
دانلود مقاله رموز ازدواج موفق pdf دارای 45 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله رموز ازدواج موفق pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله رموز ازدواج موفق pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله رموز ازدواج موفق pdf :
رموز ازدواج موفق
آیـا تصمیم به ازدواج دارید؟ و یا آنکه در حـال حـاضـر متاهل مـی باشـیـد؟ شـمـا قادر به بـنیان نـهادن یک ازدواج موفق و پایدار خواهید بود. من بر اساس تجربیات پیشـیـن خـود می دانـم کـه پـایدار نگاه داشتن یک ازدواج موفق مستلزم تـلاش و کـوشـش مسـتمـر است. باید متوجه باشـیـد کـه مفهوم ازدواج چیزی فراتـر از یـک پـیـمان قـانـونی و مشروع میباشد که به واسطه آن به زن و مرد اجازه میدهد بعنوان زن وشوهر در کنار یکدیگر زندگی کنند.
اهمیت مشاوره پیش از ازدواج
مـشاوره پیش از ازدواج را شدیدا به شما توصیه میکـنـم. شــانس ایجاد یک ازدواج موفق هنگامی که زن وشوهر قادر باشند با یکدیگر در رابطه با مـسائـل ذیـل گـفـتـگو کـرده و بـه یـک تـفـاهـم رضایت بخش و دو سویه در عرصه زندگی مشترک دست یابند، افزایش می یابد:
1- عقاید و رسوم مذهبی و معنوی.
2- روابط جنسی ( نگرشها و علایق جنسی )
3- مادیات ( اهمیت آن، نحوه خرید و تدابیر سرمایه گزاری)
4- بهداشت فردی و انتظارات و نگرشها نسبت به تناسب اندام.
5- مدیریت خانواده ( وظایف ومسئولیت ها )
6- پرورش و تربیت فرزندان و تعداد آنها.
ه گذراندن تعطیلات.
8- دید و بازدید از خوشاوندان خود و همسرتان.
9- تعهدات اجتماعی.
10- اهداف و آرزوهای فردی.
اینکه از پیشینه خانواده هـمسـرتـان آگـاهـی یـابـیـد بـسیـار ضـروری مـی بـاشـد. چـون شـخـصـیـت کنونی شما تا حد زیادی برگرفته شده و حاصل همان تجاربی است کـه در شرایط و محیط یک خانواده خاص کسب کرده اید. خـانـواده پـیـونـد دهنده فرد بـا گـذشته مـی باشد. مـا شـدیـدا مـتـاثر نگرشها، رفتار و کنشهای خانواده ای هسـتـیـم کـه در آن پرورش یافته ایم. بله درست است شما تنها با یک فرد نیست که وصلت میـکنید بلکه با طرز تربیت خانوادگی وی نیز تا آخر عمرتان سر و کار خواهید داشت.
مفهوم تعهد در ازدواج
ازدواج خوب و مـوفـقـیـت آمـیـز وجـود دارد امـا ازدواج بـی عیب و نقص و تمام عیار میسر نمیباشد. هر ازدواج موفق و پایدار شامل متعهد گشتن بی قید و شـرط نـسـبـت بـه یک فرد نا کامل است. این انتظار که همسرتان کامـل و فـاقـد هـر گـونه عیبی باشد واهی و نا معقولانه می باشد. امروزه که جدایی ها و طلاق های شـتابـزده در کوچکترین نشانه اختلاف و مشکلات زندگی اتفاق می افتند مهم است که از خودتان سوال کنید که تعهد شما نسبت به ازدواج چیست؟ تـعـهد بـه ازدواج بـه مـفهـوم آن اسـت که زن و شوهر به یکدیگر چنین گفته باشند: ” مـا نسبت به زنـدگی
مـشـتـرکـمان بـی اعتنا و بی اهمیت نیستیم. ما ازدواجمان را بر پایه عشق، احترام، شرافت و عـلاقـه دو سـویه و خالصانه با یکدیگر آغاز کرده ایم. ما اعتقاد داشتیم و داریم که به یکدیگر وفادار بمانیم، صـادق بـوده و دروغ نـگویـیـم و بـه یکدیگر اعتماد داشته باشیم. چـه در حـضـور یـکدیـگر چـه در غیاب یکدیگر “. رعایت نکات زیر سبب تحکیم تعهد به زندگی مشترک میگردد:
• سازگاری معنوی
• سازگاری شخصیتی
• خود شناسی آگاهانه
• توانایی در ارتباط برقرار کردن با یکدیگر (بیاموزیم که چگونه بحـرفهای همسرمان گوش دهیم و پرسشهای وی را واضح، مشخص، بـدون پـیش داوری و بدون کینه ورزی و انتقام جویی پاسخ گوییم.)
• علاقه دو سویه بیکدیگر
خصایص اثر بخش
1- افرادی که در ازدواجشـان یـک نـظام ارزشـی مـقـتـدر را بکار می بندند، بسیار زیاد در مـحقق گشتن یک ازدواج و ارتباط موفق و صحیح به آنها کمک خواهد کرد. نـظـام ارزشی که دربـرگیـرنـده صـفـات و خـصـوصـیات: صـداقت، راستی، همـبستگی، اعتماد، احترام، عشق، گذشت، تفاهم و وفاداری به یکدیگر مـی باشد. ازدواجی که در آن زن و شـوهـر دارای انـتـظارات متـضاد و خـواسـته هـای غیر قابل انعطاف می باشند، شـانـسـی برای موفقیت وجود نخواهد داشت.
2- مشـاجـرات و اخـتـلافـات را بـه شیوه سازنده و ثمر بخش حل و فصل کنید. که شامل تمرکز بـر دغدغه های هر دو فرد و یافتن گزینه ها و راههایی می باشـد کـه هـر دو طـرف منتفع گشته و به خواسته هایش دست یابد. تـقـریـبـا در هـر اخـتـلاف یـک نفر احساس می کند که مورد بی مهری، بی احترامی و بی توجهی قرار گرفته است. در ازدواج نباید ایـن چـنـین باشد که همواره یک فرد برنده و فرد دیگر بازنده گردد. چـون آن دیـگر مـذاکـره نبوده بلکه تحکم و سلطه گری می باشد.
3- دوام ارتـباط زناشویی هنگامی که زن و شـوهر زمـان و مـیـدان بـیـشتـری در اخـتـیـار یکدیگر قرار میدهند تا اندکی آزاد باشند، افزایش می یابد.
4- فراتر از هر چیز آنکه ایمان داشته باشید. ازدواج میتواند تجربه ای سودمند برای شما باشد. با کمی همت و تلاش ازدواج شما موفقیت آمیز خواهد بود.
