سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خداوند، تباه کردن مال، پرسش بسیار، و قیل و قال را دوست ندارد . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]
 
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 4:19 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله مقایسه و اولویتبندی ساخت برخی قطعات یدکی مورد استفاده در صنعت نفت ایران توسط تولیددرکنندگان داخلی یا تأمین آنها از خارج از کشور با استفاده از الگوی TOPSIS در pdf دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقایسه و اولویتبندی ساخت برخی قطعات یدکی مورد استفاده در صنعت نفت ایران توسط تولیددرکنندگان داخلی یا تأمین آنها از خارج از کشور با استفاده از الگوی TOPSIS در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقایسه و اولویتبندی ساخت برخی قطعات یدکی مورد استفاده در صنعت نفت ایران توسط تولیددرکنندگان داخلی یا تأمین آنها از خارج از کشور با استفاده از الگوی TOPSIS در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقایسه و اولویتبندی ساخت برخی قطعات یدکی مورد استفاده در صنعت نفت ایران توسط تولیددرکنندگان داخلی یا تأمین آنها از خارج از کشور با استفاده از الگوی TOPSIS در pdf :

چکیده

صنعت نفت ایران از دیر باز به دلیل اهمیت مسائل رقابتی در سطح بینالمللی، اولویت ویژهای برای توسعه بومی سازی و حمایت از ظرفیتهای داخلی ساخت و اجرا قائل بوده است. این صنعت به دلیل برخورداری از دو ویژگی ساختاری در اختیار داشتن طرحهایی با مقیاس بزرگ و تنوع زنجیره فعالیتها در بخش بالادستی و پایین دستی میتواند نقش مهمی در ایفای مسئولیت داخلی سازی و کمک به توسعه بومی صنعت ایفا نماید. در این مقاله رویکرد ارزیابی پروژهها را به مسئله ساخت برخی قطعات یدکی صنعت نفت در داخل در مقایسه با تأمین آنان از خارج بررسی میکنیم. بدین منظور از روش مدل تصمیم گیری چند شاخصه TOPSIS استفاده گردید. نتایج مربوط به ارزیابی هر کدام از قطعات مذکور نشان میدهد که انتخاب قطعات یدکی ساخت داخل نسبت به قطعات یدکی ساخت خارج، توجیهپذیرتر است.

واژگان کلیدی: صنعت نفت،TOPSIS ، قطعات یدکی

1

-1 مقدمه

زمزمههای حمایت از تولید قطعات مورد نیاز بخش صنعت در داخل کشور از دهه 40 شروع شد. اما این حمایتها تنها هنگامی قوت گرفتهاند که کشور درگیر جنگ، محاصره اقتصادی، تحریم، تنشهای سیاسی خارجی و پایین رفتن درآمدهای ارزی بوده و در باقی اوقات حمایت از تولید قطعات ساخت داخل با بیاعتنایی مواجه بوده و یا تنها در حد مصوبات و بخش نامهها باقی مانده است.

خرید قطعات از خارج مشکلاتی را نیز برای بخش صنعت به همراه داشته است:
-1 با خرید کالاها و تجهیزات بدون انجام کارشناسی دقیق و به دلیل نبود فنآوری و علم کافی، تجهیزاتی وارد شده که یا خارج از رده و فناوری روز بوده و یا دارای عیوب کارکردی ذاتی و یا از اجناس اضافه و انباری تولید کننده بوده است.

-2 داشتن مارک معتبر کشورهای خارجیلزوماً نشان دهنده تولید با کیفیت آن محصول در آن کشور نیست و بارها مشاهده شده بسیاری از محصولات در کشورهای جهان سوم ساخته شده و در کشور صادرکننده نهایی فقط مارکگذاری میشوند.

-3 بسیاری از این تجهیزات به دلیل نیاز به ارتقای نرم افزاری و سرویس ویژه توسط کارشناسان سازنده و فناوریهای پیچیده که در اختیار تولید بوده و مواردی از این قبیل، به مرور قابلیت کاری خود را از دست دادهاند.

-4 در خرید برخی قطعات مهم، فروشندگان خارجی ضمن عقد قرارداد حق کپی یا حتی تغییرات جزئی در تجهیزات و فناوریها فروخته شده را از خریداران سلب مینمایند.

-5 خرید کالاهای خارجی که قابلیت تولید داخلی دارند منجر به تضعیف تولید داخلی، افزایش بیکاری، خروج سرمایهگذاران، صنعتگران و کارشناسان از کشور شده و زمینه وابستگی هرچه بیشتر کشور به واردات تجهیزات و فناوری و حتی کارشناس از کشورهای خارجی گردد.

صنعت نفت ایران از دیر باز به دلیل اهمیت مسائل رقابتی در سطح بینالمللی، اولویت ویژهای برای توسعه بومی سازی و حمایت از ظرفیتهای داخلی ساخت و اجرا قائل بوده است. صنعت نفت به دلیل برخورداری از دو ویژگی ساختاری در اختیار داشتن طرحهایی با مقیاس بزرگ و تنوع زنجیره فعالیتها در بخش بالادستی و پایین دستی میتواند نقش مهمی در ایفای مسئولیت داخلی سازی و کمک به توسعه بومی صنعت ایفا نماید.

شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری یکی از 5 شرکت بهرهبرداری تابع شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است که راهبری عملیات تولید، فراورش و انتقال نفت و گاز را با فعالیت مستمر در 53 واحد عملیاتی از هشت میدان نفتی آغاجاری – کرنج- پرنج- پارسی – رامشیر- رگ سفید – پازنان-مارون را به عهده دارد. این شرکت با گستردگی 25 هزار کیلومتر مربع پراکندگی در نقاط استانهای خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و سواحل استان بوشهر قرار دارد. وظیفه اصلی این شرکت تولید نفت خام، گاز، مایعات گازی و همچنین تزریق گاز به مخازن محدوده جغرافیایی تحت مدیریت آن میباشد این شرکت با تولید حدود %20 نفت تولیدی کشور سهم بسزایی را در توسعه و آبادانی کشور ایفا میکند. در واحدهای عملیاتی این شرکت به منظور انجام فعالیتهای تولیدی از هزاران قطعه صنعتی استفاده شده که اکثر آ تولید خارج از کشور بودهاند.

