خود را از اندیشه ای که مایه فزونی حکمت تگردد و عبرتی که مایه حفظت شود، تهی مدار . [امام علی علیه السلام]
 
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:33 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا pdf دارای 47 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود کارآفرینی کارگاه تولید سس از سویا pdf :

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی تولید سس از سویا پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ،

میزان واردات و صادرات و ; پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول
کلیات

مقدمه :
مطالعات امکان سنجی، مطالعات کارشناسی است که قبل از اجرای طرح های سرمایه گذاری اقتصادی انجام می گیرد. در این مطالعات از نگاه بازار، فنی و مالی و اقتصادی طرح مورد بررسی و آنالیز قرار گرفته و نتایج حاصل از آن به عنوان مبنایی برای تصمیم گیری سرمایه گذاران مورد استفاده قرار می گیرد.
گزارش حاضر مطالعات امکان سنجی مقدماتی تولید سس از سویا می باشد. این مطالعات در قالب متدولوژی مطالعات امکان سنجی تهیه گردیده است و مطابق متدولوژی فوق ، ابتدا محصول مورد مطالعه به طور دقیق معرفی شده و سپس بررسی های لازم روی با ز ار آن صورت خواهد

گرفت و در ادامه مطالعات فنی در خصوص چگونگی تولید و امکانات سخت و نرم افزاری مورد نیاز نیز شناسایی شده و در نهایت ظرفیت های اقتصادی و حجم سرمایه گذاری مورد نیاز برای اجرای طرح برآورد و ارائه خواهد شد تا با استفاده از آن سرمایه گذران و علاقه مندان محترم بتوانند کلیه اطلاعات مورد نیاز را کسب و در جهت انجام سرمایه گذاری اقتصادی با دید باز و مسیر شفاف اقدام نمایند . امید است این مطالعات کمکی هرچند کوچک در راستای توسعه صنعتی کشورمان بعمل بیاورد .

نام کامل طرح و محل اجرای آن :
تولید سس سویا

محل اجرا :

مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

دلایل انتخاب طرح :
محصول مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند در کلیه خانوارها و اقشار مختلف جامعه بعنوان ماده کمک غذائی دارای کاربرد است ، ولی از نگاه کلان می توان گفت که این محصولات اهمیت استراتژیک خاصی در داخل کشور و بازارهای جهانی ندارند و تنها از نگاه یک محصول مصرفی می توان این محصولات را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .

وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 24 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :

نام و کد محصولات
در فرهنگ لغت صنعت غذا ، سس ماده غذا ئی است که بعنوان تکم یل کننده طعم غذا مورد استفاده قرار می گیرد . به عبارت دیگر سس، ما یع غلیظی است که برا ی طعم و مزه دادن به انواع غذاها یا جذاب تر به نظر آمدن آنها به کار می رود. اصل لغت سس، فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد.
سس سویا، نوعی سس تخمیر شده است که از سویا، غلات برشته ش ده، آب و نمک تهی ه می شود . معمولاً در غذاهای آسیایی از این نوع سس استفاده می شود. اگر چه سس سویا انواع مختلفی دارد، تمام آنها شورمزه بوده و قهوه ای رنگ می باشند که برای مزه دار کردن غذاها هنگام پخت و یا سر میز مورد استفاده قرار می گیرند .

این سس اولین بار در کشور چین ابداع شد؛ اما امروزه در سراسر قاره آسیا به خصوص کشور ژاپن و حتی در دیگر نقاط دنیا از آن استفاده می شود. البته سس سویایی که مردمان ژاپن در تهیه ی غذایشان به کار می برند با سس سویای چینی بسیار متفاوت است. که در اینجا به آنها اشاره شده است .

سس سویای چینی
این نوع سس سویا را با استفاده از دانه ی سویا به عنوان منبع اصلی و از غلات دیگر به مقدار کمتر تهیه می کنند و دو نوع دارد :

الف – سس سویای تازه/ روشن :
نوعی سس رقیق و به رنگ قهوه ای روشن می باشد. این سس در تهیه ی اغلب غذاها به کار می رود و از آنجا که رنگ آن روشن است، زیاد رنگ غذ ا را تغییر نمی دهد .

ب – سس سویای قدیمی / تیره :
نوعی سس تیره و غلیظ است که تخمیر شدن آن، مدت طولانی تری طول کشیده است. رنگ آن هم قهوه ای تیره می باشد. به این نوع سس سویا شیره قند اضافه می کنند تا ظاهر متمایزی نسبت به دیگر انواع این نوع سس داشته باشد. معمولاً از این سس بر ای تزئین روی غذاها استفاده می شود. این سس عطر و طعم بهتری نسبت به سس سویای رقی ق دارد؛ به علاوه نمک کمتری هم دارد .

سس سویای ژاپنی

سس سویای ژاپنی سنتی را به پنج گروه تقسیم می کنند که این دسته بندی بر اساس مواد به کار رفته در تهیه سس و طرز تهیه ی آن انجام گرفته است. در انواع سس های سویای ژاپنی، گندم به عنوان ماده اصلی وجود دارد. بنابراین، سس سویای ژاپنی باید قاعدتاً از سس سویای چینی شیرین تر باشد .

الف – دسته اول :

کویکوچی، این نام از منطقه ی کانتو در ژاپن گرفته شده است. ابتدا تنها در ای ن منطقه از این نوع سس استفاده می شد. اما سرانجام تمام ژاپنی ها آن را به کار بردند . تقریبا 80 درصد سس سویای تولید شده در ژاپن از این نوع می باشد. استفاده از این نوع سس میان مردمان ژاپن رایج است. برای تهیه ی آن از مقادیر کاملاً مساوی گندم و سویا استفاده می کنند .

ب – دسته دوم :
یوسوکوچی، این سس به خصوص در ناحیه ی کانزای ژاپن بسیار به کار می رود. نسبت به سس کویکوچی شورتر و کم رنگ تر است. کم رنگ تر بودن این نوع سس به این دلیل است که در تهیه ی آن از شیره ای که از برنج تخمیر شده به دست می آید استفاده می کنند. پس برنج یکی از اجزای مهم در درست کردن این نوع سس سویا می باشد.

ج – دسته سوم :
تاماری، در تهیه این نوع سس به طور عمده از سو یا و تنها مقدار کم ی گندم استفاده می شود. این نوع سس نسبت به کویکوچی تیره تر بوده و عطر بهتری دارد. این نوع سس را سس سویای اصلی می نامند، چون طرز تهیه آن به سس سویایی که دستورالعمل آن اول ین بار از چین به ژاپن آمد، بسیار شبیه می باشد .

د – دسته چهارم :
شیرو، نوعی سس سویای کمرنگ است. بر خلاف سس تاماری، در تهی ه سس شیر و بیشتر از گندم و فقط کمی از سویا استفاده شده و همین مسئله باعث می شود که این سس کمرنگ بوده و طعم شیرینی داشته باشد .

ر – دسته پنجم :
سایشیکومی، این نوع سس را به جای آب نمک با سس سویا تهیه می کنند . در نتیجه رنگ آن نسبت به کویکوچی تیره تر بوده و عطر بهتری هم دارد .
سس سویا معمولاً شور است و استفاده از آن برای برخی افراد مناسب نیست. البته اخیراً سس سو یای کم نمک برای کسانی که رژیم غذایی خاصی دارند به بازار آمده است. این نوع سس کم نمک را یکی از انواع سس سویا به حساب نمی آورند، چون هر کدام از انواع سس سویا را می توان با نمک کم هم تهیه نمود. در هر حال، نمی توان این سس را بی نمک تهیه کرد و کسانی که

مصرف مقاد یر بس یار کم از نمک هم برایشان مضر است، نباید از این سس استفاده کنند.

کد ISIC :
مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن سس سویا دارای کد آیسیک 15141317 می باشد .

شماره تعرفه گمرکی
با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا ن ی شماره تعرفه 210310000 بر ا ی سس سویا استخراج شده است .

شرایط واردات
با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگا ن ی، نتیجه گیری شده است که محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد. حقوق گمرکی در واردات این محصولات 55 درصد می باشد .

بررسی و ارائه استاندارد ملی یا بین المللی
با مراجعه به اطلاعات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، نتیجه گیری شده است که هنوز مؤسسه فوق بصورت شفاف و انحصار ی برای محصول مورد مطالعه استاندارد خاصی را تدوین نکرده است .

بررسی و ارائه اطلاعات لازم در زمینه قیمت تولید داخلی و جهانی
بررسی قیمت های داخلی
قیمت محصولات مورد مطالعه تابع اعتبار برند تجاری شرکت تولید کننده آن می باشد بطوریکه برندهای معتبر از قیمت هایی نسبتا بالاتری به نسبت شرکت ها و برندهای ناشناخته دارند . لذا در اینجا متوسط قیمت فروش معادل 9750 ر یال بر ای هر بسته 300 گرم ی استخراج و جهت اطلاع ارائه گردیده است .

مروری بر قیمت های جهانی محصول

قیمت جهانی محصول مورد مطالعه تابع نوع سس ، ترک یبات ، کشور مورد بررسی ، فصل معامله و موارد د یگر دارد و لذا نمی توان قیمت خاصی را بر ا ی آن اعلام کرد . لیکن در اینجا به منظور اطلاع قیمت متوسط هر شیشه 300 گرمی این سس در کشور ژاپن معادل 1,5 دلار قیمت دارد و ا ین در حا لی است که قیمت مشابه آن در کشور چین ( البته با فرمولاسیون متفاوت ) تنها 0,8 دلار قیمت دارد .