نگاه اجمالی
حدود 95 درصد از آدمیان در برههای از زمان ازدواج میکنند و دلیل خوبی نیز برای این کار وجود دارد. دادهها حاکی از آن است که افراد متاهل از لحاظ روانی و جسمانی نسبت به افراد مجرد کارکرد بهتری دارند. همچنین ازدواج با شادکامی بیشتر رابطه دارد. درمان گران معتقدند که یک ازدواج خوب از لحاظ روانی نیز خاصیت درمانی داشته و میتواند به شخص در غلبه بر عوارض ناخوشایند دوران کودکی کمک کند.
بر طبق تحقیقات میان نا آرامیهای ناشویی و اختلال جسمانی و عاطفی یک رابطه صریح و روشن وجود دارد. از آنجایی که ازدواج موفق و سالم با کارکرد عمومی سالم و ازدواج ضعیف و ناموفق با کارکرد کلی ضعیف رابطه دارد، درک عواملی که این دو حالت را از یکدیگر مجزا میسازند، نکته با ارزشی خواهد بود.
عوامل مربوط به شرایط زندگی
درآمد و اشتغال
درآمد کم و ناامنی شغلی با رضایت مندی زناشویی پایین همراه است. هنگامی که زوجین دائما درباره پول نگرانی داشته باشند، رضایت مندی زناشویی پایین خواهد بود. بویژه برای شوهرها ، رضایت مندی شغلی با خشنودی زناشویی رابطه دارد. اما موفقیت شغل نیز ممکن است مسائل و مشکلات خاص خود را داشته باشد. معلوم شده است که اگر شوهران پر درآمد مجبور باشند قسمت عمدهای از زمان را بیرون از خانه به سر ببرند، رضایت مندی زناشویی کاهش مییابد. بررسیها درباره اثرات زمان مصرف شده برای کار به جای بودن در خانه ظاهرا میتواند حاکی از آن باشد که اگر زنان در خارج از خانه کار بکنند، ازدواجها به خطر میافتد.
فرزندان
هوفمان و می نیس گزارش کردند که بسیاری از والدین معتقدند داشتن فرزند باعث نزدیکی زن و شوهر به یکدیگر میشود. و برخی از زوجها به این امید بچهدار میشوند که این کار رابطه آنها را تقویت کند. گزارشها حاکی از آن است که بسیاری از زن و شوهرهایی که پس از تولد فرزندان در خطر تباهی زناشویی قرار دارند آنهایی هستند که سازگاری زناشویی شان قبل از ورود فرزندان در نازلترین درجه بوده است. زوجهایی که قبل از تولد کودکان کارکرد سالمی داشتهاند، با تجربه پدر و مادر بودن کنار میآیند. ظاهرا فرزند داشتن به امید بهبود یک ازدواج متزلزل کاری اشتباه است.
بهترین کار این است که ابتدا ازدواج را بهبود بخشید. والدین بالقوه میتوانند با بحث راجع به معایب و محاسن احتمالی پدر و مادر شدن ، خود را برای بچهدار شدن آماده سازند. ممکن است آنها به بحث راجع به موضوعهایی از قبیل تنظیم مسئولیتهای مربوط به فرزند پروری و فنون آن بپردازند. عشق به کودک بطور خود به خود در زمان تولد به جوش نمیآید. در اینجا نیز به مانند سایر صورتهای کشش و جاذبه بین فردی ، هنگامی که تجربههای زندگی به قدر کافی به دست آمد، این علاقه بوجود میآید.
بیماری
بیماری همسر میتواند در حکم بحران باشد. این همان زمانی است که رابطه تضعیف یا تقویت میشود. دوثرمن دریافت که به دنبال حمله قلبی شوهر ، عده قلیلی از ازدواجها به تباهی میگرایند، قسمت عمدهای از ازدواجها تغییر نمیکنند و مابقی نیز بهبود مییابد. تعجبی ندارد بدانیم که کارکرد زناشویی قبل از وقوع بیماری ، عامل مهمی در تعیین نحوه مقاومت خانواده در برابر فشار روانی ناشی از بیماری به شمار میآید.
ایثار همسر سالم در هنگام بیماری صرفا زمانی میتواند به تحکیم ازدواج کمک کند که فرد بیمار معتقد باشد انگیزه این ایثار عشق بوده است. اما اگر در حکم وظیفه تلقی شود، چنین تحکیمی صورت نخواهد گرفت. اگر ازدواج مذبور پیش از بیماری به عنوان رابطهای عاشقانه محسوب گردد، احتمالا سادهتر آن است که انگیزه این ایثار را عشق بدانیم.
حسادت
با این که عدهای حسادت را مدرک غیر مستقیمی برای عشق نیرومند تلقی میکنند، اما اگر قرار باشد که این وضعیت سالها به طول بینجامد آن گاه میتواند امری ناراحت کننده و ناخوشایند باشد. میزان حسادت در ازدواج با رضایت مندی زناشویی رابطه معکوس دارد؛ هر چه حسادت بیشتر باشد کیفیت رابطه پایینتر است.
ضرورت و اهمیت مشاوره قبل ازدواج
ازدواج مساله بسیار مهمی است که بسیاری از جنبههای مختلف زندگی فردی و اجتماعی انسان را تحت تاثیر قرار میدهد. امروزه شمار روز افزون مواد طلاق موجب شده است تا صاحبنظران به فکر پیدا کردن راه حلهایی باشند که یک ازدواج موفق و سالم را فراهم شاخته مانع از شیوع و افزایش آمار طلاق که یقینا عواقب بعدی آن بسیار دشوارتر و سخت تر شود. مشاوره قبل از ازدواج ابتدا در زمینه مسائل پزشکی ، مساله گروههای فوتی و ژنتیکی آغاز گردید و امروزه کم کم در زمینه مسائل شخصیتی و روانی و روابط نیز در حال شکل گیری و کاربرد است. در این مقوله کارکردهای مشاوره قبل از ازدواج بسیار مهم هستند که به آنها میپردازیم.
بررسی ملاکهای ازدواج سالم در مشاوره قبل از ازدواج
مشاوره قبل ازدواج در الویت اول به روشن ساختن ملاکهایی میپردازند که برای داشتن یک انتخاب مناسب در ازدواج ضروری هستند. عدم توجه به تعیین چنین ملاکهایی و ارزش گذاری و اولویت بندی نامناسب آنها اغلب موجب ناکامیهای بعدی میشوند. بر این اساس در مشاوره قبل از ازدواج تلاش میشود ملاکهای افرادی که قصد ازدواج دارند بررسی شده و راهنمایی لازم در مورد نظر داشتن ملاکهای مناسب ارائه گردد.
