هنگامی که نزد آموزگار یا در مجلس های دانش نشستید، نزدیک هم شوید و برخی پشت برخی دیگربنشیند . مانند دوران جاهلیت پراکنده منشینید . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:13 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله بابک خرم دین pdf دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله بابک خرم دین pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله بابک خرم دین pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله بابک خرم دین pdf :

چکیده

 

سرگذشت اتحاد استبداد، سلطنت و مذهب در برابر قیام و اصلاحات در ایران، جان مایه تاریخ ایران است. هر دودمانی که سقوط کرده، تا آخرین لحظه دمار از روزگار مردم ایران برآورده و در این جدال، که به بزرگترین قیام‌های مردمی انجامیده مذهب گاه به همت اندیشه‌ها و جرقه‌های نو در درون آن، در کنار مردم بوده و بیش از آن، علیه مردم و در کنار دربار سلطنتی.

از تصویرجنبش‌ها و قیام‌های مردم در جریان تاریخ ایران، می‌‌توان دریافت که مردم سرزمین ایران هیچگاه از نبرد علیه استبداد و ستمگران خارجی و داخلی از پای ننشستند. نیروی واقعی در تمام نبردها قطع نظر از اینکه چه طبقه و یا شخصی به قدرت رسیده، همواره مردم بوده اند.

قیام کاوه آهنگر علیه ضحاک ستمگر گرچه افسانه‌ای تاریخی است ولی این حقیقت را که مردم ایران زمین در برابر جور و ستم زیر درفشی که نمودار رنج و محرومیت تودهً زحمتکش است گرد می‌‌آیند و به مبارزه می‌‌پردازند، مجسم می‌‌کند.

جنگ نهاوند در سال 20 هجری اتفاق افتاد و پس از آن ایران به دست اعراب افتاد. در طول بیست سال بعد، تمام بلاد ایران مانند خراسان و سیستان نیز فتح شد.

سال‌ها گذشت و در این مدت اختلافات داخلی زیادی بین مسلمانان پدید آمد. امویان در دوران حکومت خود، بزرگی اعراب و تحقیر ملل دیگر را شعار خویش ساخته بودند، و ایرانیان که از فشارهای حکومت ناراضی بودند، همواره مترصد اقدام علیه آنان بودند. چنان که نه فقط همراه مختار و ابراهیم بن مالک بر ضد عبدالملک بن مروان قیام کردند، بلکه به اتفاق عبدالرحمان بن اشعث نیز علیه حجاج بن یوسف ثقفی همدست شدند،به خصوص که خلفای امویان در امر جزیه و خراج خشونت و شدت زیادی به خرج می‌دادند.

به تدریج در اواخر حکومت امویان، خراسان پایگاهی برای مخالفان آنها شد. لذا عباسیان برای نفوذ خود به ایرانی‌ها متوسل شدند. کمک ایرانیان به بنی عباس را باید دلیل اصلی برای نابودی بنی امیه و قدرت بنی عباس دانست. به همین دلیل بود که در دوره عظمت عباسیان، بالاترین مقام‌های اجرایی به ایرانیان اختصاص یافت که در این مورد می‌توان به وزارت خاندان برمکی اشاره کرد. با قتل این خاندان توسط هارون الرشید و بیرون راندن ایرانی‌ها از دستگاه خلافت، مقدمات ضعف دولت عباسیان آغاز شد. قیام بابک به سال 201 ه. ق. از شهر اردبیل آذربایجان آغاز و تبدیل به نهضتی وسیع و خلقی ضد عرب شد. تعلیمات بابک دنباله تعلیمات راوندیان و المقنع و شامل بسیاری از عقاید اجتماعی مزدک است.

خرم دینان که فرقه‌ای ضد اسلام و ضد عرب در بلاد غربی و شمال غربی ایران بودند، همواره در این مناطق علیه خلفا مقاومت می‌‌کردند. چون مرکز اولی آن‌ها دهی بنام خرم در منطقه اردبیل بود به خرمی معروف بودند. بابک جانشین جاویدان بن سهل رهبر این فرقه گردید و مدت بیست سال با خلفا جنگید و منطقه وسیعی را به نام بلاد بابک متصرف شد.

بابک و طرفداران او برای اولین بار درفش و جامه سرخ را بعنوان نمودار قیام بکار بردند. بابکیان مردمی دلیر و سرسخت بودند که با جنگ هائی شبیه به جنگ‌های چریکی امروز) پارتیزانی ( بهترین سرداران عرب را شکست دادند. سرانجام افشین سردار ترک نژاد ایرانی در دربار خلیفه با نیرنگ و فریب بابک را به چنگ آورد و جنبش را سرکوب نمود.

 

 

 

بابک کیست و انگیزه­ی قیام سرخ­جامگان چیست؟

نام بابک, قیام بابک و نیز قلعه­ی بابک در چند سال اخیر در مطبوعات آذربایجان, همچنین در مجامع دانشجویی و اجتماعات ترکان ممالک ایران بیشتر مطرح شده, مجموعه­های شعر, منظومه­ها, رومانها, و کتابهای تاریخی هم در این زمینه منتشر می­شوند. در نتیجه نظر اغلب اقشار جامعه به ­نام و قیام و قلعه­ی بابک معطوف گشته و سؤالهایی نیز درباره­ی قیام سرخ­جامگان, ( آل­گئییملی­لر) انگیزه و نتیجه­ی این قیام در ذهنشان مطرح می­گردد.

در چنین مرحله­ای قلم بدستانی هم ظهور کرده و با اظهار نظرهای مختلف سعی می­کنند, سؤالهای مطروحه را پاسخ بدهند. آنان در نوشته­ها و اظهار نظرهایشان بعضاٌّ به منابعی هم استناد می­کنند که با توجه به لحن نویسندگان آن منابع, مغرضانه و جهت­دار بودن اظهاراتشان جای تردید باقی نمی­گذارد.

به عبارت دیگر با توجه به این منابع و بعضی از نظریه پردازی­ها, خواننده به خوبی می­فهمد که نویسنده بیشتر اغراض و خواسته­های دل­خود, یا نزدیکان و فرمانفرمایان خود را در نظر گرفته است و به همین دلیل هم این آثار نه تنها هیچ قرابتی باهم ندارند, بلکه ناقض یکدیگر هم می­باشند.

به عبارتی روشنتر, عدّه­ای بابک را ضدّ عرب, عدّ­ه­ای ضدّ اسلام, عدّ­ه­ای پیرو آئین مزدکی, بعضی زردشتی, بعضی مسلمان و حتی مسلمان شیعه مذهب, معرفی کرده است. بعضی هم بابک را چهره­ای ضدّ اشغالگری و آزادی­خواهِ وطن پرور و نوعدوست نشان داده و هر کدام نیز برای اثبات اظهارات خود همانطور که قبلاٌّ اشاره شد, اسنادی را ارائه داده­اند.

درپی مطرح شدن مسأله­ی بابک, عده­ای از قلم بدستان که انگیزه­های مختلف دارند, سعی به سرپوش گذاشتن به آن, انحراف افکار جامعه و یا کمرنگ کردن موضوع مذکور پرداخته و با ارائه­ی نظرات نه چندان علمی و عقلی به خواسته­ی خود پای می­فشارند.

به نظر می­آید, در این عصر ارتباطات حقیقت را بر مصلحت ترجیح دهیم و با پرداختن به سفسطه و یا سرپوش نهادن به واقعیتها, تنفّر نسل حاضر و آیندگان را به خود نخریم و خود را در زمرهً جهّال قرار ندهیم؛ بلکه سعی کنیم, بدور از عقاید و سلایق شخصی, وقایع تاریخی را آنچنان که هست ارائه­ دهیم و یا از وارونه نشان دادن آنها خودداری کنیم. چنان فکر نکنیم که ما می­توانیم افکار عمومی را به خود معطوف داریم؛ زیرا ما داناتریم, بقیه مردم نادانند!!! مطمئن باشیم که هر کس دیگران را جاهل انگارد, در حقیقت جهت خود را آشکار می­سازد.

البته هر کس حق دارد, درباره­ی مسائل ملّی و تاریخی خود فکر کند, مطالعه و تحقیق انجام دهد, نتیجه­ی مطالعات و تحقیقات خود را بیان کند؛ ولی شرعاٌّ و اخلاقاٌّ احدی عذر و بهانه­ای برای اغفال مردم و تحریف افکار عمومی را ندارد و نباید حقایق تاریخی و مصالح ملّی مردم و مملکت را فدای اغراض شخصی خود نماید.

آنچه مسلّم است و در اغلب منابع تاریخی به آن اشاره شده, این است که, در زمان خلفای عباسی در اغلب ممالک اسلامی قیامهای بزرگ و کوچک به علیه دستگاه خلافت رخ می­داد. البته هر یک از این قیامها انگیزه­ی خاصّ خود را داشت که می­توان به قیامتهایی در خراسان, طبرستان, سیستان و آذربایجان اشاره کرد. قیام آذربایجان و یا قیام «آل­گئییملی­لر» سرخ جامگان در منطقه گوهستانی قاراداغ آذربایجان جنوبی روی داده و مرکز فرماندهی و رهبری آن در بالای صخره­ای عظیم در ارتفاعات شهرستان «کلیبر» امروزی و در قلعه­ای به نام قلعه­ی « بَذ » بَی,[1] یعنی «قلعه­ی بابک» امروزی بود.

قیام مزبور بیش از چهل سال ادامه یافت. سرخ جامگان در این مدت بارها با سپاهیان خلفای عباسی که به سرکوب آنان فرستاده می­شدند جنگیدند, کشتند, کشته شدند, با خون خود دشتها, درّه­ها و کوههای آذربایجان را سیراب و از ناموس و میهن خود دفاع کردند و بارها طعم تلخ شکست را به قوشونهای خلفا چشاندند. خلفایی که اسلام را برای حکومت, اغفال توده مردم و چپاول آنان آلت دست قرار داده بودند. خلفایی که خود را خلیفه خدا در روی زمین وانمود می­کردند, نمازهای جمعه مصلحتی برگزار می­کردند, به حج می­رفتند . ولی در زندگی شخصی آنان اثری از اسلام دیده نمی­شد.