در راستای فراهم آوردن امکان تولید داخل محصولات مورد نیاز صنعت نفت و ممنوعیت خرید خارجی در صورت نیل به ساخت داخل کالاها که از اهداف مهم صنعت نفت ایران محسوب می شود، شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز با همکاری سازندگان داخلی برای توسعه ظرفیتهای ساخت داخل و دستیابی به تحقق بومی سازی در صنعت نفت ایران شروع به فعالیت نموده است. که بدین منظور بررسیهای اقتصادی جهت اولویت گذاری ساخت قطعات در داخل کشور به ویژه قطعاتی که هنوز زیر ساختهای داخلی به منظور تولید آنها در کشور وجود ندارد (به ویژه قطعات برق و الکترونیک) سودمند است؛ لذا در این تحقیق به بررسی انتخاب بهترین گزینه از بین گزینههای داخلی و خارجی برای تأمین قطعات یدکی برق و ابزار دقیق شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری با استفاده از روش Topsis میپردازیم. قطعات مذکور عبارتند از: آشکار سازهای دما مقاومتی، کلید و نشاندهنده حرارت موتور الکتروکمپرسور، کارتهای الکترونیکی، شیرهای سرعتی، ترموکوپل، پیلوتهای شیرهای ایمنی سطحی و الکتروپمپهای صنعتی.

روش TOPSIS نیز یکی از بهترین مدلهای تصمیم گیری چند شاخصه است که از آن استفاده زیادی میشود. روش Topsis از جمله رویکردهای جبرانی در دسته بندی مدلهای چندمعیاره میباشد. مدلهای جبرانی، مدلهایی هستند که در آنها ضعف (کمبود) در یک شاخص، با قوت (فزونی)، در شاخص دیگر قابل جبران است، به عبارت دیگر شاخصها با هم همبستگی دارند. روش (TOPSIS) برای اولین بار در جنگ جهانی دوم برای رتبهبندی در اولویت دادن به انهدام اهداف دشمن مورد استفاده قرار گرفت.

در زمینه مطالعات خارجی و داخلی که از روش TOPSIS استفاده نمودهاند به موارد ذیل میتوان اشاره نمود:

2

(بلگورکو1،(2012 به بررسی استفاده از تکنیک TOPSIS برای ارزیابی عملکرد مالی شرکتهای فناوری در بازار بورس استانبول پرداخته است. روش TOPSIS به رتبهبندی این شرکت برای مدت زمان سه ساله بین سالهای 2009 و 2011 کمک میکند نتایج این مطالعه پیدا میکند که آیا نتایج رتبهبندی از TOPSIS و نتایج رتبه بندی از ارزش بازار شرکت همپوشانی دارند یا نه.

(شوینگ وو و همکاران2، (2010 به بررسی استراتژی بهینه بازاریابی: تصمیمگیری با روش AHP و TOPSIS پرداختند. نتایج نشان میدهد که راهنمایی را برای مدیران هتل خصوصی در استراتژیهای بازاریابی فراهم میکند که میتواند به آنها برای بدست آوردن یک مزیت رقابتی به وسیله ارزیابی منابع بازاریابی خاص و محدودشان کمک کند.

(علی محقر و همکارانش، (1389 به بررسی مقالهای تحت عنوان »بهکارگیری تکنیکهای تصمیم گیری در اولویت بندی مصرف و تخصیص بهینه گاز طبیعی با رویکرد فازی« پرداختند. با استفاده از تکنیک تصمیمگیری چند شاخصه TOPSIS، بخشهای مختلف مصرف اولویت بندی موزون میشوند تا سرانجام به کمک تکنیک تصمیمگیری چندهدفه ی GP، اطلاعات موجود در ترازنامههای انرژی و هیدروکربوری و سند چشم انداز صنعت گاز، سهم بهینهی بخشهای مذکور از منابع محدود در دسترس مشخص شود.

(بصیرت، (1380 به بررسی انتخاب سیستم بهینه انتقال آب کانالهای آبیاری به مزارع نیشکر پرداخت. که هدف آن انتخاب یک گزینه یا گزینه بهینه انتقال آب به مزارع شرکت توسعه نیشکر از این گزینههای مختلف با توجه به شاخصهای متعدد فنی و اقتصادی بود که برای حل موضوع از 12 شاخص که 6 شاخص کیفی و 6 شاخص کمی بود با استفاده از روشهای مختلف MADM از جمله روشTOPSIS استفاده نموده است.

-2 مواد و روش
-1-2 مبانی نظری روش TOPSIS

یکی از تکنیکهایی که برای رتبه بندی عوامل از آنها استفاده می شود، مدل TOPSIS میباشد ( زیاری و دیگران،.( 1389 مدل تاپسیس که صرفاً برای مدلهای اولویت بندی مناسب است (فرجی سبکبار و دیگران، (1388 توسط هوانگ و یون در سال 1981 ارائه گردید (هوی و همکاران3، .(2008 مفهوم این مدل، انتخاب کوتاهترین فاصله از راه حل ایدهآل مثبت (PIS) و دورترین فاصله از راه حل ایدهآل منفی (NIS) به منظور حل مسائلی است که با ضوابط تصمیمگیری متعددی روبروست ( جدیدی و همکاران4، .(2008 الگوریتم TOPSIS یک تکنیک تصمیمگیری چند شاخصه جبرانی بسیار قوی برای اولویتبندی گزینهها از طریق شبیه نمودن به جواب ایدهآل میباشد که به نوع تکنیک وزندهی، حساسیت بسیار کمی داشته و پاسخهای حاصل از آن، تغییر عمیقی نمیکند (نسترن و همکاران، .(1389 به علاوه مزیت نسبی این مدل، سرعت و توانایی آن برای شناسایی بهترین گزینه استاُلسون(5، .(2004 به طور اجمال در روش TOPSIS، ماتریس n×m که دارای m و n معیار میباشد، مورد ارزیابی قرار

میگیرد. در این الگوریتم، فرض میشود هر شاخص و معیار در ماتریس تصمیمگیری دارای مطلوبیت افزایشی و یا کاهشی یکنواخت است. مزایای مدل TOPSIS عبارتاند از (تقی پورجاری، : (1388
(1 کاربرد هم زمان معیارهای کمی و کیفی در آن.

