
دانلود مقاله دلایل گرم شدن زمین و پیامدهای زیست محیطی آن pdf دارای 94 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله دلایل گرم شدن زمین و پیامدهای زیست محیطی آن pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله دلایل گرم شدن زمین و پیامدهای زیست محیطی آن pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله دلایل گرم شدن زمین و پیامدهای زیست محیطی آن pdf :
دلایل گرم شدن زمین و پیامدهای زیست محیطی آن
مقدمه
دهه هشتاد به جهانیان نشان داد که محیط زیست بشر چنان دچار تخریب شده و رشد جمعیت و افزایش روزافزون قدرت تولید بشرآنچنان ابعادی به این تخریب داه است که قابلیت سکونت کره خاکی، مورد تهدید قرار گرفته و حیات افراد بشر به خظر افتاده است.
پژوهشهایی که در این دهه صورت گرفت و تغییرات عظیمی که در شرایط طبیعی کره زمین به وقوع پیوست، بیانگر آن بود که کره زمین در حال گرم شدن است.
گرم شدن کره زمین، به نوبه خود، خشکسالی و قحطی و کمبود آب را را به همراه آورده است. دیگر از زمستانهای سرد و پربرف گذشته خبری نیست، تابستانها، داغ و طولانی شدهاند و میزان بارندگی سالیانه کاهش یافته است. این گرما به محصولات کشاورزی صدمه میزند و موجب کمبود آب مورد نیاز کشاورزی و آب آشامیدنی میشود. به علاوه افزایش
درجه حرارت زمین، شرایط زیست بسیاری از گونههای حیوانی و گیاهی را به خطر انداخته است و تا کنون شمار زیادی از آنها از بین رفتهاند. این افزایش، خطر آب شدن یخهای قطبی و کوههای یخی را نیز دربر دارد. اگر این امر واقع شود، سطح آب دریاها بالا خواهد رفت، در نتیجه بسیاری از شهرهای ساحلی و دلتاهای پست جهان به زیر آب خواهد رفت که از جمله آنها میتوان شهر میامی در ایالت متحده آمریکا و دلتای بنگلادش را نام برد.
بینظمی در گرمشدن جو
بیشترین تغییرات و پدیدههای جوی، از این واقعیت نتیجه میشود که سطح زمین و جو که آن را دربرگرفته است، به صورت نامنظم گرم میشود. دلیل بینظمی در گرم شدن جو این است که اولاً عواملی هستند که مقدار انرژی خورشیدی قابل جذب در سطح زمین را ناهمگن ساخته است. ثانیاً تفاوتهای جنس زمین در میزان جذب تابشی خورشید موثر بوده و اختلاف عمده را بوجود میآورد.
مقدار انرژی خورشیدی
عوامل مختلفی در میزان انرژی دریافتی در سطح زمین دخالت دارند که عبارتند از:
1 به علت انحنای سطح کره زمین و انحراف محور زمین در گردش به دور خورشید، تابش خورشید با زوایای مختلف که به زمان و عرضهای جغرافیایی مربوط میشود، به سطح زمین میرسد. هرچه ارتفاع خورشید بالاتر باشد، شدت انرژی خورشید روی سطح بیشتر است.
2 ضخامت لایه جو که تابشی از میان آن عبور میکند، در اثر تغییرات زاویه تابش متغیر است. وقتی انرژی خورشید از ارتفاع پایینتری از داخل لایه جو عبور میکند، مقدار بیشتری انرژی در تماس مولکولهای هوا و ذرات معلق در جو قرار میگیرد.
3 مقدار ذرات و گرد و غبار موجود در هوا، با توجه به زمان و مکان تغییر میکند. مقدار گرد و غبار در وسط اقیانوسها بسیار کمتر از میزان ان بر روی شهرهای صنعتی است. این ذرات در جذب، پخش و بازتاب تابشهای خورشیدی که از میان آنها عبور میکند، موثر میباشد.
4 به ندرت میتوان نقطهای را در روی زمین نشان داد که زمان تابش آفتاب در آن تغییر نکند. علاوه بر ابری بودن آسمان به مدت طولانی که مانع رسیدن تابش به سطح زمین میشود، طول روز نیز در طی فصلها بسیار متغیر است. بلندی روزهای تابستان تقریباً به دو برابر روزهای زمستان میرسد (که به عرض جغرافیایی محل مربوط است) و اثرات زیادی در مقدار انرژی که به هر محل میرسد، میگذارد.
ترکیب سطح زمین
دومین عامل اصلی جذب متفاوت و نامنظم انرژی خورشید توسط زمین، به علت اختلاف ترکیبات تشکیلدهنده سطح زمین است. حتی اگر انرژی خورشید در تمام سطح زمین به صورت مساوی و یکنواخت دریافت میشد، اختلاف زیادتر ترکیبات سطح زمین باعث جذب متفاوت مقادیر انرژی که بعداً هوا را گرم میکند، میگردید. اختلاف ترکیبات زمین، اهمیت بسیار زیادی در تعیین هوا و اقلیم منطقه دارد. قابل توجهترین اختلاف، تفاوت بین زمین و دریاهاست. آب نسبت به زمین، گرما را بیشتر در خود نگه میدارد و همیشه نسبت به زمین با تاخیر زمانی گرما را از دست میدهد و لذا آب دریا در زمستان گرمتر از سطح زمین و در تابستان سردتر از سطح زمین میباشد.
آیا گرم شدن زمین در حال اتفاق افتادن است؟
چند گروه از دانشمندان آمریکا و انگلستان، مجموعههایی از آمار مربوط به متوسط درجه حرارت کره زمین را از صد سال پیش تا کنون جمعآوری کردهاند. اگرچه متخصصین برخی از این ارقام را قبول ندارند، ولی روند کلی آن کاملاً روشن است. درجه حرارت متوسط کره زمین در سالهای دهه نهم قرن 19، حدود 5/14 درجه سانتیگراد بوده و در دهه 80 قرن بیستم، به 2/15 درجه صعود کرده است. میزان درجه حرارت بین سالهای 1940-1970 یکنواخت بوده، اما افزایش شدید آن در خلال دهه 80، چیزی بیش از جبران این آرامش چندساله بوده است. همانطور که متذکر شدیم، 5 سال از گرمترین سالهای قرن گذشته، در این دهه بوده است.
افزایش محدودی که تا کنون در گرمای زمین پیش آمده است، برای دانشمندان اهمیت دارد، اما برای اجتماع، چندان خطرناک نیست. بین سالهای 2030-2050 متوسط درجه حرارت زمین ممکن است 5/1-5/4 درجه سانتیگراد (3-8 درجه فارنهایت) بیش از متوسط حرارت در دهههای اخیر و یا بیش از گرمای متوسط زمین در دو میلیون سال گذشته باشد که این امر به معنای گرم شدن کره زمین با سرعتی مطابق 5-10 برابر سرعتی است که در خلال قرن گذشته داشته است.
اگر فوران حرارت کره زمین که در حدود سال 1970 شروع شده، ادامه یابد، خشکسالی، امواج گرما و سایر پدیدههای غیرعادی جوی ممکن است تا اواخر دهه نود آنقدر افزایش یابند که دیگر حتی اشخاص غیرمتخصص هم دریابند که آب و هوا در حال تغییر است.
دانشمندان معتقدند سرعت تغییر آب و هوا بر روی تغییرپذیری طبیعی آب و هوای کره زمین را، بزودی تحت الشعاع خود خواهد ساخت، در واقع میتوان این تغییر را با جنگ هستهای مقایسه کرد، زیرا تغییر آب و هوا هم مانند جنگ هستهای میتواند باعث ازهم گسیختگی زنجیره وسیعی از نظامهای انسانی و طبیعی شود. وقتی هوا به سرعت گرم شود، تمام کارها از جمله کارهای آبیاری، طرحهای اسکان و تولید مواد غذایی به شکل مصیبتباری صدمه خواهد دید.
عوامل موثر در گرم شدن کره زمین
در واقع، گرم شدن کره زمین عبارت از «روزی است که در طی آن میانگین دمای هوای نزدیک سطح زمین، در اثر فعالیتهای انسانی و یا به طور طبیعی افزایش مییابد.» تشعشعات خورشیدی که به زمین میرسند، از طول موجهای مختلفی تشکیل یافته و هر دامنهای از طول موجها یک مقدار مشخصی از حرارت را به زمین منتقل مینمایند.
میزان گرم شدن هوای نزدیک سطح زمین در اثر تابش تشعشعات خورشید تحت تاثیر 4 عامل اصلی زیر تعیین میگردد:
1 میزان تشعشعات خورشیدی که زمین از خورشید دریافت میکند.
2 میزان تشعشعاتی که از زمین به فضا بازتابش میشود.
3 حبس و نگهداری حرارت بوسیله جو زمین.
4 تبخیر و تراکم بخار آب در جو زمین.
نوری که از خورشید به زمین میرسد، باعث گرم شدن کره زمین و جو آن میگردد. نظام جوی زمین به گونهای است که مقدار زیادی از تشعشعات خورشیدی وارد شده به زمین به صورت امواج با طول موج بلند، مجدداً به فضا بازتابش میشود. بخار آب موجود در جو زمین به همراه گازهایی نظی دیاکسیدکربن و متان باعث گرم شدن جو زمین میگردند، زیرا این گارها امواج حرارتی بازتابش شده از سطح زمین را جذب نموده و مجدداً در محیط اطراف پخش مینماید.
به دام افتادن و حبس حرارت در جو زمین توسط این گازها تا حدودی شبیه به حبس گرما در یک گلخانه میباشد. از این رو چنین پدیدهای به نام اثر گلخانهای شناخته میشود.
اثر گلخانهای
احتمالات زیادی برای مشکلی به نام (اثر گلخانهای) وجود دارد. این پدیده مستلزم افزایش غلظت کربن دی اکسید (CO2) در اتمسفر میباشد. افزایش کربن دیاکسید در اثر فعالیتهای انسانی موجب تغییرات آب و هوایی میشود. به عبارتی درجه حرارت سطح زمین را تحت اثر قرار میدهد. کربن دیاکسید یک آلودهکننده هوا به شمار نمیآید، زیرا CO2 به طور طبیعی از اجزاء تشکیل دهنده هوا میباشد.
کربن دیاکسید در اثر فعالیت گیاهان و جانوران وارد اتمسفر میگردد. در این چرخه کربن، گیاهان به وسیله عمل فتوسنتز از انرژی نورانی استفاده نموده و CO2 هوا را با آب واکنش داده، تولید کربوهیدارت و اکسیژن مینمایند. کربوهیدراتها ترکیبات پیچیدهای از کربن، هیدروژن و اکسیژن، نظیر ساکاروز (شکر خوراکی)، نشاسته و سلولز میباشد. کربوهیدراتها در گیاهان ذخیره شده و اکسیژن در اتمسفر آزاد میگردد. گیاهان بوسیله تجزیه طبیعی، سوختن و یا مصرف توسط جانوران، اکسیده؛ اکسیژن از هوا جذب و CO2 به اتمسفر بازمیگرداند.
کربوهیدرات + O2 CO2 + H2O
این توضیحات نشاندهنده چرخه کربن در طبیعت است که در صورتی که توسط فعالیتهای انسان به هم نخورده، باعث ثابت ماندن مقدار CO2 در اتمسفر میشود.