المعتصم­بالله که یکی از فرزندان هارون خلیفه عباسی بود, بعد از برادرش مأمون به مسند خلافت تکیه زد. او برای فائق آمدن به نهضت آذربایجان که با وجود آن آرامش خلفای ماقبل او سلب شده بود, راهی جز دست زدن به حیله­ی ناجوانمردانه پیدا نکرد و برای عملی کردن نقشه خود از شخصی به نام «آـشین» «awin» که از ترکان اؤزبک بود و شاید به وسیله­ی او راحت­تر ­می­توانست به بعضی از سرداران و سرکردگان سرخ جامگان ترک آذربایجان[2] نفوذ کند, استفاده کرد. و متأسفانه موفّق هم شد.

آـشین بعضی از سرکردگان سرخ جامگان را با وعده و وعید از اطراف بابک پراکنده ساخت سپس با جنگی نابرابر بابک را از قلعه به پایین کشید و با حیله­ و دسیسه­ی سهل ­ابن­سُمبات که احتمالاٌّ ارمنی هم بود و از طرف خلیفه فرمانروایی قسمتی از مناطق شمال رود ارس را در دست داشت, او را دستگیر و به مرکز خلافت یعنی «سامّرا» منتقل و در نتیجه سر سختی که در برابر خلیفه هم از خود نشان داد, مصله و پس از آن به قتل رسید.

***

آنچه در مقالات و سخنرانیها درباره­ی قیام سرخ جامگان کمتر مورد توجه قرار گرفته, بررسی عقاید دینی آنان از راه تعقّل و تفّکر می­باشد.

همانطور که قبلاٌّ نیز اشاره شد, عدّه­ای آنان را مسلمان دانسته و برای اثبات ادعای خود ادّله و براهینی نیز ارائه می­دهند. عدّه­ای نیز آنان را غیر مسلمان دانسته و یا غیر مسلمان معرفی کرده­ که بتواند به راحتی به بدگویی و تخریب وجهه­ی آنان بپردازد.

در برابر نظر این اشخاص باید گفت: اوّلاٌّ سرخ جامگان مسلمان بودند, به این دلیل که مردم آذربایجان در زمان خلیفه­ی دوم « عمر ابن­خطّاب» اسلام را پذیرفته بودند در این صورت چگونه می­توانیم بگوییم عدّه­ای غیر مسلمان در نقطه­ای از مملکت اسلامی آنهم به مدت چهل سال اگر نگوییم حکومت محلّی کوچکی را تشکیل داده بودند, می­توانیم بگوییم که سازمان و تشکیلات سیاسی – نظامی مقتدری را به هم رسانده که در صورت لزوم می­توانستند در مقابل سپاهیان رزم آزموده و تا دندان مسلح هزاران نفری خلفای عباسی مقاومت کنند و آنان را از آذربایجان دور نمایند.

تأمین غذا, پوشاک, سلاح, مرکب, علوفه و تجهیزات اسبان و غیره برای عدّه­ای غیر مسلمان در مرکز بلاد اسلامی آنهم در آن دوران کاملاٌّ غیر ممکن بود. یعنی مسلمانان به هیچ وجه به خود اجازه نمی­دادند, کسانی که آیین آنان را قبول ندارند, با آنان داد و ستد کنند و مایحتاج آنان را فراهم آورند. پس همکاری و تأمین مایحتاج آنان و عدم ممانعت از استقرار آنان در بین خودشان به این معنی است که آنان را در هر آیینی که بودند, قبول داشتند و در حین هجوم سپاهیان خلیفه,

همین مردم مسلمان نه تنها به یاری سپاهیان خلیفه­ نمی­شتافتند, بلکه بابک و بابکیان را پشتیبانی می­کردند و اگر چنین نبود, یعنی حمایت مردمی در پشت سرخ جامگان نبود هرگز نمی­توانستند به مدت بیش از چهل سال در آن منطقه مقاومت و با سپاهیان مجهز خلیفه مقابله کنند.

به بیان ساده­تر, اگر مسلمان هم نبوده باشند, برای مردم مسلمان بهتر از خلفایی بودند که به نام اسلام, اموال و نوامیس مردم را پایمال می­کردند به همین دلیل هم مردم عاقل و فهیم آذربایجان کافر یک­رو و مردانه­صفت را به منافق مسلمان­نمای چندین چهره ترجیح می­دادند.

اگر به قرآن هم مراجعه کنیم می­بینیم, خداوند نیز منافقین یعنی مسلمان­نمایان را که اسلام و قرآن را دست آویز و مستمسک برای رسیدن به مقام و مال و منال و غیره قرار داده بودند, بیشتر از کافرانی که صراحتاٌّ می­گفتند: ما ایمان نمی­آوریم, نکوهش می­کند. به عبارتی دیگر از نظر قرآن نیز منافقین یعنی مسلمان­نمایان, مذموم­تر, پست­تر و منفورتر از کافران یعنی کسانی هستند که به دین اسلام نه گرویدند.

اگر به تاریخ بعد از اسلام و زندگی ائمه معصومین هم دقت کنیم, متوجه می­شویم که همه قاتلین ائمه شهید, منافقین و حکّامی بوده­اند که به ظاهر برای حفظ مصالح اسلام و در حقیقت برای حفظ حکومت خودکامه­ی خود و ادامه چپاول اموال و نوامیس مردم پا برهنه دست به چنین جنایات تاریخی زده­اند.

در جواب عدّه­ای از قلم بدستانی که ادّعا می­کنند: بابک و سپاهیان او با اسلام و مسلمانان می­جنگیده و در مقابل اسلام صف­آرایی کرده­اند باید بگوییم:اگر شما خلفای عباسی را با آن جنایاتی که مرتکب می­شدند و امامان شیعه را با حِیَل مختلف به قتل می­رساندند, مسلمان بدانید,

در این صورت بابک با مسلمانان جنگیده است؛ ولی اگر امام هفتم شیعیان امام موسی­کاظم (ع) که توسط هارون خلیفه­ی عباسی محبوس و سپس شهید شد و نیز فرزند آن حضرت امام رضا (ع) توسط فرزند هارون عباسی یعنی مأمون مسموم و شهید گردید, همچنین امام محمدتقی (ع) که توسط المعتصم­بالله مسموم و به شهادت رسید و سایر امامان شیعه را امام و طرفدار حق و عدالت می­دانید, هرگز نمی­توانید قاتلین آنها یعنی هارون, مامون و معتصم را مسلمان و خلیفه­ی اسلام بدانید و کسانی را که با آنان و قول­خورگان آنان جنگیده نکوهش نمایید.

بابک و بابکیان چه مسلمان باشند و چه نباشند با منافقین و با دشمنان امامان معصوم شیعه جنگیده­اند. و اگر مرامشان دفاع از اسلام و امامان شیعه نبوده باشد, دفاع از حقوق اوّلیه و نوامیس ملّی و خانوادگی مسلمانان بوده است و اگر نگوییم, در کنار ائمّه­ی معصومین با خلفای منافق عباسی مبارزه می­کردند, می­توانیم بگوییم که امامان و سرخ جامگان هر دو طرف مقابل خلیفه بوده و هر دو مظلوم یک دستگاه حکومتی واقع شده بودند

. در نتیجه مبارزات بابک و سرخ­جامگان نه تنها مبارزه با اسلام نبود, بلکه خواه- ناخواه خدمت به اسلام واقعی و عدالت بود. اگر ائمه با کلام گهربار و آگاهی دادن به مردم ماهیت دستگاه خلافت را بر ملا می­کردند, سرخ­جامگان نیز با همان دستگاه خلافت به مبارزه مسلحانه می­پرداختند. در نتیجه خلفای عباسی امامان شیعه و مبارزان آذربایجان را مانع رسیدن به مقاصد شوم خود می­دانسته, با هر دو دشمنی می­ورزیدند. این حقیقت تاریخ است.

 

 

 

آیا بابک‌ «ُخَرمی‌» بود یا «َحَرمی‌» ؟!

روزها و ماهها و سالها و قرنها (حدود چهار قرن‌ و نیم‌) رژیم‌ خلافت‌ عباسی‌ سعی‌ کرد در بوق‌ و کرنا و «صدا و سیما» و «رسانه‌ های‌ مطبوعاتی‌» خود بدمد و چنین‌ قلمداد کند که‌ بابک‌ – قهرمان‌ بزرگ‌ آذربایجان‌ – فردی‌ «بی‌ دین‌» ، «کافر» ، و یا «اشتراکی‌ مذهب‌» وابسته‌ به‌ «فرقه‌ ُخرّمی‌» از ِفَرق‌ «زرتشتی‌» است‌ تا بدین‌ وسیله‌ بتواند «مشروعیتی‌» برای‌ «حلال‌ کردن‌ خون‌ سرخ‌ جامگان‌» و نیز «کنیز و برده‌» گرفتن‌ زنان‌ و فرزندان‌ و غارت‌ اموال‌ آذربایجانیان‌ داشته‌ باشد.


چرا «مجوز مشروعیت‌» ذکر می‌ شود؟ برای‌ اینکه‌ «زن‌ و فرزند مسلمان‌» توسط‌ «مسلمان‌» مجوز شرعی‌ برای‌ کنیز و برده‌ بودن‌ و فروخته‌ شدن‌ در بازارهای‌ بردگان‌ را ندارد. همچنین‌ از آنجا که‌ گفته‌ شده‌ «الناس‌ مسلطون‌ علی‌ اموالهم‌» (مردم‌ بر اموال‌ خود صاحب‌ اختیار و تسلط‌ دارند) «غارت‌ اموال‌ مسلمین‌» توسط‌ «مسلمین‌» نیز فاقد «مجوز شرعی‌» است‌ پس‌ رژیم‌ خلافت‌ عباسی‌ مجبور بود برای‌ سرکوب‌ «قیام‌ مظلومان‌ آذربایجان‌»

که‌ در تحت‌ لوای‌ «سرخ‌ جامگان‌» انجام‌ گرفته‌ بود به‌ «حربه‌ دین‌» متوسل‌ شود یعنی‌ خلافت‌ عباسی‌ با سوار شدن‌ بر موج‌ «مجوس‌ پنداری‌» و حضور ذهن‌ مردم‌ دیگر نقاط‌ خلافت‌ از ظهور زرتشت‌ در آذربایجان‌ باستان‌ به‌ راحتی‌ می‌ خواست‌ قیام‌ کنندگان‌ را بعنوان‌ احیاء کنندگان‌ «دین‌ مجوس‌» جلوه‌ داده‌ و بدین‌ ترتیب‌ به‌ سرکوب‌ نهضت‌ شیعه‌ سرخ‌ جامگان‌ بپردازد.