(2 خروجی مدل میتواند ترتیب الویت گزینهها را مشخص سازد. (3 تضاد و مطلوبیت بین گزینهها را در نظر میگیرد.

(4 نتایج حاصل از این مدلکاملاً منطبق با روشهای تجربی و به صورت کمی است. (5 معیارها و شاخصهای مدل ضرایب وزنی اولیه را پذیرا است.
(6 روش کار ساده و سرعت آن مناسب است.
-2-2 مراحل حل مسئله توسط الگوریتم:TOPSIS
مدل TOPSIS شامل 8 مرحله است و جهت بهرهگیری از این مدل، مراحل زیر باید طی گردداُلسون،( : (2004 (1 تشکیل ماتریس دادهها بر اساس n آلترناتیو و k شاخص:

به طور کلی در مدل TOPSIS، ماتریس n×m که دارای m گزینه و n معیار میباشد، مورد ارزیابی قرار میگیرد. در این الگوریتم، فرض میشود هر شاخص و معیار در ماتریس تصمیمگیری دارای مطلوبیت افزایشی و یا کاهشی یکنواخت است.

1 – Bulgurcu 2 – Shiung Wu 3 – Hui& other 4 – Jadidi & other 5 – Olson

3

(2استاندارد کردن دادهها و تهیه ماتریس نرمالیزه (ماتریس (R از طریق رابطه زیر:

به دلیل آنکه احتمال قوی وجود دارد که مقادیر کمی تعلق گرفته به معیارها و شاخصها دارای یک واحد نباشد بایستی ابعاد واحد آنها را از بین برده و این مقادیر کمی را به ارقام بدون بعد تبدیل نمود، به همین جهت تمامی مقادیر تعلق گرفته به درایههای ماتریس تصمیم گیری، بایستی بر اساس فرمول زیر به مقادیر بی بعد تبدیل شود.

(1)

(3تعیین وزن هر یک از شاخصها ( و تعدیل محاسبه شده، در این مرحله، وزن هر یک از شاخصها بر اساس رویکردها و نظریات کارشناسانه، روش Linmap ، مدل AHP ، مدل Antropi و نیز بر اساس اهمیت هر معیار، محاسبه میگردد در نظر داشت که مجموع وزن معیارها بایستی برابر با یک باشد. در این پژوهش برای محاسبه مقادیر از مدل آنتروپی استفاده شده است.

(4ایجاد ماتریس »بی مقیاس« وزین با مفروض بودن بردار W به عنوان ورودی به الگوریتم. یعنی:

W W1 ,W2 ,;,Wn (2)

جهت همارزش کردن مقادیر درایههای ماتریسR، مجموع اوزان پارامتر، را به صورت نظیر به نظیر در ستونهای این ماتریس ضرب شده، ماتریس به دست آمده از این فرایند ماتریس نرمالیزه و وزندهی شده میباشد که آن را با علامت V نشان میدهند.

V1n
(3)

V
mn

V1 j ,; V11,; V= RijWn n


Vmj ,;
Vm1,;

به طوری که ماتریسی است که امتیازات شاخصها در ان »بی مقیاس« و قابل مقایسه شده است، و ماتریسی است قطری که فقط عناصر
قطر اصلی آن غیر صفر خواهد بود.
(5مشخص نمودن ایدهآل مثبت (A+) و ایدهآل منفی (A-) به ترتیب از طریق رابطه های (4) و : (5)
(4) i 1,2,,..m V1 ,V2 ,;,V j ,;,Vn j J j J ,minVij A maxVij

(5) 1,2,,..m V1 ,V2 ,;,V j ,;,Vn A maxVij j J , minVij j J i
i i
i i
(6محاسبه اندازه جدایی گزینه i ام با ایده آلها، با استفاده از روش اقلیدسی، از طریق روابط (6) و : (7)

2 05 n
(6) i 1,2,;,m = Vij Vj فاصله گزینه iام از ایدهآل مثبتdi+=
j1
05 2 n
(7) i 1,2,;,m = Vij Vj فاصله گزینه iام از ایدهآل منفیdi-=
j1
(7محاسبه نزدیکی نسبی گزینه i به راه حل ایده آل با استفاده از رابطه : (8)
(8) ,0 cli 1,i 1,2,;, m di cli
d d
i i
4

ملاحظه میشود چنانچهAi=A گردد، آنگاه di+=1 و 0 و در صورتی که Ai=A¯ شود، آنگاه di+= 1 بوده و cli+=0 خواهد شد. بنابراین
هر اندازه گزینه Ai به راه حل ایدهآل نزدیکتر شد، ارزش به واحد نزدیکتر بود.

(8رتبه بندی گزینهها بر اساس ترتیب نزولی:cli+

این میزان بین صفر و یک در نوسان است. در این راستا cli+= 1 نشاندهنده بالاترین رتبه و cli+=0 نیز نشاندهنده کمترین رتبه است.

-3 معرفی شاخصها
پس از برگزاری جلسات متعدد با متخصصان شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری، شاخصهایی که میتوانند بر روی تصمیمگیری در انتخاب قطعات یدکی صنعت نفت تأثیر بگذارند شناسایی گردید که در مجموع 6 شاخص که 4 شاخص کمی و 2 شاخص کیفی به شرح ذیل تشخیص داده شد.

-1 قیمت، -2 عمر مفید، -3 هزینه عملیات سالیانه، -4 میزان نیاز به ارز، -5 کیفیت، -6 میزان سهولت دسترسی.
-1-3 نحوه جمع آوری اطلاعات مربوط به شاخصها
اطلاعات مربوط به شاخصهایی کمی از ادارههای مختلف شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری تهیه و گردآوری شده است. جهت تهیه داده-های مربوط به شاخصهای کیفی نیز ابتدا پرسشنامه پیوست طراحی گردیده و سپس با توزیع این پرسشنامه بین متخصصان صنعت شرکت بهره-برداری نفت و گاز آغاجاری، نقطه نظر آنها در مورد هر شاخص جمعآوری گردید. سپس در یک جلسه حضوری دیگر با جمعبندی نتایج بدست آمده وضعیت هر شاخص نهایی گردیده است.