موارد مصرف و کاربرد
همانطوریکه پیشتر نیز ذکر شد ، سس ها بعنوان تکم یل کننده طعم غذا محسوب شده و به همراه آن مورد استفاده قرار می گ یرند . لیکن باید گفت که در جهان صدها نوع سس وجود دارد که هر کدام از آنها بر ای کاربردها ی مختلف تهیه می گردند . به عبارت ساده تر ، هر سس برای استفاده به همراه غذاهای خاص و تعر یف شده ا ی مورد استفاده دارد و لذا مورد استفاده سس سو یا نیز به همراه غذاها ی زیر می باشد .
• گوشت سفید ( ماهی ، میگو ، مرغ )
• انواع کباب های گوشتی
• انواع کباب های سبزی ها
• انواع کوکوها
در اینجا لازم به ذکر است همانطور یکه در بالا ن یز اشاره گرد ید ، هر سس به همراه غذای مخصوص آن مورد استفاده دارد ، لیکن این موضوع در حالت عمومی و کلی است که در آن بیشترین حجم مصرف قرار دارد . لذا برخی مصرف کنندگان مطابق ذائقه خود از سس ها ( از جمله سس سو یا ) در همراه سا یر غذاها و کمک غذاها نیز استفاده می کنند که در ا ینجا به علت عمومی نبودن آنها ، از توض یح بیشتر در این مورد صرف نظر شده است .

بررسی کالاهای جا یگزین و تجزیه تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول
در صنعت غذا هر چند که در شرایط خاص و در صورت عدم دسترسی به ماده غذائی مورد نظر ، تا حدودی امکان جایگزینی برخی دیگر از مواد غذائی وجود دارد ، لیکن این جایگزینی آنچنان از مطلوبیت مصرف برخوردار نبوده و به جر أت می توان گفت که هر ماده غذائی مصرف خاص خود را داشته و مصرف کننده علاقه ای برای جایگزین ی آن با سایر مواد غذائی را ندارند . سس ها نیز از وضعیت مشابه برخوردار هستند و هر کدام حوزه های مصرف مخصوص بخود را دارا بوده و بازار طالب آن می باشد . لیکن در شر ایط خاص برخ ی از انواع د یگر سس ها مانند سس فلفل و سس خردل بصورت محدود م ی توانند جا یگزین این نوع سس گردند . البته در کشورها ی خارج ی که ا

ز صدها نوع سس استفاده م ی گردد ، جایگزین ها ی متنوع ی بر ای محصول مورد مطالعه وجود دارد ، ولی نظر بر اینکه در کشور ما تنها چند نوع سس تولید و مصرف می گردد ، لذا از نگاه جایگزینی نیز محدودیت وجود داشته و تنها دو نوع سس عنوان شده را می توان بعنوان جا یگزین معرفی کرد . از نقطه نظر قدرت جایگزینی نیز با ید گفت که محصولات جا یگزین مطلوبیت کمتری در جایگزینی دارند و بازار در صورت دسترسی به محصول اصلی ، علاقه ای به استفاده از محصول جایگزین ندارد .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده

از نقطه نظر مصرف می توان گفت که با توجه بر کاربرد غذائی محصولات مورد مطالعه ، کلیه کشورهای جهان می توانند بعنوان کشورهای مصرف کننده این محصولات محسوب گردند . لیکن از آنجائیکه این محصول بومی کشورهای آسیائی می باشد لذا در ا ین کشورها بخصوص چین ، ژاپن و د یگر کشورهای آسیای شرقی از بیشترین مصرف برخوردار می باشند .
از نظر تولید نیز باید گفت که کشورها ی شرق آسیا که بعنوان عمده مصرف کنندگان این محصول تلقی می گردند ، بعنوان عمده کشورهای تولید کننده نیز محسوب می گردند .

شرایط صادرات
از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگا نی، بر ای صادرات محصولات تو لیدی طرح هیچگونه شرایط و محدودیتی وجود ندارد . لیکن از آنجایی که این محصولات، یک کالا ی غذائی محسوب می گردند، از اینرو ورود به بازارهای جهانی مستلزم برخوردار ی تو لیدکننده از شرایطی می باشد که در جدول زیر به شرایط فوق اشاره شده است.

وضعیت عرضه و تقاضا
بررسی ظرفیت بهره برداری و روند تولید از آغاز برنامه سوم تاکنون

الف ) بررسی ظرفیت های بهره برداری
با مراجعه به اطلاعات وزارت صنا یع و معادن، نتیجه گیری شده است که تنها تولید کننده سس سویا شرکت شهر سلامتی می باشد که در استان خراسان رضوی مستقر می باشد.ظرفیت این واحد 50 تن در سال بوده و در سال 1385 به بهره برداری رسیده است .

ب ) بررسی روند ظرفیت نصب شده تولید سس سویا در کشور

تنها تولید کننده سس س یا در کشور در سال 1385 به بهره بردار ی رسیده است . از اینرو روند ظرفیت نصب شده کشور به صورت زیر قابل بیان است .

بررسی روند تولید واقعی سس سویا در کشور
پیشتر اشاره گرد ید که تنها یک واحد تولید کننده سس سو یا در کشور وجود دارد که با ظرفیت 50 تن در سال فعالیت می نما ید از ا ینرو در صورتیکه راندمان ا ین واحد حتی 90 درصد ظر فیت اسمی آنها در نظر گرفته شود در اینصورت تولید واقعی آن 45 تن در سال برآورد می گردد و با توجه بر ا ینکه واحد فوق از سال 1385 شروع به فعا لیت نموده است ، لذا تعیین روند تولید واقعی برای این محصول موضوعیت نخواهد داشت .

بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال
فرایند تولید سس سویا به صورت زیر می باشد .

در صنعت غذا ، بسیاری از فرایندهای تو لیدی حالت یکسان داشته و به نوعی می توان گف

ت که الزام اداره نظارت بر مواد غذائی ( وزارت بهداشت ) و موسسه استاندارد روی اجرای فرایندهای فوق وجود دارد . لذا آنچه در این فرایندها سبب ایجاد اختلاف در کیفیت محصولات تولیدی شرکت های مختلف می گردد ، فرمولاسیون تولید ( ترکیب درصد واقعی مواد اولیه و افزودنی های آن ) و همچنین کیفیت مواد اولیه مصرفی می باشد . بنابر این دقت عمل واحد تولیدی در انتخاب مواد ، نگهداری آن تا زمان ورود به خط تولید و فرمولاسیون ساخت عوامل اصلی تعیین کیفیت محسوب می گردند که هر تولید کننده لازم است آنرا رعایت کند .

درصد استفاده از ظرفیت اسمی در واحدهای تولیدی فعال
پیشتر اشاره گردید که راندمان تنها تولید کننده داخلی محصول مورد مطالعه 90 درصد ظرفیت اسمی می تواند اختیار گردد ، لذا در اینجا نیز فرض شده است که تولید واقعی با 90 درصد ظرفیت اسمی انجام می گیرد .

و ) نام کشورها و شرکت های سازنده ماشین آلات مورد استفاده تولید
کلیه ماشین آلات یا به عبارتی خط تولید سس در کشورمان قابل تامین است .از اینرو با توجه به وضعیت فوق ، فهرست منابع تامین ماشین آلات در جدول زیر آمده است .

کلیه ماشین آلات تولید فهرست شده در جدول بالا از طریق سازندگان داخلی قابل تامی ن می باشند . این تولید کنندگان هر کدام تخصص در ساخت بخشی از ماشین آلات را بر عهده د ا شته و برخی از آنها خط تولید را بطور کامل طراحی ، ساخته و نصب و راه اندازی می نمایند که در زیر شرکتهایی که توانائی ساخت خط تولید کامل را دارند ارائه شده است .

بررسی وضعیت طرحهای جدید و طرح های توسعه در دست اجرا
با مراجعه به بانک اطلاعات صنعتی وزارت صنایع و معادن، وضعیت و مشخصات طرح های جدید در حال ایجاد تولید سس سویا ، جمع آوری و در جدول زیر وارد شده است:

پیش بینی عرضه در بازار آینده کشور
عرضه محصولات مورد مطالعه ، در آینده از طر یق تو لید واحدها ی فعال و طرح های در حال ایجاد و همچنین واردات صورت خواهد گرفت که در ادامه هر کدام از آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

الف ) پیش بینی تولید داخل واحدهای فعال
در قسمت (ب ) ظرفیت نصب شده کشور بر ا ی تو لید سس سو یا در سال ها ی گذشته آورده شد . همچنین در قسمت (ج ) تولید واقع ی این محصول برآورد گرد ید . از اینرو با در نظر گرفتن ظر فیت و تولید واقعی انجام شده در سالها ی گذشته ، عرضه این واحد در آینده نیز معادل 45 تن در سال پیش بینی شده است.

پیش بینی تولید داخل واحدهای در حال ایجاد
در جدول شماره 4 فهرست طرح های در حال ایجاد کشور آورده شد . بنابراین مطابق سوابق موجود، بر حسب درصد پیشرفت فعلی طرح ها ، مقاطع بهره برداری از آنها به صورت زیر فرض شده است :

با توجه به جدول بالا ، ظر فیت طرح های در حال ایجاد که در آ ینده به ظر فیت نصب شده کشور اضافه خواهد شد، به صورت زیر قابل پیش بینی است:

بررسی روند واردات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385
با مراجعه به آمار بازرگانی خارجی کشور ، میزان واردات این محصول استخراج و در جدول ز یر آمده است .

جمع بندی عرضه
در جدول زیر جمع بندی پیش بینی عرضه سس سویا در آینده آمده است .

بررسی روند مصرف از آغاز برنامه سوم تاکنون
برای برآورد مصرف از شیوه های مختلفی استفاده می گردد که در اینجا از روش تعیین مصرف ظاهری استفاده خواهد شد .
مصرف ظاهری از رابطه زیر حاصل محاسبه و در جدول زیر وارد شده است .

محصولات مورد مطالعه ، مواد غذائی هستند ، لذا الگوی مصرف آنها را می توان بصورت سرانه مصرف تعریف کرد . از اینرو با استفاده از جدول شماره 9 و لحاظ کردن جمعیت کشور ، سرانه مصرف قابل برآورد گردیده است .

جدول بالا نشان می دهد که در سالهای گذشته سرانه مصرف سس سو یا اولا در سطح بسیار پائینی قرار داشته و ثانیا دارای نوساناتی می باشد . این محصول در کشور ما نسبتا ناشناخته بوده و به علت نبود تولید داخل قابل قبول ، فرهنگ مصرف نیز هنوز برای آن بوجود نیامده است ولی انتظار می رود در سالهای آینده با بهره بردار ی از طرح ها ی در حال ا یجاد و بازار ساز ی بر ای مصرف ، سرانه مصرف نیز افزایش پیدا کند .
نمودار زیر روند مصرف در سالهای گذشته را نشان داده است .