انسان با قطع درختان با عث کاهش گیاهان و با سوزاندن سوختهای فسیلی و همچنین با تبدیل سنگ آهک به سیمان، موجب به هم زدن چرخه کربن میشود که این فعالیت، اول موجب کاهش توانای طبیعت در از بین بردن CO2 میشود و موارد بعدی، مقدار CO2 را در اتمسفر افزایش میدهد. یادآوری میشود که در اثر سوختن مواد کربندار، CO2 ایجاد میشود.
تغییرات دورهای در اثر کاهش سالیانه CO2 از طریق فتوسنتز در طی فصول به وجود میآید. اثر گلخانهای، نتیجه تاثیر متقابل بین افزایش مقدار CO2 اتمسفر و تشعشعاتی که زمین را ترک میکنند، میباشد، بیشتر تشعشعات خورشیدی تابیده شده، شامل بسیاری از طول موجها، به سطح زمین نمیرسند.
ازون در لایه استراتوسفر، بیشتر نور فرابنفش (با طول موجهای کوتاهتر از مرئی) را عبور، و بخار آب اتمسفری، CO2 و نیز مقدار زیادی از نور مادون قرمز (طول موجهای بلندتر از مرئی) تابیده شده را، که ما به صورت گرما بر روی پوست خود احساس میکنیم، جذب میکند. بنابراین، بیشترین مقدار نورهایی که به سطح زمین میرسند، دوباره به فضا منعکس میشود. بیشتر 3/2 باقیمانده، توسط موادی مثل صخرهها، سیمان و غیره جذب میشود. این نور جذب شده به شکل تشعشعات مادون قرمز با طول موج بلند یا گرما (وقتی که زمین سرد میشود) منتشر میشود.
نور با این طول موجهای بلند توسط CO2 اتمسفر جذب و موجب گرمشدن و آزادشدن گرما و در نتیجه افزایش دمای اتمسفر میگردد. CO2 به طور موثر به عنوان یک صافی یک طرفه عمل میکند، به نور مرئی اجازه ورود از یک جهت، اما از عبور نورهایی با طول موج بلند در جهت مخالف جلوگیری مینماید.
بخار آب اتمسفری نیز به عنوان یک صافی مشابه CO2 عمل میکند، اما غلظت آب به طور قابل ملاحظهای در اثر فعالیت انسان تغییر نمینماید. بنابراین سهم آن در دمای اتمسفر ثابت میماند.
به طور صافی عمل نمودن یک طرفه CO2، منجر به افزایش دمای اتمسفر و زمین میشود و این به علت اثر گلخانهای است. زمانی تصور میشد که دمای زیاد درون گلخانه در اثر صافی عمل نمودن یک طرفه شیشه است، اما امروزه دریافتهاند که درون یک گلخانه، عامل اصلی جلوگیری از سردشدن، همان همرفتی (انتقال جریان هوا به طرف بالا یا پایین در اثر حرارت) است.
محاسبات اخیر تاثیرات همرفت، رطوبت و ابری بودن، احتمال افزایش حدوداً 0/8-2/9oc را برای دو برابرشدن CO2 فراهم میکنند. دانستن این موضوع مهم است که اثر گلخانهای پدیدهای کاملاً طبیعی بوده و میلیونها سال است که در جو زمین اتفاق میافتد.
این پدیده نقش حیاتی را در تعادل کره زمین به عهده دارد و بطوری که در اثر این پدیده، میانگین دمای کره زمین برابر 15oc و در صورت فقدان گاز دیاکسیدکربن به عنوان عامل اصلی اثر گلخانهای، میانگین دمای سطح کره زمین به -18oc کاهش مییافت. بخار آب، دیاکسیدکربن، متان، اکسیدهای نیتروژن، کلروفلوئوروکربنها و ازن گازهایی هستند که امواج حرارتی برگشتی از سطح زمین را که دارای طول موج بلند حرارتی میباشند، جذب کرده و مجدداً آن را به محیط پس میدهند.
جدول زیر افزایش سالیانه گازهای گلخانهای را در سالهای اخیر و سهم نسبی آنها را (درصد) در اثر گلخانهای ناشی از فعالیتهای انسان نشان میدهد.
نام گاز سهم نسبی (درصد) نرخ رشد سالانه (درصد)
کلروفلوروکربنها (CFCs) 25-15 5
متان (CH4) 20-12 1
ازن (O3) «تروپوسفد» 8 5/0
اکسید نیتروژن (N2o) 5 2/0
مجموع 50-40 —
دی اکسید کربن (CO2) 60-50 5/0-3/0
گازهای گلخانهای و تولید و انتشار آن به جو زمین
دی اکسید کربن (CO2)
گاز دی اکسید کربن بیشترین توجه را در ارتباط با افزایش میانگین دمای کره زمین به خود جلب کرده است.
دیاکسید کربن و نقش آن در اثر گلخانهای
50-60% اثر گلخانهای ناشی از فعالیتهای انسانی به این گاز مربوط میشود. به منظور ارزیابی تغییرات اخیر این گاز در اتمسفر زمین، نیاز به داشتن اطلاعاتی از حیات گذشته زمین الزامی است. مطالعه حبابهای هوای حبس شده در کریستالهای یخی قطب جنوب نشان میدهد که غلظت دیاکسید کربن موجود در جو زمین، از حدود 160000 سال قبل از انقلاب صنعتی، تقریباً از 200 تا 300 قسمت در میلیون در تغییر بوده است. بیشترین غلظت دیاکسیدکربن در جو زمین غیر از زمان حاضر در فاصله بین دو یخبندان، یعنی حدود 125 هزارسال پیش حادث شده است. نوسانات غلظت دیاکسیدکربن در جو زمین در ادوار گذشته زمینشناسی که نمونههایی از حبابهای هوای حبس شده در عمق 2038 متری یخهای قطبی در ایستگاه تحقیقاتی Vostoc قطب جنوب برداشته شده است.
نوسانات غلظت دیاکسید کربن در جو زمین
در سال 1958 ایستگاه تحقیقاتی و اندازهگیری ماونالوآ در هاوایی شروع بکار نمود و در همان سال، غلظت دیاکسیدکربن در جو زمین توسط این ایستگاه 315 قسمت در میلیون تعیین گردید. در حال حاضر، غلظت دیاکسیدکربن در جو زمین بیش از 350 قسمت در میلیون میباشد که نشاندهنده افزایش 10درصدی غلظت این گاز در عرض 40 سال گذشته است. پیشبینی میشود که غلظت دیاکسیدکربن در جو تا سال 2050 میلادی به 450 میلیون قسمت در میلیون افزایش یابد که معادل 5/1برابر غلظت این گاز در پیش از انقلاب صنعتی خواهد بود.
همبستگی مستقیم بین تولید و انتشار دیاکسیدکربن و افزایش غلظت آن در جو مشاهده میشود. جالب توجه است که میزان افزایش سالیانه انتشار دیاکسیدکربن بعد از انقلاب صنعتی تقریباً 3/4% است که ناشی از سوزاندن سوختهای فسیلی، جنگلزدایی و سایر فعالیتهای انسانی میباشد که معادل 8 برابر میزان افزایش سالیانه غلظت دیاکسیدکربن (5/0%) در جو است.
با این توضیحات میتوان اذعان داشت که اگر تمام دیاکسیدکربن تولید شده در اثر فعالیتهای انسانی در جو باقی میماند، غلظت این گاز در جو خیلی بیشتر از مقداری بود که امروزه شاهد آن هستیم. بنابراین بایستی چنین فرض کرد که در خشکیها و دریاها، عوامل ناشناختهای وجود دارند که با جذب دیاکسیدکربن از جو مانع افزایش بیرویه این گاز در جو میگردند. با این حال جذب و مصرف دیاکسیدکربن از جو زمین نسبتاً کمتر از میزان ورود آن به جو میباشد و ادامه چنین روندی سهم دیاکسیدکربن را در افزایش دمای کره زمین از طریق اثر گلخانهای بیشتر خواهد کرد.
تاثیر افزایش دیاکسیدکربن در کشاورزی
• تاثیر بر روی فتوسنتز
دیاکسید کردن برای فتوسنتز حیاتی است و شواهدی وجود دارد که نشان میدهد افزایش غلظت CO2 باعث افزایش سرعت رشد گیاه میشود. البته در شرایط مناسب رشد با وجود نور، حرارت، مواد غذایی و رطوبت کافی، تولید مواد آلی افزایش مییابد. البته اختلافات عمدهای بین مکانیزمهای فتوسنتزی گیاهان مختلف وجود دارد که این امر باعث تفاوت واکنش نسبت به CO2 میشود.
گونههایی که مسیر فتوسنتزی C3 دارند (مثل گندم، برنج و سویا) نسبه به افزایش CO2 واکنش بیشتری نشان میدهند، زیرا افزایش CO2 باعث کاهش سرعت نوری در آنها میشود. البته گیاهان C4 (مثل سورگوم، نیشکر و ارزن)، واکنش کمتری نسبت به افزایش غلظت CO2 نشان میدهند.
از آنجاییکه این گیاهان از گیاهان زراعی منطقه حاره بوده و به طور وسیع در آفریقا رشد میکنند، بنابراین تصور میشود که ضریب افزایش CO2 برای مناطق کشاورزی معتدله و حارهای مرطوب بیشتر از مناطق حارهای نیمهخشک باشد. بنابراین دیگر اثر تغییر اقلیم بر کشاورزی برخی مناطق حارهای نیمهخشک منفی باشد، ممکن است این اثر سوء بوسیله اثرات مثبت افزایش CO2 جبران نشود. همانطور که ممکن است در سایر مناطق نیز چنین وضعیتی پیش آید.
به طور کلی باید توجه داشت که اگرچه گیاهان C4 تنها در حدود 20% از تولید غذای جهان را به خود اختصاص میدهند، ولی ذرت به تنهایی 14% کل تولید و در حدود 75% کل تجارت دانههای خوراکی را به خود اختصاص داده است. ذرت، غله مهمی است که برای جبران سوء تغذیه مناطقی که احتمال قحطی در آنها وجود دارد، استفاده میشود و هرگونه کاهش عملکرد و در آن مقدار غذا در این مناطق را تحت تاثیر قرار میدهند.
نمودار اثرات غلظت CO2 در گیاهان C4, C3
14 گونه از مضرترین علفهای هرز خشکی، گیاهان C4 هستند که با گیاهان C3 رقابت میکنند. تفاوت گیاهان از نظر واکنش به افزایش CO2 ممکن است قدرت رقابت چنین علفهای هرزی را کاهش دهد. در عوض، علفهای هرز C3 موجود در گیاهان زراعی C4، خصوصاً در مناطق حاره، میتوانند مشکلات بیشتری را به بار آورند، هرچند که نتیجه نهایی، بستگی به واکنش نسبی گیاه زراعی و علفهای هرز نسبت به تغییر اقلیم دارد.
تعدادی از علفهای چمنی مرتعی و جنگلی جهان، C4 هستند که مهمترین علفهای مناطق گرمسیری و نیمهگرمسیری و نیز مناطق آسیای مرکزی و آمریکای شمالی را شامل میشوند. بنابراین بعید به نظر میرسد که افزایش CO2 برای مراتع عمده جهان منفعت چندانی دربر داشته باشد. البته این امر بیشتر به اثرات موازی تغییر اقلیم بر عملکرد بالقوه این گیاهان بستگی دارد.