می‌ دانیم‌ که‌ به‌ نظر فقها و علمای‌ متاثر از خلافت‌ عباسی‌ قیام‌ بر علیه‌ «خلیفه‌ مسلمین‌» از طرف‌ «مسلمین‌» به‌ هیچ‌ وجه‌ «جایز» نبود و هیچ‌ مسلمانی‌ نمی‌ توانست‌ بر علیه‌ خلیفه‌ وقت‌ قیام‌ کند. بر اساس‌ این‌ تئوری‌ «خلافت‌ ابدی‌ عباسی‌» خلیفه‌ حتی‌ اگر «ظالم‌»، «فاسق‌» و غیر مقید به‌ «احکام‌ خدا» نیز بود باز بر علیه‌ او که‌ جانشین‌ پیغمبر (ص‌) قلمداد می‌ گردید نمی‌ شد قیام‌ کرد یعنی‌ «مسلمان‌» مجبور به‌ «اطاعت‌ کور کورانه‌» از خلیفه‌ وقت‌ بود و اگر کسی‌ بر علیه‌ «ظلم‌ و ستم‌ خلیفه‌» قیام‌ می‌ کرد چون‌ این‌ حق‌ از «مسلمان‌» ساقط‌ بود پس‌ هر قیامی‌ بر اساس‌ این‌ تئوری‌ قیام‌ «کفار» و «بیدینان‌» و بدتر از همه‌ «خرم‌ دینان‌» بر علیه‌ «خلیفه‌ مسلمانان‌» نسبت‌ داده‌ می‌ شد.


اطاعت‌ کور کورانه‌ از خلیفه‌ حتی‌ به‌ جایی‌ رسیده‌ بود که‌ «نووی‌» (م‌ 676ق‌) عالم‌ و محدث‌ معروف‌ که‌ بیست‌ سال‌ بعد از «سقوط‌ خلافت‌ عباسی‌» (656) وارد عرصه‌ شده‌ بود گویا بعدها در عکس‌ العمل‌ به‌ عزل‌ و کشته‌ شدن‌ «المستعصم‌ بالله‌» – آخرین‌ خلیفه‌ عباسی‌ – با قبول‌ کلیه‌ رذایل‌ این‌ خلیفه‌ باز به‌ صراحت‌ نوشت‌ که‌ «همه‌ اهل‌ سنت‌ از فقها و محدثان‌ و متکلمان‌ بر این‌ عقیده‌ اند که‌ خلیفه‌ و حاکم‌ به‌ دلیل‌ فسق‌ و ظلم‌ و تعطیل‌ احکام‌ خدا ، عزل‌ و خلع‌ نمی‌ شود و خروج‌ و قیام‌ علیه‌ او جایز نیست‌» .


حال‌ باید دید تکلیف‌ یک‌ مشت‌ روستایی‌ به‌ تنگ‌ آمده‌ از «ظلم‌» و «فسق‌» و «تعطیل‌ احکام‌ خدا» از طرف‌ یک‌ «خلیفه‌ زورکی‌» که‌ به‌ زور خود را جانشین‌ پیغمبر (ص‌) معرفی‌ می‌ کرد چه‌ می‌ توانست‌ باشد؟ بالاتر از همه‌ اینکه‌ اگر این‌ روستایی‌ آذربایجانی‌ «شیعه‌ مذهب‌» نیز بوده‌ و اصلا” «خلیفه‌ و خلافت‌» را نیز «مشروع‌» نمی‌ دانست‌ در آن‌ صورت‌ قیام‌ بر علیه‌ چنین‌ خلیفه‌ ایی‌ از طرف‌ دستگاه‌ خلافت‌ که‌ حتی‌ معتقد است‌

خلیفه‌ را به‌ جهت‌ «فسق‌ و ظلم‌ و تعطیل‌ احکام‌ خدا» نیز نمی‌ توان‌ «عزل‌ و خلع‌» کرد و بر علیه‌ او «قیام‌» نمود بینی‌ و بین‌ الهی‌ لایق‌ چه‌ نامی‌ جز «بیدینی‌» و «خرمدینی‌» خواهد بود تا «مجوزی‌» برای‌ «حلال‌ بودن‌ خون‌» و غارت‌ اموال‌ و غلام‌ برده‌ شدن‌ اهل‌ و عیال‌ و اسیری‌ خود قیام‌ کننده‌ بدست‌ جلاد بی‌ ایمانی‌ گردد. در این‌ صورت‌ آیا «بیدین‌» کسی‌ نبود که‌ قیام‌ آذربایجانیان‌ را «خرمدین‌» می‌ نامید تا کسب‌ «مجوز» و «مشروعیت‌» برای‌ «حکومت‌» خود داشته‌ باشد؟!


به‌ دیگر سخن‌ اگر بابک‌ دینی‌ غیر متعارف‌ داشت‌ با توجه‌ به‌ «دفاع‌ ایده‌لوژیکی‌» او و برادرش‌ عبدالله‌ در «دادگاههای‌ اسلامی‌ عباسی‌» می‌ بایست‌ امروز، ما صاحب‌ صد ها جلد کتاب‌ در «نقد و تقبیح‌ و تفسیر و تشریع‌ دفاعیات‌ بابک‌» بودیم‌ که‌ در آن‌ کتابها و رسالات‌ اکثرا” مرقوم‌ می‌ فرمودند که‌ مثلا” بابک‌ خرمدین‌ بیدین‌ در فلان‌ موضوع‌ و احکام‌ و اصول‌ و «خرم‌ دین‌» چنان‌ گفت‌ و حامیان‌ «دین‌ خلافت‌ اسلام‌» از امام‌ و شیخ‌ و خواجه‌ و قاضی‌ القضات‌ «فلانکس‌ بن‌ بهمانکس‌» در جواب‌ بابک‌ بیدین‌ در دفاع‌ از دین‌ مبین‌ چنان‌ پاسخ‌ دندانشکنی‌ به‌ او دادند. در صورتیکه‌ دریغ‌ از یک‌ سطر حمله‌ و دفاع‌ ایده‌لوژیکی‌ در مورد محاکمه‌ بابک‌!


جالب‌ این‌ است‌ که‌ اگر واقعا” دینی‌ بنام‌ «خرم‌ دین‌» وجود داشت‌، می‌ بایست‌ این‌ دین‌ «اصول‌ و فروع‌ و آداب‌ و رسوم‌ و مناسک‌ و کتب‌ و تفاسیر و اشعار و ادبیات‌ و سرودهای‌ مذهبی‌ خاص‌ خود را می‌ داشت‌ که‌ توسط‌ اسرای‌ سرخ‌ جامه‌ حتی‌ در حضور دشمنان‌ نیز به‌ عنوان‌ آداب‌ و رسوم‌ و مناسک‌ خاص‌ خرم‌ دینی‌»

اجرا می‌ شد ولی‌ تا بحال‌ چنین‌ گزارشی‌ از هیچ‌ نویسنده‌ و مورخی‌ نشده‌ است‌ و حتی‌ برای‌ نمونه‌ به‌ یک‌ مورد از مراسم‌ خاص‌ اسرای‌ سرخ‌ جامه‌ آذربایجانی‌ در حین‌ اسارت‌ اشاره‌ نشده‌ که‌ بوی‌ «خرمدینی‌» ادعایی‌ را بدهد در صورتیکه‌ می‌ دانیم‌ هزاران‌ اسیر سرخ‌ جامه‌ آذربایجانی‌ تا آخرین‌ لحظه‌ و تا آخرین‌ قطره‌ خون‌ در مقابل‌ رژیم‌ خلافت‌ عباسی‌ ایستادند و اگر واقعا” دینی‌ به‌ نام‌ «ُخّرمی‌» داشتند

و این‌ دین‌ دارای‌ «آداب‌ و رسوم‌ و مناسک‌ خاص‌» خود بود معتقدان‌ متعصب‌ آن‌ دین‌ این‌ مناسک‌ را بی‌ هیچ‌ خوف‌ و وحشتی‌ در مقابل‌ ماموران‌ رژیم‌ عباسی‌ و سایر مسلمانان‌ انجام‌ می‌ دادند و از کشته‌ شدن‌ نیز ابایی‌ نداشتند چه‌ به‌ هر حال‌ قیام‌ کننده‌ بر علیه‌ خلیفه‌ اعدام‌ شدنی‌ بود.

همچنین‌ اگر واقعا” بابک‌ – قهرمان‌ آذربایجان‌ – به‌ اصطلاح‌ «خرمدین‌» بود و به‌ واقع‌ دینی‌ بنام‌ «خرمدین‌» وجود خارجی‌ داشت‌ بعد از دستگیری‌ رهبر انقلاب‌ سرخ‌ جامگان‌ یعنی‌ «حسن‌» که‌ مشهور و معروف‌ به‌ «بابک‌» بود و برادرش‌ عبدالله‌ – توجه‌ داشته‌ باشید : «حسن‌ و عبدالله‌» – مطمئنا” علمای‌ جیره‌ خوار خلافت‌ عباسی‌ برای‌ «مناظره‌ و مباحثه‌» با این‌ «خرمدینان‌» از هم‌ گوی‌ سبقت‌ گرفته‌ و برای‌ محاکمه‌ آنها سر و دست‌ می‌ شکستند تا آنها را در چهار راهها و چار سوها و میدانها و درگاهها و بارگاهها و دادگاهها و مجالس‌ خاص‌ مختلف‌ در ملاء عام‌ و در یک‌ «مناظره‌ علنی‌» و حتی‌ «ساختگی‌ ونمایشی‌»

شکست‌ داده‌ و «قدرت‌ ایده‌لوژی‌ حاکم‌» را به‌ این‌ بی‌ دینان‌ و خرمدینان‌ اثبات‌ کنند در صورتیکه‌ برای‌ «محاکمه‌ بابک‌» حتی‌ «دادگاه‌ دینی‌» هم‌ تشکیل‌ نشد و «سیاست‌» قبل‌ از «دیانت‌» در کشتن‌ و به‌ دار کردن‌ بابک‌ «عجله‌» نشان‌ داد. به‌ دیگر سخن‌ دریغ‌ از یک‌ دادگاه‌ به‌ سبک‌ و سیاق‌ دادگاههای‌ «انگیزه‌ سیونی‌» کشیش‌ های‌ قرون‌ وسطای‌ مسیحی‌ که‌ برای‌ هر ولگرد بی‌ سر و پا تشکیل‌ می‌ شد

