایجاد بسیاری از نگرانی های اقتصاددانها درباره آنچه که تحت عنوان اثر ثروت نامیده می شد است . علاوه بر این در حال حاضر همگان اذعان دارند که بهبود بهره وری امکان رشد سریع اقتصادی را به وجود آورده است این حقیقت در سطح سنجش اقتصاد کلان مورد قبول است و کاملا در شرکتهای خصوصی شهود است . بنابراین از آنجا که بهبود بهره وری برای تجارت رشد و رونق دائمی را به ارمغان می آورد ، درک تجارت با تجارت ، بخش با بخش و جایی که بهبود بهره وری از آنجا سرچشمه گرفته بسیار مهم است . همچنین مدیریت باید بداند چه مراحلی را برای افزایش بهبود بهره وری انجام دهد خصوصا قبل از این که هر گونه اقدامی از سوی رقبا صورت گیرد .
تحقیق در عملیات به عنوان یک رشته در رابطه با ایجاد و مدیریت بهبود بهره وری است . در واقع در یک مفهوم واقعی می توان گفت که بهبود بهره وری هدف منحصر به فرد O.R محسوب می شود و این همان چیزی است که باید انجام دهیم . مطرح کردن پرسش بهبود در بهره وری یک سازمان بدون در نظر گرفتن مزایای کاملی که O.R ارائه می دهد مشابه اتخاذ بهبود مورد نیاز در سلامت فرد بدون در نظر گرفتن انجمن دارویی است . حوزه تحقیق در عملیات بهبود بهره وری می باشد .
افراد OR به ترتیب بدین صورت قابل شناسایی هستند . 1- کانون توجه بر بهره وری متمرکز است 2- روش شناسایی ، توصیف ، درک و ارائه یک مشکل افراد تحقیق در عملیات مشکلات را مجسم می کنند . باید راه حل های ما از روشی نشات بگیرد که در آن ما مشکلات فرصت ها را در اولین مرحله مجسم کرده ایم . ما روی مشخصه هایی چون سود ، هزینه ، راندمان و سایر موارد عملی و قابل سنجش عمل می کنیم . معمولا هدف ما دستیابی به سطوح بالاتری از عملکرد است و ق در عملیات عبارتند از : روش فکر کردن در مدیریت به عبارت دیگر ریشه استنباط ما از رضایت دقیقا مشابه رضایت در مدیریت کل است .
با توجه به این دیدگاه گزینه های جایگزین کدامند ؟ چنانچه شما ناچارید که آن را داشته باشید احتمالا باید یا آن را خریداری کنید یا آن را ایجاد کنید و یا هر دو . این بدان معنا است که باید اطمینان حاصل نمایید که شرکت شما به منظور ایجاد این بهبود ها نیروی OR کافی و با کفایت

در اختیار دارد . در غیر این صورت باید مهارت ها و راه حل هایی را خریداری نمایید که توسط افراد خارج از شرکت که شغل آنها ارائه این گونه خدمات است به وجود آمده است . در این حالت ممکن است مهارت و راه حل ها به شکل نرم افزار های یا در قالب سازمان های مشاور ارائه گردد .
نکته اصلی آن است که این موضوع به عنوان مبنایی محسوب می گردد که باید به خوبی آن را پوشش داد . اگر تا کنون برای بهبود بهره وری مسئولیت را در سازمان تان ایجاد نکرده اید یا اگر تا کنون افراد تحقیق در عملیات را در فرصت های بهره وری موجود در ساختار شرکت خود به کار نگرفته اید این احتمال وجود دارد که شرکت شما پایین تر از حد توان بالقوه خود فعالیت نماید .
در این جا به چندین نمونه از فعالیت هایی که توسط افراد تحقیق در عملیات صورت گرفته اشاره می شود نه بدان چه آنها درباره آن گفتگو کرده اند یا برای آن آموزش دیده اند یا آن را وعده داده اند . فهرستی که در ذیل آورده شده است شامل نمونه هایی از آن چیزی است که افراد OR انجام داده اند . در این فهرست فقط به چندین نمونه از مواردی اشاره شده است که میلیارد ها دلار برای اقتصاد آمریکا و موسسات آن به ارمغان آورده است . در همه این موارد به سودی اشاره می کنیم که بدون این روش امکان پذیر نبود ، سودی که به کمک آن اقتصاد ما تا میزان بی سابقه ای رشد کرده است و تورم را نیز به دنبال داشته است ( از دیر باز افراد بر این عقیده بودند که نتیجه اجتناب ناپذیر چنین رشدی تورم است )
شرکت سیرز و رئوباک مدیریت ناوگان ایالات متحده را که مشتمل بر بیش از 1000 وسیله نقلیه بود را بر عهده داشت . این شرکت سالانه بیش از 4 میلیون ارسال انجام می دهد . این شرکت 46 دفتر ارسال دارد و بزرگترین سرویس ارسال اسباب و لوازم در ایالات متحده به شمار می رود . همچنین این شرکت یکی از ناوگانهای ایالات متحده را که مشتمل بر 12500 وسیله خدماتی و کارکنان وابسته تعمیرکارها است را شامل می شود . تقاضای سرویس سالانه 15 میلیون است و در آمد حاصله از این کار در حدود 3 میلیارد دلار است .
پژوهشگران عملیات سیستمی را طراحی کردند تا بتوان به واسطه آن متغیرهای زیر را بررسی کرد برنامه مشتری و زمان مورد نیاز برای عملکرد ، زمان تخمین زده شده برای سرویس مورد نیاز ، وسایل نقلیه و وسایل کارکنان ، مهارت های مورد نیاز ، قابلیت استفاده و دسترسی به قطعات و

کالاها و ; این سیستم به منظور برنامه ریزی خود کار همه اشکال عملکرد به گونه ای طراحی شده که 1- روزنه زمانی دقیق و راحتی را برای مشتریان سیرز فراهم می سازد 2- هزینه را به حداقل می رساند . 3- معیارهای واقعی هدف عملکرد (از قبیل رضایت مشتری ) را به حداکثر می رساند . این تلاش باعث کاهش هزینه 9 میلیون دلاری و پس انداز مداوم 42 میلیون دلاری در هر 
شرکت ویرهاوسر یکی از بزرگترین شرکت های کالاهای جنگلی در جهان می باشد که درآمد آن بالغ بر 13 میلیارد دلار است . از آنجا که این شرکت عمدتاً یک شرکت تجاری کالا به شمار می رود .
منافع آن از موارد زیر ناشی می گردد 1- کنترل هزینه ها 2- استفاده بهینه از شالوده مواد خام شرکت (یعنی درختان) این تصمیات نهایی از اهمیت بسزایی برخوردارند چون این تجارت بیش از یک میلیارد فوت مکعب در هر سال از تولید شامل می شود .
مشکل اساسی شرکت ویرهاوسر این بود که تصمیمات اصلی در زمین های اطراف شهر اتخاذ می شد که از حقیقت نهایی بازار فاصله زیادی داشت . این تصمیمات عبارت بود از آن که در کجا ساقه را به صورت کنده برش دهیم ؟ طول این کنده ها چه قدر باشد ؟ کاربرد نهایی این کنده ها در چه زمینه ای است (صادرات ، الوار ، تخته چند لا ، کاغذ) توجه داشته باشید که این تصمیمات قطعی و لازم هستند .
پژوهشگران عملیات در شرکت ویرهاوسر این مشکلات را مورد توجه قرار دادند که همین امر باعث شد بالغ بر 100 میلیون دلار صرفه جویی شود . نائب رئیس گروه – دانش راش – خاطر نشان کرد این کار رفتار ما را به گونه ای تغییر داد که باعث رسیدن به سود آوری بیشتر شد و این تغییرات همچنان ادامه دارد . نه تنها سهام سود و زیان ما در خلال زمان ادامه یافت بلکه اهمیت آن در طول زمان و تحت شرایط اقتصادی صنایع مختلف افزایش یافت . این مزیت منحصر به شرکت ویرهاوسر است و در حال حاضر هیچ یک از رقبای ما از آن بهره مند نمی باشند .
در سال 1993 ، شرکت نشنال کارنتال (national car rental) با انحلال مواجه شد . شرکت جنرال موتور در آن سال به خاطر مالکیت خود 744 میلیون دلار مطالبه کرد . شرکت در آن شرایط بحرانی برای بقا باید در کوتاه مدت به سوددهی می رسید . به همین دلیل برنامه پیچیده مدیریت در آمد را آغاز کرد . بخش اصلی این برنامه مجموعه ای از چندین الگوی تحلیلی تحقیق در عملیات بود که به منظور مدیریت ظرفیت ، قیمت گذاری و ذخیره مورد استفاده قرار می گرفت . وقتی این برنامه

مدیریت این کارها را بهبود بخشید به طور شگفت آوری در آمد شرکت افزایش یافت . اجرای مقدماتی این برنامه در جولای سال 1993 نتایج مستقیمی را به بار آورد و دوباره شرکت را در حالت سود آوری قرار داد . در جولای سال 1994 شرکت نشنال سیستم مدیریت جدید ترین تکنولوژی در آمد را به اجرا در آورد و در سال اول در آمد را تا مبلغ 56 میلیون دلار بهبود بخشید در آوریل سال 1995 شرکت جنرال موتور شرکت نشنال را به مبلغ 12 میلیارد دلار فروخت .
شرکت پروکتروگمبل در بیش از 140 کشور بیش از 300 نوع از کالاهای مشتریان را تولید و بازاریابی می کند p&G رهبر جهانی بازار در 7 گروه از کالاها به شمار می رود . در سال 1995 میزان فروش