بررسی روند صادرات محصول از آغاز برنامه سوم تا سال 1385
با استناد بر آمار ار ائه شده در سالنامه آمار بازرگا نی خارجی کشور ، هیچگونه صادراتی در سالهای گذشته برای این محصول وجود نداشته است که البته این موضوع کاملا طبیعی است ، چرا که تنها تولید کننده این محصول در کشور از سال 1385 آغاز گردیده است.

بررسی نیاز به محصول با اولویت صادرات تا پایان برنامه چهارم
برآورد میزان تقاضای داخل در آینده
سس سویا یک محصول جد ید در کشور است که از چند سال گذشته در بازار وارد گردیده است . از اینرو هنوز شناخت کافی در مورد آن وجود ندارد . لیکن نکته ا ینکه در ا ینجا باید ذکر گردد اینست که فرهنگ و الگوی سبد غذائی کشور در حال تغییر بسوی غذاهای آماده و fast food می باشد و در این غذاها سس ها از اهمیت بسیار بالا ئی برخوردار هستند . در ایران تعد اد و تنوع سس ها در سطح بسیار پائینی قرار دارد و در مجموع کل تنوع سس موجود بازار شاید به کمتر از ده مورد

بالغ گردد ولی در کشور های دیگر تنوع سس ها به حدود 300 نوع می رسد و می توان گفت که بر ا ی هر نوع غذا سس های مخصوص آن وجود دارد . البته هر چند در کشور ا یران نیز تنوع سس پا ئین است ولی روند مصرف آن ( کلیه انواع سس ) در حال گسترش سر یع می باشد . برای روشن شدن بهتر موضوع ، با استفاده از بانک اطلاعاتی وزارت صنایع و معادن ، ظرفیت نصب شده کشور برای تولید انواع مختلف سس 1 استخراج و در جدول زیرآورده شده است .

در صورتیکه راندمان تولید در واحدهای فعال آن 80 درصد در نظر گرفته شود در آنصورت تولید واقعی این واحدها بصورت زیر قابل برآورد می باشد .

بطوریکه نمودار بالا نشان می دهد ، ظر فیت نصب شده تولید انواع سس در کشور که تابعی از حجم مصرف و تقاضای آن می باشد دارای روند صعودی قابل توجه است و لذا می توان با مراجعه بر ادعای قبلی مبنی بر تغییر الگو و سبد غذا ئی جامعه ، روند تقاضای سس سویا را نیز در آینده مثبت ارز یابی کرد و لذا دلیل پا ئین بودن سرانه مصرف در سالهای گذشته را نبود تولید این محصول در کشور و در نهایت ناشناخته بودن آن عنوان کرد .
در نهایت بر ای پیش بینی تقاضا در آ ینده نمی توان بر روند مصرف در گذشته استناد کرد و لذا هر چند مطا بق شواهد موجود تقاضا در آ ینده بسیار بیشتر از گذشته خواهد بود ، لیکن تعیین دقیق مقدار آن نیازمند بازار سنجی عملیاتی می باشد که این امر از طرق مختلف مانند مدل مارکو و

دلفی قابل حصول می باشد و در گزارش حاضر به د لیل محدود یت مطالعات نمی توان به آن پرداخت . و تنها به ذکر این مطلب اکتفا می گردد که مطابق نظر سنجی های محدود بعمل آمده از واحد تحقیقات بازار دو شرکت بزرگ تولید کننده سس در ایران ، سس سویا پتانسیل تقاضای بازار به میزان حدود ده درصد مصرف کل انواع سس در کشور را دارا می باشد که بدین ترتیب با استناد بر نمودار بالا که نشان دهنده ظرفیت نصب شده تولید انواع سس در کشور می باشد ، تقاضای تقریبی قابل ایجاد برا ی سس سو یا بصورت جدول زیر قابل ارائه می باشد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:33 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله راه خداشناسی pdf دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله راه خداشناسی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله راه خداشناسی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله راه خداشناسی pdf :

راه خداشناسی

نام منابع :
کتاب راه خداشناسی نوشته ی استاد جعفر سجانی
کتاب خداشناسی نوشته ی مرحوم استاد رضا روزبه

« چرا درباره ی خدا به بحث و تحقیق بپردازیم »
انتاژ مکتبهای مقعود و گوناگون فلسفی ، و گسترش مکتب « ماتریالیسم » در میان جوانان و دانش پژوهان گروهی را بر آن داشته است که از خود چنین سؤال کنند.
چرا بشر درباره خدا و مذهب و مسائل ماوراء طبیعت به بحث و تحقیق بپردازد ؟

اصولاً بحث و بررسی پیرامون موجود یا موجوداتی که از قلمرو حس و تجربه بیرون است ، بود و نبود آنها در زندگی بشر تأثیر ندارد ، جز اتلاف وقت ، نتیجه دیگری ندارد.
یک متفکر اجتماعی ، یک فیلسوف بلند فکر ، باید به دنبال موضوعاتی برود که در متن زندگی بشر قرار گیرد ، و مسائلی را مطرح سازد که هر نوع گره گشائی درباره آنها ، در بهبود وضع زندگی وی تأثیر بسزائی داشته باشد . در صورتی که بحث و بررسی درباره ی مسائل دور از ماده و طبیعت که زندگی بشر به آن بستگی دارد ، حائز اهمیت نیست ، پس چه بهتر از طرح این مسائل بگذریم ، و فکر خود را روی مسائلی متمرکز سازیم که با زندگی ما کاملاً پیوند داشته باشد .

این منطق گروهی از شکاکان مادی ها است که روی عللی خود را از تحمل و رنج بحث و بررسی راحت ساخته اند و گروهی را از بررسی این مسائل بازداشته اند.
در نخستین فصل این کتاب کوشش شده است که به این پرسش ، پاسخ منطقی داده شود و روشن شود که « ایده مذهبی » از تنها در وضع زندگی مادی و معنوی ما تأثیر بسزائی دارد بلکه اعتقاد به جهان ماوراء طبیعت و ایمان به خدا و زندگی پس از مرگ ، سرچشمه یک رشته فضائل اخلاقی و گسترش عدالت اجتماعی و تأمین ثبات و آرامش روانی است که هیچ جامعه ای از آن بی نیاز نیست ، گذشته از این اعتقاد به خدا آفریننده علوم و موجب گسترش دانشهاست ( چنانکه به طور روشن همه را ثابت خواهیم نمود . )

بنابراین روی این آثاری که می توان برای خداشناسی تصور نمود ، باید درباره ی آن به بحث وتحقیق بپردازیم تا در صورت ثبوت و صحت ، از منافع بهره مند گردیم .
اینک بیان علل و عواملی که ماوراء به بحث و کنجکاوی وا دار می کند و برای خاطر همین آثار ارزنده ای که فکر « خداشناسی » در ما بوجود می آرود ، باید رنج بحث و تحقیق را برخود هموار سازیم .
عواملی که ما را به بحث وادار می کند :
1ـ بحث و بررسی مایه آرامش روان است .
تاریخ مدون جهان ، حاکی است که بشر در تمام ادوار زندگی به وجود مبدای برای جهان ، اعتقاد داشته ، و عقیده به وجود مانع ، از عقائد کهن و راسخ او بوده است که هیچ گاه در صحت و استواری آن به خود شک راه نمی داده است ، و همواره گروه مادی که فکر دخالت علم و شعور در پیدایش جهان می باشند ، در میان افراد بشر بسیار نارد و انگشت شمار بوده اند .

در میان این طبیعت بیشمار ، دانشمندان عالیقدری ، و فلاسفه ی گرانمایه ی ، محققان و کاشفان و مخترعان بزرگواری ، که رد پی ریزی تمدن و پدید آوردن علوم و آراء بشری ، سهم بسزائی دارند ، و دانش و بینش فوق العاده ی آنها مورد پذیرش همه مردم جهان میباشد . چنین می گویند : نظامات کاخ آفرینش ، اثر یک اندیشه بزرگ و آفریننده ای توانا ، زیبای طبیعت و رنگ آمیزی حیرت آور و نقش و نگار ظاهر جهان ، اثر نقاش چیده دستی است که از روی علم و دانش بیکران خود ، به جهان ، هستی بخشیده و هر جزئی از اجزاء بیکران ، آن را روی نقشه و اندازه گیری خاصی آفریده است . آنان به این اندازه اکتفا نکرده و می گویند : که آفریدگار جهان بشر را برای هدف و مقصد خاصی آفریده و هدف از آفرینش او را وسیله سفراء و پیامبران مخصوص خود بیان نموده است ، و برای تحصیل این هدف یک رشته تکالیف و وظائفی برای او مقرر نموده و برای افراد فرمانبر پاداشهایی و برای مشرکان کیفرهایی معین کرده است .

از طرف دیگر مشاهده می کنم که در طول تاریخ مردانی پاک و دور از هر نوع آلودگی ، با سوابقی درخشان خود را سفیران و پیامبران الهی معرفی نموده اند ، و در انجام رسالت خود از هر نوع فداکاری و جانبازی دریغ نکرده اند ، تا آنجا که گروهی جان و زندگی خود را در راه اهداف خود ( ارشاد مردم ) از دست داده اند ، و یک چنین فداکاری همه جانبه ، حاکی از اعتقاد راسخ آنان بصدق گفتار خود میباشد .

آیا اتفاق یک چنین جمعیت های مختلف که در میان آنها متفکران بزرگ ، و پی افکنان علوم ، و مردانی صالح و پاک وجود دارد ، کافی نیست که ما را ملزم کنند که در این باره به بحث و تحقیق بپردازیم ، زیرا بعیدات که یک چنین جمعیت بی شمار ، راه خطا بروند و در تشخیص خود اشتباه کنند .
حقیقت این است که چنین رای همگانی از یک جمعیت بی طرف و بی غرض ، ما را به صحت ادعای آنان معتقد می سازد .
زیرا در میان آنان هزاران دانشمند و متخصص در علوم و صنایع وجود دارد ، و اگر بشر عصر فضا نسبت به افکار و نظرات استادان علوم و پایه گذاران دیرینه تمدن ،بدبین و بدگمان باشد ولی هرگز نمیتواند انکار کند که حداقل اتحاد آنان بر این نظر باعث احتمال در مغز و دماغ او می شود .