در مطالعات انجام شده در محیطهای تحت کنترل که درجه حرارت، مواد غذای ورطوبت در حد مطلوب بودهاند، با دوبرابر کردن غلظت CO2 هوا، عملکرد غلات C3 مانند گندم، جو، برنج و آفتابگردان به طور متوسط، 36% افزایش یافته است. در خصوص اثر افزایش CO2بر تغییرات احتمالی در کیفیت عملکرد، احتمالاً مقدار ازت گیاهان کاهش یافته و برعکس، مقدار کربن افزایش خواهد یافت. این امر منجر به کاهش میزان پروتئین و نیز کاهش ارزش مواد غذایی گیاهان برای انسان و حیوانات اهلی خواهد شد.
• اثر ضدتعرقی CO2 (بهبود کارایی مصرف آب)
آنچه اهمیت دارد، اثر افزایش CO2 بر بسته شدن روزنههاست. این وضعیت باعث کاهش نیاز آبی گیاه از طریق کاهش تعرق (در واحد سطح برگ) و بهبود آنچه که اصطلاحاً کارایی مصرف آب گفته میشود (نسبت بیوماس گیاه زراعی به آب مصرف شده در اثر تبخیر و تعرق) خواهد شد.
دوبرابر شدن غلظت CO2 هوا، باعث میشود که اندازه روزنه گیاهان C3 و C4، حدود 40%؛ کاهش یابد و در نتیجه تعرق در حدود 23-46% کمتر میشود. این امر میتواند در محیطهایی مانند مناطق خشک، که رطوبت عامل محدودکننده رشد است، برای گیاه مضر باشد. البته این اثر ابهاماتی را به دنبال دارد، به عنوان مثال در اثر افزایش CO2، سطح برگ گیاه باید چقدر افزایش یابد تا بتواند کاهش تعرق به ازای واحد سطح برگ را جبران کند.
بنابراین علیرغم وجود شواهدی که همگی حاکی از آن هستند که افزایش CO2 کاملاً مفید بوده است، اثرات سوئی که به طور غیرمستقیم با افزایش CO2 ایجاد میشوند نیز با اثر سایر عوامل تعدیل میشوند و هنوز نمیتوان نظر قطعی در مورد اثرات مثبت یا منفی افزایش غلظت CO2 بیان داشت.
متان (CH4)
تا سال 1991، غلظت گاز متان در جو زمین، به میزان تقریبی 1% در سال روند رو به تزایدی داشت، ولی به دلایل ناشناختهای، افزایش سالیانه انتشار این گاز به جو زمین از سال 1992 متوقف گردید. به نظر کارشناسان مختلف، کنترل نشت این گاز در سیستم گاز طبیعی روسیه یکی از دلایل این توقف میباشد.
بر اساس بررسیهای انجام گرفته، سهم گاز متان در اثر گلخانهای ناشی از فعالیتهای انسانی حدود 20-12% میباشد. منابع تولید و مصرف این گاز نیز مانند دیاکسیدکربن هنوز به خوبی مشخص نشدهاند. فعالیت موریانههای چوبخوار و فساد مواد آلی در باتلاقهای فقیر از اکسیژن عوامل طبیعی و اصلی انتشار گاز متان به جو هستند و تولید ذغال، گاز طبیعی و فعالیتهای کشاورزی (گاوداری و زراعت برنج) از عوامل ناشی از فعالیتهای انسانی تولید این گاز محسوب میشوند.


دانلود مقاله در مورد مرگ pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله در مورد مرگ pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد مرگ pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله در مورد مرگ pdf :
مرگ
حقیقت مرگ بریده شدن علاقه روح از بدن است برای علاقه روح به بدن تشبیهات زیادی شده است .بعضی ها گفته اندمثل کشتی بان و کشتی که مرگ،کشتی را از اختیار کشتی بان بیرون می برد .می گویی پای من ،دست من،چشم من،من غیر از دست و پا و چشم و گوش است. وقتیکه می گویی رفتم،درست است که تو رفتی لکن بپایت رفتی و تو غیر پا هستی ،می گویی دیدم ، شنیدم،گفتم، همه برگشتن به شخص واحد است این شخص روح شریف است که از این ظاهر ظهور پیدا می کند روح می بیند ،می شنود اما از این سوراخ چشم وگوش،پس بیننده روح است .این چشم آلت دیدن اوست ،روح چراغی است که در ظلمتکده تن روشن گردیده است .از مجرای چشم و گوش و سایر حواس روشنایی می دهد .
واجب است که اعتقاد داشته باشیم که مرگ به اذن خداست ،همان کسی که رو
ح را به بدن علاقه داد در شکم مادر تا روز آخر همان کس هم قطع علاقه می کند همه چیز از اوست .بعضی عوام از عزراییل بدشان می آید و او را دشمن می دانند دیگر نمی دانند که او پیش خود کار نمی کند او از طرف پروردگار عالم ماموریت دارد
سوال وجواب قبر:
از جمله چیزهایی که بایستی به آن اعتقاد داشت و جزءضروریات مذهب شیعه است« سوال منکرو نکیرفی القبر حق»قدر مسلم این است که شخص باید اجمالاًعقیده داشته باشد که در قید سوال هست ،حالا به چه کیفیت است؟آیا با این بدن جسمانی است یا با بدن مثالی یا مثلاًدر همین قبر خاکی است یا از روح سوال کرده می شود و به واسطه علاقه ای است که با بدن دارد این بدن هم متاثر می شود یا جور دیگری است اگر تصور شود اینها را کار نداریم زیرا دانستن تفصیل این امر لزومی ندارد و نیز راهی برای دانستن آنها جز اخبار نیست و در روایات بیان صریحی نرسیده است. بلی، علامه مجلسی در جلد سوم بحار انوار و حق الیقین فرموده از احادیث معتبره ظاهر می شود که سوال و فشار قبر در بدن اصلی است و روح بتمام بدن برمیگردد که قدرت بر فهم خطاب سوال و جواب داشته باشد .
چیزهایی که باید بدانیم آن است که از چه سوال می شود ؟در قبر از اعمال و عقاید پرسیده می شود بار میگویند خدایت که بود ؟پیغمبرت که بود ؟چه دینی داشته ای؟اگر توانست جواب بدهد دری از سمت بالا باز می شود و تا چشم کار می کند به قبرش توسعه می دهند و اگر جواب بر نیاید دری از جهنم برزخی به روی او باز می شود نفخه ای از نفخات دوزخ قبرش را آتش می زند .
برزخ:
برزخ در لغت به معنی پرده و حائل است که بین دو چیز واقع می شود و نمی گذارد این دو به هم برسنداین را برزخ می گویند اما به حسب اصطلاح برزخ عالمی است که خدای عالم بین دنیا و آخرت قرار داده که این دو به وصف خود باقی باشند عالمی است بین امور دنیوی و اخروی .
در برزخ درد وجود ندارد اینها لازمه ترکیبات این عالم ماده اند اما آنجا عالم مجردات است لکن به صراحت آخرت هم نیست یعنی برای اهل معصیت ظلمت محض و برای اهل طاعت نور محض ه
م نیست .از امام سوال می کنند که برزخ کی است ؟می فرماید از ساعت مرگ تا هنگامیکه سر از قبر در می آورند ودر قرآن مجید می فرماید «و از پشت ایشان برزخی است تا روز قیامت ».
ممکن است این سوال در ذهن بعضی بیاید که عالم برزخ با این طول و تفضیل کجا واقع شده است ؟البته عقل ما نمی رسد که بفهمیم ،چیزی که هست تشبیهاتی در روایات شده است از قبیل اینکه تمام عالم دنیا از زمین ها تا آسمانها نسبت به عالم برزخ مانند حلقه ای در بیابان است تا شخص در دنیا است مانند کرم در سیب یا طفل در شکم مادر است وقتی می میرد آزاد می شود البته جایی نمی رود و در همین عالم است لکن دیگر محدودیت ندارد ،زمان و مکان ندارد .
ثواب و عقاب برزخ در قرآن :
1-( النار یعرضون علیها غدواً وعشیاً یوم الساعه ادخلو آل فرعون اشد العذاب)
بر آتش عرضه کرده می شود ایشان بامداد و شامگاه و روزئکه قیامت بر پا می شود آل فرعون را در سخت ترین شکنجه ها داخل کنید.
از جمله آیاتی که در قرآن مجید دلالت بر غذاب دوزخ دارد این آیه شریفه است که راجع به کسان فرعون می باشد ، ال فرعون که در نیل غرق شدند و مردند از آن وقت صبح و شام برآتش عرضه داشته می شوند تا وقتیکه قیامت بر پا شود و به عذاب سخت تری برسند امام صادق (ع)می فرماید در قیامت که صبح و شام نیست این راجع است به برزخ –روایتی است از رسول خدا که فرمود جایش را در جهنم هر روز صبح و شب در برزخ نشانش می دهند اگر اهل عذاب است ،اگر اهل بهشت است جایش را در بهشت نشانش می دهند
2-آنهایی که اهل بدبختی و شقاوتند تا زمین وآسمان برقرار است در آتش اندبرای ایشان فریاد سخت و ناله های جانگداز است هر چه پروردگارت بخواهد می کندو اما آنهایی که خوشبخت هستند تا اسمان و زمین برقرار است در بهشتند امام (ع) می فرماید این آیه راجع به برزخ است عذاب و ثواب برزخی مراد ست و گرنه در قیامت که آسمانی نیست (اذاالسماءانشقت )و زمین هم عوض می شود دیگر این زمین نیست1
(یوم تبدیل الارض غیر الارض و السموات و برزو الله الواحد القهار)
3-(قبل ادخل الجنه قال یا لیت قومی یعلمون بما غفرلی ربی و جعلنی من المکرمین )و بالاخره او را بدار زدند و کشتند تا مرد و به ثواب الهی رسید و گفت قوم من می دانستند که پروردگارم مرا آمرزیده و از گرامی شده گان قرار داد.
4- (و من اعرض عن رکری فان له معشیه صنکاو نحشره یوم القیمه اعمی «طه ایه 124»)یعنی کسیکه از یاد خدا رو گردان شده جز این نیست که برایش زندگی سخت و ناراحت کننده است و روز قیامت او را کور محشور خواهم کرد ،بیشتر مفسرین گفته اند که معشیت اشاره به عذاب در قبر و برزخ است .
5-(حتی اذاجاءاحدهم الموت قال رب ارجعون لعلی اعمل صالحاًفیما ترکت کلا انها کلمه هو قائلها و من ورائهم برزخ الی یوم یبعثون «مومنون ایه 100»)یعنی تا آن زمان که مرگ یکی از آنان (کفار )فرار رسد عرض می کند پروردگارا مرا باز گردانیدبه دنیا تا در آنچه وا گذاردم عمل صالح انجام دهم در جوابش گفته می شود اینطور نیست (باز نمی گردی )سخنی می گوید که فایده ای ندارد و پشت سر آنهاعالم برزخی تا روزیکه بر انگیخته می شود قرار داد این آیه به خوبی دلالت بر آنیکه پس از حیات دنیا و پیش آخرت و قیامت انسان حیات دیگری دارد که حد فاصل میان آن دو است حیاتی که بنام عالم قبر و عالم برزخ نامیده می شود .