بررسی آمادگی طرفین برای ازدواج
سن ازدواج عامل مهمی است که میتوانند رضایت از زندگی مشترک را تحت تاثیر قرار دهد هر چند این عامل به تنهایی نمیتواند تعیین کننده باشد، اما عامل مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد. بر این اساس لازم به نظر میرسد میزان آمادگی سنی ، روانی و اجتماعی طرفین مورد بررسی قرار گیرد. بطوری که عدم پختگی روانی ، عاطفی ، جسمانی و اجتماعی طرفین مشکلات زیادی را به بار خواهد آورد و روشن است رسیدن به سن و سالی که از لحاظ اجتماعی مناسب
برای ازدواج به نظر میرسد به تنهایی قابل تکیه کردن نخواهد بود چرا که افراد مختلف در سنین متفاوتی به پختگی و آمادگی لازم برای ازدواج میرسند. یک فرد 25 ساله ممکن است از پختگی و رشد و تکامل روانی ، اجتماعی و عاطفی برخوردار باشد در حالیکه فرد دیگری در سن 35 سالگی چنین آمادگی را نداشته باشد.
بررسی تطابق و تناسب شخصیتی طرفین در ازدواج
ویژگیهای شخصیتی بسیار متنوع و متعدد هستند، اما برخی از آنها دخالت بیشتری در رضایت از زندگی مشترک دارند. مطمئنا فردی که بسیار به نظافت و تمیزی اهمیت قائل هست، نخواهد توانست با فردی که چندان در قید و بند این امور نیست زندگی موفقی داشته باشد.
از ویژگیهای مهم شخصیتی که تاثیر قابل توجه در این زمینه دارند میتوان به درون گرایی و برون گرایی اشاره کرد. افراد درون گرا تمایل زیادی به گذراندن اوقات خود به تنهایی دارند در حالیکه برای افراد برون گرا تحمل چنین شرایطی بسیار سخت و آزار دهنده است. افراد درون گرا سرگرمیهایی چون مطالعه و ; دارند در حالیکه افراد برون گرا در شرایط جمعی و سرگرم کننده لذت میبرند مثل بازیهای دسته جمعی.
چنین ویژگیهایی به تعداد زیادی وجود دارند که البته گاه همان بودن ویژگیهای طرفین و گاه ناهمسانی آنها میتواند فاکتوری برای ازدواج موفق باشد. به عنوان مثال ازدواج فرد درون گرا با فرد درون موفق آمیزتر خواهد بود تا ازدواج درون گرا با فردی برون گرا در حالیکه سلطه جوئی یک ویژگی است که حتما باید ناهمسانی آن در طرفین مورد توجه قرار گیرد. دو فرد سلطه جو میزان تسلط بیشتری در زندگی مشترک خواهند داشت تا ازدواج فردی سلطه جو با فردی سلطه پذیر.
طلاق
دید کلی
روز به روز ازدواجهای ناشاد بیشتری به طلاق ختم میشوند. حدس و گمانهایی راجع به خاستگاه افزایش نرخ طلاق وجود دارند که عبارتند از: افت اخلاقی ، خودخواهی فزاینده نسل من ، جستجو برای تجارب جدید و ناتوانی آدمیان در ایجاد روابط عمیق. امروزه تحریمهای اجتماعی در برابر طلاق از بین رفته است. شاید شگفتی واقعی در آن نباشد که نرخ طلاق این چنین افزایش یافته است. شگفتی حقیقی آن است که در دورهای که هزینههای متارکه که تا چنین حد کافی کاهش یافته ، تا بدیناندازه دیرپا و مقاوم است.
جنبههای مختلف طلاق
محققی به نام بوآن اظهار میدارد که وقتی ازدواج از هم میپاشد، در اثر آن چندین نوع طلاق ایجاد میشود:
• طلاق عاطفی زمانی رخ میدهد که ازدواج دستخوشی تباهی میشود (اما ممکن است تا بعد از حکم طلاق ادامه یابد.)
• طلاق قانونی
• طلاق اقتصادی ، که در رابطه با پول و توافقهای مالی (مانند مهریه) است.
• طلاق هم والدی ، که در ارتباط با نگهداری و سرپرستی از فرزند ، خانوادههای تک والدی ، یا حق ملاقات یا فرزندان است.
• طلاق اجتماعی ، که در زمینه تغییر روابط با جمع دوستان همسر رخ میدهد.
• طلاق روانی ، که در حضور مسائل مربوط به بازیابی خود پیروی فردی و مشکلات مربوط به فکر کردن براساس ضمیر «من» و نه «ما» است.
اثرات طلاق
پس از طلاق ، به دلایل مختلف ممکن است عزت نفس دچار آسیب شود. بسیاری از افرادی که متارکه کردهاند خود را شخصی ناپسنده و فاقد توان کافی برای ازدواج مجدد میدانند. مردان و زنان از لحاظ واکنشی که در برابر طلاق از خود نشان میدهند، با یکدیگر فرق دارند. مردان گرایش به آن دارند که طلاق را به عنوان چیزی به ناگهان رخ کرده است، ادراک کنند. زنان بیشتر احتمال میرود
که آن را به عنوان نقطه پایانی بر یک فرآیند طولانی قلمداد کنند. به همین خاطر است که زنها کمتر احساسهای منفی را درباره طلاقشان گزارش میکنند. طلاق برای زنان تنشزاتر و گسلندهتر است تا مردان. ممکن است این زنی باشد که تردید کمتری درباره نفس طلاق داشته باشد. اما هم اوست که در برقراری زندگی جدید مشکلات بیشتری خواهد داشت.
آدمیان از لحاظ واکنشی که در برابر طلاق از خود نشان میدهند، بسیار متفاوتاند، بسیاری از هم میپاشند، اما برخی دیگر ، نوعی تعالی عاطفی را تجربه میکنند. اگر طلاق را نقطه مقابل ازدواج موفق و خوب تلقی کنیم، در این صورت ، پدیدهای غمبار قلمداد خواهند شد. اما برای بسیاری از کسانی که طلاق گرفتهاند، انتخابهایی که در اختیار واداشتهاند یا طلاق بوده است و یا یک ازدواج ناموفق و بد. با در دست داشتن این انتخابها برخی شواهد حاکی از آن است که طلاق میتواند شخصا مفید و سودمند باشد. محققین به این نتیجه رسیدهاند که ممکن است بار آمدن در خانه از هم نپاشیدهای که ویژگی آن نزاع و جنجال است، آسیب رسانتر و مضرتر از بزرگ شدن در خانهای باشد که در اثر طلاق فروپاشیده است.
کنار آمدن با طلاق
سازگاری با طلاق به عوامل بسیاری وابسته است: نگرش در مورد ازدواج ناموفق ، شخصیت فرد و محیط اجتماعی. برای کنار آمدن با طلاق ، کمکهای بیرونی از سوی متخصصان بهداشت روانی و گروههای خود یاری متشکل از افراد مطلقه (مانند والدین بی همسر) در دسترس هستند. همچنین حتی هنگامی که طرفین عزم خود را برای طلاق جزم کردهاند مشاوره با زوجها میتواند مفید واقع شود. برخی از فنون مسئله گشایی و مهارتهای حل تعرضی هم که برای بهبود ازدواجها بکار میروند میتواند برای کمک به حل آسیبهای ناشی از جدایی موثر باشد.