آیا در این صورت که احتمال می دهیم که برای این جهان خالقی باشد . و بشر را برای هدفی آفریده است و رشته حیات او را پس از مرگ قطع نمیکند و تکالیفی وظایفی متوجه او ساخته است ، و هر فردی را به پاداش و کیفر اعمال خود می رساند ، صحیح است که بشر در همه چیز بیندیشد درباره دین نیندیشد ؟ همه چیز را بشناسد و مبداء و منشاء جهان را نشاسند ؟ و خود را از درد و الم ، شک و تردید برهاند ؟
آیا عقل و خرد اجازه میدهد که ما موضوع خدا و مذهب ـ را که در صورت ثبوت در سرنوشت ما تأثر عظیمی دارد نادیده بگیریم و دنبال آن نرویم ؟ و این ضرر را که برای گروهی مقطوع و برای گروه دیگر محتمل است ، بدست فراموشی بسپاریم ؟

هیچ فردی پیش از تحقیق و بررسی ، نمیتواند ادعاء کند که خداپرستی و موضوع رستاخیز و پاداشها و کیفرها پنداری بیش نیست و اگر در زبان بگوید در دل خلاف آن را پذیرفته است در این صورت وظیفه ما در برابر یک چنین موضوع مهم که محتمل است راست و پای برجا باشد ، جز تحقیق و بررسی بیطرفانه چیزی نیست ؟

و کسی که حاضر نیست درباره ی این مسأله مهم بحث و بررسی کند میتوان نام او را یک انسان عادی نهاد . می گویند اجتناب از هر نوع ضرر ، قطعی و محتمل برای بشر یک امر فطری است و لذا گاهی انسان به گزارش یک کودک ، یک فرد عادی ، تربیت اثر می دهد و به فکر تحقیق و بررسی می افتد چطور این انسان به یک چنین گزارش بزرگ که بر فرض صحت ضرر آن قابل جبران نیست ، به اندازه یک موضوع کوچک اهمیت نمی دهد. اینجاست که دانشمندان عقاید و مذاهب موضوع لزوم خداشناسی (معرفّه الله ) را یک امر مهم تلقی کرده و بررسی آنرا بر اساس برهان «لزوم دفع ضرر محتمل » لازم می دانند . و می گویند برهر فردی لازم و واجب است که در این مسأله به فراخور استعداد فکری خود عفور کند ، و مسأله را از نظر فنی و اثبات قطعی سازد .
عواملی که ما را به بحث و بررسی وادار می کند .

2ـ اعتقاد به خدا آفریننده ی علوم و پدید آورنده های دانشهای بشریت
ایمان به خدای دانا که این جهان را روی نقشه و نظام ، و بر طبق قوانینی و سنن خاصی آفریده است ، تحرک خاصی به حس کنجکاوی و حقیقت جوئی بشر می بخشد . در صورتی که تفکر مادی در آفرینش جهان ، نه تنها از بخشیدن چنین تحرک به انسان ، عاجز و ناتوان است بلکه مرغ اندیشه را از پرواز و پرشی باز می دارد .

ایده خداپرستی جز این نیست که این جهان آفریدگار دانا و توانائی دارد ، که جهان را بر اساس نظام صحیح پدید آورده ، و جهان آفرینش که فعل خداست بر طبق قوانین و نوامیس حساب شده ای آفریده شده است که اگر بطور پی گیر ، آنها را دنبال کنیم ، بر بسیاری از اسرار آن دست می یابیم .

در برابر این فکر ، « ایده ما دیگری » اینست که جهان آفرینش ، مولود تصادف کور قرار است و نیروی خلاقه جهان به اندازه ی یک کودک خردسال ، عقل و هوش ندارد ، و چیزی که مولود یک فاعل غیر عاقل باشد قطعاً در خلقت آن که کوچکترین نقشه و فکر و اندازه گیری وجود نخواهد داشت و اگر فرضاً هم گوشه ناچیزی از آن به صورت منظم و مرتب در آید ، تصادفی بیش نخواهد بود . و یک چنین احتمال ( وجودنظم در اثر تصادف ) آنچنان ضعیف است که هرگز بشر باور نمی کند .

اکنون ما کار نداریم کدام یک از دو نظریه درست است ؟ و کدامیک از دو گروه صحیح فکر می کنند ، ولی آنچه که الان برای ما مطرح است این است که ببینیم کدامیک از این دو فکر ، حس کنجکاوی ما را برای کشف رازها و اسرار طبیعت تحریک مینماید ، فکر اینکه در خلقت جهان ، فکر و عقل دخالت داشته و از روی نقشه و اندازه گیری آفریده شده است ، یا فکر اینکه جهان معلول تصادف بیشمار می باشد . و عقل و فکری در خلقت آن دخالت نداشته و کوچکترین پیش بینی و اندازه گیری در پدید آمدن آن ، بکار نرفته است و اگر هم نظمی در آن پیدا شود از روی تصادف کور و کر است ناگفته پیداست تنها فکر اول است که می تواند به تلاش و تحرک در راه کشف اسرار و قوانین طبیعت ، کمک کند زیرا تا یک فرد کاشف ، در سلسله علل و معالیل و قوانین منظم آفریده شده است ، هرگز رنج تحقیق و مطالعه را برخود هموار نمی سازد ، و این عقیده فقط در سایه ایمان به خدا به وجود می آید و طرز تفکر مادی فاقد این خصیصه است .

لذا برخی از مادیها که عمر خود را در آزمایشگاه ها در راه کشف قوانین و اسرار طبیعت صرف می کنند و هدفی جز کشف قوانین و نوامیس « دلایتخلف » طبیعت ندارند ، در اعمال دل الهی بوده اگر چه در ظاهر به مادیگری تظاهر می نمایند روی این بیان روشن می گردد که چرا انیشتن « مذهب » را عامل پیدایش علوم و فرضیه ها میداند چنانکه می گوید :
من تایید می کنم که مذهب ، قوی ترین و عالی ترین محرک تحقیقات و مطالعات علمی است و فقط آنها که معنی کوشش خارج از حد متعارف و باورنکردنی دانشمندان را ، و مهمتر از همه فداکاری و کوشش طلایه ها و پیش قرا و لان علمی یعنی کار خرد کننده تئوری سازان را می شناسند ، میتوانند نیروی عظیم هیجاناتی را که مصدر این همه ابداعات عجیب و کاشف واقعی فنونهای زندگی است ، دریابند .

آیا چه الزامی و اعتقادی از نظم جهان هستی ، و چه اشتیاق عجیبی «‌کپلر » و « نیوتن» را نیرو و توان می بخشد که سالها در تنهایی و سکوت محض ، برای توضیح دادن و از پیچیدگی در آوردن نیروی جاذبه و نظم فلکی رنج ، ببرند .
ولی تنها کسی می تواند یک تصور روشن از چیزی که به راهنمایان واقعی بشری الهام داده ، و به آنان نیرو بخشیده است داشته باشد که خود در چنین راهی گام برداشته و سالها عمر خویش را در این راه صرف کرده باشد .

بلی آن چیزی که به فداکاران و جانبازان قرون ، علی رغم شکستها و ناکامیهای ظاهری ، توان میدهد تابار دیگر بپای خیزند و جهان کنند این احساس مذهبی مخصوص این است که یکی از معاصرین گفته است که این عصر ماده پرستی فقط کارگران جِدی و واقعی علوم آنهایی هستند که دارای احساسات مذهبی عمیق باشند .

سپس می گوید : بسختی می توان در بین مغزهای متفکر جهان کسی را یافت که دارای یک نوع احساس مذهبی مخصوص بخود نباشد . این مذهب با مذهب یک شخص عادی فرق دارد و یک دانشمند مسلح بعقیده قانون علیت ، عالم وجود میباشد ، مذهبش به شکل تحری شعف آور از نظام عجیب و دقیق کائنات است ، که گاه گاه پرده از روی اسرار بر می دارد ، که در مقام مقایسه با آن اتمام تلاشها و تفکرات منظم بشر انعکاس ضعیف و ناقابلی بیش نیست این احساس ( مذهبی ) چراغ راه کاوشها و زندگی او است .

بنابراین هر نوع پیشروی درعلوم و پرده برداری از رازهای آفرینش بر اساس اعتقاد به وجود نظم درجهان خلقت صورت گرفته است ، و این اعتقاد نتیجه مستقیم «ایده خداپرستی » و اذعان به دخالت عقلی بزرگ در خلقت می باشد .

گفتار دانشمندان
آنچه گفته شد حقیقتی است که بسیاری از دانشمندان و روانکاران آن تصریح نموده اند «ویلیام جیمس» که لقب پدر روانشناسی بخود گرفته میگوید : کسی که به حقایق بزرگ و معنوی متکی است از تغییرات و طوارات مختصر و فراز و نشیبهای دائمی و جاری زندگی ، دستخوش نگرانی و تشویش نخواهد شد از این رو است که شخصیکه صاحب ایمان مذهبی باشد از هر اضطراب و تشویش مصون میماند .

دیل کارنگی درهمان کتاب و صفحه می نویسد: درامریکا بطور متوسط هر 35 دقیقه یک نفر انتحار می کند و هر دو دقیقه یک نفر دیوانه می شود اگر مردم دنبال آرامش که در مذهب و دعاهای مذهبی پنهان است میرفتند بیشتر این خودکشیها و دیوانگی ها منتفی می شد .
دکتر گیلوردها و زر در کتاب گذرنامه برای یک زندگی نوین می نویسد :
ما در زندگی به ایمان و اعتدال احتیاج داریم و من با « ژوشوالوت ایمان » فیلسوف بزرگ عصر حاضر هم عقیده هستم آنجا که می گوید : دین و مذهب در زندگی به انسان اطمینان و تکیه گاه روحی می بخشد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:33 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله در مورد تولید دندانه های چرخدنده به روش صفحه تراشی shaper pdf دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله در مورد تولید دندانه های چرخدنده به روش صفحه تراشی shaper pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد تولید دندانه های چرخدنده به روش صفحه تراشی shaper pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله در مورد تولید دندانه های چرخدنده به روش صفحه تراشی shaper pdf :

تولید دندانه های چرخدنده به روش صفحه تراشی shaper

عملیات شیپر دومین روش اساسی تولید چرخدنده می باشد و می تواند به عنوان

مقدمه ای برای مرحله شیو یا سنگزنی باشد یا خود اخرین مرحله تولید یک

چرخدنده باشد .