و دهها کشیش‌ و نماینده‌ واتیکان‌ و دادستان‌ و رئیس‌ دادگاه‌ و مدعی‌ العموم‌ و به‌ اصطلاح‌ وکیل‌ مدافع‌ برای‌ اجرای‌ نمایشهای‌ «کمدی‌ کلاسیک‌» خود ایفای‌ نقش‌ می‌ کردند تا متهمین‌ را که‌ صاحبان‌ ادیان‌ غیر مسیح‌ جلوه‌ داده‌ بودند

به‌ «توبه‌» وادار کرده‌ و آنها را به‌ «راه‌ راست‌» هدایت‌ نمایند و از این‌ راه‌ کسب‌ وجه‌ برای‌ دین‌ خود نمایند و «دین‌ مسیح‌» را دین‌ رحمت‌ معرفی‌ کرده‌ و چنین‌ وانمود نمایند که‌ درهای‌ توبه‌ به‌ روی‌ گناهکاران‌ باز است‌ و در ضمن‌ هیچ‌ دین‌ و مذهبی‌ در مقابله‌ با مذهب‌ دین‌ مسیح‌ قدرت‌ و یارای‌ برابری‌ «کلامی‌» را ندارد.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:12 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله آسیب های والیبال pdf دارای 34 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله آسیب های والیبال pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه دانلود مقاله آسیب های والیبال pdf

مقدمه   
مراحل اصلی صدمات ورزشی;. 
بررسی آسیب شناسی;.. 
شیوه های درمان.. 
پیشگیری; 
آسیب های ورزشی;. 
استفاده از یخ و گرما در برخورد با آسیب ها. 
روش صحیح ماساژ دادن با یخ.. 
خصوصیت باندهای فشاری.. 
اصول برخورد با ورزشکاری که شدیداً آسیب دیده و حال وخیمی دارد.. 
جلوگیری از مصدومیت ها و آسیب های ورزشی 
محافظ چشم; 
محافظ دهان;. 
محافظ مچ ، دست ، زانو و آرنج 
کفش ورزشی; 
پیشگیری بهترین درمان است; 
آسیب های ورزشی;. 
علائم هشداردهنده آسیب های جدی. 
علل اصلی ایجاد صدمات ورزشی;. 
چگونه می توان از بروز صدمات ورزشی جلوگیری کرد؟;.. 
ضربه مغزی 
آسیب دیدگی شانه;. 
آسیب ها و صدمات مچ دست; 
آسیب دیدگی زانو; 
ورم تاندون آشیل;.. 
کشیدگی ماهیچه های ران;.. 
کشیدگی و پارگی های عضلات و ماهیچه ها و رباط ها. 
درد پایین کمر.. 
درد و ورم ساق پا; 
رگ به رگ شدن و پیچ خوردگی مچ پا 
آسیب های استخوانی.. 
آسیب های مچ پا; 
در رفتگی;
کوفتگی
صدمات وارده به شکم;
صدمات وارده بر استخوان صورت;
آسیب چشم;
آسیب حاد دندان
خونریزی از بینی
پیچ خوردگی;
پیچ خوردگی قوزک پا;
پیچ خوردگی انگشت
التهاب تاندون کشککی;
صدمات شایع اندام تحتانی
شایع ترین محل شکستگی تنشی و انواع آن
شایع ترین نوع آسیب دیدگی در ناحیه قفسه سینه یک والیبالیست
آیا دفاع روی تور می تواند سبب صدمه شود ؟;
آسیبی منحصر به والیبالیست ها;
استراحت;
فشار موضعی محل آسیب;
بالا نگه داشتن محل آسیب
داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی;
جراحی
درمان های بازتوانی
تحریک الکتریکی
سرما درمانی;
گرما درمانی;
اولترا سوند
ماساژ درمانی
منابع  

بخشی از منابع و مراجع پروژه دانلود مقاله آسیب های والیبال pdf

1 – آسیب های ورزشی، انجمن اینترنتی مسلمانان

2 – آسیب های ورزشی

3 – آموزش والیبال از سرویس تا شیرجه و هر چیزی که بخواهید و اخبار والیبال

  4- بسکتبالیست ها

5- دنیای والیبال نویسنده : یوسف نیک اختر

  6- روزنامه ابتکار

7- روی سخن با ورزشکاران   نویسنده : محمد قربانی

8- علم و ورزش

9- فوتبال گناباد   نویسنده : مهدی رضایی ربابی

10- مجله علمی- ورزشی تربیت بدنی دانشگاه محقق       نویسنده : بهروز بقایی

11- مردمان- آسیب دیدگی های متداول در ورزش

12- موی تای و کرابی کرابونگ     نویسنده : تای بوکسور

13-هنرهای رزمی      نویسنده : سی هینگ مقداد

مقدمه

ورزش والیبال:

یک ورزش جمعی محبوب با بیش از 800 میلیون علافمند در جهان ، پرطرفدارترین ورزش در جهان است که بازیکنان در هر سطح مهارت از آن لذت می برند. از 1895 در آمریکا توسط ویلیام جی مورگان ابداع گردید. از 1966 در دو زمین بازی شکل گرفت

آسیب دیدگی ‌و یا صدمه دیدن‌به‌ هنگام‌تمرین‌ و مسابقات‌ جزو جدا نشدنی ورزش‌ بوده‌ و ورزشکاران‌ بطور خاص‌ و افراد عادی‌در سنین‌ مختلف‌ بطور عمومی باید نکات‌ متعددی ‌را در دستور کار خود برای ‌انجام‌ نرمش ‌و یا تمرین‌ و مسابقه‌ در نظر گیرند‌کارشناسان‌علم‌پزشکی‌ ورزشی‌ معتقدند باید دستورات ‌تمرینی‌ متفاوتی‌ را با توجه‌ به‌ سن‌و جنس‌ افراد البته‌ با توجه‌ به‌نوع‌ورزش‌ در نظر گرفت‌. بعنوان مثال‌در افراد سنین‌پایین‌همچون‌اطفال‌و نوجوانان‌گرم‌کردن‌کافی‌قبل‌از انجام‌حرکات‌ورزشی‌‌عدم‌وادار کردن‌به‌انجام‌تمرین‌سخت‌و بیش‌از حد‌عدم انجام‌تمرینات‌ورزشی‌که‌در آن‌زانوها به‌طرفین‌بیش‌از حد کشیده‌شود، انجام‌حرکات‌کششی‌برای‌گرم‌کردن‌بدن‌بخصوص‌بر روی‌تاندون‌آشیل‌و عضلا‌ت‌پشت‌ران‌از اهمیت‌بسیاری‌برخوردار است .‌‌‌‌‌‌‌‌از طرفی‌یکی‌از روشهای‌غلط کارهای‌تمرینی‌و یا حرکات‌ورزشی‌آنست‌که‌پس‌از پایان‌کار افراد به گوشهایی‌رفته‌و به‌استراحت‌می پردازند و این‌در حالی‌است‌که‌انجام‌حرکات ورزشی‌برای‌سردکردن‌بدن‌پس‌از تمرینات‌سنگین‌لا‌زم‌است‌ . همچنین‌استفاده از کفشهای‌ورزشی‌استاندارد و مناسب ،‌‌ استفاده‌از وسایل‌محافظتی‌طبی همچون‌مچبند‌ساقبند و زانوبند توصیه‌می شود. نکته‌قابل‌توجه‌آنکه‌برای انجام‌تمرین‌یا مسابقه‌باید مکانهای‌مناسبی‌را در نظر گرفت‌یعنی‌حتی المقدور باید از دویدن‌و یا تمرین‌کردن‌بر روی‌سطوح‌سخت‌همچون‌آسفالت‌‌کفه ای‌ ، سنگ‌مرمری‌و یا کاشی‌خودداری‌کرده‌و سطوح‌نرمتری‌همچون‌تارتان سالن‌های‌دارای‌کفه‌های‌چوبی‌و یا تشکهای‌استاندارد همچون‌تاتامی‌را برای‌تمرین‌و نرمش‌در نظر گرفت‌تا از شدت‌ضرب‌دیدگی‌های‌احتمالی‌کاسته شده‌و به‌هنگام‌دویدن‌ویا تمرین‌‌باعث‌ناراحتی‌بخصوص‌در قسمت‌زانو نشود‌البته‌انجام‌تمرین‌بر روی‌تشکهای‌بسیار نرم‌که‌باعث‌فرو رفتگی‌پا در آن می‌شود توصیه‌نخواهد شد‌. پیوسته‌و سبک‌تمرین‌کردن‌یکی‌از راههای‌مهم جلوگیری‌از آسیب دیدگی‌است‌به همین‌دلیل‌نباید بطور ناگهانی‌و شدید تمرین کرد که‌آسیبهای‌زیادی‌را به‌همراه‌خواهد داشت‌بطور مثال‌اغلب‌آسیبهای تاندونی‌و مفصلی‌که‌بسیار شایع است‌بیشتر در افرادی‌بوجود می آید که ناپیوسته‌و بدون‌رعایت‌نکات‌ایمنی‌و سنگین‌تمرین‌می کنند‌به‌همین‌منظور انجام‌حرکات‌صحیح‌و اصولی‌ورزش‌ یکی‌از راههای‌مهم‌در جلوگیری‌از آسیب دیدگی‌است‌از طرفی‌تمرین‌سنگین‌و خسته کننده‌نه‌تنها باعث‌بالا رفتن‌تواناییهای‌بدن‌نمی شود چه‌بسا منجر به‌خالی‌شدن‌نیروی‌درونی‌بدن شده‌و باعث‌تمرین زدگی‌می شود.‌باید متناسب‌با سن ،‌‌جنس‌و حتی‌قد ،‌‌‌‌‌‌‌قابلیتها و محدودیتهای‌بدن‌را شناخت‌‌هرگز توانایی‌و انعطاف‌بدنی‌یک‌فرد میانسال‌با افراد جوان‌و نوجوان‌یکسان‌نیست‌به‌همین‌منظور باید حرکات‌ورزشی‌را متناسب‌با سن‌و میزان‌آمادگی‌بدن‌طراحی‌کرد و پس‌از چند دور تمرین‌مناسب‌و آمادگی‌نسبی‌بدن‌‌آرام‌آرام‌بر شدت‌تمرینات‌افزود‌نکته‌قابل‌توجه‌آنکه‌توجه‌صرف‌داشتن‌به‌یک‌عضو بدن‌در تمرینات‌ازمیزان‌کارائی‌فرد کاسته‌و چه‌بسا باعث‌آسیب دیدگی‌نیز خواهد شد پس‌باید به‌هنگام‌تمرین‌و یا انجام‌حرکات‌نرمشی‌ضمن‌افزایش‌آمادگی‌بدن‌در تمام سطوح‌در مرحله‌بعد به‌تقویت‌ عضلا‌تی‌از بدن‌پرداخت‌که‌مورد نظر ماست‌‌این امر مانع از آن‌خواهد شد که‌بدن‌دارای‌یک‌رشد پفکی‌و یا کاریکاتوری‌شود. ‌به عنوان‌مثال‌برخی‌ورزشکاران‌در اجرای‌حرکات‌دست‌قوی ‌ولی‌در پا ضعیف‌ می باشند و یا فرد دیگر دارای‌عضلا‌ت‌بزرگ ‌و برجسته‌در سینه ‌و شکم‌شده ولی‌در ران‌و ماهیچه‌ضعیف‌می باشد‌از طرفی‌هماهنگی‌حرکات‌ورزشی‌درتمرین‌و یا مسابقه‌با ذهن‌نکته‌مهمی‌است‌که‌باید به‌آن‌توجه‌داشت‌‌به هنگام‌تمرین‌فقط به‌تمرین‌فکر کنید و این‌نکته‌را به‌یاد داشته‌باشیدحتما قبل‌از انجام‌هر ورزشی‌‌‌تا ‌‌دقیقه‌حرکات‌نرمشی‌و کششی‌برای‌آمادگی‌بدن‌انجام‌دهید و در پایان‌هر تمرین‌یا مسابقه باید به‌آرامی‌و با انجام‌حرکات‌ورزشی‌سبک‌همچون‌آرام‌دویدن‌و نرمش‌کردن‌بدن‌را سرد کرد‌ در واقع یکباره‌از فعالیت‌تمرینی‌دست‌نکشید.‌توجه‌به‌شرایط آب وهوایی‌نیز لا‌زم‌بوده‌و نباید در هوای‌آلوده ‌و پردود وهشدار آمیز تمرین کرد ، در چنین‌مواقعی‌انجام‌تمرین‌در سالن‌منطقی‌تر است . ‌‌برای‌بانوان‌ هم‌توصیه های‌فوق‌در انجام‌تمرین‌و مسابقه‌لا‌زم‌می باشد ولی‌واقعیت‌امر آنست‌که‌با توجه‌به‌تفاوتی‌که‌بین‌سیستم‌بدنی‌آقایان‌و بانوان‌ وجود دارد‌‌‌‌‌‌‌بانوان‌ به‌دلیل‌ظرافت‌بدنی‌که‌دارند به‌هنگام‌نرمش‌و یا تمرین‌‌باید نکات‌بیشتری‌را مدنظر قرار دهند.‌به عنوان‌مثال‌در خانمها تاکید بر