6-از جمله آیات قرآن راجع به بهشت برزخی آخر سوره فجر است که می فرماید «یا ایتها النفس المطمئنه» هنگام مرگ خطاب شود که داخل بهشت شو که به خبت برزخیه تفسیر شده و همچنین «در زمره بندگان من داخل شو».
قیامت به حکم عقل:
اگر دلیلهای نقلی بر فرض نداشیم و همه پیغمبران بر اینکه روز رستاخیزی هست و مردم را با آن دعوت می کرد ند که گفتار و کردار و عقایدتان مورد باز خواست قرار می گیرد نیامده بودند عقل بزرگترین شاهد و دلیل است که این گردش عالم افلاک و خلقت اولیه هر موجودی بدون نتیجه و غایتی نخواهد بود هر عاقلی اطرافش را که می نگرد می بیند شب روز می شود و روز شب ،می خورد و می خوابد و تخلیه می کند و شهوترانی میکند ،بچه بزرگ می شود و جوان بزرگ می شود و جوان بعد پیر می شود و میمیرد .
دستگاه نامتناهی و عریض وطویلی که مشاهده می شود آیا منظور همین است پس انسان را کارخانه نجاست سازی آفریده اند اینکه عبث و لغو است ،برای خوردن و شهوت رانی که حیوانات بودند احتیاجی به انسان نبود آنهایی که منکر آخرتند خدا را بحکمت قبول ندارند (استغفر الله ) معنی آن این است که دستگاه بی نتیجه و لغو است اما اشتباه کرده اند هر جای از هر چیزی را که مشاهده می کنیم همراه با هزاران حکمت است که بشر ممکن است به پاره ای از آنها برسد.
ذره ای از ذرات عالم وجود بی حکمت نیست آیا خود عالم وجود بی حکمت است ؟جزیی از اجزاء بدن حتی ناخن و مو بی مصلحت خلق نشده است ، پس آیا خود بدن انسان بی غرض و مصلحت خلق شده است؟
ابرو باد و مه و خورشید و فلک در کارند
تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری
همه از بهر تو سرگشته و فرمان بردار
شرط انصاف نباشد که تو فرمان نبری
آیا غرض از ایجاد انسان همین حیات دنیوی و زندگی مادی است به طوری که پس از مرگ نیست و نابود گردد پس اگر به فرض محال حیات انسان در این عالم از اول تا آخرش همه راحتی و با عیش و نوش بود و هیچ دردی و ناراحتی نداشت باز هم عبث و بیهوده بود خلقت او؟ زیرا به هر خوبی که باشد چون فانی است قابل اعتبار نخواهد بود و محال است که این دستگاه خلقت با این وسعت و عظمت برای غرض فانی باشد در حالیکه حیات مادی بشری سرتا سر با آلام و مصائب و نا
راحتی ها ی گونا گون است و به راستی اگر انسان با مرگ نیست و نابود شود و حیات او منحصر باشد به حیات مادی و دنیوی که مخلوط است با انواع کدورات جسمانی و روحانی و مصائب وامراض و 000 اصل خلقت و ایجاد عبث و منافی حکمت و کرم و سایر صفات کمالیه الهیه خواهد بود در این صورت خلقت انسان در این عالم شبیه است به اینکه کریمی شخصی را میهمانی کند د رخانه ای که مملو باشد از انواع درندگان و موزیان از شیر و ببر و پلنگ و مار و عقرب و زنبور و غیر اینها و چون وارد شده طعامی نزد او حاضر سازند و هر لقمه که بر داردچندین جانور بر دستش و زبانش نیش زنند و شمشیر داران برابرش ایستاده و در هر ساعتی بر او حمله کنند و پیش از آنکه آنچه می خواهند باان برسد او را گردن بزنند پس انسان را حیاتی دیگر و عالمی بهتر در پیش خواهد بود که در ان تمام سعادت او ظاهر شده یعنی برسد به خوشی که هیچ نا خوش
ی با آن نداشته باشد.
حرم آن روز کزین منزل ویران بروم
راحت جان طلبم از پی جانان بروم
لازمه عدل خدا بر پا کردن روز جزا است :1
خداوند عادل است هر چیزی را هر موجودی می خواسته تکویناً بدون اینکه بخواهد و به زبان آورد به او عنایت فرموده است.
از موارد عدل الهی جزا دادن افراد است نیکو کارانی را می بینیم که عمر خود را در عبادت و اطاعت و خیر و صلاح گذرانیدند و آنطوریکه باید در دنیا پاداش خود را نمی بینند و همچنین بدکارانی را می بینیم که چه فسادها و تبهکاریهای از انها سر می زند و پاداش کردار خود را نمی بینند بلکه غالباً اهل فساد خوشتر از اهل صلاح عمر خود را می گذرانند ونیز می بینیم که بشر چه ظلمتهائیکه به یکدیگر میکنند چون خدا عادل است پس یقیناً روزی را خواهد آورد که هر کس به جزای عملش برسد و حق هر کس بر عهده اوست داده شود ظالمی که به مظلومی ظلم کرده در آن روز به آتشی که وعده داده شده برسد ،مقتولی که بیگناه گشته شده از قاتلش انتقام بگیرد وبه مظلوم ومقتول اجر دهد تا تلافی شود و نیز نیکو کار را اجر دهد .که خدا بر هر کاری تواناست.
ممکن است در نظرها بیایید که ذرات بدن ،خدا داند چقدر تغییر و تبدیل پیدا کرده ،چگونه با هم جمع می گردد این شبهه در اثر غفلت از علم و قدرت خداوند است وقتی که در بحث توحید ما دانستیم که خداوند بر هر چیزی احاطه علمی دارد و ذره ای از ذرات وجود از علمش بیرون نیست و دیگر این که به هر کاری هم تواناست و دیگر این شبهه موردی پیدا نمی کند این بدن مدتی که ماند گندیده می شود و خوراک مور و جانوران قبرستان می شود و یا اینکه می ماند تا پوسیده و خاک می شود ، سپس همراه باد به این طرف و آنطرف می افتدجزءگندم و جو و سایر حبوبات می شود درست است در هر صورت از بین نمی رود و در علم خدا گم نمی شود و خدای تعالی می تواند این ذرات خاک را از هر جا که هست جمع فرماید چنانچه گفتیم که امر شد بدن مرغها را حضرت ابراهیم تکه تکه کند و هر جزئی را بر سر کوهی قرار دهداجمالاً خدایتعالی عالم به اجزاو ذرات است هر چند هزارها طور دیده باشد و همچنین تواناست که آنرا دوباره جمع فرماید و به ثواب یا عقاب برساند . برای قدرت نمایی پروردگار و اینکه بهر کاری تواناست شواهد مختصری ذکر شد 1
تقوی لباس قیامت است:
از قبر که سر در می آورند همه عریانند فقط گروهی هستند که برایشان وعده داده شده که عریان وارد محشر نشوند وآنها پرهیزکارانند هر کس با تقوا از اینجا رفت با پوشش خدایی وارد محشر میشود و همچنین مومنینی که بی توبه از دنیا رفتند لکن در برزخ شکنجه دیدند و پاک شدند اما خدا نکند که کسی پاک نشده وارد محشر شود که آرزو می کند زودتر به جهنم برود و از زیر بار خجالت خدا بیرون بیاید .
انیس قبر عمل است :
مسلم است که هر کس در قبر انیسش عملش می باشد چنانچه در قرآن مجید روایات به ان تصریح شده است از آن جمله صدق علیه الرحمه در کتاب حضال و امالی و معانی الاخبار از قیس بن عاصم روایت کرده که با جمعی از قبیله بنی تمیم خدمت رسول خدا مشرف می شود و عرض می کند یا رسول الله (ص)ما را موعظه فرما ،حضرت فرمودند:ای قیس برای تو چاره نیست از قرینی که با تو دفن شود و او زنده است و تو با او دفن میشوی در حالیکه مرده ای اگر یک قرین کریمی باشد تو را گرامی خواهد داشت و اگر لئیم باشد تو را وا خواهد گذاشت محشور نمی شوی مگر با او ،پرسیده نمی شوی مگر از او، پس آن را قرار مده مگر صالح باشد با او انس خواهی گرفت و اگر فاسد باشد وحشت نخواهی کرد مگر از او، و آن قرین عمل تو است .


دانلود مقاله بازتاب جهانی انقلاب اسلامی pdf دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله بازتاب جهانی انقلاب اسلامی pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بازتاب جهانی انقلاب اسلامی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله بازتاب جهانی انقلاب اسلامی pdf :
بازتاب جهانی انقلاب اسلامی
مقدمه
یک بررسی همه جانبه از آثار و بازتاب جهانی انقلاب اسلامی و استفاده از نظریه سطوح مختلف تحلیلی یا شیوه ای استقرائی نشان می دهد بازتاب انقلاب اسلامی بر دولتها و ملتها و میزان تأثیرگذاری انقلاب اسلامی ـ با توجه به نزدیکی و دوری فرهنگی و جغرافیائی جوامع مختلف با جامعه ایران ـ متفاوت بوده است. بر همین اساس بازتاب جهانی انقلاب اسلامی تحت عناوین مختلف می تواند مورد بررسی قرار گیرد که به آن اشاره می نماییم:
بر دولتها
مطالعات ما از عکس العمل دولتهای جهان که همگی عضو سازمان ملل اند اعم از دولتهای غربی، شرقی، جهان سوم و حتی دولتهای اسلامی، نشان می دهد که در مجموع دولتهای معاصر با پیروزی انقلاب اسلامی عموما از این تحول و رخداد عظیم تاریخی استقبال نکردند و با نوعی سرگردانی و حتی شگفتی به این پدیده نوظهور که برای هیچ کدام از آنها قابل پیش بینی نبود،
نظر می افکندند. از طرف دیگر هر کدام از آنها به طریقی نگران اثرات انقلاب بر جامعه خود و آینده ثبات نظام حاکم بر کشورشان بودند. اصولاً چون دولتها بیش از هر چیز به دوام خود می اندیشند و هر حرکت مردمی و رهایی بخش می تواند برای آنها نگران کننده و حتی خطرناک باشد، تمایل چندانی به این نوع حرکتها و انقلابها ندارند؛
به ویژه در شرایطی که این دولتها عموما دارای نظامهای سکولار بودند و جدایی دین از سیاست را به عنوان یک اصل ثابت و پابرجا پذیرفته بودند. انقلاب ایران که خمیر مایه اش از ایدئولوژی و مکتب دینی و اسلامی گرفته شده بود، طبیعتا نمی توانست برای آنها نگران کننده نباشد؛ زیرا که وضع موجود را در هم می ریخت و نظام و ارزشهای جدیدی را مطرح می کرد. برای همین به طور طبیعی رغبتی برای استقبال از چنین پدیده ای مشاهده نشد و اگر هم موارد بسیار معدودی دیده شد که انقلاب و نظام برخاسته از آن را به رسمیت شناختند، ناشی از نگرانی آنها از عواقب آن یا فشارهای مردمی و اجتماعی بود.