این شرکت معادل 335 میلیارد دلار و سوددهی آن 264 میلیارد دلار بود . دو سال قبل از آن یعنی در سال 1993 شرکت به ارزیابی و طراحی مجدد منابع یابی تولیدات خود و سیستم توزیع عملیات آمریکای شمالی پرداخت .
تحقیق در عملیات در تلاشی که در جهت افزایش راندمان فرایند های کاری ، حذف تکرار و توجیه تولید و توزیع صورت می گیرد نقش اساسی دارد . این تلاش در جهت تجدید سازمان زنجیره عرضه که مشتمل بر روشهای تحقیق در عملیات از قبیل برنامه ریزی عدد صحیح ، الگوهای بهینه سازی شبکه و سیستم های اطلاعات گرافیکی است صورت می گیرد و باعث کاهش 20 درصدی در تعداد ماشین آلات آمریکای شمالی و صرفه جوی بیش از 200 میلیون دلار در سال می شود . در حال حاضر P&G نیازمند آن است که همه تصمیمات منابع یابی بر اساس الگوهای تحقیق در عملیات باشد . علاوه بر این شرکت مرکز جدیدی را در مقر خود در Cincinnati تاسیس کرده است . این مرکز به منظور حل مشکلات تجاری شرکت P&G یا تحقیق در عملیات به وجود آمده است .
شرکت هولت – یا کارد در سال 1993 به منظور تولید چاپگرهای ink-jet سیستمی را طراحی کرد اما این سیستم برای برآوردن اهداف تولیدی شرکت به قدر کافی سریع و قابل اعتماد نبود . در آن زمان این چاپگرها بازار را اشباع کرده بود . در نتیجه همه چاپگرهای تولید شده به سهام بازار و در آمد فروش تبدیل نشد .
پژوهشگران عملیات از روشهای تحلیل در جهت پیش بینی ظرفیت و تعیین ابعاد و موقعیت بافرهایی (میانگیر) استفاده می کنند که به منظور افزایش ظرفیت طراحی شده است . این کار باعث افزایش در آمد 280 میلیون دلاری و بهبود بهره وری 50 درصدی شده است . در سال 1997 شرکت تاکوبل در حدود 6500 فروشگاه در اختیار داشت و فروش سالانه آن در حدود 46 میلیارد دلار بود . این شرکت مجموعه ای تلفیقی از الگوهای تحقیق در عملیات را مورد استفاده قرار داد از جمله پیش بینی حضور مشتری ، همانند سازی در جهت تعیین سطوح بهینه نیروی انسانی که برای فراهم کردن سرویس مطلوب مشتری مورد نیاز است و به کار گیری الگوهای بهینه در جهت برنامه ریزی و تخصیص نیروها . این تلاش در سال 1997 باعث صرفه جویی 53 میلیون دلاری در هزینه نیروی کار شد .
این موارد صرفا نمونه کوچکی است که بدان اشاره کردیم . دامنه صرفه جویی هایی که به واسطه الگوهای تحقیق در عملیات ایجاد می شود بیش از میزان انتظار شما است . گاهی این الگوها باعث صرفه جویی مبالغ اندک و گاهی باعث صرفه جویی مبالغ هنگفت چند میلیارد دلاری می شود . بانک داران سرماه گذار و سایرین به منظور ارزیابی شرکتها و ارائه خط مشیی در فعالیت ادغام از OR استفاده می نمایند .
در بازاریابی چندین دهه OR به طور موفقیت آمیزی در جهت پیش بینی عملکرد مالی کالاهای جدید و ارزیابی ارزش نام یک مارک تجاری استفاده شده است . حوزه گسترده ای از امور که در بازارهای مالی صورت گرفته تحت عنوان مهندسی مالی نامیده می شود . به طور مثال برنامه های خرید و فروش معمولا توسط دانشمندان ذکر می شود تا بدین ترتیب فعالیت روزانه بازار توضیح داده شود . همه این موارد در حوزه تحقیق در عملیات قرار می گیرد .

ماورای همه این سهام قابل محاسبه OR در تجارت ، طیف گسترده ای از ارزشهای واقعی وجود دارد که محاسبه دقیق آنها دشوارتر است . به طور مثال تصمیماتی که بر مبنای میانگین عددی است معمولا ناچیز است . افراد OR از این موضوع و دلیل آن مطلع هستند . میانگین ها اطلاعات را از بین می برند . باید قبل از تصحیح تصمیمات طیف کاملی از اطلاعات را در اختیار داشته باشیم و درک کنیم . این یکی از رایج ترین اشتباهاتی است که در تجارت صورت می گیرد . این اشتباه عمدتا ثبت نمی شود اما افراد OR همواره تلاش میکنند از بروز چنین اشتباهاتی جلوگیری کنند . گاهی اوقات این اشتباهات خیلی بزرگ است .
و در نهایت این که OR زمینه های غیر تجاری نیز سهیم است . 40 سال قبل از افراد OR بازی black jack بلاک جک را جستجو کرد . یکی از تلاشهای اولیه مسن در این زمینه که با همکاری دو تن از هم شاگردی در نیمه دهه 60 صورت گرفت الگوی اسب دوانی بود . ما به طور موفقیت آمیزی این الگو را هر روزه در مسیر مسابقه نیوانگلند به کار می بریم .

نقش OR را در سامان دهی عملیات نظامی اخیری که آمریکا در آن حضور داشت در نظر بگیرید.
فراهم کردن تجهیزات مناسبی که در زمان و مکان مناسب در اختیار سربازان مناسب قرار میگرد این حقیقت را در نظر بگیرید که در می سال 1965 پژوهشگران عملیات وینستون چرچیل را ترغیب کردند که همه هواپیماهای جنگنده بریتانیا را از فرانسه بیرون ببرد ( وقتی O

R ادعا کرد در صورت بیرون نبردن هواپیماهای جنگنده بریتانیا از فرانسه احتمال خسارت 250 هواپیما در هفته وجود دارد .) قطعا بدون وجود این الگو جنگ بریتانیا با شکست مواجه می شد . در حال حاضر این تدبیر تحت عنوان بهبود بهره وری نامیده می شود .
در حقیقت تحقیق در عملیات ابزار بهره وری به شمار می رود . امیدوارم که شرکت شما از قبل از این حقیقت آگاهی داشته باشد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
شنبه 95 مرداد 30 , ساعت 4:50 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله کاربرد فناوری‌نانو در تصفیه آب pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله کاربرد فناوری‌نانو در تصفیه آب pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله کاربرد فناوری‌نانو در تصفیه آب pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله کاربرد فناوری‌نانو در تصفیه آب pdf :

کاربرد فناوری‌نانو در تصفیه آب

نانولوله‌های کربنی می‌توانند برای تشکیل غشاهایی با تخلخل نانومتری و دارای قابلیت جداسازی آلودگی‌ها، به طور یکنواخت هم‌راستا شوند. فناوری‌نانولوله‌های کربنی

غشاهای نانولوله‌‌ای
نانولوله‌های کربنی می‌توانند برای تشکیل غشاهایی با تخلخل نانومتری و دارای قابلیت جداسازی آلودگی‌ها، به طور یکنواخت هم‌راستا شوند. تخلخل‌های نانومتری نانولوله‌ها این فیلترها را از دیگر فناوری‌های فیلتراسیون بسیار انتخاب‌پذیرتر نموده است. همچنین نانولوله‌های کربنی دارای سطح ویژه بسیار بالا، نفوذپذیری زیاد و پایداری حرارتی و مکانیکی خوبی هستند. اگر چه چندین روش برای سنتز نانولوله‌های کربنی استفاده شده است،

غشاهای نانولوله‌ای می‌توانند به وسیله پوشش‌دهی یک ویفر سیلیکونی با نانوذرات فلزی به عنوان کاتالیست، که موجب رشد عمودی و فشردگی بسیار زیاد نانولوله‌های کربنی می‌شود، سنتز شوند و پس از آن برای افزایش پایداری، فضای بین‌ نانولوله‌های کربنی را با مواد سرامیکی پر نمود.

حذف آلودگی‌ها
مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که غشاهای نانولوله‌ای می‌توانند تقریباً همه انواع آلودگی‌های آب را حذف کنند؛ این آلودگی شامل باکتری، ویروس، ترکیبات آلی و تیرگی است. همچنین این غشاها نویدی برای فرایند نمک‌زدایی و گزینه‌ای برای غشاهای اسمز معکوس هستند.

مقدار تصفیه آب
اگر چه تخلخل نانولوله‌های کربنی به طور قابل توجهی کوچک است، غشاهای نانولوله‌ای نشان داده‌اند که به خاطر سطح داخلی صاف نانولوله‌ها، شدت جریان بیشتر یا یکسانی نسبت به تخلخل‌های بسیار بزرگ‌تر دارند.

هزینه
با توسعه روش‌های جدید و بسیار مؤثر برای تولید نانولوله‌های کربنی، هزینه تولید غشاهای نانولوله‌‌ای به طور پیوسته کاهش می‌یابد. بر اساس پیش‌بینی‌ برخی منابع، به دلیل کاهش قیمت نانولوله‌های کربنی، غشاهای نانولوله‌ای بسیار ارزان‌تر از سایر غشاهای فیلتراسیون، غشاهای اسمز معکسوس، سرامیک و غشاهای پلیمری خواهد شد. از آن جا که نانولوله‌های کربنی شدت جریان بالایی را نشان می‌دهند،

فشار مورد نیاز برای انتقال آب نسبت به فرایند نمک‌زدایی با اسمز معکوس، کاهش می‌یابد و به دلیل این ذخیره انرژی، نمک‌زدایی با استفاده از فیلترهای نانولوله‌ای بسیار ارزان‌تر از اسمز معکوس خواهد بود. انتظار می‌رود غشاهای نانولوله‌ای بسیار بادوام‌تر از غشاهای متداول باشند و استفاده مجدد از آنها بازدهی فیلتراسیون را کاهش ندهد.

روش مصرف
غشاهای نانولوله‌ای می‌توانند در گزینه‌های مشابهی به عنوان غشاهای میکروفیلتراسیون و اولترا فیلتراسیون استفاده شوند. مطالعات نشان می‌دهد که این مواد بادوام و در برابر گرما مقاومند و تمیز کردن و استفاده مجدد از آنها ساده است و با استفاده از فرایند اولتراسونیک و اتوکلاو درC ْ121 در مدت 30 دقیقه تمیز می‌شوند.

توضیحات تکمیلی
انتظار می‌رود در پنج الی ده سال آینده، شاهد ورود غشاهای نانولوله‌ای نمک‌زا به بازار باشیم. اخیراً محققان برای غلبه بر چالش‌های مرتبط با افزایش مقیاس فناوری، فعالیت‌های تازه‌ای را مدنظر قرار داده‌اند.

نانوغربال‌ها
آزمایشگاه‌های سلدن (Seldon)، چندین طرح مبتنی بر فیلترهای نانوغربال را توسعه داده‌اند. نانوغربال از نانولوله‌های کربنی جفت‌ شده با یکدیگر تشکیل می‌شود که روی یک زیرلایه متخلخل و منعطف قرار گرفته‌اند. و می‌توان برای تشکیل فیلترهای شبه‌کاغذی، آنها را روی یک زیرلایه صاف و یا لوله‌ای قرار داد، با این کار توانایی پیچیده شده شدن به اطراف هر ساختار استوانه‌ای متداول و یا هر ساختار دیگری را به دست می‌آورند،

همچنین برای افزایش سطح فیلتر می‌توان نانوغربال‌های مسطح را تا زد. اخیراً در آزمایشگاه‌های مذکور چندین نمونه فیلتر قابل حمل مبتنی بر این فناوری، برای خالص‌سازی آب ساخته شده‌اند؛ این فیلترها در اندازه قلم بوده و تحت عنوان ابزارهای فیلتراسیون نی‌مانند به نام water stick معروف هستند.

حذف آلودگی‌ها
از نانوغربال‌ها می‌توان در حذف گستره وسیعی از ترکیبات آلی و معدنی و یا مواد زیستی استفاده کرد. این فیلتر می‌تواند از چندین لایه نانولوله‌ کربنی ساخته شود که هر لایه قابلیت حذف نوع متفاوتی از ترکیبات را دارد. نانوغربال‌های مورد استفاده در Water stick توانایی حذف بیش از 99/99 درصد از باکتری‌ها، ویروس‌ها، کیست‌ها، میکروب‌ها، کپک‌ها، انگل‌ها، و همچنین کاهش قابل توجه آرسنیک و سرب را دارند.

نانوغربال‌های چند عملکردی نیز مانند ترکیبات معدنی اعم از فلزات سنگین، کودها، فاضلاب‌های صنعتی و دیگر مواد می‌توانند ترکیبات آلی از قبیل Pesticideها و herbicideها را حذف نمایند. همچنین می‌توان فیلتر را با یک لایه ضدباکتری برای جلوگیری از تشکیل فیلم بیولوژیکی پوشاند. در حال حاضر آزمایشگاه‌های سلدن مشغول ارتقای این فناوری برای استفاده از آن در نمک‌زدایی از آب دریا هستند.