 روی‌افزایش‌قدرت‌عضلا‌نی‌‌اولین‌توصیه‌ای‌است‌که‌باید به‌آن توجه‌داشت. ‌‌بانوان‌ باید از انجام‌بیش‌از حد ورزش‌ های شدید و سنگین‌هوازی جهت‌کاهش‌وزن‌ بپرهیزند که‌این‌امر می تواند باعث‌اختلا‌ل‌سیکل‌ماهانه‌و حتی‌منجر به‌قطع آن‌گردد لذا انجام‌ ورزش‌ یانرمش‌مناسب‌با وضعیت‌بدنی آن هم‌زیرنظر یک‌کارشناس‌به‌آنها توصیه‌می شود تا پس‌از چندی‌خود به‌یک‌آگاهی‌نسبی‌در این‌زمینه‌دست‌یابند‌. ‌نکته‌پایانی‌آنکه‌انجام‌تمرینات‌ورزشی‌در هر سن‌و جنسی‌برای‌بدن‌مفید بوده‌و باعث‌افزایش‌توانایی های‌آن‌می شود ولی‌عدم‌رعایت‌برخی‌استانداردها آن هم‌بدون‌توجه‌به‌رابطه‌سن‌و جنس‌با قابلیتهای‌بدنی‌و روحی‌هر فرد ممکن‌است‌در کوتاه‌مدت‌آسیبهای‌بدنی‌و فردی‌و در بلندمدت‌روحی‌و اجتماعی‌به همراه‌داشته‌باشد که‌جبران‌آن‌سخت‌و حتی‌غیرممکن‌باشد به‌همین‌منظور توصیه‌ می شود حتی‌در انجام‌حرکات‌ساده‌نرمشی‌روزانه‌خود حتما از یک ‌متخصص‌در امر ورزش‌‌ مشاوره ‌و یا برنامه‌بگیرید‌‌‌‌‌

آسیبهای ورزشی در اثر ضربه های شدید یا کشش های متمادی و بیش از حد در حین انجام حرکات ورزشی به وجود می آیند. صدمات ورزشی می توانند استخوان های بافت نرم (رباط، ماهیچه و تاندون) و یا هردو را دچار مشکل نمایند. برخلاف تصور بسیاری افراد، کودکان، با عکس العملهای ناپخته، عدم توانایی در تشخیص و پرهیز از خطر و توانایی کم در ایجاد هماهنگی در حرکات، بسیار بیشتر از بزرگسالان در معرض آسیبهای ورزشی هستند

سالانه تعداد افراد بسیاری دچار صدمات ورزشی می شوند که نیمی از آنها با انجام معالجات خانگی و یا بدون رسیدگی خاص بهبود یافته و نیم دیگر به رسیدگی پزشکی نیاز پیدا می کنند. بر اساس محاسبات آماری در هر 1000 نفر، 26 نفر به     آسیب های ورزشی دچار می شوند و بالاترین میزان این صدمات متوجه کودکان 14-5 سال است. در این آمارها بیشترین تعداد مصدومین را پسران 17-12 ساله تشکیل می دهند، که میزان این آسیبها از نظر تعداد نفرات صدمه دیده، در ورزشهای جمعی که امکان برخورد در آنها زیاد است و از نظر وخامت، در ورزشهای انفرادی بیشتر است

در هـر ورزشـی باید انتظار آسیب ها، جراحت ها و خطرات احتمالی آن را داشـتـه بـــاشید، به خصوص در ورزش های گـروهی. هـر ورزشـی کـه طـبـق آمــار در هر 1000 ساعت بیش از 5 آسـیـب داشته باشد، جزء ورزش های پرخطر بادرصـد آسیب بـالا به شـمار مـی رود. راگــبی و لاکروس با 30 صـدمه در 1000 ساعت بالاترین حد هستند، درحالی که بسکتبال و اسکواش هم با آمار 14 صدمه در 1000 ساعت بازی های پرخطری بـه حـساب می آیند. تعجب آور اسـت که بــدانید، دو، و ایروبیک هم با 11 صدمه، زیاد از قافله ورزش های پرخطر عقب نیستند

آسیب های ورزشی انواع مختلف دارند، اما قسمت های ویژه ای از بدن هستند که بیش از سایر اعضاء در خطر صدمه خوردن هستند. در این مقاله متداول ترین صدمات و جراحت های ورزش والیبال را به شما معرفی می کنیم و راه های جلوگیری و درمان آنها را نیز بیان می کنیم

نکته:  RICE مخفف استراحت، یخ گذاشتن، فشار و بالا نگاه داشتن می باشد که یکی از درمان های متداول برای آسیب های ورزشی است

عوامل اصلی صدمات ورزشی شامل

• لوازم ورزشی که اشتباه به کار برده شده اند

• سقوط

• برخورد شدید دو بازیکن که بر اثر سرعت زیاد (مثلا در هاکی روی یخ) یا خشونت ذاتی ورزش (مانند راگبی) ایجاد می شود

• آسیب دیدگی سطحی یا پارگی بخشهایی از بدن که به طور مداوم تحت فشار یا کشیدگی قرار گرفته اند.علائم این آسیب ها

عبارتند از

• لقی یا از جا درآمدن یک مفصل

• تورم

• ضعف

 

بررسی آسیب شناسی

علائمی که به طور مداوم موجب تشدید یا کاهش توانایی ورزشکار در بازی شده و گاهی هم دردناک نبوده و فقط با خستگی غیر معمول همراه هستند، باید توسط جراح ارتوپد مورد معاینه قرار گیرد. تشخیص به موقع از تبدیل شدن مشکلات کوچک به صدمات جدی و مشکلات طولانی جلوگیری می کند

یک جراح ارتوپد اشخاصی را که،

• از شرکت در ورزش به دلیل درد ناشی از آسیب شدید منع شده اند

• قابلیت ورزشی آنها به دلیل مشکلات مزمن ناشی از یک آسیب ورزشی کم شده است

• کسانی که آسیب ورزشی در آنها موجب از شکل افتادگی بازو یا پا شده است

را مورد نظر قرار می دهد. او با معاینه موضعی، پرسیدن سوال هایی در رابطه با چگونگی آسیب دیدگی و نوع علائمی که بیمار داشته است و همچنین با گرفتن عکس هایی با اشعه ایکس، استخوانها و بافت نرم آسیب دیده را بررسی می کند. اشخاصی که دچار ضربه مغزی شده اند باید فورا مورد معاینه قرار گیرند و تا زمان دریافت نتیجه نرمال تحت نظر باشند و تا این زمان هر 5 دقیقه یک بار مورد معاینه قرار بگیرند. معاینات اصلی در هر 5 دقیقه عبارتند از اندازه گیری هوشیاری، تمرکز و حافظه کوتاه مدت فرد مصدوم

علائم دیگر تشخیص صدمه مغزی عبارتند از گیجی، سردرد، تهوع و مشکل بینایی

شیوه های درمان:

درمان صدمات مختصر بافت نرم معمولا شامل محکم بستن محل آسیب دیده با نوار کشی، کمپرس یخ و استراحت است. داروهای ضد التهاب خوراکی یا تزریقی برای تورم کیسه های مفصلی تجویز می شوند
برای تاندونهای آسیب دیده داروهای ضد التهاب همراه با ورزش مخصوص تجویز میشود. اگر تاندونی دچار پارگی شده باشد، برای درمان آن به عمل جراحی نیاز است. جراحیهای ارتوپدی برای پیچیدگی ها یا ضرب دیدگی های جدی توصیه می شوند. درمان این صدمات نه تنها شامل برطرف کردن درد و التهاب که شامل برگرداندن ورزشکار به حالت و توانایی های اولیه او است

معمولا به ورزشکاران آسیب دیده توصیه می شود که تا بهبود کامل ، فعالیت های خود را محدود نمایند. پزشک آنها شاید تمرین های خاصی را برای ورزشکاری که دچار آسیب های متعدد شده است تجویز نماید اما صدمات جدی  ورزشکار را برای مدتی از انجام عملیات ورزشی محروم خواهد کرد

پیشگیری :

چند برنامه برای جلوگیری از آسیب های ورزشی عبارتند از

• حفظ فرم صحیح و سلامت بدن

• اطلاع و اطاعت از قوانینی که موجب تنظیم حرکات میشود

• استراحت در هنگام خستگی، بیماری یا درد

• عدم استفاده از نیرو بخش های مصنوعی. این مواد ممکن است توانایی شما را در لحظه افزایش دهند اما در دراز مدت با خطر مرگ همراه هستند

• مراقبت و استفاده صحیح از لوازم ورزشی

• پوشیدن البسه مناسب و به کار بردن لوازم محافظ (مانند زانو بند و کلاه ایمنی)

جلوگیری از آسیب ها و صدمات ورزشی

• گرم کردن کافی قبل از انجام حرکات ورزشی حتی حرکات مداوم ورزشی

• عدم انجام تمرین بیش از حد

• عدم انجام حرکات ورزشی که در آنها زانوها به طرفین بیش از حد کشیده زانوهای خود را زیاد از هم باز یا بسته کنیم در حالی که پاها روی زمین است

• انجام حرکات کششی برای گرم کردن بخصوص برروی تاندون آشیل‏, عضلات پشت ران و عضله چهار سر جلوی ران
• انجام حرکات برای سرد کردن بدن بعد از انجام فعالیت مثل راه رفتن بعد از انجام دو میدانی و عدم قطع ناگهانی فعالیت

• استفاده از کفش های مناسب ورزشی

• استفاده از وسایل محافظتی مثل مچ بند, ساق بند و زانو بند

• استفاده از نرم ترین سطح برای ورزش: تا حد امکان از دویدن و یا تمرین بر روی سطوح سخت مثل آسفالت پرهیز گردد

• هنگامی که زانو در حالت غیر دینامیک خم است زاویه خم شدگی آن بیش از 90 درجه نباشد
• هرگز ناگهانی و متناوب ورزش نکنید مثلاً در یک روز در هفته و آن هم شدید. سعی کنید بطور پیوسته و مداوم تمرین کنید. اغلب آسیب ها مثل آسیب تاندون آشیل که بسیار شایع است در افرادی که ناپیوسته تمرین می کنند رخ می دهد

• اصول ورزشی را که انجام می دهید بخوبی یاد بگیرید انجام صحیح حرکات مهمترین روش از آسیب ورزشی است
• هرگز بیش از حد توان فشار نیاورید

• هرگز بیش از اندازه تمرین نکنید

• محدودیت بدن خود را بشناسید و فعالیت های خود را متناسب با سن و وضعیت بدنی طراحی کنید

• بر شدت تمرین خود آهسته آهسته بیفزایید

• تمرکز خود را بر بهبود وضعیت قلبی- عروقی, انعطاف پذیری و افزایش قدرت همزمان بگذارید. توجه به یک بعد مثلاً افزایش قدرت از کارایی شما می کاهد و شما را مستعد آسیب می کند

• حتماً‌قبل از انجام ورزش حداقل 15 دقیقه حرکات کششی انجام دهید

• حتما بعد از انجام ورزش به آرامی خود را سرد کنید و یکباره از فعالیت دست نکشید

آسیب های ورزشی:

آسیب های ورزشی، آسیب هایی است که در اثر فعالیت های ورزشی و یا عوارض و عواقب آن به وجود می‏آید و معمولا به دو گروه بزرگ حاد و مزمن تقسیم بندی می‏شوند. آسیب های حاد، آسیب هایی هستند که به صورت ناگهانی به وجود می‏آیند و یا هنگام مراجعه به پزشک از بروز آن کمتر از دو هفته گذشته باشد. اما آسیب های مزمن، آسیب هایی هستند که به مرور زمان به وجود آمده‏اند و یا آسیب های حاد بوده‏اند که هنگام مراجعه به پزشک از زمان بروز آن بیشتر از دوهفته گذشته باشد

از آسیب های حاد می‏توان به شکستگی ها، در رفتگی ها، بریدگی ها و سوختگی ها اشاره کرد و از آسیب های مزمن، می‏توان به آرنج تنیس بازان و زانوی دوندگان اشاره کرد. از طرف دیگر فرض کنید یک ورزشکار دچار پیچ خوردگی مچ پا شده ولی برای درمان اصولی آن اقدامی نکرده و پس از دو هفته با درد مچ پا به پزشک مراجعه نموده است، این آسیب در ابتدا از نوع حاد بوده ولی به علت عدم درمان و گذشت زمان به یک آسیب مزمن تبدیل شده است

طول مدت استراحت وابسته به شدت آسیب است.مشخص است که هر چه شدت آسیب بیشتر باشد ،مدت استراحت هم بیشتر خواهد بود.وقتی یک آسیب چندان شدید نباشد، استراحت نسبی توصیه می شود.هدف از استراحت نسبی آن است که فرد ورزشکار علی رغم وجود آسیب بدون علامت باقی بماند، هر چند تا حدودی تحرک خود را حفظ کرده است

استفاده از یخ و گرما در برخورد با آسیب ها :

یخ سبب کاهش خونریزی ، تورم، التهاب، نیازهای متابولیک ناحیه مجروح ، درد و نیز اسپاسم عضلانی می شود.اما گرما به نوبه خود دارای فایده نیست و جز در مورد کاهش اسپاسم عضلانی، سبب افزایش موارد نامبرده هم خواهد شد.گاهی توصیه       می شود که دوره های متناوب استفاده از گرما و یخ اعمال شود.یعنی عضو را 1 تا 2 دقیقه از یخ استفاده کنند.بر اساس شدت تورم عضو این نسبت قابل تغییر است.هر چه آسیب حادتر باشد، از مدت گرم کردن کاسته خواهد شد

روش صحیح ماساژ دادن با یخ :

از نحوه تهیه یخ شروع می کنیم . در یک لیوان یکبار مصرف آب ریخته و می گذاریم یخ بزند. سپس لیوان را از وسط بریده و باقی مانده قالب یخ را برای مدت60 تا90 ثانیه بر روی منطقه ای ثابت از عضو آسیب دیده نگه می داریم تا در ناحیه مربوطه و تا 5/1 سانتی متر در اطراف محل احساس کرختی به شخص دست دهد.حال با توجه به وسعت محدوده ای که بی حس شده و به آرامی یخ را به صورت دایره وار روی پوست ماساژ می دهیم. این ماساژ در آسیب های با وسعت متوسط،7 دقیقه و در نواحی بزرگ تا10 دقیقه طول خواهد کشید

غوطه ور کردن عضو در آب یخ هم موثر است.اما تحمل آن برای مصدوم سخت است به علاوه نمی توان عضو را بالاتر از سطح قلب نگاه داشت.به عنوان قانونی کلی، در طی یک ساعت می توان 20 تا30 دقیقه(حداکثر) از یخ استفاده کرد و حداقل 30 دقیقه نیز عضو را به حال خود گذاشت. مسلم است که اگر تحمل مصدوم به سرما کم باشد باید زمان استفاده از یخ را کاهش داد

خصوصیت باندهای فشاری:

این باندها را از دیستال عضو به پروگزیمال می پیچند، به طوری که در هر دور نصف پهنای دور قبلی را بپوشاند.فشار الاستیکی که اعمال می شود سبب کاهش تورم خواهد شد. البته بانداژ نباید آنقدر محکم انجام گیرد که در بازگشت خون وریدی به طرف قلب اختلالی ایجاد کند. در مورد باندهای الاستیک تا توان بالقوه کشش باند کافی خواهد بود. باندهای الاستیک برای آسیبهای حاد اندام تحتانی مناسب نیستند، چون قابلیت محافظت اندکی ایجاد می کنند

اصول برخورد با ورزشکاری که شدیداً آسیب دیده و حال وخیمی دارد:

در ابتدا توجه معطوف به مجاری هوایی مصدوم خواهد بود. هر گونه انسداد یا مانعی را باید بر طرف کرد. در هنگام این    بررسی ها باید مراقب آسیب ستون فقرات گردنی نیز بود

در مرحله بعد به نحوه تنفس مصدوم دقت میشود. در صورت نیاز می توان از تنفس مصنوعی و اکسیژن کمکی استفاده کرد تا تنفس خود بخودی و منظم برقرار شود. اینک نوبت بررسی گردش خون فرد است. نبض شریان کاروتید از لحاظ کیفیت، تعداد و ریتم لمس خواهد شد. در صورت فقدان این نبض یا نبض رادیال باید عملیات احیاء قبلی عروقی آغاز گردد. یا همان مرحله ارزیابی مختصر عصبی که سطح هوشیاری، اندازه و واکنش مردمکها به نور، حرکات چشم و پاسخ های حرکتی مصدوم را شامل میشود. به معنی مشاهده اندامها و سایر قسمت های بدن است تا از وجود هرگونه خونریزی، شکستگی یا خون مردگی آگاه شویم

جلوگیری از مصدومیت ها وآسیب های ورزشی:

بسیاری از جوانان و نوجوانان در هنگام انجام ورزشهای مختلف آسیب می بینند. رعایت برخی از دستورات و نکات ایمنی از بروز اینگونه مصدومیت ها جلوگیری می کند