-4تجزیه و تحلیل دادهها

در این مقاله ماتریس تصمیمگیری شامل 2 گزینه و 6 شاخص میباشد که در جدول (1) آورده شده است. در ماتریس فوق ملاحظه میشود که از 6 شاخص موجود 4 شاخص کمی بوده و 2 شاخص دیگر کیفی میباشد. هدف انتخاب بهترین گزینه با استفاده از روش TOPSIS میباشد.

در جدول (1) کلید و نشاندهنده حرارت روتورالکتروکمپرسور

جدول :(1) اطلاعات اولیه (کلید و نشاندهنده حرارت روتورالکتروکمپرسور)
-X3
-X2 -X1 +X3 +X2 +X1 شاخصها
گزینهها
میزان نیاز به هزینه عملیات سالیانه قیمت هزار ریال میزان سهولت عمر مفید سال کیفیت
ارز دلار هزار ریال دسترسی
1033 2300 73600 خیلی زیاد 11 خیلی زیاد ساخت داخل
196630 2000 3500000 بسیار کم 12 زیاد ساخت خارج

در جدول (2) با استفاده از مقیاس اندازه گیری شاخصها، اطلاعات کیفی را به کمی تبدیل میکنیم.

جدول :(2) اطلاعات کمی شده (کلید و نشاندهنده حرارت روتورالکتروکمپرسور)
-X3
-X2 -X1 +X3 +X2 +X1 شاخصها
گزینهها
میزان نیاز به هزینه عملیات سالیانه قیمت هزار ریال میزان سهولت عمر مفید سال کیفیت
ارز دلار هزار ریال دسترسی
1033 2300 73600 5 11 5 ساخت داخل
196630 2000 3500000 1 12 4 ساخت خارج

در جدول (3) محتوای اطلاعات موجود از ماتریس (2) را به صورت (Pij) مطابق رابطه ذیل محاسبه میکنیم.

5

(9) ,i, j rij Pij
m
rij
i1
جدول :(3) ماتریسPij (کلید و نشاندهنده حرارت روتورالکتروکمپرسور)

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 4:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این فایل به صورت فایل PDF (پی دی اف) ارائه میگردد

نمونه سوالات آزمون استخدامی اموزش و پرورش تفکیک رسته شغلی نقشه کشی عمومی در pdf دارای 15 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در PDF می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پی دی اف نمونه سوالات آزمون استخدامی اموزش و پرورش تفکیک رسته شغلی نقشه کشی عمومی در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی نمونه سوالات آزمون استخدامی اموزش و پرورش تفکیک رسته شغلی نقشه کشی عمومی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن نمونه سوالات آزمون استخدامی اموزش و پرورش تفکیک رسته شغلی نقشه کشی عمومی در pdf :

نمونه سوالات آزمون استخدامی اموزش و پرورش تفکیک رسته شغلی نقشه کشی عمومی

این مجموعه و پکیج شامل مهم ترین پر کاربردترین و پرتکرارترین نمونه سوالات آزمون های استخدامی دستگاه های اجرایی و آموزش و پرورش مربوط به این رسته شغلی میباشند و نقش بسیار مهمی در نتیجه نهایی دارند لذا مستقیما و اکیدا پیشنهاد تهیه و مطالعه این پکیج را به شما داوطلبان عزیز که حتما قصد قبولی آزمون را دارید می نمایم و اکیدا تاکید دارم که این مجموعه فوق العاده شگفت انگیز را از کف ندهید همین حالا اقدام نمایید آره الان لحظه بعدی باورکن که از رقیبت کلی عقب افتادی...

 

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 4:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

پاورپوینت مدیریت ریسک عملیاتی در بانک های تجاری در pdf دارای 24 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت مدیریت ریسک عملیاتی در بانک های تجاری در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت مدیریت ریسک عملیاتی در بانک های تجاری در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت مدیریت ریسک عملیاتی در بانک های تجاری در pdf :

پاورپوینت مدیریت ریسک عملیاتی در بانک های تجاری در pdf

دسته: مدیریت مالی- حسابداری (ویژه ارائه کلاسی درس تصمیم گیری در مسائل مالی و مدیریت سرمایه گذاری)

فرمت: پاورپوینت

تعداد اسلاید: 24 اسلاید

این فایل در زمینه " مدیریت ریسک عملیاتی در بانک های تجاری "می باشد که در حجم 24 اسلاید همراه باتوضیحات کامل با فرمت پاورپوینت تهیه شده است که می تواند به عنوان سمینار درس درس تصمیم گیری در مسائل مالی و مدیریتسرمایه گذاریرشته های مدیریت مالی و حسابداری در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مورد استفاده قرار گیرد. بخشهای عمده این فایل شامل موارد زیر می باشد:

مقدمه

تعریف ریسک عملیاتی

مدیریت ریسک عملیاتی در بانک ها

تعریف و مشخص کردن مصادیق ریسک عملیاتی

اندازه گیری ریسک عملیاتی و ذخیره گیری سرمایه ای

رویکرد شاخص پایه ای

رویکرد استاندارد شده

وزن نسبی (ضریبb) هر فعالیت

رویکرد اندازه گیری پیشرفته

رویکرد کارت امتیاز دهی

رویکرد اندازه گیری داخلی

رویکرد توزیع زیان

بسترهای اطلاعاتی مورد نیاز

نظارت

نظارت مداوم (نظارت در هنگام کار)

بازرسی های مستقل

کاهش ریسک

کنترل

وضعیت بانک های کشور در خصوص پیاده سازی مدیریت ریسک عملیاتی

نتیجه گیری

پاورپوینت تهیه شده بسیار کامل و قابل ویرایش بوده و به راحتی می توان قالب آن را به مورد دلخواه تغییر داد و در تهیه آن کلیه اصول نگارشی، املایی و چیدمان و جمله بندی رعایت گردیده است.

 

 

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 4:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

پاورپوینت چرخدنده ها در pdf دارای 48 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پاورپوینت چرخدنده ها در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی ارائه میگردد

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت چرخدنده ها در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت چرخدنده ها در pdf :

پاورپوینت چرخدنده ها در pdf

 

چرخدنده ها

13-1 انواع چرخدنده ها

 

چرخدنده های صاف یا سادهSuper Gears که در شکل(13-1) می بینیم برای انتقال حرکت از یک میل محور به میل محور موازی با آن بکار می روند و دنده های آنها بامحورشان موازی

است. از میان همه گونه های چرخدنده ها چرخدنده های صاف ساده ترین آنها است و به همین سبب برای توضیح روابط اولیه سینماتیک منحنی دنده بکار خواهد رفت.