اساس عملیات شیو استفاده از یک ابزار برنده به شکل یک چرخدنده می باشد این

ابزار برنده وقتی با قطعه بلنک رده شده درگیر می شود قصد دارد چرخدنده ای

مناسب برای درگیری با خودش را روی این قطعه خام ایجاد کند. از همین جا

نتیجه می شود که اولین شرط ابزار شیپر این است که دارای مدولی برابر با مدول

چرخدنده ای که قرار است تولید شود باشد.

روش برش چرخدنده روی ماشین های شیپر را می توان با عملیات صفحه تراشی

که دران برداشت بارتنها دریک جهت انجام می شود مقایسه کرد. به همین دلیل نام

این عملیات را شیپر یعنی صفحه تراشی گذاشته اند.

عملیات پرداخت نهایی (shaving)

عملیات شیو چرخدنده یکی ازچندین روشی است که برای تکمیل فرایند تولید یک

چرخدنده بکار می رود.

شیو دنده یک عملیات ماشینکاری پایانی است که مقادیر کوچک فلز رااز روی

سطح کاری دندانه های دنده می زداید .

هدف از عملیات شیو :

هدف از این عملیات تصحیح خطاها در زاویه هلیکال و پروفیل وخارج ازمرکز

بودن وهمچنین تصحیح وبهتر کردن صافی سطح دندانه وبرطرف کردن خطر

انتهای دندانه ها که محل تمرکز بار در حین درگیری چرخدنده ها می باشد. شیو

کاری صدای دنده را کاهش می دهد علاوه بر این که حجم حمل باردنده وعامل

امنیت وعمر کارکرد را نیز افزایش می دهد.

اگر عملیات شیو کاری به درستی انجام شود می تواند خطاهای نا خواسته ای که به

علت عملیات حرارتی در چرخدنده ایجاد می شود و باعث تغییر ابعادی می شود

را کنترل کند و این بسیار اسانتر از ان است که بخواهیم خطاها را در عملیات

حرارتی کنترل کنیم زیرا یک کار بسیار پر دردسر وگاهی غیرممکن است.

عملیات شیو می تواند خطاهای چرخدنده را تا 70 درصد یا بیشتر کاهش دهد لذا با

یک کنترل مناسب درقسمت هاب وشیپر (درمحدوده قابل قبول اقتصادی ) می

توانیم با انجام عملیات شیو به یک چرخدنده خوب یا بسیار خوب برسیم .

باید توجه کنیم که عملیات شیو یک عملیات بسیار ظریف است لذا مقدار باری که

در عملیات شیو برداشته می شود بسیار کم است مقدار زیاد براده در مرحله شیو

باعث پایین امدن کیفییت وخطراتی برای ابزار می شود.

با توجه به ظرافت ابزار شیو معمولا چرخدنده هایی تحت عملیات شیو قرار می

گیرند که سختی انها حداکثر 40 راکول باشد . لذا عملیات شیو درصورتی بعد از

عملیات حرارتی انجام می شود که سختی قطعه کاراز40 راکول تجاوز نکند.

همان طورکه در شرح عملیات گفتیم برش خشن ابزارهای فوق باعث ایجاد کرنش

نا مساوی درسطح چرخدنده می شود ازاد کردن این کرنش ها در طی عملیات

حرارتی به علت عدم توانایی در پیش گویی مقدار یا جهت این کرنش ها غیرممکن

شود.

اصول عملیات شیو کاری :

قبل ازان که به شرح عملیات شیو بپردازیم ابتدا با ابزار شیو اشنا می شویم . ابزار

شیو یک چرخدنده هلیکال است که هردو طرف دندانه های ان شیار زده شده وبه

صورت دندانه دندانه در امده است . لبه هریک از این شیارهای روی وجه دندانه

ابزار یک لبه برنده می باشد. مطلب اصلی از همین جا اغاز می شود این لبه های

برنده در صورتی اعمال برش می کنند که در راستای سطح دندانه چرخدنده مقابل

حرکت داده شوند برای تامین این منظور باید ابزار وچرخدنده راطوری با هم

درگیر کنیم که علاوه برغلطش که باعث چرخش چرخدنده متحرک که همان قطعه

کار است می شود در راستای زاویه هلیکال قطعه کارنیز لغزش داشته باشیم .

باید توجه داشت که در عملیات شیو قطعه کار ثابت است وچرخشی ازخود ندارد و

فقط براثر درگیری با ابزار شیو می چرخد . می دانیم که این حالت زمانی اتفاق

می افتد که محورهای دو چرخدنده هلیکال با هم موازی نباشد . شرط این که بتوانیم

دو چرخدنده هلیکال را با محورهای غیر موازی با هم درگیر کنیم این است که

زاویه هلیکال انها با هم برابر نباشد . دران صورت محورهای انها تحت زاویه ای

به اندازه تفاوت زاویه هلیکال انها متقاطعند.

با توجه به مطالب بالا زاویه هلیکال ابزار شیو با زاویه هلیکال چرخدنده ای که

می خواهد شیو شود برابر نیست و معمولا کمتر است . کله گی ابزار شیو را به

اندازه 15 درجه چرخانده اند که این مقدار در اصل تفاوت زاویه هلیکال ابزار

فوق را با چرخدنده ای که قرار است شیو شود نشان میدهد . حداکثر تفاوت زوایا

در طراحی ها 15 درجه در نظر گرفته می شود .

برای تصور حالت درگیری ابزار و قطعه کار دو استوانه با طول و قطر یکسان

در نظر بگیرید وقتی دو استوانه موازی باشند و به یکدیگر فشار اورند سطح

درگیری مشترکشان یک مستطیل است . طول مستطیل برابر طول استوانه ها و

عرض ان به فشار وارده وقطر استوانه ها بستگی دارد وقتی یکی ازاین استوانه ها

بچرخد زاویه محورش با محور استوانه دیگر از0 تا 90 درجه تغییر می کند که

سطح مشترکشان که یک متوازی الاضلاع است پیوسته کوچک می شود ودر 90

درجه کمترین سطح درگیری بوجود می اید. حال به جای این دو استوانه یک ابزار

شیو ویک چرخدنده جایگزین کنید دقیقا همین اتفاق تکرار می شود براثرچرخش

محورابزارنسبت به محورقطعه کارنیروی لغزشی زیاد ولی منطقه درگیری کاهش

می یابد. منطقه درگیری دقیقا زیرنقطه اتصال ابزارشیوبه کله گی دستگاه است لذا

درعملیات شیو موقعیت چرخدنده نسبت به نقطه لولای ابزاربسیار مهم است.

نقطه لولای ابزاربه کله گی همان نقطه ای است که ازتقاطع محورهای ابزارو

قطعه کاربدست می اید.

نتیجه معقولی که ازبحث فوق می گیریم این است که برای انکه تمام وجه یک

دندانه راشیو کنیم باید قطعه کاررا درطی فرایند طوری حرکت دهیم که تمام سطح

ان اززیرنقطه لولای ابزارعبورکند درغیراین صورت تنها یک ناحیه کوچک از

سطح دندانه شیومیشود. این حرکت رفت وبرگشتی قطعه کاردرحین درگیری با

ابزار شیو توسط میزقطعه کارتامین می شود. با توجه به این که حرکت قطعه کار

درحین فرایند نسبت به محورش چگونه باشد روشهای مختلفی ازشیو کاری بدست

می اید که به شرح انها می پردازیم :

1- شیوکاری به روش مرسوم یامحوری :
Axial or conventional ) )

این روش که بطورگسترده ای برای تولیدات کم ومتوسط استفاده می شود

اقتصادی ترین روش برای شیوچرخدنده هایی با طول دندانه زیاد است دراین

روش درطی فرایند قطعه کاردرراستای محورخودش حرکت داده می شود.

تعداد دفعاتی که قطعه باید حرکت رفت وبرگشت را انجام دهد به مقدارباری که

باید برداشته شود بستگی دارد. طول مسیرحرکت رفت وبرگشتی به طول

دندانه های قطعه کاربستگی دارد. برای بهترین نتیجه طول مسیرحرکت رفت

برگشتی تقریبا 6/1 میلی مترازطول دندانه بزرگترباشد.

2- شیوکاری به روش مورب Diagonal:

دراین روش مسیرحرکت رفت وبرگشتی تحت یک زاویه نسبت به محورقطعه

کارمی باشد. معمولا ازاین روش برای تولیدات بالا یا متوسط استفاده میشود.

ازنکات مثبت استفاده ازاین روش کاهش زمان شیوکاری تا حدود 50 درصد

می باشد . دراین روش مجموع اختلاف زاویه هلیکال ابزاروچرخدنده وزاویه

حرکت نبایداز55 درجه تجاوز کند زیرا باعث شکست دندانه های برنده می

شود . البته برای حل این مشکل ابزارشیوخاصی طراحی شده است.هرچه طول

دندانه ابزارکمتر باشد زاویه حرکت نیزکوچکتراست وبرعکس. دربسیاری از

حالتها زاویه حرکت رابین 30 تا 60 درجه تعیین میکنند تا بهترین شرایطبرای

سرعت برش وکیفیت چرخدنده بدست اید . یکی دیگر ازمزایای استفاده ازاین

روش این است که برخلاف روش قبلی که درطی حرکت رفت وبرگشتی قطعه

نقطه تقاطع محورابزارومحورقطعه کاریک نقطه ثابت بود دراین روش با

حرکت قطعه کارتحت یک زاویه نقطه تقاطع نیزحرکت کرده ودرنتیجه ازتمام
طول دندانه های ابزاربرای برش استفاده می شود واین برعمرابزارمی افزاید.