دولتهای غربی ـ به طور اعم ـ و ایالات متحده آمریکا ـ به طور اخص ـ نسبت به این انقلاب با خصومت و کینه برخورد کردند و تلاش زیادی در ناکام گذاشتن آن و حتی تزلزل و سرنگونی نظام برخاسته از آن به خرج دادند. این رویکرد ناشی از دو اصل بود:
1ـ وابستگی مطلق رژیم گذشته به غرب، به ویژه آمریکا و در واقع به خطر افتادن منافع غرب در ایران.
2ـ اصولاً انقلابهایی بر پایه ارزشهای دینی و اسلامی، نظامهای فکری سکولار ـ لیبرال غرب را به چالش کشیده، پیش بینیها و تئوریهای آنها را مخدوش می کرد.
اگرچه یکپارچگی و سیاست واحد دنیای غرب بعد از فروپاشی نظام دو قطبی دچار تزلزل شده است و اروپای متحد راه خود را در بسیاری از موارد ازجمله پذیرش واقعیتهای انقلاب اسلامی از آمریکا جدا و سیاستی جداگانه و به قول خودشان “تماس و گفتگوی انتقادی در عین همکاری تجاری” را پیشه کرده اند، نباید فراموش کرد که از لحاظ فکری،
فرهنگی و ایدئولوژیک همچنان میان دولتهای غربی وحدت نظری نسبت به واقعیتهای انقلاب اسلامی «به خصوص از نظر حاکمیت ارزشها و اصول اسلامی» وجود دارد و همین نکته است که ساموئل هانتینگتون را ترغیب کرد با ارائه تئوری برخورد تمدنها و طرح ستیز تمدن اسلام با تمدن غرب، اعلام دارد که «گسل میان این دو تمدن خونین است.» و بدین وسیله اشتراک نظر اروپا و امریکا را در رویارویی فرهنگی با انقلاب اسلامی تقویت بخشد.
در مورد دولتهای اسلامی می توان گفت بازتاب انقلاب اسلامی بر این دولتها که عموما پایگاه مردمی نداشتند و وابستگی جدی به جهان غرب و به ویژه آمریکا داشتند، به طور کلی اثر منفی داشت. به عبارت دیگر، می توان گفت هر دولتی که در اثر تحول ایران برای آینده خود احساس خطر بیشتری می کرده، بازتاب منفی انقلاب اسلامی بر آن دولت بیشتر بوده و عکس العملهای فوری این دولتها را نیز بر همین اساس می توان مشاهده کرد.
جالب اینکه هر دولتی که از اکثریت قوی تر شیعیان برخوردار بود یا دارای اقلیت نسبتا چشمگیری از شیعیان بود، به خاطر هراس از شورش و خیزش مردمی در این کشورها، عکس العمل تندتری نشان داد، به طوری که رژیم بعثی عراق که بر ملتی با اکثریت شیعه حکومت می کرد، با خصومت وصف ناپذیری با انقلاب اسلامی برخورد کرد و در نهایت هم جنگ بی رحمانه و بی امانی را علیه این نظام نوپا آغاز کرد که نه تنها طولانی ترین جنگ قرن بیستم شناخته شد؛ بلکه خسارات جانی و مالی هنگفتی هم برای هر دو ملت بر جای گذارد.
این شرایط با درجه کمتری در مورد بحرین و لبنان صادق است؛ البته حتی دولتهای اسلامی که دارای اقلیت شیعه هم بودند یا اصولاً شیعیان از موقعیت چشمگیری برخوردار نبودند، با این حال به خاطر ترس از نفوذ انقلاب اسلامی بر همه مسلمانان، مواضع منفی اتخاذ کردند، در عین حال با توجه به حاکمیت دولتهای گوناگون بر این کشورها، می توان چنین نتیجه گیری کرد که هر قدر این دولتها سیاست مستقل تری از غرب داشتند
و به عبارت دیگر نوعی روش انقلابی در پیش گرفته بودند، مانند دولتهای لیبی، الجزایر و یمن، در اوان پیروزی انقلاب اسلامی سیاستی دوستانه تر با ایران انقلابی اتخاذ کردند. در عین حال نباید این اتخاذ مواضع را به معنای استقبال از انقلاب تلقی کرد. حتی این دولتها نیز به تدریج با رشد اسلام گرایی میان جوامع خود، نه تنها رابطه خود را با ایران انقلابی محدود، بلکه بعضا به خصومت و دشمنی هم گرایش پیدا کردند.
از طرف دیگر نباید وضعیت جغرافیایی این دولتها و دوری و نزدیکی آنها با ایران انقلابی را نادیده گرفت؛ بدین معنا که هر قدر از نظر جغرافیایی به ایران نزدیک تر بودند و خطر صدور انقلاب و نفوذ آن را از طریق مرزهای خود میان مردم بیشتر احساس می کردند، مواضع سخت تری اتخاذ می کردند.
در جمع بندی از بازتاب انقلاب اسلامی بر دولتهای اسلامی می توان به جرأت ادعا کرد این دولتها نه تنها از انقلاب اسلامی استقبال نکردند؛ بلکه با نوعی برخورد منفی با این پدیده روبه رو شدند و این شرایط به رغم گذشت یک ربع قرن از پیروزی انقلاب اسلامی با درجات متفاوت همچنان ادامه دارد.
بر ملتها
چون انقلاب اسلامی، انقلابی مردمی و در واقع مردمی ترین انقلابها بود، طبیعتا توجه ملتها را بیشتر به خود جلب نموده و آنها را تحت تأثیر قرار داده است، لذا با نگرشی مثبت از آن استقبال کرده اند. این استقبال با درجاتی متفاوت عمومیت داشته است و بر خلاف دولتهای حاکم بر کشورها که برخوردی منفی با انقلاب اسلامی داشته اند
، ملتها با یک نسبت معکوسی از انقلاب اسلامی استقبال کرده اند؛ هر اندازه که ملت ایران در نیل به اهداف انقلابی خود با ملتهای دیگر وجه اشتراک داشته اند، به همان نسبت استقبال گسترده تر بوده است. از آنجا که اغلب دولتهای حاکم بنا به خواست صاحبان قدرت و طبقات خاص ـ نه بر اساس خواست عمومی ملتها بر اریکه قدرت تکیه زده بودند و شباهت زیادی میان رژیم شاهنشاهی و سایر دولتهای حاکم بر جوامع دیگر وجود داشت و دارد، بر اساس نوعی همدردی، خوشحالی خود را در عین شگفتی و به صورت عمومی ابراز می داشتند
. از طرف دیگر با توجه به غلبه بعد فرهنگی انقلاب اسلامی، ملتها و جوامعی که دارای وجوه مشترک فرهنگی بیشتری با ملت ایران بودند، تأثیر پذیری مثبت بیشتری داشته اند؛ بدین ترتیب که ملتهای مسلمان به ویژه شیعیان عموما خوشحالی خود را از پیروزی انقلاب اسلامی ابراز داشتند و در واقع انقلاب را متعلق به خود دانستند
. شاید بتوان گفت انقلاب اسلامی کمترین تأثیر را بر جوامعی گذارده باشد که ارتباط بسیار کمتری با ایران و انقلاب اسلامی داشته و در واقع آگاهی لازم را از آنچه که در ایران اتفاق افتاد، کسب نکردند یا امواج منفی تبلیغات رسانه های جمعی در غرب و کشورهای وابسته اجازه رسیدن واقعیتهای انقلابی را به آنها نمی داد؛ بلکه حتی عموما واقعیتها را نیز تحریف می کردند.
بازتاب انقلاب اسلامی بر ملتها در مجموع از گرایش و پذیرش ارزشها و آرمانهای انقلاب تا اتخاذ شیوه ها و روشهای اتخاذ شده ازجمله گسترش تظاهرات عمومی علیه نظامهای حاکم را می توان مشاهده کرد که در جای خود به آنها خواهیم پرداخت.
بر نظام بین الملل
انقلاب اسلامی زمانی شکل گرفت که نظام جهانی بر پایه غرب محوری، نزدیک به چهار قرن به عنوان امری بدیهی و تثبیت شده، توسط جامعه جهانی پذیرفته شده بود. هر نوع تحولی هم که در این نظام در ابعاد گوناگون فکری، فرهنگی، اقتصادی و گفتمانهای جدید مطرح می شد نشأت گرفته از غرب بود و هرگز غرب محوری را به چالش نکشیده بود. حتی انقلابهای بزرگ که خارج از جهان غرب به وقوع پیوست، مانند آنچه در چین (1949) یا کوبا (1959) رخ داد،
تابعی از نظامهای فکری و قانونمندیهای برخاسته از غرب بود؛ اما انقلاب اسلامی به عنوان تحولی جدید توانست نظام جهانی غرب محور را در ابعاد مختلف به چالش بکشاند. بر این اساس، می توان نتیجه گرفت پیروزی انقلاب اسلامی موجب تحولات عمیقی در جامعه جهانی و نظام بین الملل در ابعاد زیر شد:
1 ـ احیای اسلام؛ به عنوان یک مکتب جامع و جهانی
مهم ترین تأثیر انقلاب اسلامی احیای ارزشها و آگاهیهای اسلامی بود.
در واقع پیروزی انقلاب اسلامی نشان داد ادیان، به ویژه دین اسلام، با گذشت زمان و توسعه مدرنیزاسیون نه تنها به پایان راه خود نرسیده اند؛ بلکه بار دیگر به عنوان مهم ترین راه نجات بشریت از ظلم و بیدادگری مطرح می باشند و دنیایی را که با سرعتی زیاد
به سوی مادیات در حرکت بود، به ناگهان متوقف کرده، ضمن گشودن دریچه ای از قدرت معنویات و اعتقادات دینی و مذهبی به روی مردم ـ و به ویژه نسل جوان رویگردان از ایدئولوژیهای ماتریالیستی ـ آنان را به آغوش اسلام باز می گرداند. قرآن و آیات آن در دنیای بعد از انقلاب اسلامی معنا و مفهوم جدیدی پیدا کرد.
2 ـ فروپاشی نظام دو قطبی و ایجاد چالش برای نظامهای طراحی شده در غرب
به رغم اینکه انقلاب اسلامی در اوج تحکیم و تثبیت نظام دو قطبی ظهور کرد، در اولین گامهای خود نظام دو قطبی را به چالش کشاند و نه تنها قانونمندی آن را رعایت ننمود؛ علیه آن قیام کرد و در نتیجه دو ابرقدرت بزرگ رقیب در برابر این پدیده نو ظهور
، تضادهای خود را کنار گذاشتند و به رویارویی با انقلاب اسلامی پرداختند. انقلاب اسلامی حتی پس از فروپاشی نظام دو قطبی، همه تلاش غرب در مسیر ایجاد و شکل گیری نظامهای غرب محور، مانند نظام تک قطبی، جهانی سازی، برخورد تمدن ها و; را به چالش کشانده، خود طراح نظام جدیدی شده است که با معیارهای غربی نه تنها همخوانی نداشته، که در تضاد هم بوده است.
3 ـ تغییر گفتمان منازعات جهانی
منازعات جهانی عموما بر پایه منازعه میان دولتها و تشکیل اتحادیه ها و ائتلاف میان دولتهای متخاصم شکل می گرفت، به جریان می افتاد و خاتمه می یافت؛ گر چه گاهی عوامل ایدئولوژیک ـ مانند آنچه که در قرن بیستم میان دنیای کمونیسم و جهان سرمایه داری مطرح بود ـ نقش بالقوه ای در این منازعات پیدا می کرد؛ عموما منازعات بین المللی بر سر تقسیم منافع اقتصادی شکل می گرفت.