تجهیزات اساسی:

استفاده از لوازم و لباسهای ورزشی نامناسب که کاملا” اندازه و مناسب فیزیک بدن نباشند یکی از مهترین دلایلی است که در ورزش باعث آسیب دیدگی می شود. تجهیزات و وسایلی که در طول انجام یک ورزش یا حتی بازی باید بپوشید و به همراه داشته باشید کلید جلوگیری از مصدومیتها هستند

محافظ چشم

 از مهمترین محافظ های چشم آنهایی هستند که از نوعی پلاستیک موسوم به” پلی کربنات ” ساخته شده اند و مخصوص ورزشکاران هستند

-اگر عینک میزنید احتمالا” باید از نسخه پلی کربنات که تحت نظر پزشک ساخته شده استفاده کنید. هنگامی که در زمین مسابقه هستید هرگز عینک معمولی که همیشه می زنید به چشم نزنید.  همه محافظین چشم باید کاملا روی صورت اندازه باشند. از بالا تا روی ابروها و از پایین روی بینی را کاملا” بپوشانند

محافظ دهان:

- در ورزشهایی که خطر مصدومیت سر در آنها وجود دارد، باید محافظ دهان داشته باشید. مثل: بسکتبال ، هاکی ، والیبال، ورزشهای رزمی، بوکس، کشتی و ;

- محافظ های دهان باید توسط دندانپزشک مخصوص یا پزشک تیم تایید شود

- اگر از گیره های نگهدارنده فک استفاده می کنید ، قبل از ورود به زمین بازی حتما” آن را از دهانتان خارج کنید

محافظ مچ دست، زانو و آرنج

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:12 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله مدیریت آموزشی مبتنی بر سیستم pdf دارای 197 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله مدیریت آموزشی مبتنی بر سیستم pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه دانلود مقاله مدیریت آموزشی مبتنی بر سیستم pdf

بخش اول

مقدمه

نوع تحقیق

روش کتابخانه ای

انواع سند

ابزار گردآوری اطلاعات درروش کتابخانه ای

فیش;

روش تجزیه و تحلیل اطلاعات

ضرورت تحقیق و تجزیه و تحلیل

ویژگی‌های مدیران آموزشی

جنبه نوآوری تحقیق

نتیجه گیری و پیشنهاد

بخش دوم

فصل اول

تعاریف مدیریت

تعاریف مدیریت

فصل دوم

روش‌های تحقیق

روش‌های تحقیق

تحقیقات علمی‌بر اساس هدف

1 تحقیق بنیادی

2 تحقیق کاربردی

3 تحقیقات عملی

تحقیقات علمی‌بر اساس ماهیت و روش پژوهش تاریخی

تحقیق توصیفی

پژوهش زمینه یابی

پژوهش تحلیل محتوا

پژوهش موردی

پژوهش قوم نگاری

پژوهش آزمایشی (تجربی)

پژوهش شبه آزمایشی

تحقیقات همبستگی یاهمخوانی

تحقیقات علی (پس رویدادی)

تحقیق برآوردی، ارزشیابی

روش‌های گرد آوری اطلاعات

روش‌های کتابخانه ای

روش‌های میدانی

فصل سوم

تئوری‌های مدیریت

نظریه مدیریت علمی

نظریه مدیریت اداری

نظریه بوروکراسی

نظریه روابط انسانی

نظریه سیستم

تعریف سیستم

سیستم باز و بسته

کاربرد نظریه سیستم در مدیریت

نظریه ترکیبی

علاقه برای محصول یا هدف

علاقه برای پرسنل

تئوری اقتضاء

مدیریت کیفیت جامع

تعریف مدیریت کیفیت جامع در صنعت

تعریف مدیریت کیفیت جامع در تعلیم و تربیت

مدیریت مبتنی بر TOSIDPAR

TOSIDPAR و دلالت‌های آن

تئوری «Z»

فصل چهارم

سازمان‌های یادگیرنده

ایجاد یک سازمان یادگیرنده

سازمان یاد گیرنده

ایجاد سازمان‌های یادگیرنده

1 شناخت هدف

2 وجود رهبران اندیشمند

الف: تدوین استراتژی

ب: طرح ریزی مجدد ساختار سازمانی

3 وجود کارکنان یادگیرنده و خلاق

4 تفویض اختیار به کارکنان و آموزش آن ها

5 مشارکت کامل در اطلاعات

6 برخورداری از یک الگوی پوینده

7 به کارگیری علم و تجربه

نتیجه گیری

سازمان یادگیرنده و تعریف آن

ویژگی‌های سازمان‌های یادگیرنده از نظر دکتر الوانی

مدرسه یادگیرنده

مبانی اساسی

1 نگریستن به مدرسه به مثابه یک نظام اجتماعی

2 رویکرد آموزشی و بهسازی «کل سازمان»

3 اندیشه هایی که ارتباط بین بهسازی منابع انسانی و یادگیری سازمانی و مدیریت راهبردی و موفقیت سازمانی 

تعریف و توصیف مدرسه یادگیرنده

ویژگی‌های مدرسه یادگیرنده

استقرار مدرسه یادگیرنده

اقدامات کلیدی برای تسهیل مدرسه یادگیرنده

فصل پنجم

مدیریت کیفیت فراگیر

«مدیریت کیفیت فراگیر»

ادواردز دمینگ کیست و پیشنهادش برای تعلیم و تربیت چیست؟

اصول مدیریتی دکتر دمینگ

کاربرد فلسفه مدیریت دمینگ در مدارس

بینش، مالکیت و تعهد: ابتدای مدیریت کیفی فراگیر در مدرسه

سه کارکرد بینش

تعهد- چالش راستین بینش

مالکیت به منزله ندای تعهد

تعریف مدیریت کیفی فراگیر در بافت آموزش و پرورش

اجرای مدیریت کیفی و فراگیر

سه کیفیت نرم افزاری در مدیریت کیفی فراگیر

اولین جزء تشکیل دهنده مدیریت کیفی فراگیر

دومین جزء تشکیل دهنده مدیریت کیفی فراگیر

سومین جز تشیکل دهنده مدیریت کیفی فراگیر

چهارمین جز تشکیل دهنده مدیریت کیفی فراگیر

پنجمین جز تشکیل دهنده مدیریت کیفی فراگیر

فصل ششم

مطالعات موردی

«مطالعات موردی در مدیریت آموزشگاهی»

خواهر خواندگی مدرسه ای

هم دلی محصول هم فکری است

فعالیت‌های تعاملی برای هم افزایی بیشتر

فصل هفتم

مدیریت دانش;

مقدمه

تعریف مدیریت دانش

مدیریت دانش در مدارس

اصول مدیریت دانش;

نظام مدیریت مدرسه محور ساختاری اثر بخش برای مدیریت دانش;

عدم تمرکز

مشارکت

3 پژوهش محوری

دانش و مهارت

اطلاعات (و ارتباطات موثر)

مطالعه موردی

ارزشیابی عملکرد و پاداش

نقش ارزش‌ها در مدیریت دانش;

پیش زمینه‌های دانش افرینی

فصل هشتم

کارکردهای مدیریت

کارکرد‌های مدیریت

برنامه ریزی

تعریف برنامه ریزی

مراحل برنامه ریزی

برنامه ریزی آموزشی

سازماندهی

الف ) تقسیم کار

ب) اختیار و مسئولیت

ج) روابط منطقی

کارگزینی

رهبری

هماهنگی

اصول هماهنگی

ارتباطات

تعریف ارتباطات و اهمیت آن

انواع ارتباطات

ارتباط عمودی

ارتباط افقی

3- ارتباطات مورب

بودجه

اصول بودجه

تهیه و تنظیم بودرجه

بودجه متداول

بودجه برنامه ای

فصل نهم

مدیران و خلاقیت

«نقش مدیران در خلاقیت و نوآوری در آموزشگاهها»

فرآیند تفکر خلاق

1- آمادگی

2- پرورش دادن

بینش

تعیین روایی بینش

کاوشگری

اثرات آموزشی و پرورشی

ترجمه مقاله انگلیسی

مرکز EPPI

اولین بازنگری

چالش‌های موجود در پروسه بازنگری

چالش‌های فنی و تکنیکی

منابع و مآخذ

بخشی از منابع و مراجع پروژه دانلود مقاله مدیریت آموزشی مبتنی بر سیستم pdf

اقتداری ، علی محمد. سازمان و مدیریت. تهران : مولوی، 1366

الوانی ، مهدی. مدیریت عمومی‌. تهران : نی ، 1374

بابلی ، عزیزالله؛ یوز باشی، زهرا. مدیریت آموزشی. تهران کانون فرهنگی آموزش، 1383

جاسبی، عبدالله. اصول و مبانی مدیریت. تهران : دانشگاه آزاد اسلامی‌،

جان بست، روش‌های تحقیق درعلوم تربیتی و رفتاری . ترجمه حسن پاشاشریفی. تهران: رشد، 1371

جمالی، عیسی. مدیریت خلاق در مدرسه. تهران : آوای نور، 1377

جویس ، بروس. الگوهای جدید تدریس. ترجمه محمد رضا بهرنگی. تهران: تابان : نشرکمال تربیت، 1378

حافظ نیا، محمد رضا، مقدمه ای بر روش تحقیق در علوم انسانی . تهران : سمت ، 1377

خورشیدی ، عباس، غندالی، شهاب الدین. مقدمات مدیریت آموزشی و آموزشگاهی. تهران : نشر پسین، 1380

خوی نژاد، غلامرضا، روش‌های پژوهش در علوم تربیتی، تهران: سمت، 1380

راد ،‌منوچهر؛ عابدینی راد، امیر. اصول مدیریت و رفتار سازمانی. تهران : منوچهر راد، 1375

رؤوف، علی. بالانشینی مدیریت آموزشی. مشهد: انتشارات آستان قدس رضوی، 1380

ساکی ، رضا. تغییر و نوآوری در سازمان و مدیریت. تهران: پژوهشکده تعلیم وتربیت ، 1379

سید عباس زاده، میر محمد. کلیات مدیریت آموزشی. ارومیه: دانشگاه ارومیه، 1380

شعبانی ورکی، بختیار: آزاد، اسدالله. آموزش و پرورش کیفی فراگیر. مشهد: آستان قدس رضوی، 1381