ازدواج، شباهت ها و تفاوت ها
رفتارها
از زمان های خیلی دور همواره این سؤال بین روانشناسان خانواده مطرح بوده است که آیا شباهت ها باعث به وجود آمدن ازدواج موفق می شود یا تفاوت ها؟
پژوهش های به عمل آمده نشان می دهد که با ثبات ترین ازدواج ها آنهایی هستند که زن و شوهر بیشترین شباهتها را با هم داشته اند.
استفن وایت معتقد است: «با توجه به بررسی های بالینی، شباهت های اخلاقی و شخصیتی زن و شوهر روی موفقیت ازدواج آنها نقش تعیین کننده ای دارد.»
میزان بی ثباتی و طلاق در زوجهای به هم شبیه، کمتر مشاهده می شود. با توجه به نتایج به دست آمده، نداشتن شباهت با بی ثباتی و طلاق همراه است.
بعضی از روانشناسان شباهت های موجود بین زوجین را در حکم سپرده بانکی تلقی می کنند و اشاره می کنند اگر میزان سپرده بانکی شما رقم بزرگی باشد و میزان بدهی بانکی شما کم باشد در آن صورت در مقابل نوسان های اقتصادی بهتر می توانید مقاومت کنید و به نحو احسن می توانید احساس امنیت نمایید، ولی اگر میزان بدهی های شما نسبت به سپرده بانکی کم باشد به همان نسبت احتمال اینکه دچار مشکل شوید زیاد خواهد بود.
این تشابه نشان می دهد که هر قدر تشابه بین زوجین بیشتر باشد به همان نسبت ازدواج آنان از استحکام و دوام بیشتری برخوردار خواهد بود و هر قدر تفاوت آنها بیشتر باشد به همان نسبت احتمال اینکه دچار بحران شوند زیاد خواهد شد، سؤالی که در اینجا مطرح می شود این است که وجود کدام یک از تشابهات مطلقاً برای ازدواج لازم هستند؟


دانلود مقاله چشم اندازهای سرمایه گذاری جهان تا سال 2011 pdf دارای 43 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله چشم اندازهای سرمایه گذاری جهان تا سال 2011 pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله چشم اندازهای سرمایه گذاری جهان تا سال 2011 pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله چشم اندازهای سرمایه گذاری جهان تا سال 2011 pdf :
خلاصه:
سرمایه گذاری مستقیم خارجی Foreign Direct Investment =( FDI ) جهانی
در طول پنج سال اینده با رشد شناور به پیش خواهد رفت.فشارهای رقابتی
واصطلاحات محیط های تجاری در اکثر کشورها روبه سوی ترقی و جلو خواهد
بود.اما اقتصاد کلان-خطرات ژئوپولیتیکی موجود این جریانات را محدود خواهد
کرد. FDI جهانی بصورت قوی در سالهای 6_2004 پس از سه سال رکود
وضعیت بهتری پیدا کرد.
متعاقب افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی در داخل کشورها در سال 2007
–هر چند با نرخ کمتر از میانگین رشد سالانه در سالهای 6_2004- کاهش نسبتا
کم و موقت در جریان های سرمایه گذاری مستقیم خارجی در سال 2008
پیش بینی میشود .
جریانهای سرمایه گذاری مستقیم خارجی طرح ریزی شده است که تا سالهای
11_2009 به رشد ثابت و متعادل برگردند و به مقدار 6/1 تریلیون دلار برسند.
دلایل خوش بینا نه متعدد برای دورنمای سرمایه گذاری مستقیم


دانلود مقاله رایگان ترامادول pdf دارای 3 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله رایگان ترامادول pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله رایگان ترامادول pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله رایگان ترامادول pdf :
موارد مصرف :
این دارو برای دردهای متوسط و نسبتاً شدید ( معمولاً بعد از اعمال جراحی ارتوپدی و زنان مخصوصاً سزارین ) بکار می رود .
مکانیسم اثر :
این دارو یک ضد درد با اثر مرکزی است ولی از نظر شیمیایی مشابه با ترکیبات تریاک نیست . مکانیسم اثر آن به طور کامل مشخص نمی باشد ، اما احتمالاً با اتصال به گیرنده های و مهار برداشت مجدد نوراپی نفرین و سروتونین اثر خود را اعمال می کند . اثر ضد دردی ترامادول یک دهم اثر مرفین می باشد .
فارماکوکینتیک :
جذب دارو سریع و تقریباً کامل است ، ولی فراهمی زیستی آن % می باشد . به طور عمده از طریق کبد متابولیزه و بوسیله کلیه ( % تغییر نیافته و % به صورت متابولیت ) دفع می شود .
موارد منع مصرف :
درصورت مسمومیت حاد با الکل و سایر مضعف های CNS ، احتمال سوء استفاده دارویی ، الکلیسم، اختلالات کبدی و کلیوی ، احتمال خطر دپرسیون تنفسی ، حملات عصبی و حساسیت به اپیوئیدها یا حساسیت به ترامادول نباید از این دارو استفاده کرد .
تداخل های دارویی :
مصرف همزمان این دارو با الکل ، داروهای هوشبر ، مضعف های CNS موجب تضعیف شدید CNS می شود . کاربامازپین باعث افزایش متابولیسم ترامادول می شوند . مصرف این دارو همراه با مهارکننده های مونوآمین اکسیداز موجب کاهش آستانه حمله عصبی می شود .
هشدارها :
- درصورت شرایط حاد شکمی ، افزایش فشار داخل جمجمه ای ، ضربه مغزی این دارو را باید با احتیاط کامل بکار برد .
- احتمال تحمل و وابستگی و سوء استفاده از این دارو وجود دارد . باقطع ناگهانی مصرف ، احتمال بروز عوارض سندرم قطع وجود دارد ، لذا باید مصرف دارو به تدریج قطع شود .


توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد
دانلود پاورپوینت نحوه محاسبه ریسک کنترل pdf دارای 23 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل پاور پوینت دانلود پاورپوینت نحوه محاسبه ریسک کنترل pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
لطفا به نکات زیر در هنگام خرید
دانلوددانلود پاورپوینت نحوه محاسبه ریسک کنترل pdf
توجه فرمایید.1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه
دانلوددانلود پاورپوینت نحوه محاسبه ریسک کنترل pdf
قرار داده شده است
2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید
3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد
4-در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است
بخشی از متن دانلود پاورپوینت نحوه محاسبه ریسک کنترل pdf :
اسلاید 1 :
خطر حسابرسی:
nخطر حسابرسی به معنای احتمال ارائه نظر نا مناسب درباره صورت های مالی است . موضوع ارزیابی خطر حسابرسی وتاثیر آن درافزایش قابلیت اعتماد اطلاعات منعکس شده در صورتهای مالی از چنان اهمیتی بر خوردار است که انجمنهای حرفه ای پیشگام چون انجمن حسابداران رسمی آمریکا ،انجمن حسابداران خبره انگلستان و ویلز، فدراسیون بین المللی حسابداران وموسسات حسابرسی بزرگ بطور جدی وپیگیر به موضوع خط حسابرسی پرداخته اند .