 


چرخدنده های مارپیچ

•چرخدنده های مارپیچHelical gears که در شکل 13-2 می بینیم دنده های کجی نسبت به محور دوران چرحدنده دارند. این چرخدنده ها را می توان برای همان کاربرد چرخدنده های

صاف بکار برد ولی مانند آنها پرصدا نیستند زیرا در گیری دنده ها بتدریج رخ می دهد. دنده های کج بارهای محوری و گشتاورهای خمشی پدید می آورند که در چرخدنده های صاف

نداریم. چرخدنده های مارپیچ گاهی برای انتقال حرکت بین دو محور ناموزای( متنافر) بکار می روند.

• چرخدنده های مخروطیbevel Gears که در شکل(13-3) می بینیم دنده هایی روی سطوح مخروطی دارند و بیشتر برای انتقال حرکت بین میل محور های متقاطع بکار می رود. •

•آنچه که در شکل می بینید درواقع چرخدنده های مخروطی ساده یا دنده دار استstraight-tooth bevel gears است. چرخدنده های مخروطی مارپیچ spral bevel Gears بگونه ای

هستند که دنده های آنها راست نیستند بلکه به صورت کمان دایره است( مارپیچ). چرخدنده های هیپوئید کاملاَ شبیه چرخدنده های مخروطی مارپیچ است با این تفاوت که میل محورآنها متنافر است.

•در شکل(13-4) نوع چهارم از انواع اصلی چرخدنده ها را می بینید که حلزون و چرخ حلزون است چنانچه می بینید حلزون شبیه یک پیچ است. جهت گردش چرخ حلزون به

جهت گردش حلزون بستگی دارد و نیز اینکه دنده های حلزون راست گرد، تراشیده شده باشد یا چپ گرد. مجموعه حلزون و چرخ حلزون ها را ممکن است بگونه ای بسازید که

یا دنده های یکی، دیگری را در بر گیرد و یا هر دو بکدیگر را در بر گیرند. این مجموعه چرخدنده ها را تک دربرگیر single – eveloping و دو در برگیر double- enveloping گویند

ارتباط حلزون و چرخ حلزون بیشتر

هنگامی بکار می رود که نسبت سرعت دو میل محور زیاد مثلاَ 3 یابیشتر باشد. •

 

واژه ها و مشخصات فنی

 

• 13-2 واژه ها و مشخصات فنی

 

•مجموعه واژه های فنی دنده های چرخدنده صاف را در شکل(13-5) می بینیم تعاریفی که در زیر می آید نیز در شکل می بینیم.

 

• دایره گام(pitch circle ) دایره فرضی است که همه محاسبات همیشه بر پایه قطر آن که قطر گام باشد انجام می شود. دوایر گام یک جفت چرخدنده به هنگام کار با یکدیگر

 

مماس هستند. از دو چرخدنده در گیر آنکه کوچکتر است را چرخ کوچک(pinion) و آنکه بزرگتر است را معمولاَ چرخدنده(Gear ) گویند.

 

 

گام دایره ای (Circular Pitch):p که روی دایره گام اندازه گیری می شود و فاصله نقطه ای روی یک دنده تانقطه نظیر آن روی دنده مجاور است. پس گام دایرهای برابر با

 

مجموع کلفتی یک دنده و پهنای دهانه دو دنده( روی دایره گام.م.) است.

 

 

• مدول (Medule)m : نسبت قطر گام به تعداد دنده هاست. واحد طولی که در اینجا بکار می رود میلیمتر است. مدول همان مشخصه اندازه دنده در دستگاه استاندارد بین

 

المللی SI است.

 

• گام قطری (Diametral Pitch)p : نسبت تعداد دنده های چرخدنده بر قطر گام است. بنابراین همان عکس مدول است چون گام قطری در واحد اینچی بکار می رود؛ آن را

 

تعداد دنده در اینچ نیز می گویند.

 

 

• 13-2 واژه ها و مشخصات فنی

•مجموعه واژه های فنی دنده های چرخدنده صاف را در شکل(13-5) می بینیم تعاریفی که در زیر می آید نیز در شکل می بینیم.

• دایره گام(pitch circle ) دایره فرضی است که همه محاسبات همیشه بر پایه قطر آن که قطر گام باشد انجام می شود. دوایر گام یک جفت چرخدنده به هنگام کار با یکدیگر مماس هستند. از دو چرخدنده در گیر آنکه کوچکتر است را چرخ کوچک(pinion) و آنکه بزرگتر است را معمولاَ چرخدنده(Gear ) گویند.


گام دایره ای (Circular Pitch):p که روی دایره گام اندازه گیری می شود و فاصله نقطه ای روی یک دنده تانقطه نظیر آن روی دنده مجاور است. پس گام دایرهای برابر با مجموع کلفتی یک دنده و پهنای دهانه دو دنده( روی دایره گام.م.) است.

• مدول (Medule)m : نسبت قطر گام به تعداد دنده هاست. واحد طولی که در اینجا بکار می رود میلیمتر است. مدول همان مشخصه اندازه دنده در دستگاه استاندارد بین المللی SI است.

• گام قطری (Diametral Pitch)p : نسبت تعداد دنده های چرخدنده بر قطر گام است. بنابراین همان عکس مدول است چون گام قطری در واحد اینچی بکار می رود؛ آن را تعداد دنده در اینچ نیز می گویند.

 

 

 

 

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 97 خرداد 13 , ساعت 4:18 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

تحقیق در مورد گزارش کار کشت باکتری در pdf دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد گزارش کار کشت باکتری در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد گزارش کار کشت باکتری در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد گزارش کار کشت باکتری در pdf :

گزارش کار کشت باکتری

مقدمه :
تعریف کشت :
هنگامیکه باکتریها در شرایطی مناسب قرار گیرند که قادر به تکثیر و رشد باشند اصطلاحا گفته می شود باکتری کشت داده شده است .
تعریف محیط کشت :

از آنجا که میکروب یک موجود تک سلولی بوده و قادر است کلیه اعمال حیاتی خود را مستقلا انجام دهد بدون آنکه نیاز به سلول دیگری داشته باشد . این اصل بیانگر آن است که میکروبها هم احتیاج به غذا و آب و موادآلی و معدنی دارند. محیطی مغذی که حاوی کلیه احتیاجات یک میکروب اعم از مواد غذایی و عناصر و غیره باشد که موجب رشد آن میکروب شود را اصطلاحا محیط کشت می گویند.