دراستفاده ازاین روش برای چرخدنده های با گام ظریفترحتی ممکن است

احتیاج به باردهی قطعه بداخل ابزارنباشدو2 باررفت وبرگشت قطعه عملیات

شیو را به پایان رساند.

3-شیوکاری به روش مماسی underpass or tangential :

دراین روش مسیرحرکت قطعه کارعمودبرمحورقطعه کارمی باشد. این روش

برای تولیدات بالا وچرخدنده هایی که دارای شانه محدودکننده هستندبکارمیرود

استفاده ازاین روش دوشرط دارد:1- طول دندانه ابزارازطول دندانه چرخدنده

بزرگترباشد.2-ابزارازنوع دارای دندانه های تغییرپذیر(differential type)

باشد.

4-شیوکاری به روش دورانی plunge

این روش برای تولیدات بالا استفاده می شود. دراین روش قطعه کاررفت و

برگشتی ندارد وفقط قطعه کاربداخل ابزارباردهی می شود. ابزارشیودراین

روش حتما باید ازنوع تغییرپذیر(تفاضلی ) باشدوطول دندانه ابزارازطول

دندانه قطعه کاربزرگترباشد. اولین مزیت این روش زمان کوتاه عملیات شیو

کاری می باشد.

لازم به ذکراست درقسمت ماشینکاری گیربکس تنها ازدوروش plunge و

Unde rpass برای عملیات شیوچرخدنده ها استفاده می شود شیوه under

Pass فقط برای دونده 3 و5 استفاده می شود.

5- شیوکاری همراه باایجادتاج (crowning )

طراحی دندانه های چرخدنده هابه شکل انولوت برپایه این ادعا انجام میشود که
دندانه های محیطی همیشه موازی خواهند ماندوبارانتقالی همیشه بطورمساوی

درتمام طول وجه دندانه توزیع خواهد شد. اما این یک شرط ایده ال است که

کمتراتفاق خواهدافتاد. هرگونه انحراف ازحالت توازی دندانه ها باعث تمرکز

باردرانتهای دندانه می شود که بیشترین استعداد را برای شکست وترک دارد.

به همین دلیل بازدن دوقوس درراستای لید ودرراستای پروفیل دندانه دندانه را

اصلاح می کنند که به این قوس ها اصطلاحا کرون لید یا کرون پروفیل گفته

می شد. براثرایجاد این قوس ها یک برامدگی بیضی شکل دروسط وجه دندانه

ایجاد می شود که به عنوان یک شکل دندانه elliptoid نامیده می شود. بدین

ترتیب ازتمرکز باردر انتهاهای دندانه اجتناب می شود. مقداراین قوسها بسیار

کم است . مثلا برای دنده 1 این انحنا درحدود 4 میکرون می باشد.

یک دنده کرون داردراصل دارای یک منحنی انولوت است که این منحنی در

اطراف خط گام یک انحنا اضافی دارد ( کرون ) که باعث تصحیح منحنی

انولوت وجلوگیری ازتمرکز باردرانتها وجلوگیری ازتداخل نوکها دردرگیری

بین چرخدنده ها می شود.

چگونگی ایجاد کرون برروی دندانه :

اولا ایجاد قوس درراستای پروفیل فقط توسط ابزارصورت می گیرد یعنی

معکوس قوسی که قرار است درراستای پروفیل روی دندانه چرخدنده ایجاد

شود روی ابزاردراورده شده است . همچنین درتمام روشهای شیوکاری که قبلا

شرح داده شده می توان ازابزاربرای ایجاد کرون لیداستفاده کرد. درشیوکاری

به روشهای محوری ومورب درصورتی که ابزارفاقد قابلیت ایجادکرون در

راستای لید باشد می توان ازمیز کاربرای ایجاد کرون لید استفاده کرد . دراین

حال احتیاج به نوسان میزکارعلاوه برحرکت رفت وبرگشتی ان داریم . این

نوسان باعث می شود دندانه های ابزاردرقسمت انتهای دندانه های چرخدنده

نسبت به وسط بیشترفروبروند.

ایجاد دندانه های تیپر: tapered tooth

دردرگیری چرخدنده ها با دندانه های مستقیم برای اطمینان ازعدم جدا شدن

چرخدنده ها دردرگیری وایجاد یک حالت قفل کننده برای چرخدنده ها انها را

به شکل تیپردارمی سازند . taper درلغت به معنای باریک شدن ومخروطی

شدن است ومنظورازیک دندانه تیپر دارانست که ضخامت دندانه درراستای لید

یکسان نیست. درطرفی که دندانه های چرخدنده ها ازان طرف بداخل هم رفته

ودرگیری شروع می شود ضخامت دندانه کمترودرطرف دیگرضخامت بیشتر

است. بدین ترتیب درهنگام درگیری دندانه ها بهترباهم قفل می شوند.

درگیربکس پراید دنده های عقب اولیه وثانویه ودنده هرزگرد به این شکل

ساخته می شوند. انچه واضح است زاویه دندانه دردوطرف دندانه با هم برابر

نیست برخلاف دندانه های معمولی . برای تولید این نوع ازدندانه ها می توان

از ابزارهای شیو به شکل تیپر داراستفاده کرد . درغیراین صورت برای ایجاد

تیپر باید ازدستگاه کمک گرفت. دردستگاه عملیات شیو محوری به نام محور

تیپروجود دارد که برای همین منظوردرنظرگرفته شده است .

ابزارشیو :

باتوجه به مطالب گفته شده درموردعملیات شیوبه ظرافت ودقت بسیارزیاد

ابزارشیوپی برده اید . این ابزارها که ساخت انها نتیجه یک فرایند بسیارپیچیده

که بریک زمینه وسیع ازتجربه قراردارد می باشد به دقت بسیارزیاد سخت شده

وسنگ زده می شوند . تلرانس ابعاد ان درحد بسیارعالی نگه داشته می شود.

تمام خاصیت های ابزاربه چرخدنده منتقل می شود . درته دندانه ابزارشیو یک

لقی تعبیه شده که کانالی برای جریان پیوسته خنک کننده وجریان براده می باشد

سرعت ابزارشیوبسیارزیاداست وبه حدود 120 متربردقیقه می رسد . براده ها

که ابزاربرمی دارد بسیارظریف وشبیه تارمو است وحداکثرباری که می پذیرد

2/0 میلیمترمی باشد . درحین حال با این درجه ازظرافت درصورتی که از

به خوبی استفاده شود تا هشتاد هزارقطعه رابدون احتیاج به تیزکاری شیو کرده

وبین 4 تا 10 مرتبه نیزقابلیت تیزکاری دارد .

هردوطرف دندانه ابزاربه لبه های برنده مجهزشده است. زیرا هرطرف از

دندانه ابزارتنها یک طرف ازدندانه چرخدنده را پرداخت می کند. لذا درهربارباردهی

قطعه کاربداخل ابزاردریک جهت چرخیده وپس ازبرداشت کامل بارداده شده ازیک سمت

دندانه چرخیده جهت چرخش خود را عوض کرده تا همان باررا از طرف دیگربردارد.

اشنایی با مکانیزم دستگاه شیو :

درقسمت های قبل باقابلیت های یک دستگاه شیو به طورنسبی اشنا شدیم . درقسمت

ماشینکاری گیربکس ازدو نوع دستگاه شیو استفاده می شود.

1-دستگاه های خودکار ساخت کارخانه sicmat که یک نوع NC با قابلیت برنامه ریزی

است. با نوشتن برنامه هرقطعه دستگاه عملیات را اجرا می کند. برای شیو دنده های عقب

پینیون ازاین دستگاه استفاده می شود. متاسفانه نقشه ای از این دستگاه دردست نیست.

3- دستگاه های شیو کاری نیمه خودکار : این دستگاه ها دراین بخش عموما ساخت

کارخانه HURTH المان می باشد . تعیین میزان حرکت میزمقدارباردهی درهرحرکت به

سمت بالای میزوایجاد ازتعاش درمیز توسط اپراتورتعیین می شود. این دستگاه هادوموتور

اصلی دارند : یک موتورحرکات میزکاررا تامین می کندو موتوردوم مخصوص ابزارشیو

است . برای تغییرسرعت میزکارازچرخدنده تعویضی استفاده شده است.

معمولا ازمکانیزم باردهی دستی برای باردهی استفاده نمی شود. دردستگاه یک سیستم

باردهی اتوماتیکی وجود دارد. اگردراین کابینت رابازکنیم 15 دکمه مشاهده می کنیم که بر

روی 5 دکمه عدد صفروبقیه اعداد 2/0 و;.و06/0و04/0 و 02/0 می باشد. این اعداد

میزان باردهی درهرمرحله رانشان می دهدو واحد ان میلیمتراست. هرتعداد دکمه هایی که

به داخل فشارمی دهیم تعداد دفعات باردهی ومقداری که برروی هردکمه نوشته شده مقدار

باری است که درهردفعه برداشته می شود. دکمه های صفرمرحله پرداخت رانشان می

دهند وهرچه تعداد دکمه های صفربیشترباشد ( حداکثر5 دکمه صفر) پرداخت بهتری انجام

می شود.

برای درک بهتریک مثال می زنیم مثلا درمرحله شیودنده کرانویل 46/0 میلی متر بار از

سطح کرانویل برداشته می شود. همان طور که گفتیم حداکثر باری که ابزارشیو می تواند

درهرمرحله بردارد 2/0 میلی متر است . لذا برداشت یکباره 46/0 میلی مترممکن نیست

لذا ترکیبی ازدکمه های فوق را بکارمی بریم هرچه مقدارباردهی درهرمرحله کمترباشد

سطح ظریفترولی زمان عملیات بیشتر است. مثلا انتخاب اپراتور دستگاه اعداد 2/0و

14/0و 08/0 و 04/0 و 0 می باشد. بدین ترتیب درمرحله اول میز2/0 میلی متربه

طرف بالا می رود یعنی قطعه کاررا به داخل ابزاربارمی دهد. ابزارپس ازچرخش درهر

دو جهت 2/0 میلی مترباررا از دو طرف دندانه چرخدنده برمی دارد . دوباره میزبه

طرف بالا می رود اما این باربه اندازه 14/0 میلی متر واین عمل تا رسیدن به مقدار46/0

میلی مترادامه خواهد داشت . اگر اپراتوردکمه های 14/0 و12/0 و08/0 و06/0 و04/0

و02/0 و0 را بداخل فشارمی داد سطح پایانی بهترولی درمدت زمان بیشتری بدست

می اورد.