مقدار تصفیه آب
نانوغربال‌ها در مقایسه با دیگر ابزارهای فیلتراسیون که دارای همان اندازه تخلخل هستند، به دلیل خواص انتقال جرم سریع نانولوله‌ها، بدون استفاده از فشار، شدت جریان مناسبی را تأمین می‌کنند. در یک فیلتر نمونه با قطر پنج سانتی‌متر شدت جریان شش لیتر بر ساعت مشاهده شده است. همچنین water stick برای تصفیه یک لیتر آب آلوده در 90 ثانیه طراحی شده است. این فیلتر، در طول عمر مفیدش 200 تا300 لیتر آب تولید می‌کند؛ اگر چه این مقدار می‌تواند با تغییرات پیش از فیلتراسیون افزایش داده شود.

هزینه
آزمایشگاه‌ سازنده برای قیمت‌گذاری water stick یک طرح رقابتی را با دیگر فناوری‌های مشابه در نظر دارد، تا این فناوری برای مردم کشورهای در حال توسعه قابل استفاده باشد.

روش مصرف
Water stick که شبیه نی نوشیدنی طراحی شده آب تمیز آشامیدنی تولید می‌کند. اخیراً نمونه‌ای از Water stick به گونه‌ای طراحی شده است که می‌توان وسیله‌ای با فیلتر قابل تعویض را طراحی کرد. علاوه بر این هنگامی که عمر مفید این فیلتر به پایان می‌رسد، به طور اتوماتیک جریان را متوقف می‌‌کند. نانوغربال‌ها توان ترکیب با دیگر ابزارهای فیلتراسیون را دارند.

توضیحات تکمیلی
آزمایشگاه‌های سلدن، سیستم تولیدی را برای تولید نانوغربال‌ها توسعه داده‌اند؛ این سیستم دارای صرفه اقتصادی، ظرفیت تولید 276 متر مربع بر ماه است که هر متر مربع برای 396 فیلتر کافی است. در حال حاضر پزشکان آفریقایی نمونه‌ای از water stick را مورد استفاده قرار داده‌اند.

روش‌های دیگر نانوفیلتراسیون
فیلتر آلومینای نانولیفی
شرکت Argonide فناوری جاذب‌های نانولیفی را به صورت کارتریج فیلترهای نانوسرام عرضه کرده است. این جاذب‌ها از نانوالیاف آلومینا با بار مثبت روی زیرلایه شیشه‌ای تشکیل شده‌اند. نانوالیاف آلومینا سطح بیشتری نسبت به الیاف متداول داشته و بار مثبت بالایی دارند که باعث جذب سریع‌تر آلودگی‌‌های باردار منفی از قبیل ویروس‌ها، باکتری‌ها و کلوئیدهای آلی و غیرآلی می‌شود.

حذف آلودگی‌ها
فیلترهای نانوسرام بیش از 99/99 درصد ویروس‌ها، باکتری‌ها، انگل‌ها، ترکیبات آلی طبیعی، DNA و کدری را حذف می‌کند، همچنین دارای قابلیت جذب 9/99 درصد از نمک‌ها، مواد رادیواکتیو و فلزات سنگین از قبیل کروم، آرسنیک و سرب را هستند، حتی اگر ذرات، نانومقیاس و یا حل شده باشند. فیلترهای نانوسرام در PH بین پنج تا 9 بهتر عمل می‌کنند.

مقدار تصفیه آب
شدت جریان فیلترهای نانوسرام بدون استفاده از فشار حدود یک تا 5/1 لیتر بر ساعت، به ازای هر سانتی‌متر مربع از فیلتر است. حداکثر فشار چهار bar می‌تواند به فیلتر اعمال شود که منجر به شدت جریان 9 تا ده لیتر بر ساعت به ازای هر سانتی‌متر مربع از فیلتر خواهد شد. کارتریج فیلترهای نانوسرام دارای یک طراحی تاخورده است که سطح آنها را افزایش می‌دهد. همچنین طبق گزارش فیلتر به طور متوسط مقاومت عملکردی بالایی نسبت به غشاهای بسیار متخلخل دارد.

روش مصرف
طراحی فیلترهای سطح فعال به گونه‌ای است که بدون استفاده از تجهیزات وسیع، یا نگهدارنده به‌آسانی قابل استفاده باشند.

پلیمر حفره‌ای سیکلودکسترین
سیلکودکسترین یک ترکیب پلیمری است که از ذراتی با حفره‌های استوانه‌ای تشکیل شده است؛ این ذرات می‌توانند آلودگی‌های آلی را جدا کنند.

پلیمر سیکلودکسترین را می‌توان به صورت پودر، دانه‌ای و یا لایه نازک برای استفاده در ابزارها و کاربردهای متفاوت تولید کرد. به هر حال پلیمر سیکلودکسترین برای تصفیه آب مصرفی استفاده شده و همچنین می‌تواند برای تصفیه در جای آب‌های زیرزمینی یا پاکسازی فاضلاب‌های شیمیایی آلی و نفتی نیز مورد استفاده قرار گیرد.

حذف آلودگی‌ها
سیکلودکسترین گستره وسیعی از آلودگی‌های آلی شامل بنزن، هیدروکربن‌های پلی‌آروماتیک، فلورین‌ها، و آلودگی‌های حاوی نیتروژن، استن، کودها، Pesticidها و بسیاری دیگر را حذف می‌کند. آزمایش‌ها نشان می‌دهند که پلیمرسیکلودکسترین این آلودگی‌ها را تا حد ppt کاهش می‌دهد، در حالی که کربن فعال و زئولیت این آلودگی‌ها را تا حد ppm کاهش می‌دهد.

همچنین پلیمر صدهزار مرتبه بیشتر از کربن فعال، ترکیبات آلی پیوند می‌دهد و بازدهی حذف یکسانی برای آب با غلظت آلودگی پایین را نشان داده است. پلیمرسیکلودکسترین تحت تأثیر رطوبت هوا قرار نگرفته، می‌تواند در نواحی مرطوب بدون اشباع یا غیرفعال شدن، مورد استفاده قرار گیرد. همچنین آلودگی‌های جذب شده را از خود عبور نمی‌دهد.

مقدار تصفیه آب
پلیمرسیکلودکسترین ظرفیت بارگذاری 22 میلی‌گرم از آلودگی‌های آلی به ازای هر گرم از پلیمر را دارد، که با 58 میلی‌گرم به ازاری هر گرم کربن فعال قابل مقایسه است. این پلیمر برای تماس با آب آلوده حدوداً به پنج ثانیه زمان نیاز دارد. و در حین احیا ظرفیت خود را از دست نداده، می‌تواند به طور نامحدودی استفاده شود.

هزینه
تولید پلیمرسیکلودکسترین، ارزان بوده است و می‌توان آن را مستقیماً از نشاسته، با تبدیل 100 درصد تولید شود. انتظار می‌رود که تولید انبوه، هزینه آن را پایین‌تر از قیمت کربن فعال و زئولیت آورد. شرکت پژوهشی محصولات پلیمری اشاره می‌کند که روشی را جهت افزایش مقیاس‌ این فرایند برای تولید مواد توسعه داده است. اخیراً شرکت پژوهشی Manhattan یک فناوری را برای کاربردهای مصرفی توسعه داده و اظهار می‌دارد که تولید انبوه موجب ارزان‌تر شدن پلیمر نسبت به سایر روش‌های حذف آلودگی‌های آلی خواهد شد.
روش مصرف
پودر سیکلودکسترین می‌تواند در ستون، کارتریج و یا فیلترهای بستری به گونه‌ای متراک شود که آب از آن بگذرد. سیکلودکسترین دانه‌ای می‌تواند مستقیماً در منبع یا لوله‌های آب به‌کار رود و لایه نازک آن می‌تواند روی زیر‌لایه‌ای از شیشه برای تشکیل غشاء قرار گیرد.

از همه اشکال متفاوت سیکلودکسترین می‌توان در ابزارهای طراحی شده برای فیلترها، غشاها و یا جاذب‌ها استفاده کرد.

پلیمرسیلکودکسترین هم آب‌دوست و هم آب‌گریز است؛ لذا می‌تواند بدون استفاده از فشار برای جذب آب از میان تخلخل‌ها مورد استفاده قرار گیرد. پلیمر گاهی اوقات به احیا با استفاده از یک الکل ساده از قبیل اتانول یا متانول نیاز خواهد داشت و ممکن است به خاطر به ظرفیت بارگذاری پائین آن نسبت به کربن فعال و جاذب‌های دیگر به عملیات بیشتری نیاز داشته باشد.

توضیحات تکمیلی
آلودگی‌هایی که پلیمر سلیکودکسترین جذب می‌کند، می‌تواند بعد از احیا، برای کودها، Pesticideها و محصولات صنعتی دیگر بازیافت شود.

نانوکامپوزیت‌های پلی‌پیرون- نانولوله‌کربنی
آزمایشگاه‌ ملی پاسیفیک نورث وست یک غشای نانوکامپوزیتی شامل لایه نازکی از یک پلیمر جاذب موسوم به پلی‌پیرون را روی ماتریسی از نانولوله‌های کربنی که سطح مخصوص و پایداری غشا را افزایش می‌دهند، توسعه داده است. برخلاف جاذب‌های دیگر که به احیای شیمیایی نیاز دارند این غشاها می‌توانند به طور الکتریکی احیا می‌شوند.

حذف آلودگی‌ها
غشاهای پلی‌پیرون دارای نانولوله‌ کربنی با بار مثبت است و می‌توان پرکلرات‌ها، سزیم، کروم و دیگر آلودگی‌های باردار منفی را حذف کند. همچنین غشاهای نانوکامپوزیتی می‌توانند برای حذف نمک طراحی شوند. از آنجا که پلی‌پیرون می‌تواند به طور منفی باردار شود، بنابراین این غشاء ذرات باردار مثبت از قبیل کلسیم و منیزیم را حذف می‌کند.

مقدار تصفیه آب
غشاهای نانوکامپوزیتی پلی‌پیرون- نانولوله‌کربنی قابل استفاهه مجدد هستند آزمایش‌ها نشان می‌دهد که این غشاها بعد از صد دوره استفاده بسیار کم بازدهی خود را از دست می‌دهند. همچنین به خاطر خواص انتقال جرم سریع نانولوله‌های کربنی شدت جریان بالایی دارند.

هزینه
انتظار می‌رود که غشاهای پلی‌پیرون- نانولوله کربنی در استفاده طولانی مدت، نسبتاً کم هزینه باشند؛ چرا که آنها می‌توانند بدون از دست دادن قابل توجه ظرفیت جذب، احیا شده، استفاده شوند. این غشاها هزینه‌های مرتبط با خرید و ذخیره‌سازی مواد شیمیایی احیاکننده و تعلیم کاربران را ندارند. علاوه بر این، انتظار می‌رود که هزینه نانولوله‌های کربنی در پنج سال آینده بین ده تا صد برابر کاهش یابد.

روش مصرف
این غشاها آلودگی‌های ثانویه خطرناک تولید نمی‌کنند. با بکارگیری جریان الکتریکی، بار پلیمر خنثی شده و آلودگی‌های جذب شده، از غشا آزاد می‌شوند. با حذف آلودگی‌ها، پلیمر می‌تواند دوباره باردار شده و مجدداً استفاده شود.