برای مطالعه میکروارگانیسم ها باید بطریقی آنها را بر روی محیطهای مناسب از نظر شرایط فیزیکی و شیمیایی کشت داد . مطالعه زیاد درباره میکروارگانیسم ها و نحوه زندگی آنها باعث شده که تا کنون انواع زیادی از محیط کشت با ترکیبات متفاوت به طور مصنوعی برای استفاده در آزمایشگاههای میکروبیولوژی تهیه شود . هرچند انواع این محیط کشت ها زیاد می باشند، معهذا در مواردی برای کشت نوع بخصوصی از یک میکروارگانیسم باید از یک نوع محیط کشت بخصوص با ترکیبات مشخص استفاده شود.

بطور کلی محیط های کشت باید دارای مشخصات معینی باشند و هنگام تهیه و استفاده از محیط کشتها باید به نکات زیر توجه شود :
تمام محیط کشتها باید واجد مواد غذایی ضروری برای رشد میکروبها باشند

PH محیط کشت باید در حد معین قبل از استفاده برای کشت تنظیم شود.
ظروف مورد استفاده برای تهیه محیط کشتها باید کاملا تمیز و عاری از مواد خارجی باشند .
آب مقطر مورد استفاده باید بطریقه صحیح تهیه شود .

درجه حرارتی که برای استریل کردن محیط کشت مصرف می شود باید نسبت به نوع مواد غذایی مربوط در محیط کشت در نظر گرفته شود . درجات بالا باعث از بین رفتن برخی از مواد شیمیایی موجود در محیط کشت می شوند .
محیط های کشت باکتریها به سه صورت زیر تهیه میشود :
محیط کشت مایع یا آبگوشتی (liquid or broth media)
محیط کشت جامد (solid media)
محیط کشت نیمه جامد (semi solid media)

محیط کشت مایع ( براث ) :
این محیط فاقد آگار و فقط در لوله آزمایش یا فلاسک استفاده میشود . مثل محیط نوترینت براث.
محیط کشت جامد :

این محیط حاوی 5/1 تا 2 درصد ماده آگار است که بعد از سرد شدن منعقد می شود . محیط کشت جامد را درون لوله آزمایش یا پلیت استفاده می کنند.مثل محیط TSI و M.c
دلیل بکارگیری محیط جامد ، تشخیص باکتریها به وسیله :
تشکیل کلنی

تولید پیگمانت
خصوصیات خاص هر کلنی
تشخیص انواع باکتریها که چند نوع باکتری در نمونه میکروبی وجود دارد .

موکوئیدی بودن باکتری
دیدن منطقه همولیز .
محیط کشت نیمه جامد :
این محیط در ترکیب خود مقدار کمی آگار دارد . بنابراین کاملا منعقد نمی شود و نیمه جامد باقی می ماند . مثل محیط SIM .
آگار :

ماده ای پلی ساکاریدی است که از یک نوع جلبک قرمز دریایی تهیه می شود، در c° 95 ذوب و در حرارت c° 42 منعقد می گردد .
محیط های کشت باکتری را از نظر نوع مواد تشکیل دهنده و از نظر کاربرد به چهار دسته تقسیم می کنند:
محیط کشت پایه (Basic Media) :

این محیط کمترین مقدار مواد غذایی برای رشد باکتریها را دارد . و مبنای تهیه انواع و اقسام محیطهای کشت می باشد . اکثر انواع باکتریها در آن رشد می کنند زیرا فاقد ماده ضد میکرب است . مانند محیط نوترینت آگار ، نوترینت براث .

محیط کشت غنی کننده (Enrichment Media) :
محیط مقوی بوده که دارای مواد تغذیه ای زیادی نظیر ویتامین ها ، لیپید ها ،
اسید های آمینه برای رشد باکتری است . بنابراین تعداد زیادی از باکتریها روی آن بخوبی رشد می کنند . مانند شکلات آگار، بلادآگار .
محیط کشت افتراقی (Differential Media) :

محیط کشت تشخیصی بوده که کلنی باکتریهای مختلف روی آن کاملا از همدیگر متمایز می گردد. مانند محیط E.M.B ، M.c این محیطها دارای املاح صفراوی ، قند و معرف شیمیایی هستند که باکتریهای لاکتوز مثبت برروی آنها کلنی های صورتی رنگ و باکتریهای لاکتوز منفی نظیر سالمونلا ، شیگلا بر روی این محیط ها کلنی های سفید رنگ تشکیل می دهند . از محیطهای افتراقی دیگر محیط TSI ، سیمون سیترات را میتوان نام برد . این محیط ها برای رشد باکتریهای گرم – منفی روده ای (انتروباکتریاسه) مناسب هستند . چون وجود املاح صفراوی در محیط مانع از رشد باکتریهای گرم مثبت در محیط می شوند.
محیط کشت اختصاصی (Special Media) :

این محیطها برای رشد باکتریهای خاصی مناسبند . از این محیطها برای ایزوله نوع خاصی از باکتری در یک مخلوط میکربی استفاده می شود . مانند محیط s.s آگار که برای جدا کردن سالمونلا و شیگلا بکار میرود یا مانیتول سالت آگار که برای تشخیص گونه بیماریزای استافیلوکوکوس اورئوس استفاده می شود .
محیط کشت انتخابی : (Selective Media )