عملیات خان کشی BROACHING

برای تولید دندانه های داخلی کشوئیها وهزارخاری درون پینیون ودنده 5 اولیه ازروش

خان کشی استفاده می شود. قبل ازتوضیح درمورد این عملیات متذکرمی شویم که دنده های

پینیون و5 اولیه به ترتیب برروی شفت اولیه وثانویه ثابت می باشند ولی چون تولید انها

به طور مستقیم برروی شفت ممکن نیست انها را جداگانه تولید می کنند وسپس با ایجاد

هزارخاری دردرون انها وایجاد هزارخاری روی شفت درمحل قرارگرفتن این دنده ها انها

درهم پرس می کنند.

خان کشی یک فرایند منحصر بفرد با کارایی بسیار بالا است که در ان تغذیه لبه های

برنده به داخل قطعه کار توسط خود ابزار انجام می شود. سطح حاصله عکس مقطع خان

کش است ودر بیشتر موارد با یک بار عبورابزاربرروی قطعه کارتولید می شود. دراین

فرایند ازپیچیدگیهای عملیات های دیگرخبری نیست ووظیفه اصلی برعهده ابزاراست.

دستگاه خان کشی یک مکانیزم است که فقط برای کشیدن ابزارخان کشی طراحی شده

است. خان کش مجموعه ای ازابزارهای تک لبه است که برروی یک میله صلب مرکزی

قرارگرفته وهرلبه بیش ازلبه قبلی ازمیله مرکزی فاصله دارد. این افزایش فاصله ازمحور

پله نام دارد وعمق تراش هر دندانه (ضخامت تراشه ) را معلوم می کند. البته ممکن است

درقسمت پرداخت پله ای ایجاد نکنند. مقدار باری که از روی قطعه کار برداشته می شد

برابرمجموع تمام پله های ابزارخان کش ومیزان باربرداری توسط هر دندانه بستگی به

نوع برش ان دندانه (خشن یا پرداخت ) واستحکام وشکل پذیری فلز قطعه کاردارد. اگر

اگرمیزان باربرداری درهرپله زیاد باشد موجب ایجاد تنش های ناهنجار در دندانه های

خان کش ودر قطعه کارمی شود . ضخامت خیلی کم بار هم باعث مالش ابزار به قطعه

کارمی شود نه برش . معمولا 15/0 میلی متر برای دندانه های خشن تراش و02/0

میلی متر برای پراخت نرخ خوبی است .

درخان کش گام دندانه ها وفضای خالی بین انها که بوسیله شعاع تامین می شود باید برای

تراشه ها کافی باشد. تمام تراشه های ایجاد شده بوسیله یک دندانه درتمام مدت درگیری

ابزار با کارباید درفضای بین دو دندانه متوالی جابجا شود . زاویه ازاد پشت هرلبه برنده

برای جلوگیری ازمالیده شدن ابزاربه قطعه کار است ومعمولا بین 1 تا 3 درجه است .

دندانه های نیمه پرداخت کن موجب صاف کردن سطح می شوند درحالی که دندانه های

برای ایجاد اندازه دقیق بکارمی روند.

ماشین های خان کشی :

همان طور که اشاره شد کار اساسی این ماشین ها ایجاد حرکت رفت وبرگشتی ساده در

ووسیله ای برای جابجا کردن خودکاران است . بیشتر ماشین های خان کشی با نیروی

هیدرولیک کار می کنند. ماشین های خان کشی به دو دسته افقی وعمودی تقسیم می شوند

این دو نوع اساسا فرقی با هم ندارند بلکه محدودیت فضای کارگاه یا محدودیت دستگاه

برای بکاربردن هر طولی ازابزار خان کش که معمولا بلند هستند باعث ترجیح یکی بر

دیگری می شود. ماشین های خان کشی عمودی به دو دسته تقسیم می شوند :

1- ماشین های کشیدنی به سمت پایین : دراین ماشین ها ابزار برای براده برداری از بالا

به پایین حرکت می کند. مثلا خان کشی اولیه کشوئیها

2- ماشین های کشیدنی به سمت بالا : درابن ماشین ها ابزار برای براده برداری از پایین

به بالا حرکت می کند. مثل خان کشی دنده 5 وپینیون

برای انجام خان کشی ثانویه کشوئی ها از ماشین خان کش افقی استفاده می شود در استفاده

ازماشین خان کش افقی باید توجه کنیم که قطر خان کش نسبت به طول ان انقدر زیاد باشد

تا بتواند ازتاب برداشتن ابزار به علت وزن جلوگیری کند.

خان کشی دنده های 5 وپینیون دریک مرحله انجام می شود. اما دنده های کشوئی دو مرحله

خان کی دارند ودر میان دو مرحله یک عملیات به نام رلینگ داخلی (Rollong ) بر روی

انها انجام می شود.

خان کشی اولیه :

دراین مرحله دندانه های داخل کشوئی ها بصورت هزارخاری درون انها ایجاد می شود.

ابزار این مرحله به نام بروچ است.

رلینگ داخلی :

راین مرحله درطرف بالا وپایین دندانه های کشوئی پخ هائی مطابق نقشه ارائه شده زده می

شود این پخ ها باعث سهولت درگیری کشوئی با دنده برنجی ودنده می شود وهمچنین باعث

ایجاد حالت قفل کنندگی برای کوپل کشوئی ودنده برنجی در هنگام چرخش می شود.

برای تولید این پخ ها ازروش نورد استفاده می شود یعنی بر اثر فشارابزاردردندانه تغییر

شکل پلاستیک ایجاد می شود مکانیزم دستگاه یک مکانیزم نسبتا ساده است دو ابزار نورد

کننده که یکی پخ بالا ودیگری پخ پایین دندانه ها را ایجاد می کنند ابتدا توسط شفتی دو

پارچه گرفته می شوند. دراین حالت ابزار در وسط قطعه کار قراردارد وقطعه کار در وسط

یک دیسک دایره ای که یا یک دیسک دایره ای دیگر در تماس است هنگامی که عملیات

اغازمی شود دیسک حاوی قطعه کار شروع به چرخیدن می کند ودیسک دوم تحت فشار

هیدرولیکی پشت خود به دیسک حاوی قطعه ککارفشارمی اورد این عمل باعث می شود

دیسک حاوی قطعه کار حرکت کرده وبه قطعه کارفشاربیاورد درنتیجه قطعه کاربه ابزار

فشارمی اورد ولبه برجستگی ابزارکه در نقشه ان کاملا پیداست باعث تغییرشکل پلاستیک

درقطعه کارمی شود. از انجا که هردو طرف دندانه باید پخ زده شود لذا جهت چرخش

دیسک پس از تکمیل طرف اول عوض می شود تا پخ سمت دیگر ایجاد شود.

بروچ ثانویه :

از ان جا که مرحله رلینگ داخلی یک فرایند تغییر شکل پلاستیک است باعث ایجاد زواید

وبرجستگی هایی بر روی دندانه های کشوئی می شود. برای از بین بردن این زواید و

همچنین برای پرداخت دندانه ها وتکمیل شکل انها مرحله بروچ ثانویه انجام می گیرد

علاوه بر این که در کشوئی های 3و4و5 تعادی از دندانه ها مطالق نقشه ارائه شده ازروی

قطعه کار پاک می شوند این محل ها محل قرارگیری خارهای اتصال دهنده کشوئی به توپی

است. تذکر این نکته مفید است که دنده عقب ثانویه همان کشوئی 1و2 می باشد لذا ابتدا

قسمت کشوئی ان تکمیل می شود وسپس فرایندهای تولید دنده عقب برروی ان اجرامیشود.

ماشین سنگ سنباده :

برای سنگ کاری ازماشینهای سنگ سنباده استفاده می شود. این ماشینها را برحسب نوع و

فرم کار در انواع مختلفی می سازند. درکارگاههای مقدماتی برای تیز کردن ابزارها مثل

وسایل خط کشی و قلم ها وشابرها ومته ها معمولا ازماشینهای سنگ سنباده رومیزی ویا

پایه دار دو طرفه استفاده می شود. که غالبا به یک طرف ان سنگ سنباده نرم وبه طرف

دیگر ان سنگ زبرسوارمی کنند.

دربعضی ازموارد به جای یکی ازسنگ سنباده ها برس سیمی دواری ازجنس فولاد سوار

کرده وازان برای تمیزکردن سطوح زنگ زده استفاده می شود.

درقسمتی که سنگ روی ماشین های سنگ سنباده سوار می شود قال محافظی قرار دارد که

حداقل به اندازه سه چهارم ازسنگ را می پوشاند.

چون درضمن کاروصاف کردن مجدد قطرسنگ کم می شود لذا جهت اطمینان وپوشش

بیشترزبانه قابل تنظیمی دربالای قاب تعبیه شده است. فاصله زبانه با محیط سنگ بایستی تا

حدود 5 میلی متر تنظیم شود تا چنانچه درهنگام کارسنگ سنباده خردشود باعث ایجاد سانحه

نگردد.

بستن سنگ سنباده :

چون سنگ سنباده ها با سرعت محیطی نسبتا زیادی کارمی کنند بایستی انها را با دقت کامل

ورعایت نکات ایمنی به نحو اطمینان بخشی به محورماشینهای مربوطه بست . جهت بستن

صحیح سنگ سنباده ها به نکات زیربایستی توجه کرد.

1- قبل ازبستن بایستی سنگ سنباده ها را از نظرسالم بودن ونداشتن ترک امتحان کرد.

برای این منظورسنگ سنباده را روی میله ای بطور ازاد قرار داده وبا چکش چوبی به ان

ضربه می زنیم . صدایی که شنیده می شود بایستی کاملا صاف باشد با کمی دقت می توان

تشخیص داد که سنگ سنباده سالم است ویا ترک دارد.

2- پس ازازمایش صداان را به ارامی به نحوی روی محورماشین قرارمی دهیم که به بوش

سربی سنگ سنباده لطمه ای وارد نشود.