زئولیت
زئولیت‌های طبیعی، مصنوعی، زغال‌سنگ و ترکیبی
زئولیت‌ها مواد جاذب با ساختار شبکه‌ای جهت تشکیل تخلخل‌ها هستند. آنها می‌توانند از منابع طبیعی به دست آمده و یا سنتز شوند. زئولیت‌های مصنوعی معمولاً از محلول‌های سیلیکون-آلومینیوم یا زغال‌سنگ ساخته شده و به عنوان جاذب یا ابزار تعویض یونی در کارتریج یا فیلترهای ستونی به‌کار می‌روند. شرکت فناوری‌های AgION ترکیبی از زئولیت‌ها و یون‌های نقره طبیعی با خواص ضدباکتری تولید می‌کند.

حذف آلودگی‌ها
زئولیت‌ها به طور متداول برای حذف آلودگی‌های فلزی به‌کار می‌روند. زئولیت‌های طبیعی مکزیک و مجارستان، آرسنیک را از منابع آب آشامیدنی تا حد مورد پذیرش سازمان بهداشت جهانی کاهش می‌دهند. زئولیت‌های ساخته شده از زغال‌سنگ می‌توانند گستره‌ای از فلزات سنگین شامل سرب، مس، روی، کادمیم، نیکل و نقره را از آب آلوده جذب کنند. همچنین می‌توانند تحت شرایط خاصی کروم، آرسنیک و جیوه را جذب کنند.

ظرفیت جذب زئولیت‌ها متأثیر از چند عامل؛ ترکیبشان، PH آب و غلظت انواع آلودگی‌هاست. به عنوان مثال تأثیرات PH آب بر روی سطح باردار شده منفی و یا مثبت زئولیت قابل ذکر است. همچنین با توجه جذب آسان سرب و مس در زغال‌سنگ، غلظت بالای این مواد، مقدار کادمیم و نیکل حذف شده را کاهش می‌دهد. ترکیبات زئولیت- نقره AgIoN،

بازدهی را در مقابل میکروارگانیسم‌ها که شامل باکتری‌ها و کپک‌هاست، ارتقا می‌دهند. زئولیت نمی‌تواند آلودگی‌های آلی را به قدر کافی حذف کند، همچنین رطوبت هوا در اشباع زئولیت‌ها دخالت داشته، موجب کاهش بازدهی آنها می‌شود.

مقدار تصفیه آب
مقدار آبی که زئولیت‌ها می‌توانند تصفیه کنند، وابسته به منبع زئولیت و ابزاری است که آنها استفاده می‌کنند. در مورد زئولیت‌های زغال‌سنگ، محتوای کربن این ماده به طور قابل توجهی سطح مخصوص و در نتیجه ظرفیت جذب زئولیت را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

هزینه
زئولیت‌ها را می‌توان به طور ارزان تولید کرد زیرا منبع آنها به طور طبیعی و فراوان در دسترس است. در امریکا زئولیت‌های دانه‌ای برای کاربردهای صنعتی و کشاورزی بین 30 تا 70 دلار به ازاری هر تن و برای محصولات مصرفی بین 5/0 تا 5/4 دلار به ازای هر کیلوگرم هزینه دارند.

روش مصرف
چگونگی مصرف زئولیت‌ها بسیار وابسته به نوع ابزاری است که در آن استفاده می‌شوند. این ابزار می‌تواند شامل رزین‌های تعویض یونی، کارتریج و ابزارهای ستونی و غیره باشند. علاوه بر این زئولیت‌ها گاهی اوقات به احیا با یک محلول اسیدی نیاز دارند. مصرف زئولیت‌های زغال‌سنگ ممکن است مشکل‌ساز باشد،

چرا که مطالعات نشان می‌دهند مقادیری از آلودگی‌های سرب، کادمیم، کروم، مس، جیوه، روی و دیگر آلودگی‌ها می‌توانند از زغال‌سنگ گذشته و موجب آلودگی خاک، آب‌های زیرزمینی و آب شوند. همچنین مشخص شده است که مقادیر آرسنیک و منیزیم عبور کرده از Fly ash بسیار بیشتر از مقادیر توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است.

ترکیبات زئولیت نقره AgION نیاز به پاک‌سازی مکرر دارند، زیرا پوشش ضدباکتری نقره از تشکیل آلودگی‌های بیولوژیکی روی فیلتر جلوگیری می‌کند و در این صورت نیاز به ذخیره‌سازی و مصرف احیاء‌کننده‌های شیمیایی مرتفع می‌شود.

فناوری‌های مبتنی بر نانوکاتالیست‌ها
نانوذرات آهن خنثی
نانوذرات آهن خنثی (NZVI) برای تصفیه درجا و غیردرجای آب‌های زیرزمینی استفاده می‌شوند. این ماده همزمان یک جاذب و یک عامل احیاکننده است، همچنین موجب می‌شود که آلودگی‌های آلی به ترکیبات کربنی با درجه سمیت کمتری شکسته شوند و فلزات سنگین کلوخه شده، به سطح خاک بچسبند.

NZVI را می‌توان برای تصفیه درحا مستقیماً به منابع آب‌های زیرزمینی تزریق کرد، یا می‌توان از آن در غشاها برای کاربردهای خارجی استفاده کرد. همچنین NZVI دو فلزی که در آن نانوذرات آهن با یک فلز ثانویه از قبیل پالادیم برای افزایش فعالیت آهن پوشیده می‌شوند، موجود است. NZVI بسیار فعال بوده و سطح مخصوص بالایی نسبت به ZVI دانه‌ای دارد.

حذف آلودگی‌ها
NZVI می‌تواند برای فرآوری گستره وسیعی از آلودگی‌های متداول زیست‌محیطی، مثل متان کلردار، بنزن کلردار، Pesticideها، رنگ‌های آلی، تری‌هالومتان‌ها، PCBها، آرسنیک، نیترات و فلزات سنگین از قبیل جیوه، نیکل و نقره استفاده شود. همچنین ممکن است توانایی کاهش پرتوهای رادیویی را داشته باشد. پالادیم پوشیده‌شده با NZVI نشان داده است

که همه ترکیبات کلردار را در مدت هشت ساعت تا زیر مقادیر قابل رؤیت کاهش می‌دهد. این در حالی است که NZVI معمولی برای حذف بیش از 99 درصد از این ترکیبات به 24 ساعت نیاز دارد. نانوذرات نسبت به آلودگی‌ها، برای یک دوره شش الی هشت هفته‌ای، فعال باقی می‌مانند. NZVI نشان داده است که در گستره وسیعی از PHها و دماهای خاک و مقادیر Nutrient مؤثر است.

مقدار تصفیه آب
مقدار آب زیرزمینی که NZVI می‌تواند فرآوری کند، وابسته به کیفیت آهن، شامل تعداد دفعاتی که استفاده مجدد شده است؛ نوع زیرلایه مورد استفاده، کیفیت آب معدنی برای تولید محلول قابل تزریق، شامل مقدار اکسیژن، مقدار و نوع ذرات ریز در محلول، است. دریک مطالعه موردی، سطحی با مساحت صد مترمربع را 057/6 لیتراز محلول شامل kg 2/11 از NZVI تحت تأثیر قرار می‌دهد.

مطالعه دیگری نشان می‌دهد که در یک منطقه، مقدار 136 کیلوگرم NZVI برای فراوردی 6/11میلیون کیلوگرم از خاک کافی است؛ اما در منطقه دیگر همین مقدار از NZVI تنها برای فرآوری 102 میلیون کیلوگرم از خاک به‌کار می‌رود. دلایل ذکر شده برای این مطابقت نداشتن شامل حجم متفاوت آب مصرف شده در تهیه محلول، مقادیر متفاوت کنش‌پذیری آهن به‌دلیل تفاوت در مقدار اکسیژن آب و مقدار متفاوت فشار کاربردی در حین تزریق است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
شنبه 95 مرداد 30 , ساعت 4:50 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق در مورد چگونه می توان میزان یادگیری اثر کاهش فشار هوا بر نقطه جوش آب را در کلاس اول راهنمائی افزایش داد pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد چگونه می توان میزان یادگیری اثر کاهش فشار هوا بر نقطه جوش آب را در کلاس اول راهنمائی افزایش داد pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد چگونه می توان میزان یادگیری اثر کاهش فشار هوا بر نقطه جوش آب را در کلاس اول راهنمائی افزایش داد pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد چگونه می توان میزان یادگیری اثر کاهش فشار هوا بر نقطه جوش آب را در کلاس اول راهنمائی افزایش داد pdf :

چگونه می توان میزان یادگیری اثر کاهش فشار هوا بر نقطه جوش آب را در کلاس اول راهنمائی افزایش داد

عنوان صفحه
مقدمه
بیان مساله
مشکل چیست؟
ویژگی گروههای مورد پژوهش
گردآوری اطلاعات(شواهد1)
تحلیل یافته های 1
برداشت از یافته های 1
گردآوری اطلاعات(شواهد 2)
تحلیل یافته های 2
برداشت از یافته های 2
فهرست منابع و ماخذ

مقدمه
دوره ای را که در آن زندگی می کنیم عصر می کنیم انفجار اطلاعات می نامند و فراگیران همواره زیر بمباران اطلاعات از طریق رادیو، تلویزیون، انواع کتب، روزنامه، مجلات، اینترنت و انواع نرم افزارهای کامپیوتری و غیره می باشند. که در فرآیند یاددهی و یادگیری می توان از این رسانه ها در کنار کتاب درسی استفاده کرد.
البته در مورد تدریس علوم تجربی روش مشاهده مستقیم و انجام آزمایش بهترین شیوه آموزش می باشد. مخصوصا اگر ابزار و وسایل مشاهده و آزمایش دارای ویژگیهایی از قبیل: در دسترس بودن، ارزان بودن، قابل ساخت و استفاده توسط خود دانش آموز باشد می تواند علاوه بر آموزش موضوع تدریس، موجب تقویت روحیه جستجوگری و حس کنجکاوی دانش آموزان شده و فرآیند یادگیری لذت بخش باشد و دانش آموز به دنبال ابداع و ابتکار باشد.
علوم تجربی به بخشی از دانش بشری گفته می شود که حاصل تحقیق و جستجوی او در جهت شناخت جهان مادی و نظامها و قوانین حاکم بر آن است.
همچنین علوم تجربی با گستردگی فراوان و شاخه های مختلفی که دارد می تواند یکی از بهترین راههای خداشناسی(از طریق قانون علیت) باشد و زمینه پرورش نسلی خداجو و معتقد را برای آینده فراهم آورد.

«انشاء الله»
بیان مساله
در بخش فیزیک علوم تجربی سال اول راهنمایی فصلی از کتاب با عنوان«اثر گرما بر حالت مواد» وجود دارد که در این مبحث دانش آموزان با انواع تغییر حالتهای ماده از جمله تبخیر و عوامل موثر بر آن و همچنین با نقطه جوش مایعات و با انجام یک آزمایش و مقایسه نتیجه این آزمایش با نتیجه این آزمایش در شهرهای دیگر با عوامل موثر در نقطه جوش مایعات آشنا می شوند.

عوامل مختلفی در سرعت تبخیر مایعات موثر هستند که عبارتند از:
الف- جنس مایع ب- دمای مایع ج- سرعت جریان هوا

د- سطح تبخیر ذ- مقدار رطوبت هوا(تراکم گاز) ر- میزان ناخالص مایع
ز- فشار هوا

مایعات در هر دمایی دارای تبخیر سطحی هستند یعنی مایع فقط از سطح مایع تبخیر می شود و هر چه دما مایع افزایش یابد سرعت تبخیر نیز افزایش می یابد با افزایش دمای مایع وضعیتی پیش می آید که مایع فقط از سطح تبخیر نمی شود بلکه از تمام قسمتهای مایع تبخیر صورت می گیرد که در این حالت گفته می شود مایع به نقطه جوش خود رسیده و در حال جوشیدن است.