محیط هایی وجود دارند که دارای یک ماده مهار کننده رشد می باشند این مواد رشد تمام ارگانیسم ها بجز ارگانیسم مورد نظر را مهارمی کنند . درمرحله اول از رنگ هایی که دارای خواص ضد میکروبی هستند استفاده می شود ودر مرحله بعد استفاده از آنتی بیوتیک ها و مرحله آخر شامل وارد کردن مواد ترکیبی به محیط کشت جهت فعالیتهای متابولیکی ارگانیسم مورد نظر می باشد . از آنجا ئیکه این محیط ها جهت ارگانیسم مورد نظر انتخاب شده اند و برای سایر ارگانیسم ها مضر می باشند آنها را محیط های انتخابی می نامند . مثالی از این نوع محیط ها ، محیط کشت فنیل اتیل الکل آگار است که از رشد باسیل های گرم منفی هوازی و بی هوازی اختیاری ممانعت بعمل آورده و به ارگانیسم های گرم مثبت اجازه رشد می دهد .
طرز تهیه کلی محیط های کشت :

همانطوریکه می دانید محیطهای کشت به سه دسته جامد ، نیمه جامد ، مایع تقسیم می شوند . محیطهای مایع معمولاً فاقد آگار هستند یا مقدار آگارشان بسیار کم است . مثلاً حدود ( 2/0%) و محیط های نیمه جامد دارای مقدار کمی آگار حدود 3- 2 گرم وبالاخره محیط های جامد که دارای 15- 13 گرم آگار در لیتر محیط هستند .
برای ساختن محیط های کشت باکتری، ما از پودر مخصوص که در شیشه های مربوطه قرار دارد، استفاده می‌ کنیم. در روی این شیشه ها ترکیب محیط بطور کامل و همچنین طرز ساختن آن نوشته شده است . مثلاً برای ساختن نوترینت آگار ابتدا مقدار لازم از پودر آن را وزن کرده ودر مقدار معینی آب مقطر که قبلاً در یک ارلن مایر یا بطری ریخته اید اضافی نموده و آنرا کاملاً‌ حل نمائید وسپس با پنبه درب ارلن مایر را مسدود کرده و آن را روی سه پایه چراغ گازی حرارت می‌دهید

، تا زمان جوشیدن آنرا چند بار تکان دهید تا خوب حل شود و بمدت یک دقیقه بجوشد پس از آنکه مایع بجوش آمد ، آنرا برداشته وبا تکه کاغذ آلومینیومی روی پنبه را می‌پوشانید وظرف را در اتوکلاو می‌گذارید تا در فشار 15 پاند بر اینچ مربع و حرارت 121 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه استریل شود . بعد از استریل کردن بگذارید تا خنک شود تا حدود c450- 40 . سپس در حالیکه ارلن را در دست راست گرفته و پنبه آنرا با دست چپ کنار شعله خارج کرده‌اید ، دهانه ارلن را یکبار از درون شعله گاز عبور دهید وبعد درون پلیت های استریل شده بین cc20- 15 از محل محلول بریزید . بعد پلیت ها را در کناری بگذارید تا سرد شوند

وازتکان دادن آن خودداری نمائید وپس از جامد شدن محیطهای کشت نوترینت آگار را جمع کرده ودر c370 بمدت 24 ساعت قرار دهید . اگر محیط ها آلوده نشده باشند آنها را از c370 بیرون آورده و در یخچال 4 درجه سانتی گراد قرار می‌دهید .
طرز ساختن سایر محیطهای کشت، همینطور می‌باشد منتهی بعضی از محیطهای جامد در لوله مستقیم، پس از جوشاندن ریخته شده و بعد استریل می‌شوند که این محیطها را پس از استریل شدن، به طور ایستاده می‌گذاریم مثل محیط SIM و یا کج می‌گذاریم مثل محیط TSI تا سرد شوند .
برای ساختن محیط مایع (براث) پس از جوشاندن، محیط را در لوله‌ ها تقسیم می‌کنیم و سپس با پنبه‌ای درب آنها را مسدود کرده و جهت استریل داخل اتوکلاو قرار می‌دهیم .

انواع محیط های کشت
محیط های کشت عمده ‌ای که در آزمایشگاه مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از :
محیط نوترینت براث (Nutrient broth ):
این محیط مبنای ساخت اکثر محیطهای کشت است و از عصاره گوشت تهیه می‌شود طرز تهیه آن مثل نوترینت آگار می‌باشد . این محیط بدلیل نداشتن آگار بصورت مایع در لوله آزمایش تهیه می شود .

محیط نوترینت آگار (Nutrient agar):
چنانچه ماده آگار را به نسبت 5/1 تا 2 درصد با آبگوشت غذایی مخلوط کنیم، این آگار غذایی بدست می‌آید . این محیط مبنای تهیه انواع و اقسام محیط های کشت جامد مثل Blood Agar , Chocolate agar می باشد .
محیط آگار خوندار (Blood agar) :

اغلب نمونه های رسیده به آزمایشگاه میکروب شناسی بر روی محیط آگار خوندار کشت داده می‌شوند، چون این محیط از رشد تمام واغلب باکتریهای سخت رشد حمایت کرده و اغلب میکروب شناسان عادت دارند بر اساس مورفولوژی کلنی بر روی آگار خوندار تصمیم گیری نمایند . این محیط از یک محیط پایه مانند تریپتون که منشاء پروتئینی دارد، کلرید سدیم آگار و 5 درصد خون تشکیل شده است . برخی باکتریها آنزیم های خارج سلولی تولیدکرده که بر روی گلبول‌های قرمز عمل کرده و آنها راکاملاً لیز می‌کند (همولیزبتا ) یا یک تغییر سبز رنگ در اطراف کلنی ایجاد می‌کند ( همولیز ناقص یا آلفا ) در صورتی که برخی از باکتریها تغییری ایجاد نمی‌کنند ( همولیزگاما) تولید همولیزین بوسیله باکتری به بسیاری از فاکتورهای محیطی مانند PH ، اکسیژن و دما بستگی دارد. میکروب

شناسان اغلب از مورفولوژی کلنی و تولید همولیزین به عنوان آزمایشات غربالگری اولیه جهت کمک به تصمیم در انتخاب مراحل دیگر جهت شناسایی یک باکتری استفاده می‌کنند. جهت مطالعه درست واکنش همولیتیک بر روی آگار خوندار، کارشناس بایستی پلیت را در مقابل نور گرفته و مشاهده نماید. اگر از لوپ جهت کشت خطی بر روی آگار خوندار استفاده می‌شود باید آنرا در آگار فرو برده ( Stabbing) تا ارگانیسم بتواند در زیر سطح محیط که اکسیژن کمتری دارد رشدکند . تولید همولیزین های حساس به اکسیژن در برخی از ارگانیسم ها بدین وسیله تشدید می‌گردد . به روش دیگر، می‌توان پلیت‌ها را جهت مشاهده واکنش همولیزین حساس به اکسیژن به طریق