3- برای محافظت وهمچنین توزیع یکنواخت نیروی بستن دردوطرف سنگ ازفلانچ هایی

استفاده می کنند که قطرانها حداقل به اندازه یک سوم قطرسنگ بوده وبرای این که بهتر روی

بدنه قرارگیرند داخل انها را خالی می کنند با فقط حاشیه ای از لبه انها سنگ را نگه دارد.

به منظورجلوگیری ازفشارغیریکنواخت ودرنتیجه شکستن سنگ بین فلانچ وبدنه سنگ واشر

ازجنس مقوا یا نمد یا چرم ویا لاستیک فشرده قرارمی دهند.

4- جهت گردش مهره نگهدارنده سنگ سنباده را به نحوی انتخاب می کنند که درجهت مخالفت

گردش سنگ محکم شده ودر هنگام کاربه خودی خور باز نشوند . برای این منظور پیچ محور

سنگ سنباده هایی که در جهت گردش انها موافق عقربه های ساعت باشد چپ گرد وانهایی که

مخالف عقربه های ساعت میگردند راست گرد انتخاب می شود .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:33 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود تحقیق ورزش برای زندگی pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود تحقیق ورزش برای زندگی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق ورزش برای زندگی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود تحقیق ورزش برای زندگی pdf :

دکتر فرزانه ترکان- ورزش را به عنوان «هرگونه فعالیت یا تجربه که باعث احساس لذت و نشاط می شود» تعریف می کند. افراد به دلایل مختلف و در سطح متنوعی از رقابت، در ورزش شرکت می کنند. انگیزه فرد نسبت به ورزش کردن ممکن است به میزان وسیعی بین آن که ورزشکار تفریحی است
و آن که ورزشکار حرفه ای است، تفاوت کند. البته، فواید بالقوه مشارکت در ورزش می تواندبه مراتب از نتایج کوتاه مدت آن مانند برنده شدن در مسابقه، فراتر رود. جدا از میزان درگیری فرد در ورزش، بقای سلامت می تواند جزء مهمی به شمار آید.
فواید ورزش در طول زندگی







«تمرین کردن» جزء بسیار با ارزشی از ورزش است که باعث پیشگیری از بیماری و ناتوانی جسمی می شود. الگوی زندگی اگر شامل تمرین منظم باشد، فواید طبی چشمگیری به همراه خواهد داشت. یک برنامه مناسب ورزشی، سلامت را تضمین می کند و خطر بسیاری از بیماری های شایع پزشکی را کاهش می دهد. بنابر این، ورزش مرتب می تواند طول عمر را افزایش دهد، از احتمال بیماری های خاصی پیشگیری کند. اثرات ویژه و بالقوه تمرینات منظم عبارت است از: افزایش قدرت و تحمل بدنی، بهبود انعطاف پذیری، بهبود احساس سرزندگی و سلامت و نیز کیفیت زندگی. ورزش منظم می تواند فشار خون را کاهش دهد، وضعیت قلبی- عروقی را بهبود بخشد، درصد چربی بدن را کاهش دهد و وضعیت چربی های انباشت شده را بهبود بخشد. آن زندگی که همراه با شرکت در ورزش باشد، کمک می کند تا جلوی بیماری های قلبی- عروقی، پوکی استخوان و بسیاری از وضعیت های پزشکی گرفته شود. همچنین ممکن است کمک کند تا از پیشرفت بیماری هایی مانند بیماری قند و فشار خون جلوگیری شود. در ضمن، می تواند ناتوانی های ناشی از این بیماری ها را نیز کاهش دهد.
برای افرادی که دچار نقایص جسمی در اثر بیماری یا ضربه شده اند، ورزش اختصاصاً نقش مهمی ایفا می کند. مشارکت در ورزش می تواند از بروز بعضی از عوارض ثانویه بیماری ها و یا وضعیت های پزشکی زمینه ای جلوگیری به عمل آورد. همچنین ورزش کمک می کند تا آن مقدار از عملکرد که باقی مانده است، بهبود یابد و از میزان ناتوانی حاصل از آن نقص جسمانی می کاهد. برای مثال، تقویت اندام فوقانی در فردی که دچار پاراپلژی (فلج در اندام تحتانی قرینه) است، می تواند باعث استقلال در فعالیت های روزانه و تحرک او شود. فعالیت بدنی باعث بهبود کار قلب و عروق و نیروی بدنی می شود و در افرادی که مشکلات پزشکی ندارند، احساس نشاط و سلامت به وجود می آورد. اخیراً مشخص شده که ورزش همچنین برای بیماران نیز مفید است. همچنین ثابت شده است، آن فعالیت های بدنی که به صورت عادی درآمده اند، بخصوص فعالیت های آئروبیک دایمی ممکن است باعث ایجاد بعضی اثرات مثبت روی سلامتی بدن شوند.
در مجموع، فعالیت های بدنی منظم اثرات واقعاً چشمگیری در حفظ سلامت دارند. افرادی که ورزش نمی کنند، این فواید را از دست می دهند. همچنین این گونه افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری های پزشکی، به ویژه بیماری عروق کرونر قلب قرار دارند. برلین کولدیتز یک سلسله بررسی جانبی روی اطلاعات به دست آمده از مطالعه انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که بیماری عروق کرونر در افراد غیرفعال، / برابر بیشتر از افراد فعال احتمال بروز دارد. سایر مطالعات در برخی بیماریهای ناشی از بیماری های قلبی- عروقی در ورزشکاران نسبت به افرادی که زندگی نشسته و پشت میز دارند، کاهش های چشمگیری نشان داده اند.
در یک مطالعه طولی که روی بیش از هزار نفر از دانشجویان سال اول دانشگاه هاروارد توسط پافنبارکر و هیل انجام شد مشخص شد:
مردانی که بیش از هزار کیلو کالری انرژی در عرض هفته برای پیاده روی، بالا رفتن از پله ها و یا ورزش مصرف می کنند، نسبت به همکلاسی های خود که کمتر از کیلو کالری در هفته برای فعالیت های بدنی مصرف می کنند، درصد کمتر احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونری دارند.
وقتی سایرامکان وقوع مؤلفه هارا در این مطالعه کنترل کردند، به این نتیجه رسیدند که افراد فعال تر، عمر طولانی تری دارند. به نظر می رسد که تمرینات ورزشی، مربیدیته و مرتالیته ناشی از تصلب شرائین را، هم از طریق اثر مستقیم بر سیستم قلبی- عروقی و هم با اثرات غیر مستقیمش با کاهش یا حذف ریسک فاکتورها، کاهش می دهد.
اهداف یک برنامه ورزشی
در تلاش یک تعریف مجدد برای الگویی از زندگی که شامل ورزش باشد، فرد باید اهداف برنامه را بشناسد. ورزش می تواند باعث اثرات مفید زیادی از قبیل، بهبود تناسب قلبی- عروقی، کاهش جزء چربی بدن، افزایش قدرت جسمی، بهبود تحمل جسمی و انعطاف پذیری بیشتر شود. همچنین ورزش منظم می تواند تحمل بدن نسبت به گرما را بهبود بخشد و نیز ممکن است کمک کند تا اثرات استرس های روزمره زندگی کاهش یابد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 8:33 صبح

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود طرح (کارآفرینی) شرکت ماشین سازی و سیم و کابل سازی حسام pdf دارای 156 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود طرح (کارآفرینی) شرکت ماشین سازی و سیم و کابل سازی حسام pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود طرح (کارآفرینی) شرکت ماشین سازی و سیم و کابل سازی حسام pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود طرح (کارآفرینی) شرکت ماشین سازی و سیم و کابل سازی حسام pdf :

اکنون بیش از نود سال تاسیس کارخانه برق شهری در ایران می‌گذرد و حدوداً سی سال تحت این مدت موسسات تولید و توزیع برق کلاً در دست بخش خصوصی بوده نه تنها صاحبان و مدیران آنها در گذشته‌اند بلکه متأسفانه دفاتر و اسناد مرتب و مدونی در دست نیست و در بیشتر موارد حتی یک نکته روشن کننده مطلب هم دشوار بدست می‌آید.
اگر کسی بخواهد که تاریخ علم الکتریسیته را تا قرن ششم قبل از میلاد بکشا ند. بر او خرده نمی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توان گرفت زیرا در آن عصر کهربا و مغناطیس و برخی از خاصیتهای این دو ماده شنا‌خته شده بود و این سخن از طا لس ملطی روایت شده است که گفته بود «مغناطیس در خود روحی دارد، چه آهن را به جنبش در می آورد .»
اما در واقع الکتریسیته از تاریخ 1785 میلادی که کولن قانون اصلی الکتریسیته ساکن را یافت و شباهت بسیار نزدیک آن را با قانون جاذبه عمومی نشان داد آغاز می‌شود.
از این زمان تا سال 1871 که گرم ماشین برقی خود را اختراع کرد 86 سال طول کشید. انرژی، استعداد یک سیستم برای انجام دادن کار خارجی است . تأثیر گذاری هر عامل بر محیط اطرا فش به همین استعداد بستگی دارد. در میان تأثیر گذاران بر محیط، انسان از این امتیاز شگرف بر خوردار است. که می‌تواند با به کار بردن تمهیداتی، حاملهای انرژی را به خد مت خود در آورد و از استعداد کارزایی آنها در راههای مطلوب خودش سود ببرد.
انسان این مهم را به اختراع دستگاههای لازم تحقق بخشیده است. این دستگاهها واسطه‌ای هستند که گونه خاصی از انرژی را به گونه‌ دیگر تبدیل می‌کند به نحوی که از نظر کاربرد قابل استفاده و مطلوب باشد.
ماشینهای ساده مانند اهرم، چرخ، اره، چکش و سطح شیب دار از دیرباز توسط بشر شناخته شده بودند و کار آنها اساساً تغییر شکل انرژی مکانیکی حاصل از نیروی عضلانی بود. با گذ شت زمان و متنوع شدن نیاز بشر به انرژی انواع دیگری از ماشینها که تبدیلات پیچیده تری را انجام می‌دادند اختراع شد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   71   72   73   74   75   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