نقطه جوش یک مایع دمایی است که در آن دما، فشار بخار آن مایع کاملا با فشار خارجی که بر مایع وارد می شود برابر می شود.
بنابراین نقطه جوش هر مایع به جنس آن مایع و فشار وارد بر مایع بستگی دارد. در یک ظرف معمولی مایعات را فقط می توان تا نقطه جوش هر مایع گرم کرد. اما در ظروف در بسته مانند دیگ بخار، زودپز به علت وجود فشار زیاد گاز درون ظرف که به راحتی اجازه تبخیر به مایع را نمی دهد می توان دمای مایع را بسیار بیشتر از نقطه جوش معمولی آن مایع بالا برد.

یعنی هر چه فشار گاز بیشتر باشد نقطه جوش یک مایع افزایش می یابد. اکنون عکس همین مطاب هم صادق است یعنی اگر بتوانیم در یک ظرف فشار گاز را از حد استاندارد یک اتمسفر یا 105*01/1 پاسکال یا 760 میلی متر جیوه پایینتر بیاوریم مایع در دمایی کمتر می جوشد به طوری که تغییرات فشار هوا در یک جغرافیایی نقطه جوش آب را تا دو درجه سانتیگراد تغییر می دهد.

آب خالص در شرایط استاندارد هم سطح دریا یعنی فشار یک اتمسفر یا 105*01/1 پاسکال در دمای cْ100 می جوشد در صورتی که در یک ارتفاع پنج هزار پایی(حدود 1500 متر) فشار هوا به 83/0 اتمسفر کاهش می یابد در نتیجه نقطه جوش آب نیز کاهش یافته و در cْ95 می جوشد.
مشکل چیست؟

مشکل اول این است که چون مفهوم فشار در کلاس دوم راهنمایی مورد بررسی قرار می گیرد دانش آموزان کلاس اول راهنمایی هیچ تصور از وجود فشار هوا بر روی اجسام ندارند و هنگامی که به آنها می گوییم که هوا بر روی تمام اجسام فشار و سنگینی وارد می کند با این سوال آنها مواجه می شویم که پس چرا این فشار را حس نمی کنیم؟ و یا اینکه چرا این سنگینی را نمی توانیم با ترازو اندازه بگیریم؟ که علت ایجاد این شبهات نوعی کج فهمی ادراکی در دانش آموزان می باشد.

مشکل دوم: ایجاد شرایطی که فشار هوا از حد معمول کمتر باشد تا بتوان اثر کاهش فشار هوا بر نقطه جوش آب را خود دانش آموزان بررسی کنند کمی مشکل است.
در این تحقیق عملی اثر کاهش فشار بر نقطه جوش آب، در دو کلاس جدا با شرایط کاملا مشابه اما با دو روش متفاوت انجام می شود و نتایج آن با تاکید بر روش گروهی مورد بررسی قرار می گیرد.

ویژگی گروههای مورد پژوهش
در سال تحصیلی 88-1387 در مدرسه شاهد المهدی شهرستان خمین مشغول تدریس در علوم تجربی در این سال چهار کلاس پایه اول راهنمایی در این آموزشگاه دایر بود که تدریس علوم تجربی دو کلاس 3A و 4A به عهده اینجانب بود.

هر کلاس دارای 28 دانش آموز بود که به طور یکسان براساس میانگین معدل کلاس پنجم ابتدایی تقسیم بندی شده بود. به طوری که در هر کلاس به طور مساوی دانش آموزانی با معدل عالی، خوب، متوسط حضور داشتند. و در درس علوم تجربی هر یک از این دو کلاس به هفت گروه چهار نفری گروه بندی شده بودند.

گردآوری اطلاعات(شواهد 1)
برای تدریس اثر کاهش فشار بر نقطه جوش آب در کلاس 3A به این صورت تئوری برای دانش آموزان توضیح داده شد که عامل به وجود آورنده فشار هوای اطراف زمین نیروی گرانش زمین است و زمین همه اجسام و حتی هوای اطراف خود را به طرف زمین می کشد و موجودات زنده در حقیقت در کف دریایی از هوا زندگی می کنند. و هر چه از سطح زمین بالاتر برویم ضخامت لایه هوا کمتر می شود در نتیجه سنگینی و فشار هوا نیز کمتر می شود. سپس نقش و اهمیت وجود فشار هوا برای تنفس آسان و جلوگیری از آسیب دیدن رگها در اثر فشار خون، بیان شد.

و برای اینکه ببینیم کاهش فشار چه اثری بر نقطه جوش دارد به این صورت عمل شد که ابتدا به هر گروه یک سرنگ بزرگ داده شد و در یک بشر مقداری آب گرم حدود cْ60 تهیه کردم سپس از اعضای هر گروه خواستم که تا یک سوم سرنگ را از آب گرم پر کنند و با انگشت نوک سرنگ را نگه دارند و پیستون آن را به طرف عقب بکشند و خودم بر کار آنها نظارت می کردم البته در بسیاری از موارد آنها نمی توانستند دهانه سرنگ را نگه دارند و هوا وارد سرنگ می شد و بنابراین از آنها می خواستم آزمایش را تکرار کنند و در مواردی که یک گروه آزمایش را درست انجام می داد به آنها می گفتم که چند بار دیگر آن را تکرار کنند. پس از این مرحله چند سوال از دانش آموزان پرسیدم:

سوال اول: چرا درون سرنگ جناب ایجاد می شد؟
سوال دوم: چرا هنگامی که دهانه سرنگ بسته بود پیستون سرنگ به سختی کشیده
می شد؟
سوال سوم: چرا هنگامی که دهانه سرنگ بسته بود با کشیدن و رها کردن سرنگ به جای اول بر می گردد؟
سوال چهارم: چگونه می توان فشار هوای درون یک ظرف را کاهش داد؟
تحلیل یافته های 1
در پاسخ سوال اول چهار گروه علت تشکیل حباب را جوشیدن و سه گروه علت آن را ورود هوا به درون سرنگ می دانستند.
100 * 4 100 * تعداد گروهها با پاسخ درست
1/57 = =

7 تعداد کل گروهها
یعنی 1/57 درصد پاسخ صحیح دارند.
در پاسخ به سوال دوم سه گروه علت آن را وجود فشار هوا می دانستند و سه گروه وارد نشدن هوا به داخل سرنگ و کاهش فشار هوا و یک گروه جوابی ندارند.
100 * 3 100 * تعداد گروهها با پاسخ درست

8/42 = =
7 تعداد کل گروهها
یعنی 8/42 درصد پاسخ صحیح دارند.

در پاسخ به سوال سوم سه گروه علت آن را بیشتر بودن فشار هوا بیرون نسبت به فشار هوای درون سرنگ می دانستند و دو گروه علت آن را کشیده شدن سرنگ توسط نیروی گرانش زمین می دانستند و دو گروه بدون جواب بودند.
100 * 3 100 * تعداد گروهها با پاسخ درست
8/42 = =

7 تعداد کل گروهها
یعنی 8/42 درصد پاسخ صحیح دادند.
در پاسخ به سوال چهارم چهار گروه بیان کردند که باید هوای داخل ظرف را خارج کرده دو گروه بیان نمودند که اجازه ورود هوا به داخل ظرف را ندهیم و یک گروه بیان کرد که باید جاذبه زمین را از بین برد.
100 * 4 100 * تعداد گروهها با پاسخ درست

1/57 = =
7 تعداد کل گروهها
یعنی 1/57 درصد پاسخ صحیح دادند.
برداشت از یافته های 1

با بررسی یافته ها به این نتیجه رسیدم که در کلاس 3A یادگیری کمتر از حد انتظارم بوده است و برداشتم این بود که دانش آموزان به خوبی مفهوم کاهش فشار را متوجه نمی شوند و بهتر دیدم ابتدا مفهوم افزایش فشار به دانش آموزان آموخته شود تا به قرینه مفهوم کاهش فشار را نیز متوجه شوند همچنین روش انجام آزمایش را به گونه ای تغییر دهم که بعضی از معایب آن رفع شود.
لذا در کلاس 4A همین عنوان درسی یعنی اثر کاهش فشار بر نقطه جوش آب را به روش دیگری تدریس نمودم.
گردآوری اطلاعات(شواهد 2)

برای تدریس اثر فشار بر نقطه جوش آب در کلاس دیگر یعنی در کلاس 4A مانند کلاس قبل ابتدا در مورد عامل به وجود آورنده فشار هوا و اهمیت وجود فشار هوا و رابطه تغییر فشار با افزایش ارتفاع از سطح زمین مطالبی را برای دانش آموزان بیان کردم.

سپس برای آنکه دانش آموزان را با مفهوم تغییر فشار آشنا نمایم ابتدا سرنگی را پر از آب نمودم و آن را وارونه نگه داشتم به طبع آب آن خارج نمی شد و هر بار با نیروی بیشتری پیستون را فشار می دادم سپس از دانش آموزان پرسیدم علت خارج شدن آب درون.

سرنگ چیست؟ تمام دانش آموزان علت آن را فشار وارد شده توسط دست به پیستون سرنگ می دانستند سپس ضمن تایید پاسخ آنها از آنها پرسیدم اکنون که حرکت پیستون به طرف داخل سرنگ باعث افزایش فشار به آب درون سرنگ می شود اگر پیستون را بیرون بکشیم چه اتفاقی می افتد تقریبا اکثر دانش آموزان به قرینه پاسخ دادند این کار باعث کاهش فشار به آب داخل سرنگ می شود.

سپس به آنها گفتم آزمایشی انجام دهیم تا ببینم که با کاهش فشار آب درون سرنگ چه تغییری می کند؟ و برای انجام آزمایش مواد و وسایل مورد نیاز شامل: سرنگ بزرگ 50 سی سی- انتهای بریده یک میخ کوچک- یک بشر بزرگ آب شیر.
– مقدار کمی قیر را به هر یک از هفت گروه کلاس دادم.