بی هوازی نیز انکوبه نمود.
طرز تهیه انواع محیط های کشت :
1- ابتدا مقداری آب مقطر در داخل یک ارلن ریخته پودر نوترینت آگار را به آن اضافه و حل نمائید .
2- محتویات ارلن را با آب مقطر به حجم برسانید .
3- محتویات ارلن را روی شعله حرارت دهید تا بجوشد و محیط شفاف شود .
4- محیط کشت را توسط اتوکلاو 15 دقیقه درحرارت c 1210 استریل کنید .
5- پس از استریل کردن، بگذارید تا حرارت محیط کشت به 0c50- 45 برسد آنگاه در شرایط استریل ودر مجاورت شعله ، با توجه به حجم محیط ساخته شده، 10ـ 5 درصد خون گوسفند به آن اضافه نموده و خوب بهم بزنید تا کاملاً مخلوط شود .
6- محیط را در مجاورت شعله داخل پتری دیش های استریل بریزید .
7- پس از پخش محیط در داخل پلیت ها چنانچه در سطح آنها حبابهای هوا تشکیل شود، بااستفاده از شعله حبابها را از بین ببرید .
8- ضخامت لایه آگار داخل پلیت ها نباید از 4-3 میلی متر تجاوز کند .
9- پس از آماده و منجمد شدن محیط های ساخته شده، پلیت ها را به مدت 24 ساعت در حرارت c370 انکوبه کنید . رشد باکتری بر روی این محیطهای کنترل ، نمایانگر آلوده بودن محیط ها است . بنابراین از این محیطهای آلوده نباید استفاده کرد .
محیط بلاد آگار در داخل یخچال به مدت یک هفته پایدار است و چنانچه بنحوی از تبخیر آب آن جلوگیری شود، پایداری آن بیشتر می‌شود .
محیط شکلات آگار(Chocolate agar):
در ساختن این محیط از محیط آگار استفاده می شود . پس از آماده نمودن و استریل کردن محیط پایه ، خون را هنگامی که هنوز داغ است ( در حدود 0c85 ) به آن اضافه می کنیم .گلبولهای قرمز در این حالت لیز شده و محیط رنگ شکلاتی ـ قهوه ای به خود می‌گیرد . اکنون هموگلوبین و سایر مواد مغذی موجود در گلبولهای قرمز درمحیط وجود دارند . همین ( Hemin ) که فاکتور x خوانده می شود و کوآنزیم نیکوتین آدنین دی نوکلئوتید (NAD) که فاکتور V خوانده می‌شود ، به عنوان مکمل به محیط پایه آگار غنی از مواد مغذی اضافه می‌گردند . نایسریا گونوروه و گونه‌های هموفیلوس در میان سایر ارگانیسم های سخت رشد، رشد بهتری درحضور مواد مغذی مکمل اضافه شده به شکلات آگار دارند .

محیط ائوزین متیلن بلو (E.M.B) :
یک محیط افتراقی در بردارنده لاکتوز با پپتون وائوزین متیلن بلو است . رنگهای انیلینی موجود در محیط ( ائوزین ، متیلن بلو ) مانع از رشد باکتریهای گرم ـ مثبت می شوند .
این رنگها همچنین در PH اسیدی باهم ترکیب شده وایجاد رسوب می نمایند . بنابراین می توان از وجود آنها بعنوان شاخصی جهت تخمیر لاکتوز و تولید اسید نیز استفاده نمود .
باکتریها گرم ـ منفی بر اساس تخمیر یا عدم تخمیر قند لاکتوز کلنی های صورتی و یا بی رنگ تشکیل می دهند .

باکتری اشرشیا کلی ( E.coli ) که لاکتوز را بشدت تخمیر نموده و مقدار زیادی اسید تولید می نماید، بر روی این محیط دارای جلای فلزی سبزرنگ می باشد .
کلبسیلا، انتروباکتر، سراشیا که تخمیرکنندگان ضعیف لاکتوز هستند بر روی محیط کلنی های ارغوانی تولید می نمایند .
پروتئوس، سالمونلا، شیگلا که قادر به تخمیر لاکتوز نیستند بر روی این محیط
کلنی های شفاف ایجاد می‌کنند .

محیط مک کانکی (Mac conkey agar) :
مک کانکی آگار معمولترین محیط کشت انتخابی ـ افتراقی بوده ودارای رنگ کریستال ـ ویوله جهت ممانعت از رشد باکتریهای گرم ـ مثبت و اندیکاتور قرمز خنثی (Nautral red) جهت نشان دادن خصوصیات افتراقی می باشد . با سیل های گرم ـ منفی به‌آسانی بر روی این محیط رشدنموده و باکتریهای تخمیر کننده لاکتوز ، محصولات اسیدی تولید نموده که سبب کاهش PH در محیط اطراف کلنی می گردد . اندیکاتور قرمز خنثی در PH اسیدی قرمز رنگ می‌شود . پس میکروارگانسیم های لاکتوز ـ منفی بی رنگ و شفاف مشاهده می شوند . مک کانکی آگار محیط انتخابی و افتراقی مورد استفاده جهت گونه‌های شیگلا می باشد .

طرز تهیه محیط E.M.B و M.C مثل تهیه محیط نوترینت آگار می‌باشد .
محیط سالمونلا ـ شیگلا (s.s) :
در محیط S.s ترکیباتی مانند پپتون ، لاکتوز ، املاح صفراوی ، نوترال رد، آگار، بریلین گرین ، تیو سولفات سدیم وجود دارد . این محیط فقط اجازه رشد به
باکتری های سالمونلا و شیگلا را می دهد . بریلین گرین موجود در محیط مانع رشد باکتریهای گرم ـ مثبت و دیگر گرم منفی ها در محیط S.s می شود . با استفاده از این محیط می‌توان سوشهای تخمیر کننده لاکتوز را از سوشهایی که توانایی تخمیر لاکتوز را ندارند، تشخیص داد .

 

دانلود این فایل

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<      1   2   3   4   5   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