انقلاب اسلامی نه تنها گفتمان این نوع منازعات را تغییر داد، بلکه بازیگران اصلی در مخاصمات بین المللی را نیز از حوزه دولت ـ ملت خارج کرد. بر اساس گفتمان جدید منازعه اساسی میان دولتها با منافع و اهداف متفاوت نیست؛
بلکه میان صاحبان قدرت و زور با توده های مردم است و جنگ واقعی میان مستکبران با مستضعفان جهان می باشد. این گفتمان مرزبندیهای جغرافیایی، نژادی، قومی و حتی مذهبی در تخاصمات بین المللی را درهم ریخت و جنگ دولتها را به عنوان مستکبران با ملتها به عنوان مستضعفان مطرح کرد و اکنون تلاش غرب بر این است که این نوع منازعات را در پوشش مبارزه با تروریسم بعد از 11 سپتامبر 2001 یا برخورد تمدن ها تئوریزه کند.
4 ـ خیزش جهانی مستضعفان علیه مستکبران
پیرو تغییر گفتمان منازعات جهانی، صف بندی جهانی هم تغییر کرد. از یک طرف دولتهای حاکم عموما رقابتها و تخاصمات میان خود را کنار گذاشته اند و در مصاف با خیزش عمومی ملتها که مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و یک دل و یک صدا به مبارزه با صاحبان قدرت و زور برخاسته اند
و در قالب حرکتهای فردی یا جمعی وارد عرصه منازعات جهانی گردیده، موجودیت یافته و به نوعی شناسائی شده اند. نمونه آن حزب اللّه لبنان است که امروز به عنوان یک قدرت مطرح غیر دولتی در چنان جایگاهی قرار گرفته است که حرف اوّل و بالاتر از دولت لبنان را در منازعه با صهیونیسم بین الملل و دولت اسرائیل می زند.
5 ـ طرح اسلام سیاسی به عنوان گفتمان جدید
پیروزی انقلاب اسلامی بر پایه ارزشها و معیارهای اسلامی، برای اوّلین مرتبه در تاریخ مدرن، گفتمان اسلام سیاسی را در علوم سیاسی و روابط بین الملل مطرح نمود که خواهان بخشی از قدرت سیاسی آن است. این گفتمان در دنیای لائیسم و سکولاریسم مطرح می شد که دین نه تنها از سیاست جدا و به گفته مارکس افیون ملتها است، بلکه دوره آن نیز گذشته است و به تاریخ تعلق دارد. چیزی هم برای ارائه به دنیای مدرن ندارد. گفتمان اسلام سیاسی دریچه ای جدید به روی اندیشمندان و صاحب نظران سیاست باز کرد تا بدانند نه تنها دین اسلام می تواند سیاسی باشد؛ حرفهای جدیدی برای ارائه به جهان مدرن دارد و با گفتمان موجود نیز در تقابل است و می توان آن را به عنوان گفتمان برتر در دوران پسامدرن تلقی کرد.
6 ـ نفی نظام غرب محور
انقلاب اسلامی استراتژی غرب را در عمل به چالش کشید. خطر بزرگ از آنجا نشأت گرفت که این انقلاب کمال عظمت در سرزمینی پیروز شد که در حوزه نفوذ غرب بود و سیطره گفتمان غرب محور را به چالش کشید. اسلام گرایی در عصر پست مدرنیسم یک هسته در دنیایی چند
هسته ای است، لذا این تصور که اروپا (غرب) مدار حرکت عالم است، به تزلزل گرایید. در گفتمان مدرن، غرب در مرکز بود و تمدنهای غیرغربی در پیرامون قرار داشتند؛ اما با مرکز زدایی، تمدنهای غیرغربی از حاشیه به متن آمد. گفتمان بعد از انقلاب اسلامی و این تقابل، نه تنها غرب را از مرکز به حاشیه می کشاند؛ بلکه مدعی پیرامون زدایی غرب نیز می شود و به عبارت دیگر، گفتمان اسلام سیاسی و اسلام گرایی، گفتمان جهانی را که در طول دویست سال سازماندهی شده بود، زائد به حساب می آورد.
گفتمان جدید ضمن برتر دانستن غرب او لحاظ فنی و صنعتی بر جهان اسلام، آن را از نظر اخلاقیات در انحطاط و پرتگاه نابودی می بیند. بنابراین، این نبرد نفی فن آوری و پیشرفت مادی نیست، بلکه پاسخ “نه” به روحیه منحطی است که خروش فراگیر “علیه غرب عصیان کنید” در مغز و جان انسانها نفوذ می کند. در جهان اسلام، اسلام گرایان به گونه ای کاملاً روشن امکانات و تسهیلات ارتباطی و هنری دولتی را به خدمت می گیرند؛ اما بلافاصله از آنها برای رویارویی با جریانهای فکری که آغازگر آن امکانات و تسهیلات بوده اند، استفاده می کنند.


دانلود مقاله در مورد بررسی اقتصادی در رابطه با راه اندازی کتابفروشی و لوازم التحریر pdf دارای 39 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله در مورد بررسی اقتصادی در رابطه با راه اندازی کتابفروشی و لوازم التحریر pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد بررسی اقتصادی در رابطه با راه اندازی کتابفروشی و لوازم التحریر pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله در مورد بررسی اقتصادی در رابطه با راه اندازی کتابفروشی و لوازم التحریر pdf :
طرحی که برای ارائه تهیه شده در رابطه با یک مغازه لوازم التحریر میباشد که مالکیت آن شخصی میباشد ودر متراژی حدود 38 متر دایر میباشد مکان این مغازه واقع در رجائی شهر کرج می باشدکه با توجه به بافت جمعیتی از روند رو به رشدی در رابطه با کسب درآمد برخوردار است
خدماتی که این مغازه ارائه میکند شامل فروش انواع لوازم التحریر اداری مهندسی، طراحی، گرافیک فانتزی فروش انواع کتاب ادبی،رمان، روان شناسی ،کمک درسی، کنکوری وهمچنین فروش انواع بازی فکری وسرگرمی ووسایل کمک آموزشی ساعات کاری این مغازه از ساعت 30/7 تا 30/13 و از 16 تا 22 میباشد.
مشتریان 1-1coustoner
مشتریان این مغازه از همه قشری هستند ولی بیشتر قشر دانشجو ومحصل میباشد ولی در کل کارپردازان شرکت ها بانک ها موسسات علاقمندان کتاب و همچنین کودکان ودر کل هر فردی روزی کاروش به این صنف واین شغل می خورد.
در ابتدای افتتاح این مغازه باتوجه به ناشناخته بودن وجود یک رقیب قدیمی در نزدیکی مغازه حرکت کند ونامطمئنی وجودداشت ولی در ادامه با تکمیل کردن اجناس مورد تقاضای مشتری وهمچنین رفتن رقیب از آن محل جا برای رشد بیشتر باز شد و مغازه رشد صعودی پیدا کرده ولی این هدف ما نبوده ونخواهد بود زیرا شعار ما این است که کار را به جایی برسانیم کد مشتری محل خرید خود را در جه اول مغازه ما بداند این امر سر نمی شود با تلاش وکوشش فراوان در تهیه وتکمیل اجناس، قیمت مناسب برخورد خوب وعوامل دیگر
1-2Managemert مدیریت:مدیریت این مغازه برعهده خودم میباشد که دراین امر یک نفر بصورت تمام وقت کمک میکند و برای افرایش انگیزه در او یک حقوق ثابت بعلاوه یک درصد از فروش را برایش در نظر گرفته ام که موجب میشود تلاش بیشتری انجام دهد در رابطه با سابقه کار من از سال 76 مشغول به این کار هستم وتقریبا یک سابقه کاری خوب دارم در رابطه با شاخص های کلید ی مالی طرح باید ذکر چند عامل را یادآور شوم که یک به یک به آن می پردازیم
key to succesعوامل کلیدی موفقیت1-3
1-جوری جنس:
چون در این شغل با تعداد اجناس وتنوع لوازم روبرو هستیم باید سعی شود که مشتری بطور کامل لوازم خود را تهیه کند وبه چند مغازه مراجعه نکند این باعث میشود که مشتری بطور ثابت از یک جا خرید کند در صنف لوازم التحریر به تنهایی هفت هزار قلم جنس است که اگر تنوع این محصولات را به آن اضافه کنیم متوجه خواهیم شدکه با چه حجم گسترده محصول روبرو هستیم ک این البته بجز عناوین کتاب ولوازم جانبی است پس ابتدا باید یک برنامه ریزی برای تهیه جنس و گرفتن نمایندگی از شرکت های صاحب محصول کرد که ما با گرفتن نمایندگی از 5 شرکت PeNTEl , STAEDTELR , FabercateL, papco ,casio الباقی اقلام از بازار رسمی بر رفع نیاز مشتری های خود کرده ایم
2-مذاکره با شرکتها –مدارس وکارخانجات بانک ها دفاتر مهندسی مطب های پزشکی ومجتمع های تجاری مبنی بر تهیه اجناس مورد نیاز آنها با قیمت کمتر وارسال به محل سعی در فروش اجناس عمده با سود کمتر که بخش وسیعی از فروش مغازه به مشتریانی اینچنین بستگی دارد
3-تبلیغات بصورت نایلون های فانتزی، پخش تراکت، هدایای تبلیغاتی واهدای آنها بصورت رایگان به مشتری وغیره
4-برخورد مناسب با مشتری وعمل این شعار که همیشه حق با مشتری است.