بعد در یک ظرف مقداری آب گرم حدود 60 درجه سانتی گراد تهیه نمودم و به آن چند قطره جوهر نیز اضافه کردم تا آب رنگی شود.
بعد از هر گروه خواستم تا سرنگ را تا یک سوم حجم آن از آب رنگی پر کند سپس انتهای بریده شده میخ را در سوراخ نوک سرنگ قرار دهند و کمی قیر به اطراف آن بچسبانند که با این کار هم هوا به داخل سرنگ کشیده نمی شود و هم میخ نمی گذارد قیر وارد سرنگ شود.
بعد از آن خواستم سرنگ محتوی آب رنگی و گرم را در درون آب بشر بزرگ ببرند و پیستون آن را محکم بکشند و چند لحظه آن را به همین حالت نگه دارند. در این حالت آب درون سرنگ شروع به جوشیدن می نمود و پس از چند لحظه قطرات بسیار ریز آب بر اثر میعان بر روی دیواره سرنگ تشکیل می شد.(شبیه عرق کردن شیشه)

پس از انجام آزمایش سوالهایی را که از دانش آموزان کلاس قبلی پرسیده بودم از دانش آموزان این کلاس نیز پرسیدم:
سوال اول: چرا درون سرنگ حباب ایجاد می شد؟

سوال دوم: چرا هنگامی که دهانه سرنگ بسته بود پیستون آن به سختی کشیده می شد.
سوال سوم: چرا هنگامی که دهانه سرنگ بسته بود با کشیدن و رها کردن آن پیستون به جای اول بر می گردد؟
سوال چهارم: چگونه می توان فشار هوای درون یک ظرف را کاهش داد؟
تحلیل یافته های 2

در پاسخ سوال اول شش گروه علت این پدیده را جوشیدن آب درون سرنگ می دانستند و یک گروه علت آن را ورود هوا به درون سرنگ بیان کردند.
100 * 6 100 * تعداد گروهها با پاسخ درست
7/85 = =
7 تعداد کل گروهها
یعنی 7/85 درصد پاسخ صحیح دارند.
در پاسخ به سوال دوم پنج گروه علت آن را کاهش فشار هوا می دانستند و دو گروه علت آن را فشار آب می دانستند که به سرنگ وارد می شود.
100 * 5 100 * تعداد گروهها با پاسخ درست
4/71 = =
7 تعداد کل گروهها
یعنی 4/71 درصد پاسخ صحیح دارند.
در پاسخ به سوال سوم شش گروه علت آن را بیشتر بودن فشار هوای بیرون نسبت به فشار هوای درون سرنگ می دانستند و یک گروه علت آن را کشیده شدن پیستون سرنگ توسط نیروی گرانش زمین می دانستند.
100 * 6 100 * تعداد گروهها با پاسخ درست
7/85 = =
7 تعداد کل گروهها
یعنی 7/85 پاسخها درست بود.
در پاسخ به سوال چهارم شش گروه گفتند گه باید هوای داخل ظرف را خارج کنیم و یک گروه بیان کردند که باید اجازه ورود هوا به داخل ظرف داده نشود.
100 * 6 100 * تعداد گروهها با پاسخ درست
7/85 = =
7 تعداد کل گروهها
یعنی 7/85 درصد پاسخها درست بود.
برداشت از یافته های 2
با مقایسه نتایج بدست آمده از دو روش تدریس متفاوت که در کلاس 3A و 4A انجام شد به خوبی مشخص می شود که میزان یادگیری در کلاس 4A بسیار مطلوبتر از میزان یادگیری در کلاس 3A بوده است.
لذا می توان نتیجه گیری نمود که اگر شرایط انجام یک آزمایش را به گونه ای تغییر دهیم که عواملی که باعث بروز خطا در یادگیری دانش آموزان می شود حذف شوند میزان یادگیری به نحو مطلوبی افزایش می یابد. مثلا برای اینکه ذهنیت ورود هوا به درون سرنگ در فراگیران ایجاد نشود عمل تخلیه هوا و کاهش فشار هوا را در درون یک ظرف آب انجام می دهیم.

فهرست منابع و ماخذ:
1- دکتر قاسمی پویا، اقبال- راهنمائی معلمان پژوهنده نشر اشاره 1382
2- رشد آموزش شیمی، دوره بیست و دوم بهار 1388
3- فیزیک(2) و آزمایشگاه 2/226
4- رشد آموزش راهنمایی تحصیلی سال هفتم شماره مسلسل 25
5- www.daneshnameh.roshd.ir
6- www.tebyan.net
7- www.olympiadelmi.ir /sab-file/shimi/1/F3/shime-1-F3.htm

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
شنبه 95 مرداد 30 , ساعت 4:50 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق در مورد تجزیه وتحلیل وضع موجود در طراحی فضاهای شهری pdf دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد تجزیه وتحلیل وضع موجود در طراحی فضاهای شهری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد تجزیه وتحلیل وضع موجود در طراحی فضاهای شهری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد تجزیه وتحلیل وضع موجود در طراحی فضاهای شهری pdf :

1-کلیات
تجزیه وتحلیل یک سایت ،روند شناخت و درک مسائل زیر است:
1- ملاحظه عواملی که خصوصیات یک سایت را تعیین میکند.
2- شناخت اهداف هرعامل سرویس دهنده
3- شناخت وضعیت هر عامل

4- تعیین اولویت عوامل مختلف از نقطه نظر تاثیر گذاری در روند طراحی
عمده عواملی که خصوصیات یک سایت را تعیین می کنند غبارتند از :
عوامل طبیعی
– اب

– جغرافیا
– جهت یابی
– زندگی گیاهی
– دید و منظر
– اقلیم

– و.
عوامل مصنوعی
– موقعیت ومکان
– جاذبه های فرهنگی
– امکانات شهری
– سرویس های شهری
– ساختمانها
– جاده
– و;
عوامل سرویس دهنده سه هدف را دنبال میکنند :
– تامین نیازهای عملکردی مردم مثل : جا به جایی ، زندگی ، خرید، کار ،اموزش، حمایت و پشتیبانی
– تامین نیازهای فرح بخش مثل: تفریح ،مطبوعیت ،اصلاح و تهذیب (Regeneration) ،زیبایی ،استراحت ،ارامش ،طبیعت و;
– تامین نیازهای طبیعی زیست محیطی ومحیط فیزیکی مثل : فعل و انفعال زمین ، گیاهان وحیوانات در یک روند خود حمایت کننده.
2-تعیین کیفیت سایت

در بعد معماری ، طراحی یک بنا شاید اسانتر از ارائه طرح مرمتی برای همان بنا باشد . به بیان دیگر در طراحی مرمتی شخص معمار نیاز به شناخت کیفیت دقیق بنا دارد تا کیفیتهای مطلوب بنا دچار مخاطره نشود . در ساماندهی یک سایت ، داشتان از همین قرار است طراح شهری ملزم به شناخت دقیق کیفیت سایت می باشد تا بتواند نه تنها کیفیتهای مطلوب سایت را به مخاطره ننداخته بلکه انها را تقویت نیز مینماید.
تعیین کیفیت سایت امکان پذیر نیست مگر پس از تجزیه و تحلیل اولیه سایت مورد نظر ، کیفیت سایت از دیدگاه طراحی شهری به موارد زیر تقسیم بندی می شود.

Site potentials 1 استعدادهای سایت –
– چگونه زمین می تواند بهتر مورد بهره بر داری قرار بگیرد ؟
– چه منابع طبیعی پنهان و اشکاری وجود دارد؟
– و;
Site problems 2- مشکلات سایت
– ما بایستی از چه چیز بیمناک باشیم؟
– چه چیزهایی باید دوباره ساخته شوند؟
– چه چیزهایی باید حفاظت شوند؟

Site amenity مطبوعیت سایت 3-
– چه ویژگی و ا پدیده های منحصر به فرد، فرحبخش و نادری هستند که میبایستی برای همه مردم حفاظت شوند؟
site danger signals 4- محدودیتهای سایت ( یا علامات خطر سایت )
– چه مناطقی بایستی به دلایل توسعه افراطی و مشکلات پتانسیلی ( مانند شیب پله ای ، بدی خاک ،نهر ، باتلاق ، مرداب ، جنگل ،کابلهای فشار قوی،و;) از نظر توسعه منع شوند.

3–تجزیه و تحلیل سایت
یکی از روشهای کاربردی برای تجزیه و تحلیل یک سایت ، یافتن ارتباط بین مراحل مختلف شناخت است . در حقیقت تجزیه وتحلیل همچون ظروف مرتبط مراحل مختلف شناخت را بهموصل کرده و استنتاج می کند، این نتیجه گیری همان تجزیه وتحلیل می باشد .

مثلا ارتباط بین شناخت تاریخی و شناخت کالبدی می تواند بناهای با هویت خاص را از دیگر بناها منفک کند و یا یافتن ارتباط بین کالبد شهری از یک طرف و نیازها و امکانات از طرف دیگر ، می تواند طراح شهری را در صحیح جایگزین نمودن خدمات محله ای در محلات مختلف سایت یاری نماید .
در حالت کلی از اننطباق لایه های مختلف اطلاعات ، اطلاعات جدیدی (تجزیه و تحلیل) بدست می اید که در مرحله نخست (مرحله شناخت)وجود نداشته است.

عمده مسائلی که ظروف تجزیه و تحلیل میتواند انها را در خود جای دهد عبارتند از :
بازدید سایت site visits1-
– بازدید میدانی دقیق در تمامی سایت و ماطق هم جوار آن .
جستجوی منابع Resource Research2-
– تجزیه و تحلیل کردن اطلاعات موجود در منابع ،از جمله عکسهای هوایی ، نقشه های جغرافیایی ، نقشه خاک ، نقشه های امکانات شهری ، سفر نامه ها و;

پرسش ملاقات با مردم مطلع Quesioning and interviewing 3-
-برای مثال : ساکنین محلی ، داستانهای محلی ، دفاتر شهری ،مردان ریش سفیدمحل و;
اطلاعات مرتبط به هم Interrelating data4-

-امتحان و مقایسه کردن اطلاعات از یک منبع با یک منبع دیگر .
همانطورکه در مبحث تعیین کیفیت سایت گفته شد یکی از عوامل مطبوعیت سایت فرح بخش بودن ان است .اینک به توضیح بیشتری می پردازیم:
4-کیفیتهای فرح بخش سایت
در مشاهده اول خصوصیات سیت ،طراح می تواند احساسی از منظره و شکل سایت بدست اورد . همچنین می تواند تمامی سیمای با ارزش قابل حفاظت را یادداشت کند (مثل منابع طبیعی ،کیفیتهای منحصر به فرد )شناخت کیفیتهای موجود سایت می تواند سهم مثبت خصوصیات طراحی را اثبات کند .
خصوصیات بصری مهم که کیفیتهای فرحبخشی سایت را تعیین می کنند عبارتند از :
Diversity تنوع وگوناگونی –

در حالت کلی تنوع وگوناگونی بصری در شهر ،چشم نواز ، زیبا ومطبوع است وجذابیت بیشتری را تقدیم میکند.
Individuality منحصر به فردی –

هر عاملی که به نحوی باعث بی نظیر شدن سایت گردد: مثل تسلط به یک منظره زیبا ،جنگل ،تپه ،نهر ،مرغزار ،خط ساحل و یا هر کیفیت بر جسته ای که عامل منحصر به فردی سایت شود.اینها بایستی افزون گردند و یا لا اقل حفظ و نگهداری شوند.
Cultural features سیمای فرهنگی –

پیش از این اغلب توسعه های شهرهای تاریخی در استفاده از فرمهای زمین ( که بدانها اگاهی داشتند ) ،خلق الگوهای پیچیده ساخته و نساخته دست انسان ،و; بسیار دقیق و با حساب بودند. که هم اکنون به عنوان سیمای فرهنگی معمولاجذاب هستند .
ظرفیت Density-

بیشتر زیربنای مناطق هری را عملکرد مسکونی می پوشاند . ظرفیت از نظر واژه ای به چه معناست ؟ (روستایی ؟ شهرکی ؟ حاشیه ای ؟ منطقه شهری و یا مرکز شهری است ؟). ایا ظرفیت متحد الشکل ، پراکنده و یا متضاد است ؟ ایا بین فضاهای باز و بسته تضادی وجود دارد؟
تناسب itness F-

ایا عوامل دست ساز بشر (همچون خیابانها ،ساختمانها ،صاف شده ها یا ساخته شده ها)به منطقه شایسته و زیبنده است ؟ یا اینکه انها محیط جدای خودشانرا طلب می کنند.

مقیاس Scale –
مقیاس یک تناسب است و بستگی به عوامل اندازه گیری دارد . یک سایت می تواند یک مقیاس کوچک یا بزگ داشته باشد بسته به اینکه چگونه اندازه گیری شود ، توسط مرد یا بچه از یک فاصله دور یا نزدیک.