اسلاید 2 :
خطر حسابرسی
احتمال خطر حسابرسی در سطح مانده هر حساب به سه احتمال خطر ذاتی ، احتمال خطر کنترل واحتمال خطر عدم کشف تجزیه می شود .
احتمال خطر ذاتی : عبارتست از احتمال رخ دادن یک تحریف با اهمیت در یک حساب با فرض این که برای آن کنترل داخلی وجود نداشته باشد .
احتمال خطر کنترل : عبارتست از احتمال این که سیستم کنترل داخلی صاحبکار نتواند به موقع از رخ دادن یک تحریف بااهمیت پیشگیری یاآن را کشف کند .
احتمال خطر عدم کشف : احتمال اینکه روشهای رسیدگی حسابرسان سبب شود به این نتیجه برسند که تحریف با اهمیتی در حساب وجود ندارد در حالی که حساب مزبور واقعا حاوی تحریف با اهمیت است .
اسلاید 3 :
خطر کنترل
خطر کنترل:
1)برآورد اولیه خطر کنترل
2) برآورد نهایی خطرکنترل
برآورد اولیه : حسابرس پس از کسب شناخت اولیه از سیستمهای حسابدارای وکنترل داخلی ، خطر های ذاتی وکنترل را براورد می کند که این براورد اولیه وی را در تشخیص قابلیت حسابرسی واحد مورد رسیدگی یاری می رساند .
برآورد نهایی: در صورت قابل حسابرسی بودن واحد مورد رسید گی حسابرس به آزمون های کنترل می پردازد که می خواهد بر انها اتکا کند . سپس با توجه به نتایج حاصل از آزمون کنترل ودستیابی به اطلاعات بیشتر در طول اجرای کار ممکن است برآورد اولیه از خطر های ذاتی وکنترل را تعدیل کند .
اسلاید 4 :
شناخت اولیه از سیستم کنترل داخلی وبرآورد اولیه از خطر کنترل با اهداف زیر انجام می شود:
n1) تشخیص قابل حسابرسی بودن صورت های مالی
n2) تدوین استراتژی حسابرسی
n3) تعیین خطر عدم کشف برنامه ریزی شده
اسلاید 5 :
شناخت اولیه از سیستم کنترل داخلی در مرحله برنامه ریزی شامل کسب اطلاعات کلی در باره موضوعاتی چون موارد زیراست:
n-محیط کنترل
n-روش های کنترل
n- نظارت
n-گروه های عمده معاملات و نحوه تصویب ، پردازش ، ثبت و گزارشگری آنها
n-نوع وماهیت ومیزان اسناد و مدارک حسابداری
اسلاید 6 :
برآورد اولیه از خطر کنترل
nپس از کسب شناخت اولیه از سیستم کنترل داخلی، حسابرس باید براورد اولیه ای از خطر کنترل به عمل اورد
nکه در بهترین شرایط دست کم معادل 30% پیشنهاد می شود . که این برآ ورد ازخطر کنترل متکی به ارزیابی اطلاعات مقدماتی کسب شده در باره سیستم کنترل داخلی وقضاوت وی در این باره است .
n
اسلاید 7 :
برآورد اولیه از خطر کنترل طبق جداول
nدر اینجا به عنوان نمونه برآورد اولیه خطر کنترل برای سیستم حقوق و دستمزد ارائه می گردد.
nلازم به ذکر است که این فرمها به عنوان نمونه ارائه شده است وبر اساس نیاز کار وشرایط واحد مورد رسیدگی می تواند تغییر کند.
اسلاید 8 :
بخش2 شناخت سیستم های حسابداری وکنترل داخلی وبرآورد خطر کنترل (نهایی).
n1- پس از کسب شناخت اولیه از سیستم های حسابداری وکنترل داخلی و تصمیم حسابرس مبنی بر پذیرش وانجام کار ،اولین مرحله اجرای عملیات ، کسب شناخت کافی از طراحی سیستم های حسابداری وکنترل داخلی وچگونگی اعمال آنهاست
اسلاید 9 :
شناخت سیستم های حسابداری وکنترل داخلی وبرآورد خطر کنترل (نهایی).
n2- کسب شناخت از سیستم های حسبداری وکنترل داخلی معمولا از طریق روش های زیر صورت می گیرد :
n
n- به روز کردن شناخت کسب شده در حسابرسی های گذشته .
n
n- پرس وجو از رده مناسب مدیریت ، سر پرستی وسایر کارکنان درسطوح مختلف واحد مورد رسیدگی .
n
n- مطالعه وبررسی دستورالعمل های اجرایی ، شرح وظایف ونمود گر های واحد مورد رسیدگی .
n
n- بازرسی مستندات ومدارک تهیه شده توسط سیستم های حسابداری و کنترل داخلی .
n- مشاهده فعالیت ها وعملیات واحد مورد رسیدگی ، شامل مشاهده چگونگی پردازش معاملات وسایر رویدادهای مالی
اسلاید 10 :
شناخت سیستم های حسابداری وکنترل داخلی وبرآورد خطر کنترل (نهایی).
n3- پس از کسب شناخت کافی از سیستم های حسابداری وکنترل داخلی ، حسابرس باید براوردی ازخطر کنترل مربوط به هر یک از مانده حسابهای با اهمیت یا گروه های عمده معاملات به عمل آورد. که این براورد اثر با اهمیتی بر نوع وماهیت و زمانبندی اجرا وحدود آزمون های محتوا دارد .