5-قیمت مناسب
داشتن تابلو –قفسه های شیک ومرتب ویترینها واستندهای تبلیغاتی وکلا محیطی مناسب برای عرضه و فروش جنس
این عواملی به اختصار شرح آن داده شده میتواند باعث پایداری فروش وتضمین سود داشته باشد
سرمایه در گردش+ سرمایه ثابت= سرمایه گذاری
000/000/125=000/000/25+000/000/100=
اگر ما سود سالانه سرمایه گذاری خود را 15 درصد فرض کنیم به رقم 000/750/18 تومان در سال می رسیم واگر فروش روزانه 000/250 تومان در روز وسود 25 درصد را در نظر بگیریم به عدد 000/800/22 می رسیم واگر هزینه آب ،برق، تلفن وشاگرد را سالانه 000/800/2 در نظر بگیرید باز به سودی بیش از سودبانکی کشور می رسیم با این تفاوت که در بانک هر ساله از ارزش پول کاسته میشود ولی نرخ مغازه که همان سرمایه ثابت شما میباشد. هر سال بر آن افزوده میگردد
2-0 :خلاصه ای از شرکت:
در قستمهای قبل اشاره شد که این مغازه از سال 1376 شروع به کار کرده است. در زمینه لوازم التحریر ،کتاب، بازی فکری و سرگرمی ونوار فعالیت میکند و اصلی ترین تجربه شرکت تهیه ملزومات سرپرستی بانک کشاورزی کرج، کارخانه اتمسفر واقع در اتوبان کرج تهران، چاپ سر رسید اختصاصی تیراژ 2000 عدد کانون مهندسین کرج وهمکاری با هنرستانهای گرافیک مهد کودک ها وغیره
2-1مالکیت شرکت:company owener ship
مالکیت مغازه بصورت نصف به نصف دراختیار من ودایی ام میباشد که مسئولیت مغازه خرید جنس دادن چک، تهیه جنس، واداره مغازه با من میباشد که به این ترتیب در سود دو به یک هستیم
2-2 شروع فعالیت: start up summary
در تابستان سال 76 با خرید مغازه که مقداری از آن بصورت اقساط بود و سرمایه اندک شروع به کار کردیم و با توجه به اینکه در بیست متری ما یک رقیب با سابه 17 ساله وجود داشته روند حرکتی کندی داشتیم تا اینکه در سال 80 با توجه به شناخت توسط مشتری ها وتکمیل جنس، قیمت مناسب، برخورد خوب از همه مهمتر ترک محل کاملا شناخته شده در حال کار وافزایش سرمایه هستیم. هزینه کلی طرح برای راه اندازی مغازه در قسمت 1-3 توضیح دادیم که در مقایسه با سال 76 که ما مغازه را افتتاح کردیم هزینه بسیار بیشتری را می طلبد که کاملا توضیح داده شد حال دوباره با توجه به قیمتهای حال به بررسی هزینه افتتاح یک مغازه می پردازیم
سرمایه ثابت:
مغازه در متراژ حدودا 40متر که هر متر 000/000/5 میلیون جمعا 000/000/200 تجهیزات مثل قفسه ، ویترین، تابلو، دکور، برقکاری و غیره 000/000/5 میلیون وسایل اداری و هزینه های خدماتی وپیش نشده 000/000/3 میلیون سرمایه در گردش
اجناس مغازه برای شروع بطوریکه تقریبا جنس تکمیل باشد 000/000/30 که نیمی از آن را میتوان بصورت چکی تهیه کرد
2-3 جایگاه یا محل جغرافیایی شرکت وتسهیلات مربوط به شرکت company Leations and facilities
جایگاه ومحل مناسب برای این شغل باید جایی در نظر گرفته شود که اول دارای عبور ومرور و آمد وشد مشتری باشد 2-تجاری 3-نزدیک به مراکز دانشگاهی ،مدارس، مهدکودک ها اداره جات وغیره باشد وکلا جایی باشد که از سرمایه گذاری در آن محل بتوانیم برداشت کنیم خود موقعیت مغازه نیز باید طوری باشد که از متراژ کافی برخوردار باشد دید مناسب داشته باشد در جلوی آن محل پارک ماشین وجود داشته باشد حتی الامکان در نزدیکی آن مغازه لوازم التحریر وجود نداشته باشد
3-0 خدمات،چه محصولات و خدماتی ارائه می دهد services
در رابطه با خدماتی که این شغل ارائه می دهد باید عرض شود که به قدری این صنف گسترده است و به اصطلاح جای کار دارد که نمی توان همه آنچه که می خواهیم را به صورت یکجا جمع آوری کرد ولی اگر بطورخلاصه بخواهیم شرحی از کارمایی که میتوان در آنجا داد و خدماتی که ارائه کرد را توضیح دهیم به شرح زیر میباشد .
1-فروش لوازم التحریر
2-لوازم اداری
3-لوازم مهندسی
4-لوازم نقاشی
5-لوازم طراحی،گرافیک ،معماری
6-لوازم فانتزی وکادویی
7-لوازم سرگرمی. بازی فکری، کمک آموزشی
8-فروش انواع نمودار خام وپرشده
9-کتابهای کمک آموزشی کنکوری، رمان، شعر،روان شناسی،تاریخی، کتابهای بچه ها، کتب انگلیسی وغیره
10-انجام خدمات دانشجویی کپی، سیمی کردن جزوات و; پس می بینیم با طیف گسترده اجناس مواجهه هستیم که در بخش های دیگر نیز مانند اسباب بازی، اجناس دکوری، لوازم گلسازی وغیره نیز فعالیت کرد.
3-1 مقایسه رقابتی competivtive comparison
دراین شغل کسی در رقابت با سایر رقبا برتری پیدا میکند که دارای شرایط زیر باشد و به آنها عمل کند
1-داشتن جنس جور همانطور که در سرفصل پیشین گفتیم به علت گستردگی جنس وصرف هزینه زیاد تهیه آن جور بودن جنس یک هنر است که میتواند ما را از سایر رقبا جلو اندازد مسئله دیگر که میتوان به آن توجه کرد داشتن ارتباطی قوی وفروشندگان جنس بطوریکه بتوان از آنه نمایندگی گرفت که این خود باعث اعتبار مغازه میگردد و نکته آخر فروش جنس با قیمت مناسب ،برخورد خوب با مشتری بطوریکه جذب مغازه شود اینها بعلاوه کار با مراکز وتهیه اقلام مصرفی آنها باعث می شودکه در صحنه رقابت بتوانید پایداری کنید وروند رو به رشدی داشته باشیم
3-2چگونگی انجام فروش sales Literature


دانلود مقاله مونوگرافی شهر جدید گلبهار pdf دارای 36 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله مونوگرافی شهر جدید گلبهار pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است
بخشی از فهرست مطالب پروژه دانلود مقاله مونوگرافی شهر جدید گلبهار pdf
1- مقدمه :
2-مروری بر روند توسعه مشهد و زمینه های شکل گیری شهر جدید گلبهار :
3- شکل گیری شهر جدید گلبهار :
4- اهداف ایجاد شهر :
5- موقعیت و ویژگی های جغرافیایی :
6- امکانات و خدمات موجود :
7- عناصر تعیین کننده ساختار شهر در طرح تفصیلی :
طراحی کالبدی :
مطالعات تکمیلی :
سیستم های تأسیسات زیربنایی :
پساب بازیافتی :
نحوه جمع آوری و دفع فاضلاب :
حمل و نقل و ترافیک :
محیط زیست و اقلیم :
شکل مرکز شهر، موقعیت و نحوه دسترسی به آن :
مکان یابی و نحوه جایگزینی کاربری های اصلی شهری :
نحوه توزیع تراکم در شهر :
ارتباط صنایع با شهر :
محورهای خطی خدماتی و انعطاف در طراحی :
حفظ اراضی ذخیره برای استفاده در مراحل بعدی اراضی در الگوهای توسعه شهر جدید گلبهار :
هسته های اولیه توسعه و استخوان بندی اصلی شهر :
الگوهای توسعه :
8- بررسی منطقه روستایی و حوزه نفوذ شهر جدید گلبهار :
بررسی منطقه روستایی شهر جدید گلبهار :
9- تأثیر شهر جدید در روستاهای اطراف :
10- بررسی و تحلیل وضعیت شهر گلبهار :
منابع و مآخذ :
بخشی از منابع و مراجع پروژه دانلود مقاله مونوگرافی شهر جدید گلبهار pdf
1- اعتماد،گیتی، « شهرنشینی و مسائل آن»، مجموعه مقالات شهرهای جدید، فرهنگی جدید در شهرنشینی، تهران، وزارت مسکن و شهرسازی،
2- صرافی، مظفر، « ضرورت تدوین سیاست ملی شهرنشینی برای موفقیت شهرهای جدید در ایران »، مجموعه مقالات شهرهای جدید، فرهنگی جدید در شهرنشینی، تهران، وزارت مسکن و شهرسازی،
3- معصومی اشکوری، سید حسن، « توسعه شهری، شهرهای جدید و نظام شهری ملی و منطقه ای »، مجموعه مقالات شهرهای جدید، فرهنگی جدید در شهرنشینی، اصفهان، وزارت مسکن و شهرسازی،
4- منوری، سید مسعود، « کاربرد ملاحظات جغرافیایی و محیطی در مکانیابی شهرهای جدید »، مجموعه مقالات شهرهای جدید، فرهنگی جدید در شهرنشینی، اصفهان، وزارت مسکن و شهرسازی،
5- سلیمانی، محمد، « مقدمه ای بر شهرک ها و شهرهای جدید »، جزوه درسی، دانشگاه تربیت معلم،
6- سردار امیری، زهرا، « بررسی فرایند طرح و برنامه ریزی شهرهای جدید ( نمونه : شهر جدید گلبهار ) » ، پایان نامه کارشناسی ارشد، 1382 ، دانشگاه تبریز
7- غمامی، مجید، « توسعه های شهری و شهرهای جدید»، مجموعه مقالات شهرهای جدید، فرهنگی جدید در شهرنشینی، اصفهان، وزارت مسکن و شهرسازی،
8- زیاری، کرامت الله، برنامه ریزی شهرهای جدید، تهران، انتشارات سمت،
9- سایت اینترنتی شهر جدید گلبهار ، www. Golbahar. ORG
10- مطالعات طرح جامع شهر جدید گلبهار، مهندسین مشاور آرازان،
11- قدیری معصوم، مجتبی و مهدوی، مسعود و مطیعی لنگرودی، سید حسن « تحلیل رابطه نوشهر گلبهار با روستاهای پیرامونی » ، مجله جغرافیا و توسعه، پاییز و زمستان 1386
12- طلاچیان، مرتضی، نگاهی به شهرهای جدید ایران، تهران، 1384
13- مطالعات طرح تفصیلی شهر جدید گلبهار، مهندسین مشاور مهرآزان،
14- پیرایش شیرازی، پژمان، « نگرشی بر علت ساخت و نحوه اجرای شهر جدید گلبهار مشهد » پنجمین کنفرانس دانشجویی عمران، دانشگاه فردوشی مشهد
15- نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1385 و
1- مقدمه
رشد شهرنشینی در جهان بویژه در کشورهای جهان سوم رو به افزایش است و به صورت پدیده ای گسترده و فراگیر درآمده است. این پدیده هم به دلیل رشد جمعیت در چند دهه اخیر و هم به خاطر موج گسترده مهاجرت از روستا به شهر بوده است. آمارهای جهانی مربوط به میزان شهرنشینی که نسبت جمعیت شهرنشین به کل جمعیت را نشان می دهد، هر ساله افزایش آن را به وضوح بیان می دارد. شتاب این رشد در کشورهای در حال توسعه بسیار شدید است[1]