در حالت کلی ، توسعه جدید بایستی با توسعه قبلی دارای میاس باشد . بدین معنی که مثلا از نظر تعداد طبقات خود را اشکار نکند . متناسبا نه کوچک باشد نه بزرگ . تعدادی از طراحان خودشانرا مستعد اصلاح راه حلهای مقیاس متضاد تصور می کنند ، برای مثالیک ساختمان 20 طبقه در یک منطقه با حداکثر ار تفاع دو طبقه .

دیگر عوامل بصری که می بایستی مورد توجه قرار بگیرند عبارتند از:
– تضاد
– احساس
– متحدالشکل بودن
– خاطره و نشان گذاری
– اختلاف و دگرگونی
– عدم پیوند با گذشته

5-محدودیتهای سایت Site danger signals –
محدودیتهای سایت در حقیقت هشدارهای بصری ای هستند که احتمالا مشکلان مرتبط با توسعه را نشان می دهند . محدودیتهای سایت یک فهرست از موقعیتهائی است که اگر به درستی لمس نشود. ممکن است مشکلات متعددی را در حین مراحل طراحی سایت بوجود اورد .
محدودیتهای سایت بایستی در طراحی تمامی راه حلها مد نظر قرار بگیرند. مشکلاتی هستند که احتمالا با عدم توسعه در سایت و یا اطراف ام بهتر حل می شوند.

مشکلات دیگری هستند که احتمالا با استفاده از نو اوریهای تکنولژِ طراحی زیبایی می شوند.
علامتهای واضح و بدیهی محدودیتهای سایت عبارتن از :
– نمایش مسائل اب و هوایی طاقت فرسا
– مشکلات نهفته
– خاک سست

– شیب رو به شمال
– مناطق باطلاقی ، لجن زار و;
6-وضعیت عملکردی درون سایتی و برون سایتی
تجزیه و تحلیل سایت به درک وضعیت درون سایتی و برون سایتی On-site. Off –site . condition
نیاز مبرم دارد.
در ک موقعیت سایت به خود سایت بر می گردد . اما درک موقعین برون سایتی به صراحت وضوح خود سایت نیست . و تا زمانیکه تمامی زمین های اطراف سایت کار بریشان تعیین و مشخص نشود ، استعداد تغییر و تحول در ان وجود دارد که ممکن است تاثیراتی بر درون سایت بگذارد . بدین لحاظ درک موقعیت برون سایتی کار اسانی نیست . برون سایت ممکن است بصورت فضای باز شهری مثل : دره ، شهر ، رود ، کانال ، یا زمین وسیعی که یک سایت را می تواند متاثر کند (زمین گلف ،پارک و;)و یا حتی منطقه برون سایتی ممکن است متاثر از عملکرد هایی باشد که بخود گرفته ! و یا اینکه برون سایت ممکن است به سرویسهای خارجی مرتبط شود ( مثل خیابانها ، جاده ها ، امکانات شهری ، مدارس، زمینهای بازی و;)

از دیگر فرقهای عمده عوامل درون سایتی و برون سایتی در تاثیر پذیری مستقیم و یا غیر مستقیم و کنترل یا عدم کنترل ان است.بدین معنی که اغلب در توسعه درون سایتی ، اثر توسعه بصورت مستقیم بوده و در کنترلطراح سایت است و در حالیکه در توسعه برون سایتی ، توسعه معمولا بر سایت اثر غیر مستقیم گذاشته و نمی تواند براحتی بوسیله طراح سایت کنترل شود.

وضعیت عملکردی درون سایتی on- site functional condition- 7
در تجزیه و تحلیل یک سایت تمامی کیفیتهای عملکردی اشکار سایت بایستی دوباره ثبت و ظبط شوند . اینها ممکن است عبارت باشند از :
ارتباط با اجتماع مجاور . برای مثال : اتومبیل ، عابر پیاده مسیر دوچرخه سوار ، امکانات شهری و;
عملکردهای داخلی سایت ،شامل الگوهای فاضلاب ، ارتفاع مناطقی که ساخت و ساز رات است ، جهت یابی ( اینکه خورشید کجاست ) ، جهت باد ، مناسب بودن خاک و;

به هر حال در طول بازدید اول سئوالات زیر بایستی پاسخ داده شوند :
1- دسترسی سواره به سایت از کجا می تواند باشد؟
2- دسترسی سواره به سایت از کجا نمی تواند باشد ؟

3- چه مناطقی برای احداث بتا شیب زیاد دارد ؟
4- خطوط امکانات شهری ( تیر چراغ برق ، لوله های فاضلاب ، اب ، گاز و;) کجا هستند؟
5- وضع موجود سایت ( اعم از حصار ،جاده ف چوب ، پیاده رو ، درخت و; ) چه استعداد های بالقوه ای دارند ؟

6- چه مناطقی قابلیت ساخت راحت تری دارند ( ارتفاع متوسط ، نداشتن سیمای منحصر به فرد و;)؟
7- چه تیپ جاده ای سایت را احاطه کرده است ( جمع کننده ، پخش کننده و; )
8- چه الگوی فاضلابی موجود است و کدان بایستی ابقا گردد ؟

کیفیتهای فرحبخشی درون سایتی Pleasurable on –site qualities 8-
اگر بتوانیم به سئوالات زیر در باره کیفیتهای فرح بخشی درون سایتی پاسخی بدهیم بازدید اولیه ما از سایت یک موفقیت اندیشمند خواهد بود .
1- خصوصیت کلی سایت از نظر کیفیت فرحبخشی چیست (جنگل ،مرغزار بایر ، شهر ، شهرک روستا و; )؟
2- ایا سایت شیبدار است ؟ در کدام جهت ؟چه مقدار ؟سایت چه جهتی دارد ؟( روبه شمال ،جنوب ، شرق یا همه انها)

؟
3- ایا دید مطلوب و یا نا مطلوبی از سایت به بیرون ان وجود دارد؟از کجا ؟ به کجا ؟ و از چه ار تفاعی قابل رویت است ؟
4- ایا سیما های بینظیر و منحصر به فردی وجود دارند ( همچوننهر ، صخره بیرون زده ،ساختمانهای قدیمی ،جنگلف باتلاق ، دریاچه ، استخر ، مرغزار ،و;)
5- ایا سایت از طرق دیگری می تواند توصیف شود ؟برای مثال : تمایل به توسعه ، رشد خود رو و رشد توریستی – نمایشی و;
6- ایا جزییات منحصر بهفردی در قسمتهایی از سایت وجود دارند ؟ برای مثال یک درخت کهن و یا مخصوص ریال صخره و;
7- ایا مشکلات مخصوصی وجود دارند ؟سایت از نظر سرو صدا چگونه است ؟

8- انچه که ما حقیقتا در رابطه با سایت ارزو داریم ( بهترین خواسته ) چیست؟
وضعیت عملکردی برون سایتی off- site functional condition 9-

باید سعی گردد حتی المقدور تاثیرات برون سایتی روشن و واضح گردد. عملکردهای برون سایتی که تاثیر مستقیم بر سایت دارند عبارتند از :
سیستمهای فاضلاب ،سروصدا از خیابانهای مجاور ،دیدهای نا مطلوب ،امکانات شهری مجاورو;. عملکردهای دیگری که ممکن است تاثیر غیر مستقیم بگذارند و بدست اوردن ان تاثیرات مشکلتر است عبارتند از :تاثیر موقعیت نزدیکتری دبستان ، پارک مغازهها ، ایستگاه اتوبوس ، مسجد ،کتابخانه و; برنامه های در دست اجرا و در دست طرح ریزی باید موردمطالعه قرار گیرد . زمینهای استفاده نشده یا نامعلوم از نظر کاربری که ممکن است در اینده داشته باشند و برای منظورهای مختلف گماشته شوند و لازم است از جانب طراح سایت تعمقی صورت گیرد که چه تاثیری در صورت احداث بنا و یا ایجاد عملکردی در زمینه های فوق ممکن است بر سایت اعمال شود .

سئوالات عملکردی بیرون سایتی عبارتند از:
1- سرویس های اجتماعی مطلوب کجا هستند (مدرسه ،مسجد ، مغازه ، زمین بازی و;)
2- در صورت وجود فاصله ، امکانات فوق چگونه قابل استفاده هستند ؟ایا امکاناتی هستند با کمی پیاده روی ، دوچرخه سواری ، ویا رانندگی ؟ و ایا در درون سایت برای استفاده از امکانات برون سایتی مسیر عابر پیاده ای بایستی پیش بینی شود یا خیر؟

3- عملکرد استعدادهای مجاور چگونه هستند ؟ ( بافت مجاور مسکونی است ،تجاری است ، جنگل است ، روستا است ، و; ) چگونه است که این استعدادها بر سایت اثر می گذارند ؟ ایا عملکردشان تغییر خواهد کرد ؟

4- ایا ایستگاه اتوبوسی در مجاورت وجود دارد ؟ایا اتوبوس می تواند مسیری از درون سایتداشته باشد ؟
5- چگونه فاضلاب سایت می تواند به الگوی فاضلاب شهری متصل شود ؟

6- ایا بچه ها برای رفتن به مدرسه و یا زمین بازی ، می بایستی از یک خیابان شلوغ عبور کنند ؟
7- تجزیه و تحلیل برون سایتی نمی تواند دقیق و پایدار باشد. برای مناطق شهری ممکن است وضعیت عملکردی ظرف مدت 5 سال تغییر کند. بسیاری از تغییرات احتیاج به ارتباط با طراح شهری ندارد!! اما به هر حال برای تغییرت اینده سایت ، سیمای برون سایتی ( که سایت به نحوی ارتباط و یا بستگی به ان دارد ) بایستی با دقت ارزشیابی شود.

عوامل فرحبخش برون سایتی 0ff –site pleasurable factors 10-
بطورکلی در طراحی شهری مطبوعیت به فضایی اتلاق میشود که فی نفسه یک منبع کمیاب و ارزشمندی است برای خلق کردن و بوجود اوردن ،وهیچ وقت برای همگان به اندازه کافی یافت نمی شود .

رمز و کلید توسعه موفق در این است که سایت ، چه مقدار از فضای باز در خارج سایت ( یا بطور کلی عواملفرحبخش برون سایتی ) می تواند داشته باشد . به دلیل اینکه ان فضای باز در خارج سایت است ،لذل برای طراحی سایت مبلغی به ان پرداخت نمی شود . معمولا این فضای باز دید مطلوبی است از سایت به اطراف شهر ،در یاچه ، مرداب ، فضای باز عمومی ، زمین گلف و;.