دانلود مقاله مقدمه ای مختصر برای اصول انتقال حرارت تابشی pdf دارای 81 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله مقدمه ای مختصر برای اصول انتقال حرارت تابشی pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه دانلود مقاله مقدمه ای مختصر برای اصول انتقال حرارت تابشی pdf
مقدمه ای مختصر برای اصول انتقال حرارت تابشی
شرایط آسایش دمایی انسان
دمای متوسط تابشی به صورت زیر تعریف می شود :
دمای موثر به صورت زیر تعریف می شود :
مقدمه ای بر جابجایی آزاد
در قانون سرمایش نیوتنh به عوامل زیر بستگی دارد:
مکانیزم:
جابجایی آزاد روی صفحه عمودی:
مقدمه
فهرست نامها :
علائم یونانی
14 پیشرفت جریان و نواحی جرمی و حرارتی
24 . توزیع متقابل شارهای جرم و گرما
34 اثر تشعشع صفحات
5نتایج آخر
مراجع
بخشی از منابع و مراجع پروژه دانلود مقاله مقدمه ای مختصر برای اصول انتقال حرارت تابشی pdf
1 W.Aung و G. Worku ، جریان رشد یافته و برگشت جریان در یک کانال عمودی با دماهای غیر متقارن دیواره،
2 ASME J.Heat Transfer 108 (1986) 299-
3
4. W.Aung و Worku G. ، تئوری جابجایی ترکیبی کاملاً گسترش یافته شامل برگشت جریان،
5 ASME J.Heat Transfer 108 (1986) 485 –
6 J.L.Peube , F.Penot , A.M.Dalbert Int.J.Heat Mass Transfer 24(9) (1981) 1463-
7. Y.D.Liu ,C.Prakash ، جریان ایجاد شده توسط شناوری در یک مجرای عمودی دایره وار باله دار از داخل . ASME J.Heat Transfer 107 (1985)118-
8. L.Pera , B. Gebhart ، طبیعت جریان های جابجایی طبیعی عمودی حاصل شده از اثرات ترکیبی شناوری نفوذ جرمی و حرارتی ، Int.J.Heat Mass Transfer 14 (1971) 2025-
9 1979 , M.Vachon
10. C.Y.Soong . W.M. Yan ، انتقال جرم و حرارت جابجایی د طول یک صفح شیب دار گرم شده با تبخیر فیلمی . Int.J.Heat Mass Transfer 38(7) (1995) 1261-
11. G.le Palec , M.Daguenet , M.Mammou ، تحقیق عددی انتقال جرم و حرارت از یک صفحه صاف شیبدار با مناطق خشک و خیس .Int.J.Heat Mass Transfer 35(9) (1992)2277-
W.M.Yan , T.F.Lin , Y.L.Tsay سرمایش فیلم مایع ریزان در حین انتقال گرما و جرم
Int.J.Heat Multiphase Flow 16 (5) (1990) 853-
Y.kurosaki ، انتقال حرارت تشعشعی در یک جریان میان صفحات صاف موازی با خطای دمایی در دیواره ها
Fifth International Heat Transfer Conference 1 (1974) 98-
15. V.Sernas , D.g.Briggs , J.R.carpenter ، تشعشع ترکیبی و جابجایی آزاد لامینار در حال گسترش میان صفحات صاف عمودی با گرمایش نامتقارن
ASME J . HEAT Transfer 104 (1976) 501-
E.M.Sparrow, C.H.Liu، بر هم کنش جابجایی تشعشعی در یک کانال عمودی
Int.J.Heat Mass Transfer 23(1980) 1137-
1983. M.EL Yahyaoui
N.M.Ozisik ، انتقال تشعشع و بر هم کنش ها با هدایت و جابجایی،Wiley ، نیویورک ، 1973, P
Q.P.Choug،M.Akiyama، آنالیز عددی کنوکسیون آزاد با تشعشع سطحی در یک دیواره مربعی ،
Numerical Heat Transfer, Part A 31(1997) 419-
M.Al Taleb , A.S.Mujumdar, M.Hasan ، تبخیر لامینار از سطوح صاف به درون بخار حلال فوق گرم و غیر اشباع، Hemisphere (1986) 604-
مقدمه ای مختصر برای اصول انتقال حرارت تابشی
برخلاف مکانیزم هدایت و جابجایی که در آنها انتقال انرژی از طریق محیط مادی صورت می گیرد ، در تابش انرژی می تواند حتی از ناحیه ای که به طور کامل خلاء می باشد ، عبور نماید. این انتقال از طریق امواج الکترومغناطیس صورت می گیرد. تابش در تمامی طول موج های طیف الکترومغناطیسی می تواند انجام پذیرد. بحث این کتاب محدود به بازه ی کوچکی از طول موج های طیف الکترومغناطیسی است که در آن انتقال انرژی به صورت حرارتی صورت می گیرد و بین طول موج های 7/0 تا 400 قرار دارد. سایر طول موج های طیف الکترومغناطیسی که در محدوده ی اشعه ی و و همچنین امواج رادیویی قرار دارند( شکل (1-1 )) ، هر چند دارای کاربردهای فراوانی می باشند ، اما در تابش حرارتی نقش چندانی ندارند
به طور کلی تمام اجسام در دمای بالاتر از صفر مطلق بخشی از انرژی خود را به صورت تابش حرارتی به محیط اطراف می پراکنند. این ویژگی اجسام را می توان با آزمایشی ساده تجربه کرد؛ کافی است دست خود را در فاصله ی کمی از یک سطح سرد نگه دارید ، متوجه احساس سرما در دست خود می شوید که علت آن از دست دادن انرژی گرمایی دست به صورت تابش و دریافت این انرژی توسط سطح سرد است
اساس عملکرد سامانه های گرمایش تابشی نیز همین سازوکار است. سطحی که دمای بالایی دارد ، انرژی گرمایی را به صورت تابش به سوی افراد ، اجسام و سطوح مقابل خود می پراکند. این امواج با برخورد به افراد مجددا به انرژی گرمایی تبدیل می شود و در آنها احساس گرما ایجاد می کند. میزان انرژی گرمایی انتقالی از طریق تابش به عوامل مختلفی از جمله اختلاف دمای دو جسم مقابل یکدیگر بستگی دارد
یکی از مهمترین تعاریف در انتقال حرارت تابشی اصل جسم سیاه است. جسم سیاه سطح ایده آلی است که خواص زیر را دارد
کلیه ی تابش حرارتی را ، در هر جهت و طول موجی که به آن می تابد ، جذب می کند
در یک دما و طول موج معین ، تابش حرارتی که از آن منتشر می شود ، حداکثر ممکن است
تابش جسم سیاه فقط تابع طول موج و دما و مستقل از جهت تابش می باشد
توان پخش تابشی یک سطح با نماد E نمایش داده می شود. با توجه به تعریف جسم سیاه حداکثر توان پخشی که می تواند از هر سطحی بتابد ، توان پخش جسم سیاه نامیده می شود و با نماد نشان داده شده است و مقدار آن از رابطه ی استفان – بولتزمان به دست می آید