در ایران نیز مانند سایر کشورهای در حال توسعه مشکل شهرنشینی اساساً جزئی از نظام عدم توسعه است که نمود بارز آن در رشد سریع جمعیت شهرنشینی آنچنان است که نه متناسب با آن قادر به تجهیز فضاهای شهری و گسترش زیرساخت ها هستیم و نه می توانیم به تناسب آن مشاغل مولد ایجاد کنیم بطوریکه مشکل مسکن شهری از حدود سی سال پیش با رشد سریع شهرنشینی در ایران به شکل فزاینده ای تا کنون ظاهر شده است[2]
رشد شهرنشینی در همه شهرها به صورت متعادل صورت نگرفته است بلکه عمدتاً شامل شهرهای اصلی و بخصوص بزرگ شهر بوده است[3]
افزایش سریع و بی رویه شهرنشینی در شرایط ویژه کشورهای در حال توسعه که به علت همپایی با تمرکز سرمایه گذاری ها، مهارت ها و امکانات در شهرهای بزرگ با پدیده بزرگ سری شهری همراه می باشد در کشور ما بوجود آورنده برخی تفکرات در مقام مواجهه و حل مشکلات ناشی از آن بوده است[4]
کلان شهرها مرکز پرجنب و جوشی برای فعالیت های اقتصادی – اجتماعی می باشند، این تمرکز منشأ صرفه های اقتصادی بوده و همین پدیده موجب تمرکز هر چه بیشتر می باشد و این خود دلیل وجود کلان شهرهای بزرگ در کشورهای جهان سوم است
اما این نیاز و واقعیت هر چه باشد کلان شهرهای جهان سوم در حال حاضر دچار مشکلات عدیده ای است که برای هر شهروند آن، هرچند دور از زمینه های حرفه ای برنامه ریزی و شهرسازی کاملاً ملموس است
به دنبال یافتن راه حلی برای تمرکز فوق و مشکلات ناشی از آن، الگوها و برنامه های مختلفی اتخاذ و بعضاً اجرا شده است، از جمله سیاست تشویق شهرهای کوچک و متوسط از طریق سیاست عدم تمرکز اداری – مالی، تغییر پایتخت و ; ، ایجاد شهرهای جدید نیز از جمله سیاست هایی بوده که در کشورهای مختلف جهان از دهه های قبل به کار رفته است[5]
ایجاد شهرهای جدید به عنوان یکی از سیاستگزاری های اساسی، از نگرش های هدایت کننده ای است که در جهت کاهش مشکلات رشد جمعیتی و تورم شهرهای بزرگ مطرح گردیده است و این سیاست در ایران به شهرهای اقماری گرایش یافته و عمدتاً در مناطقی که دارای افزایش سربار جمعیتی است اختصاص یافته است[6]
معمولاً شهرهای جدید اقماری به منظور جذب جمعیت اضافی شهرهای بزرگ و پرتراکم و عمدتاً با نگرش شهرهای خوابگاهی طراحی می شوند ولی اغلب نه تنها مسکن ساکنان خود را تأمین می کنند بلکه در اکثر موارد تا حدودی اشتغال ساکنان را نیز تأمین می کننند و امکان خرید و تفریح شهروندان را نیز فراهم می آورند و به این طریق شهرهای اقماری برخی از مشکلات مادر شهرهای خود را پذیرا می شوند با این وجود به رغم اینکه شهرهای جدید اقماری معمولاً از لحاظ سیاسی در اداره امور خود مستقل هستند نتوانسته اند چارچوب جامعی برای زندگی بوجود بیاورند و اغلب به عنوان بخشی از مادر شهر و توسعه ناپیوسته و مشروط آن تلقی شده اند[7]
بر مبنای آنچه گذشت، در این قسمت از مقاله، نتایج مطالعاتی که در زمینه تدوین خط مشی توسعه فیزیکی آینده مشهد در چهارچوب طرح جامع با توجه به ویژگی های یاد شده در مورد شرایط کشور و مشهد انجام شده است و هم چنین نقش شهر جدید گلبهار به اختصار شرح داده می شود
2-مروری بر روند توسعه مشهد و زمینه های شکل گیری شهر جدید گلبهار
شهر مشهد از نظر جمعیت و وسعت بزرگترین شهر کشور پس از تهران است و مهم ترین کانون جذب جمعیت در شهرستان مشهد و استان خراسان می باشد
در عین حال با توجه به محدودیت های و امکانات توسعه شهر و عدم امکان استقرار تمامی جمعیت ناشی از افزایش جمعیت آینده شهر در داخل محدوده پیوسته آن از یک سو و رهسپار شدن سرریز جمعیت به دلایل متعدد به پیرامون این شهر و گسترش حاشیه نشینی در آن از سوی دیگر اینک طی دو دهه گذشته در راستای تمرکز زدایی از مادر شهر مشهد دو شهر جدید اقماری در منطقه شهری مشهد به منظور ساماندهی این منطقه شهری طراحی و وارد فرایند احداث شده اند[8]
پدیده مهم دیگری که در شهرهای بزرگ کشور و از جمله مشهد به وقوع پیوسته است ناشی از سرعت و شدت رشد و توسعه شهرنشینی می باشد، شکل گیری منطقه شهری است. اسکان جمعیت مهاجر در روستاهای اطراف مشهد، به دلیل فقدان امکانات کافی و گرانی زمین در محدوده شهر و نیز استقرار صنایع در حاشیه محورهای خروجی شهر به علت گرانی زمین و ممنوعیت ها و محدودیت های قانونی موجب شکل گیری تدریجی منطقه ای به وسعت تقریبی 3000 کیلومتر مربع در اطراف شهر مشهد شده است که این منطقه، هم از لحاظ میزان رشد جمعیت و هم از لحاظ انواع فعالیت ها و هم در مزینه ارتباطات متقابل با مشهد دارای خصیصه شهری می باشد[9]
طبق پیش بینی طرح توسعه و عمران ؛ جمعیت شهر مشهد از حدود 67/1 میلیون نفر در سال 1367 ( سال انجام مطالعات وضع موجود شهر ) به حدود 06/3 میلیون نفر در سال 1380 و حدود 8/5 میلیون نفر در سال 1395 افزایش می یابد
بدین ترتیب ضروری بود که شهر مشهد برای پذیرش حدود 5/3 میلیون نفر جمعیت در طی دوره 25 ساله 1370 تا 1395 آماده می شد[10]
مطالعات اولیه مربوط به بررسی امکانات توسعه پیوسته مشهد نشان داد که در سمت شمال شرق مشهد به دلیل وجود اراضی درجه یک کشاورزی امکان توسعه وجود ندارد. حاشیه جنوبی شهر نیز کوهستانی است و عملاً سدی برای توسعه شهر است. تنها اراضی قابل توسعه که متصل به شهر است واقع در غرب مشهد در حد جنوبی جاده قوچان قرار دارد که از نظر کشاورزی زمینی درجه 4 می باشد. ولی چون شهر در این ناحیه فقط به صورت خطی می توانست رشد کند دیده شد که برای خدمات شهری باید هزینه های گزافی را متحمل شد
با توجه به این مشکلات، طراحی و ساخت شهر جدید در نزدیکی مشهد ضروری به نظر می رسید[11]
و جهت انجام این مهم، راه حل پیشنهادی طرح جامع جهت اسکان 4/1 میلیون نفر اضافه جمعیتی که باید در چهاچوب توسعه ناپیوسته شهر اسکان می یافتند، گزینه ایجاد سه شهر جدید هر یک با جمعیتی در حدود 500 هزار نفر در فاصله 60 – 40 کیلومتری اطراف مشهد بوده است. و بر اساس مطالعات و برررسی های انجام شده جهت مکانیابی سه شهر جدید مناطق دو طرف محور قوچان (حد فاصل کوه های هزار مسجد و بینالود و منطبق بر حوضه آبریز کشف رود) به عنوان یکی از نواحی مناسب جهت احداث شهر جدید انتخاب گردید[12]
3- شکل گیری شهر جدید گلبهار
این شهر هم چون تمامی شهرهای جدید کشور بر پایه مصوبات قانونی و برنامه ریزی و طراحی از پیش اندیشیده شده و نظام مند و منطبق بر آخرین استانداردها و ارزش های شهرسازی احداث شده است
طرح جامع گلبهار برای جمعیت 200 هزار نفر و قابل توسعه تا 400 هزار نفر در تاریخ 7/4/72 به عنوان اولین مصوبه طرح جامع شهرهای جدید به تصویب شورای عالی شهرسازی ایران رسید[13]
در حال حاضر و بر اساس نتایج سرشماری 1385 جمعیت شهر جدید گلبهار 7039 نفر می باشد[14]
این شهر از نظر استقرار در فضا همانند شهر جدید بینالود در حوزه شهری مشهد جزو شهرهای جدید اقماری به شمار می رود. این گونه شهرها در خارج از محدوده طرح جامع ایجاد شده و بیشتر برای توسعه ناپیوسته مادر شهرها در نظر گرفته می شوند[15]
مطالعات شهر جدید گلبها در اجرای سیاست ایجاد مرکز اقماری اسکان جمعیت برای شهرهای بزرگ کشور از سال 13666 در دستور کار قرار گرفت[16]
ایجاد شهرهای جددی در مدار شهرهای بزرگ به منظور کنترل توسعه پیوسته این شهرها و هدایت اسکان جمعیت در محدوده اطراف آنها ( منطقه شهری) و جلوگیری از نابودی اراضی کشاورزی اطراف شهرها و اسکان بی رویه جمعیت یکی از سیایست های مهم وزارت مسکن به شمار می آید
بر اساس مطالعات طرح توسعه و عمران شهر و حوزه نفوذ مشهد که الگوی توسعه آن در سال 69 به تصویب رسیده، جمعیت این شهر در 25 سال آینده به 8/5 میلیون نفر خواهد رسید که اسکان این جمعیت در محدوده بافت پیوسته این شهر مقدور نمی باشد لذا پیش بینی شده است که 5/1 میلیون نفر از این جمعیت در سه شهر اقماری در اطراف مشهد اسکان یابند. بر این اساس مطالعات مکانیابی در 3 ناحیه در فاصله 40 تا 60 کیلومتری شهر مشهد جهت استقرار شهرهای جدید تعیین شد
ناحیه اول : محور قوچان در شمال غربی شهر مشهد
ناحیه دوم : محور مشهد به نیشابور
ناحیه سوم : محور مشهد به سرخس
که شهر جدید گلبهار به عنوان اولین شهر جدید تصویب و در محور مشهد به قوچان قرار گرفته است[17]
4- اهداف ایجاد شهر
- اعتماد، گیتی، شهرنشینی و مسائل آن، ص 5[1]
- صرافی، مظفر، ضرورت تدوین سیاست ملی شهرنشینی برای موفقیت شهرهای جدید در ایران، ص 38[2]
[3]- اعتماد، گیتی، شهرنشینی و مسائل آن، ص
[4]- معصومی اشکوری، سید حسن، « توسعه شهری، شهرهای جدید و نظام شهری ملی و منطقه ای » ، ص
- اعتماد، گیتی، شهرنشینی و مسائل آن، ص 6 [5]
[6] – منوری، سید مسعود، « کاربرد ملاحظات جغرافیایی و محیطی در مکانیابی شهرهای جدید»، ص
[7] – سلیمانی، محمد، « مقدمه ای بر شهرکها و شهرهای جدید» ، ص
[8] – سردار امیری، زهرا، «بررسی فرایند طرح و برنامه ریزی شهرهای جدید(نمونه : شهر جدید گلبهار) »، چکیده
[9] – غمامی، مجید، « توسعه های شهری و شهرهای جدید»، ص
[10] – همان منبع، ص
[11] – پیرایش شیرازی، پژمان، « نگرشی بر علت ساخت و نحوه اجرای شهر جدید گلبهار مشهد »
[12] – غمامی، مجید، « توسعه های شهری و شهرهای جدید(نمونه : مشهد)»، ص
[13] – سایت اینترنتی شهر جدید گلبهار
[14] – نتایج سرشماری عمومی تفوس و مسکن سال
[15] – زیاری، کرامت الله، برنامه ریزی شهرهای جدید، ص 151 –
[16] – سایت اینترنتی شهر جدید گلبهار
[17] – سایت ایترنتی شهر جدید گلبهار

لیست کل یادداشت های این وبلاگ