سئوالاتی در رابطه با عوامل فرحبخش برون سایتی عبارتند از :
1- ایا خصوصیات عمومی سایت و یا یادبودی از سایت متعلق به منطقه غیر ان هم می شود ؟
2- ایا سیمای منحصر به فرد سایت تا خارج از سایت هم ادامه پیدا می کند؟ مثل نهر ، قنات ،رود ، جنگل و; ایا انها بایستی حفظ شوند ؟ چه اتفاقی خواهد افتاد اگر کسی انها را بخرد یا تغییر مسیر دهد؟

3- ایا خطری وجود دارد که دید مطلوب را مسدود کند؟
4- ایا دسترسی ،پارک مجاور ، زمین بازی ، مدرسه و; از منطقه برون سایتی ،برای استفاده سایت تضمین شده است ؟
5- خاطره انگیز ترین عامل با کیفیت منطقه برون سایتی چیست ؟

11-خلاصه تجزیه وتحلیل سایت :
تجزیه و تحلیل در ذهن طراح بایستی شانه به شانه شناخت کاربری زمین پیش زود . این مهم است که الگوهای سایت دوباره امتحان شوند.
شیب عمده ،شکل زمین ، جهت ، الگوی گیاهی ، فاضلاب سایت و سیماهای منحصر به فرد و;

مناطقی که بطور وضوح برای سکونت مناسب است مثل ارتفاع یا شیب ملایم زمین بایستی مشخص شوند.
نقاط دسترسی بایستی علامت زده شوند . همچنین سیماهای خوش منظره با مطلوبیت بالا و ارزشهای کالبدی بایستی مشخص شوند.

گره های شهری ،مناطق مسئله دار( مثل دیدهای نا مطلوب) کاربریهای نامطلوب همجوار ،دیدهای متقاطع و; بایستی منعکس شوند. علامات خطر سایت ( محدودیتهای سایت ) و مناطق با استعدا بالا مثل شیب کمتر از 15 در صد ، مناطق با پوششسبز طبیعی ، مکانهای با پتانسیل بالا برای حیوانات ، موضوع خاک ست ، کیفیت زمین منحصر به فرد ، سیماهای هیدرولژی حساس و ; بایستی ثبت شوند. پروسه تجزیه و تحلیل سایت ، دوعامل تجزیه و تحلیل و کاربری را به هم متصل می کند . و شروع به نشان دادن مقداری از استعداد سایت نموده و همچنین خصوصیات سایت را روشن و واضح می کند .
منبع:

برگرفته از جزوه درسی دکتر فرح حبیب توسط خانم منصوره دانشیار

مرجع اصلی :

Site planning for cluster housing , Richard Untermann and Robert Small ,1977-NewYork.

برنامه هایی که ایالات متحده برای پیشرفت بزرگراهها اجرا نموده است
________________________________________
برنامه چشم انداز بزرگراههای کالیفرنیا:
بزرگراههای بسیاری درایالات متحده در مناطق خوش منظره و باچشم اندازی زیبا قرار دارند. برنامه چشم انداز بزرگراههای کالیفرنیا توسط مجلس نمایندگان آمریکا در سال 1963 بوجود آمد. هدف از تصویب این طرح،حفاظت و نگهداری مناظر اطراف بزرگراهها از تغییراتی بود که منجر به لطمه زدن به زیبایی و طراوت زمینهای اطراف بزرگراه می شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
شنبه 95 مرداد 30 , ساعت 4:50 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق در مورد مختصری بر دینامیک در ایران pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق در مورد مختصری بر دینامیک در ایران pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق در مورد مختصری بر دینامیک در ایران pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق در مورد مختصری بر دینامیک در ایران pdf :

مختصری بر دینامیک در ایران

مکانیزم چیست؟مجموعه ای ازاجسام صلب ومقاوم که چنان به بهم متصل شده اند که دارای حرکت نسبی نسبت به هم هستند
حال به بررسی یکی از مکانیزمهای مهم وچگونگی کاربرد آن در صنعت میپردازیم:

مکانیزم لنگ ولغزنده درموتورهای احتراق داخلی وموتور شورلت v-8شرکت جنرال موتورز هم مورد استفاده قرارگرفته
است. در مکانیزم لنگ و لغزنده مجموعه ای از حرکتهای رفت و برگشتی ونوسانی ودورانی با هم ترکیب شده اند. اگر‌‌در یک مکانیزم قدرت مکانیکی قابل اغماض باشد(انتقال قدرت توسط اجزا قابل اغماض باشد) طراحی بر اساس شکل حرکت ودر درجه دوم مقاومت مکانیکی مورد بررسی قرار میگیرد.
تاریخچه مکانیزم در ایران و کاربرد آن

1- Code Access Security
وقتی که یک فایل اجرایی را اجرا می‌کنید، این فایل با دسترسی کاربری که آن را اجرا می‌کند، اجرا خواهد شد. در وقتی که با عنوان dministrator وارد سیستم می‌شوید، چنانچه کدی را اجرا کنید، این کد به همراه قابلیت دسترسی administrator اجرا خواهد شد. با استفاده از مکانیزم Code Access Security، کد با دسترسی که خودش تعریف می‌کند، اجرا خواهد شد. به عبارت دیگر، علاوه بر دسترسی کاربری که کد را اجرا می‌کند، خود کد هم دارای هویت و دسترسی خواهد شد. تمام کدهایی که به صورت managed هستند، ازCode Access Security استفاده می‌کنند، که این استفاده می‌تواند به صورت صریح توسط نویسنده کد عنوان شود و یا NET. به صورت پیش‌فرض، تنظیمات پیش‌فرض را برای آن اعمال ‌کند. به‌طور کلی کارهایی که با Code Access Security می‌توان انجام‌داد عبارتند از:

1- تعریف مجوزهای دسترسی (Permission)
2- تعریف و تنظیم سیاست‌های امنیتی (Security Policy)
3- درخواست مجوز (Permission) توسط کد برای خودش جهت اجرای صحیح برنامه
4- امکان درخواست مجوز توسط کد برای فراخوانی کد. به عبارت دیگر برنامه از اجراکننده خود درخواست می‌کند.

حتماً مجوز خاصی داشته باشد.
5- درخواست امضای دیجیتال توسط کد برای اجراکننده کد. به عبارت دیگر کد از اجراکننده خود می‌خواهد حتماً امضای CA خاصی را داشته باشد.
جهت استفاده از این مکانیزم امنیتی چند مورد را باید رعایت کنید:

یکم: باید managed code تولید کنید و کد نوشته‌شده توسط شما type safe باشد (فقط ++VC قادر به تولیدunmanaged code می‌باشد. لذا حالت‌های پیچیده متعددی را می‌تواند تولید کند که فراتر از موضوع این مقاله می‌باشد. در C هم چنانچه از کلمه کلیدی unsafe استفاده نکنید کد شما type safe خواهد بود.)
دوم: از یکی از دو روشی که Code Access Security را وارد برنامه شما می‌کند، استفاده کنید که در ادامه توضیح داده می‌شود.
سوم: که از همه مهمتر می‌باشد، ضروری ‌است هنگام طراحی و تحلیل برنامه، تحلیلی امنیتی نیز روی کلاس‌های خود داشته باشید و بدین ترتیب مجوزهای مختلفی را که یک کلاس و یا متد در شرایط مختلف لازم دارد را پیدا کنید و تدابیر لازم جهت پیاده‌سازی را بیندیشید.

همان‌طور که اشاره شد،Code Access Security به دو شیوه می‌تواند در کدهای شما پیاده‌سازی شود که هر یک قابلیت‌های خاصی را در اختیار شما قرار می‌دهد:
imerative security syntax
در این مدل از یک سری کلاس‌هایی که سرویس‌های امنیتی را فراهم می‌کنند، اشیائی گرفته و مکانیزمcode Access را پیاده‌سازی می‌کنند. از این مدل زمانی استفاده می‌شود که تصمیمات امنیتی باید به صورت runtime گرفته شوند و تمام مسایل و تصمیمات در هنگام طراحی برنامه روشن و واضح نیستند. جهت روشن‌تر شدن موضوع به مثال زیر توجه کنید:
public Class MyClass

Public sub New

End Sub

Public Sub MyMethod1()

‘using imperative security syntax to demand FileIOPermission
Dim MyFileIOPerm As New FileIOPermission()
MyFileIOPerm.Demand()

End Sub

End Class
در اینجا با استفاده از کلاس FileIOPermission مشخص کرده‌ایم که فراخواننده این کد باید اجازه دسترسی، خواندن و نوشتن فایل‌ها را داشته باشد. نکته قابل توجه این است که فراخواننده فقط جهت اجرای تابع 1 My Method این دسترسی را لازم دارد و چنانچه در حین استفاده از برنامه سراغ این تابع نرود، به این دسترسی هم نیازی نخواهد داشت. کلاس‌های زیادی وجود دارند که همانند FileIOPermission دسترسی امنیتی خاصی را تعریف می‌کنند و تقریباً تمام این کلاس‌ها غیرقابل ارث‌بری می‌باشند. شما می‌توانید با توجه به نیاز خاصی که در یک تابع و یا کلاس خود دارید، از این کلاس‌ها استفاده کنید. در اینجا برخی از پرکاربردترین این کلاس‌ها را نام می‌بریم:

Registry Permission،Web Permission ،Environment
Permission ،Printing Permission ،Security Permission

Declarative Security Syntax
در این شیوه با استفاده از attributeها، مکانیزم code Access

security در برنامه پیاده‌سازی می‌شود. بدیهی است با توجه به این‌که از attributeها جهت تعیین و یا درخواست سطح دسترسی استفاده می‌کنیم، مجوزهای کلاس‌ها و یا توابع باید به صورت ثابت در حین طراحی برنامه مشخص شوند. از این رو انعطاف‌پذیری مدل قبلی جهت تصمیم‌گیری در زمان اجرا را در این حالت نخواهیم داشت. در واقع چنانچه در حین طراحی برنامه وجود مجوز خاصی را جهت اجرای برنامه به صورت دائم ضروری می‌دانید، استفاده از این روش مناسب می‌باشد و با استفاده از آن می‌توانید در هنگام لودشدن برنامه، مجوزهای خاصی را درخواست کنید و در صورتی که مجوز موردنظر داده نشود، از لود شدن برنامه جلوگیری کنید. به عنوان مثال به کد زیر توجه کنید:

public Class MyClass

Public sub New
‘Constructor is protected by the security call

End Sub

Public Sub MyMethod1()
‘Method is protected by the security call

End Sub

End Class
همان‌طور که ملاحظه می‌کنید در سطح کلاس My Class یک attribute قرار گرفته که مشخص می‌کند استفاده‌کننده این کلاس (فراخواننده برنامه) باید دارای مجوز FileIOPermission باشد. توجه کنید که attribute می‌تواند در سطح کلاس، یک متد خاص و یا حتی اسمبلی باشد، و ضمناً با استفاده از ساختار Security Action مشخص می‌کنیم که مجوز باید به چه نحو در برنامه وارد شود. به این معنی که آیا خود برنامه لازم دارد که این مجوز به آن داده شود یا این‌که فراخواننده باید این مجوز را داشته باشد، که در مثال، مقدار Demand مشخص کننده این است که فراخواننده برنامه باید این مجوز را داشته باشد.

غالباً در برنامه‌هایی که در NET. پیاده‌سازی می‌شوند، نیازهای امنیتی موردتوجه قرار نمی‌گیرند. با این وجود توجه داشته باشید که با استفاده از مکانیزم Code Access Security، قابلیت اطمینان برنامه را افزایش می‌دهید و اهداف زیر تأمین می‌شوند:‌

الف- مطلع کردن CLR از مجوزهای امنیتی‌ که برنامه شما نیاز دارد.
ب- بدون توجه به دسترسی‌های کاربری که برنامه را اجرا کرده است، فقط مجوزهای موردنیاز به برنامه شما داده خواهد شد و لذا چنانچه به هر نحوی کدهای مخرب دیگری از برنامه شما جهت نفوذ و اجرا استفاده کنند، فقط دسترسی‌های داده شده به برنامه شما را خواهند داشت و لذا میزان تخریب کم‌تر خواهد شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