باید توجه داشت که توان پخش جسم سیاه در رابطه ی فوق به ازای مجموع طول موج ها می باشد ، در صورتی که برخی اوقات لازم است تا توان پخش را در بازه ی محدودی از طول موج ها به دست آوریم ؛ از این رو توان پخش تابشی جسم سیاه در طول موج را به عنوان توان پخش طیفی – تابشی جسم سیاه تعریف می کنیم (Eb) که مقدار آن به کمک قانون پلانک به دست می آید
همانگونه که در شکل (1-2 ) مشاهده می شود ، در هر دما به ازای طول موج معینی ، توان پخش طیفی – تابشی جسم سیاه بیشینه است. قانون وین رابطه ی بین دمای سطح جسم سیاه و این طول موج را به دست می دهد
(1-3 ) maxT =2897/8 m.K= 5215/6 m. R
برای مثال اگر خورشید به عنوان یک جسم سیاه در دمای (K 4722.2 )R 8500 در نظر گرفته شود ، توان پخش تابشی خورشید در طول موج 61/0 حداکثر ممکن را دارا می باشد
یکی از پارامترهایی که در تحلیل های انتقال حرارت مورد استفاده قرار می گیرد ، نسبت توان پخش تابشی جسم سیاه در محدوده ی طول موج 0 تا به توان پخش تابشی کلی آن می باشد که به صورت زیر تعریف می شود
یکی از کاربردهای مهم این نسبت در مطالعه ی سامانه های گرمایشی ساختمان ها ، محاسبه ی توان تابشی عبوری از پنجره ها می باشد. شیشه ی پنجره ها در محدوده ی 0 تا 4 شفاف است و امواج تابشی را عبور می دهد ، اما در مقابل طول موج های بالاتر مات می باشد. به عبارت دیگر در طول موج های بالای 4 شیشه ی پنجره در برابر تابش به صورت یک دیوار عمل می کند. یک پنجره را در برابر دو منبع تابشی متفاوت ، خورشید و یک سامانه ی گرماتاب ، به عنوان اجسام سیاه به ترتیب با دما و طول موج های (K 2/4722 ) R 8500 و max =0/ 61 m و (K 573 ) R 1032 و max = 5/06 m در نظر بگیرید ؛ می توان حدس زد که بیشتر توان پخش تابشی خورشید از پنجره عبور کرده و وارد فضای اتاق می شود ( 4 61/0 ) در حالی که درصد اندکی از توان پخش تابشی گرماتاب از پنجره خارج شده ( 06/5 4 ) ، و بیشتر آن پس از برخورد با پنجره به فضای اتاق باز تابیده می شود. برای تایید این گمانه ها و برآورد عددی مقادیر آنها می توان از نمودار شکل (1-3 ) استفاده کرد ؛ برای خورشید داریم
که با توجه به نمودار شکل (1-3 ) متناظر با F0-T =0/98 می باشد ؛ این نسبت نشان می دهد که 98 درصد توان پخش تابشی خورشید از پنجره عبور کرده و وارد اتاق می شود ؛ از سوی دیگر برای گرماتاب داریم
که متناظر با 12/0 = F-T می باشد و نشان می دهد که فقط حدود 12 درصد توان پخش تابشی گرماتاب از طریق پنجره از اتاق خارج می شود
تاکنون سطوح مورد مطالعه را ایده آل ( جسم سیاه ) فرض نمودیم ، اما از آنجا که در موارد کاربردی با سطوحی همچون فرش ، کف ، دیوار ، مبل ، میز کار و غیره مواجهیم که نمی توان آنها را الزاما ایده آل فرض نمود ، بنابراین مطالعه ی خواص سطوح حقیقی جهت حل مسایل دنیای واقعی ضروری می باشد. سطوح اجسام محیط اطراف ما الزاما جسم سیاه نیستند ، بدین لحاظ ضریبی تحت عنوان « ضریب تابش » تعریف می شود که نسبت توان پخش تابشی سطح حقیقی را به توان پخش تابشی جسم سیاه هم دمای آن نشان می دهد و به صورت زیر بیان می شود
نمودارهای شکل (1-4 ) و شکل ( 1-5 ) مقادیر عددی ضریب تابش را برای سطوح مواد مختلف برحسب دمای سطح نشان می دهد. همان گونه که در نمودار شکل (1-4 ) مشاهده می شود ، افزایش زنگ زدگی سطوح فلزی به شدت باعث افزایش مقدار ضریب تابش می شود
هرگاه انرژی تابشی به سطح یک جسم برخورد کند ، همان گونه که در شکل (1-6 ) دیده می شود ، بخشی از تابش منعکس می گردد ، بخشی جذب شده و بخشی از آن عبور کرده و منتقل می شود. در صورتی که مقدار کل فروتابش به سطح را با ( W/ )G نشان دهیم ، با توجه به اصل بقای انرژی خواهیم داشت
با تقسیم رابطه ی (1-6 ) بر G و تعریف پارامترهای زیر برای سطوح حقیقی ، خواهیم داشت
ضریب انعکاس بخشی از فرو تابش را که منعکس شده ، ضریب جذب کسری را که جذب شده و ضریب عبور کسری را که عبور کرده است ، نشان می دهد. لازم به ذکر است که هر چهار ضریب تعریف شده برای سطوح حقیقی در این بخش را می توان به صورت طیفی – جهتی نیز بیان نمود که در آن صورت این ضرایب با پانویس های و 0 همراه می شوند( برای مطالعه ی بیشتر در این زمینه می توان به مراجعه نمود)
در ادامه این بخش به مطالعه ی قانون کیرشهف که در ساده سازی و حل بسیاری از مسایل انتقال حرارت تابشی کاربرد دارد ، می پردازیم
طبق قانون کیرشهف هرگاه جسمی با محیط اطرافش ( محیطی که جسم تحت فروتابش آن قرار دارد ) در تعادل دمایی قرار داشته باشد ، ضریب طیفی – جهتی جذب یکسان خواهند بود. به عبارت دیگر
(1-9 ) = ,
حال در صورتی که فرو تابش محیط و سطح جسم وابسته به راستا نباشند ، مقادیر طیفی این ضرایب برابر خواهند بود
(1-10 ) =
حال اگر مقادیر طیفی این ضرایب مستقل از طول موج باشند ( که اصطلاحا چنین جسمی را جسم خاکستری می نامیم ) ، در آن صورت ضریب تابش و جذب سطح یکسان خواهند بود
در بسیاری از کاربردهای علمی می توان اجسام را خاکستری در نظر گرفت و به جای ضریب جذب از ضریب تابش که مقدار آشناتری است ، استفاده کرد ، مگر در شرایطی که ضرایب تابش و جذب به شدت تابع طول موج باشند. به کمک این قانون می توان تابش صادر شده از هر سطح را که مجموع تابش سطح ( ) و انعکاس فروتابش سطح (G ) می باشد و اصطلاحا رادیوزیتی سطح نامیده می شود ، به دست آورد ؛ چراکه در گرمایش به جز در رابطه با پنجره سایر سطوح را می توان مات در نظر گرفت () ، بنابراین خواهیم داشت
که با تحقق شرایط قانون کیرشهف می توان ضریب تابش را جایگزین ضریب جذب نموده و مجموع تابش صادر شده از سطوح را به دست آورد ؛ این فرضیات در تحلیل انتقال حرارت بسیاری از کاربردهای صنعتی تابش همچون تحلیل انواع کوره ها نقشی اساسی دارد
31شرایط آسایش دمایی انسان
به طور کلی جهت پیش بینی شرایط آسایش دمایی برای انسان 6 پارامتر بایستی مورد بررسی قرار گیرد
میزان فعالیت بدنی ، میزان عایق بودن لباس ها ، سرعت هوا ، رطوبت نسبی ، دمای حباب خشک هوا و دمای متوسط تابشی (MRT ) ؛ میزان فعالیت بدنی و نوع پوشش برمبنای نوع فضا مشخص می شود( اداره ، سالن ورزشی ، کارگاه تولیدی و ; ) ، معمولا سرعت هوا باید به گونه ای باشد که مانع ایجاد جریان شدید هوا شود و از سوی دیگر هوای تازه مورد نیاز و مناسب با نوع محل را برای ساکنان فراهم نماید. بنابراین رطوبت نسبی ، دمای حباب خشک هوا و دمای متوسط تابشی تنها پارامترهایی می باشند که مهندس مشاور در رابطه با ساکنان باید مد نظر قرار دهد. با وجود این امروزه معمولا در طراحی سامانه های گرمایشی نقش دمای متوسط تابشی در نظر گرفته نمی شود. در حالیکه نمی توان نقش این دما را در کاهش بار حرارتی محاسبه شده در سامانه های گرمایش تابشی نادیده گرفت
برای ایجاد احساس آسایش دمایی در افراد ابتدا بایستی نرخ تولید گرما در بدن و نحوه ی تبادل آن با محیط را مورد مطالعه قرار دهیم. گرمای تولیدی سوخت و ساز بدن به نوع فعالیت و ابعاد فیزیکی فرد مورد مطالعه بستگی دارد. برای مثال توان تولیدی بدن یک مرد با اندام متوسط که با آرامش نشسته باشد ، حدود W 108 می باشد ، در حالیکه اگر وی با سرعتی معادل (mph 0/3 ) m/s 34/1 حرکت کند ، این توان W 270 خواهد بود. شکل (1-9 ) توان تولیدی سوخت و ساز بدن را برای یک مرد متوسط حین برخی فعالیت ها نشان می دهد
بدن انسان به چندین روش با محیط اطراف تبادل گرما می کند. بدن هنگام تعرق و تنفس انرژی را بیشتر به صورت گرمای نهان با محیط مبادله می کند. بایستی توجه داشت که تبخیر محدود به آب خارج شده از بدن به واسطه ی تعرق نیست ، بلکه در حالت عادی نیز آب از طریق نفوذ از پوست عبور می کند و از روی سطح آن تبخیر می گردد. اما گرما از طریق تابش و جابجایی نیز بین بدن و محیط اطراف مبادله می شود( گرمای محسوس ). انتقال حرارت جابجایی ( همرفتی ) می تواند به صورت جابجایی آزاد هوا یا به صورت اجباری (به کمک دمنده یا جریان باد) صورت گیرد. نحوه ی فعالیت فرد ، سرعت جریان هوا و دمای هوای اطراف عوامل موثر بر میزان انتقال حرارت جابجایی می باشند
از آنجا که انتقال حرارت تابشی از طریق هوای محیط صورت نمی پذیرد ، بنابراین مختصات محل استقرار فرد نسبت به سطوح و اشیای اطراف و اختلاف دمای بین بدن و اشیاء ، تعیین کننده میزان انتقال حرارت تابشی بین فرد و محیط اطرافش خواهد بود ، از اینرو دمای هوای اطراف فرد تاثیری بر میزان انرژی تابشی مبادله شده ندارد
محاسبه ی زیر مقدار معمول تبادل گرمای از طریق تابش بین فرد و محیط اطراف را به دست می دهد
دمای پوست انسان در حالت عادی حدود 32 می باشد که این دما در اثر انتقال حرارت هدایتی در لباس حدود 4 کاهش می یابد : دمای محیط اطراف نیز 20 در نظر گرفته می شود. مساحت بدن افراد به طور میانگین حدود 2 بوده و مراجعه به شکل (1-5 ) نشان می دهد که ضریب تابش آن را می توان در حدود 1 در نظر گرفت ، بنابراین نرخ گرمایی را که بدن انسان از طریق تابش از دست می دهد. به کمک رابطه ی استفان – بولتزمان می توان محاسبه نمود
همانگونه که مشاهده می شود بخش عمده ای از گرمای تولید شده سوخت و ساز بدن از طریق تابش به محیط اطراف منتقل می گردد. استفاده از قانون وین نشان می دهد که بخش عمده ی تابش بدن در محدوده ی مادون قرمز صورت می گیرد
به همین جهت ابزارهایی که برای عکس برداری دمایی از بدن انسان به کار می روند ، تنها برای بازه ی طیفی 14-7 تنظیم می شوند شکل (1-10 ) یک نمونه از این تصاویر را نشان می دهد)
انتقال حرارت تابشی و جابجایی بین فرد و محیط اطراف الزاما در یک جهت نمی باشد ؛ برای مثال اگر دمای پوست بیشتر از دمای هوای اطراف و کمتر از دمای اشیاء اطراف که تحت فروتابش آن ها قرار دارد ، باشد ، در این صورت بدن از طریق جابجایی مقداری گرما از دست می دهد ، در عین حال که بوسیله ی تابش مقداری گرما جذب می کند ( مانند ایستادن کنار آتش در هوای سرد)
همان گونه که قبلا اشاره شد ، معمولا مهندسان محاسب شرایط آسایش دمایی را فقط متناظر با دمای هوای داخل اتاق در نظر می گیرند و بدین لحاظ انتخاب سامانه های گرمایشی را بر مبنای اختلاف دمای هوای طرح داخل و خارج انجام می دهند. بایستی توجه داشت که دمای هوای طرح داخل همواره نمی تواند تضمین کننده ی آسایش دمایی ساکنان باشد ، چرا که در این محاسبات تاثیر فروتابش اجسام مجاور بر افراد منظور نمی گردد. شکل (1-11 ) فردی را در زمستان در دمای 10 و در فضای بیرون خانه در یک روز آفتابی نشان می دهد ، انرژی بدن وی از دو طریق کاهش می یابد : (1 ) از انتقال حرارت جابجایی با هوای اطراف (2 ) تابش به اجسام اطراف (مانند درختان) که تقریبا در تعادل دمایی با هوای محیط قرار دارند. این دریافت انرژی از طریق تابش خورشید در مجموع موجب می شود این فرد در دمای هوای 10 احساس آسایش دمایی نماید
مثال فوق نشان می دهد که جهت تامین شرایط آسایش دمایی نمی توان تاثیر تابش را نادیده گرفت. بنابراین برای بررسی شرایط آسایش دمایی انسان ضروری است هر دو پارامتر دمایی موثر در آسایش دمایی که در ابتدای این بخش به آن ها اشاره شد را مد نظر قرار داد. فنگر در سال 1967 دمای موثر را به عنوان مبنای محاسبه ی آسایش دمایی انسان پیشنهاد نمود. به عبارت دیگر تنها دمای موثر ( که ترکیبی از دمای هوا و دمای متوسط تابشی است ) توسط افراد احساس می شود. شکل (1-12 ) تفاوت این سه دما را به صورت شماتیک نشان می دهد
دمای متوسط تابشی

لیست کل یادداشت های این وبلاگ