قلعه سری، قدرت الله. تبیین جایگاه مدیریت آموزشگاهی. آذر 1378

صفر زاده، خسروشاهی . رشد (مدیریت مدرسه). شماره2 دوره چهارم. (آبان 1384)

مقدم، امان. مدیریت آموزشی. تهران : ابجد ، 1375

مجد فر، مرتضی. رشد (مدیریت مدرسه). دوره چهارم. (بهمن 1384)

میرکمالی، محمد. رهبری و مدیریت آموزشی. تهران: رامین ، 1373

 مقدس، جلال؛ کاشفی، مجتبی. مدیریت دانشکده علوم اداری و مدیریت بازرگانی . (اسفند1353)

وایلز، کیمبل ، مدیریت و رهبری آموزشی. ترجمه محمد علی طوسی. تهران: نشرمرکز آموزش مدیریت دولتی، 1377

اصلی پور، محمد. مدیریت آموزشگاهی (سیری در نهج‌البلاغه) . تهران : نشر تبلیغات اسلامی‌، 1375

سعید جعفری مقدم، مدیریت دانش در نظام مدیریت مدرسه محور، فصلنامه مدیریت در آموزش و پرورش، شماره 36-35، (پاییز و زمستان 1382)

محمد دوستار، فاطمه کریمی. مدیریت دانش، فصلنامه مدیریت، شماره 67،68 . سالذ 1381

فرهاد قربان دوردی نژاد، کاربرد مدیریت کیفیت حامعه در فرآیند یاد دهی – یادگیری،فصلنامه تعلیم و تربیت . شماره 82، (تابستان 1384)

وحید اسم نژاد، ماهنامه سپه، سال ششم، شماره 65، (آذر 1384)

جعفر ترک نژاد، فصلنامه مدیریت در آموزش و پرورش، شماره 23 و 24

مدیریت (1)، انتشارات اداره آموزش بانک سپه

صالحی، داوود . نقش بودجه در مدیریت آموزشی، فصلنامه مدیریت در آموزش و پرورش، شماره 7، پاییز 1372

مقدمه

در جهان امروز توسعه هدف اصلی جوامع و از مهمترین سیاستگذاری‌های دولت‌ها محسوب میگردد. بدیهی است که توفیق جوامع در زمینه‌های فرهنگی، سیاسی، و اقتصادی در گرو برخوردای از یک نظام آموزشی منسجم و پویاست و مدیریت موثر نقش اساسی در هدایت نظام آموزشی در نیل به اهداف توسعه بر عهده دارد

از زمان تشکیل آموزش و پرورش، به صورت رسمی‌در کشورها حدود یک قرن می‌گذرد در خلال این مدت نظام آموزشی در اثر تحولاتی که در سطح جامعه رخ داده است ازجهات گوناگون وسعت و گستردگی پیدا کرده است و این امر اهداف، وظایف و مسئولیت‌های آن را پیچیده تر و اداره امور را به مراتب دشوارتر نموده است

رسالت اساسی آموزشی و پرورش تربیت انسان سالم و سازنده است براین اساس مدیران فقط بازگوکننده بخشنامه‌ها ومجری آئین نامه‌ها وناظر بر اجرای برنامه‌ها‌ی رسمی‌ نیستند بلکه وظیفه دارند فعالیت‌های مدرسه را در جهت اهداف متعالی تربیت، سازندگی دانش آموزان و در نهایت موفقیت جامعه هدایت نمایند

پس، مدیران آموزشی حال و آینده موظف هستند که با تعاریف و کارکردهای مدیریت، نظریه‌ها و تئوریهای مدیریت، راه، روش و اصول جدید مدیریت (سازمان‌های یادگیرنده، مدیریت مشارکتی، مدیریت خلاق، مدیریت دانش، مدیریت کیفیت فراگیر آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند محیطی دلپذیر و رضایت بخشی برای فعالیت پرسنل فراهم آورند.)

به امید آنکه مدیریت آموزش و پرورش، امری عادی و مرسوم تلقی نشود و مدیران آموزشی در چارچوب صرف اعمال ضوابط، بایدها و اتکاء به قدرت رسمی، محبوس ومحدود نگردد، بلکه بیش از آن، زمینه برای ایجاد و توسعه روابط انسانی به ویژه مدیریت آموزشی فراهم گردد

تعاریف مدیریت

وایلز مدیریت و رهبری آموزشی را مترادف با تسهیل کنندگی می‌داند، او می‌گوید: «رهبری آموزشی عبارت از یاری و مدد به بهبود کارآموزشی است و هر عملی که بتواند معلم را یک قدم پیش تر ببرد، رهبری آموزشی خوانده می‌شود.»

(جمالی، عیسی. مدیریت خلاق در مدرسه. ص 72)

(منظور از تسهیل کنندگی مدیر در امر آموزش این است که چون مدیر در تعیین وتشخیص هدایت و راهنمایی معلمان و همچنین در برقراری ارتباطات موثر با آنان، سهم موثری را بر عهده دارد در واقع به عنوان تسهیل کننده امر آموزش است. همان طور که دانش آموزان با هم اختلاف دارند معلمان هم از نظر اخلاقی، روش تدریس، ; با هم تفاوت دارند مدیر باید مهارت شناخت معلم خود را داشته باشد و با توجه به خصوصیات وویژگی‌های فردی معلم او را در جهت بهبود کار خود یاری رساند اگر کمک و یاری مدیر به همه معلمان به یک روش باشد مدیر موفق نخواهد بود چون ممکن است کمک و یاری او به یک معلم مناسب باشد ولی با علایق و ویژگی‌های معلم دیگر سازگار نباشد.)

«مدیریت آموزشی فرآیندی است اجتماعی که با استفاده از دانش مدیریت وتجربه عملی و با آگاهی وبهره گیری از علوم تربیتی، کلیه امکانات و منابع مادی و انسانی را در جهت تقویت یاری وبهبود تعلیم و تربیت هم سو وهماهنگ نموده برای رسیدن به اهداف آموزشی محیط مساعد مناسب را فراهم می‌سازد.»

(میر کمالی، رهبری و مدیریت آموزشی، ص 21)

(مدیریت جریانی است که با اجتماع وجامعه انسانی ارتباط پیدا می‌کند مدیر بااستفاده از آگاهی، دانش، معلومات و تجربه خود از تمام امکانات مادی وانسانی استفاده می‌کند تا بتواند به تعلیم وتربیت یاری رساند در واقع با این کار خود یک محیط مناسبی را فراهم می‌کند تا هر چه بهتر به اهداف آموزشی برسند.)

«ماری پارکر فالت، در تعریف مدیریت می‌گوید:»

«مدیریت هنر انجام دادن کارها بوسیله دیگران است»

(مقدس، بلال. کاشفی، مجتبی. مدیریت- ص5)

(در این معنی هر کس بتواند کارها را با استفاده از نیروی دیگران به انجام برساند مدیر است. یعنی مدیر هماهنگ کننده و کنترل فعالیت‌های دسته جمعی برای رسیدن به هدف‌های مطلوب در یک سازمان است که این فعالیت‌ها باحداکثر کارآیی همراه است.)

مدیریت آموزشی عبارت است از کلیه نظریه هایی که برای اداره مراکز آموزشی به ویژه مدرسه مطرح شده و مدیریت آموزشگاهی، کار بست این نظریه‌ها در عمل است

(قورچیان، 1375). (خورشیدی. غندالی. مقدمات مدیریت آموزشی. ص 253)

(برای بهتر اداره شدن مراکز آموزشی نظریه‌ها و دستور العمل هایی مطرح می‌شود که مدیران باید به آن عمل کنند تا به هدفهای آموزشی برسند. مثلا یکی از این نظریه‌ها این است که مدیران باید روابط انسانی مطلوب با کارکنان و دانش‌آموزان مدرسه برقرار کنند همه مدیران به این امر واقف هستند ولی مدیری که بتواند این رابطه را در اخلاق و رفتارش نشان دهد توانسته است این نظریه را در عمل به کار بندد.)

5 مدیریت آموزشی صرفا یک واژه یا عبارت نیست که مربوط به شخص مدیر، معاون ، و حتی مربیان باشد. مدیریت آموزشگاهی تعادل و تضارب افکار و اندیشه انسان‌ها و تدبیر در به ثمر رساندن اهداف آموزش و پرورش از پیش دبستانی تا آموزش عالی و دانشگاه هاست

(اصلی پور، محمد، مدیریت آموزشگاهی، ص 41)

(آن چه در این تعریف مهم به نظر می‌رسد این است که در آموزشگاه فقط مدیر، یا معلم و یا دانش‌آموز نقش ندارند بلکه همه آن‌ها به صورت گروهی مطرح هستند از هم نقش می‌گیرند و بر هم تاثیر می‌گذارند پس در یک محیط آموزشگاهی ممکن است افکار و اندیشه انسان‌ها با هم یکی باشد یا اختلاف نظر با هم داشته باشند وظیفه مدیر در میان این تعادل و تضارب اندیشه‌ها این است که راه‌حل‌هایی را در نظر گیرد که علاوه بر رفع شدن مشکل، بتواند به اهداف آموزشی و پرورشی (در سطوح مختلف تحصیلی) برسد.)

رهبری و مدیریت آموزشی یعنی یاری به ایجاد فرصت‌های بهتر برای تعلیم و تربیت است. (وایلز)

(وایلز، کیمبل. ترجمه محمد علی، طوسی.مدیریت و رهبری آموزشی. ص 6)

(منظور وایلز از این تعریف این است که در محیط آموزشگاه فقط دانش آموز یاد نمی‌گیرد یعنی تنها آموزش و پرورش دانش آموز مطرح نیست بلکه مدیر می‌تواند با ایجاد محیطی مناسب فرصت هایی را فراهم آورد که معلمان هم تعلیم ببینند. منظور از محیط مناسب محیطی است که روابط انسانی قوی برقرار می‌باشد. در این محیط علاوه بر اینکه انگیزه معلم برای آموختن زیاد است انگیزه او برای آموزاندن هم زیاد خواهد بود که نتیجه آن رسیدن به اهداف آموزشی معلم و دانش‌آموز است.)

مدیریت آموزشگاهی فرآیند اجتماعی مربوط به هویت دادن، نگهداشتن، برانگیختن، کنترل کردن، وحدت بخشیدن تمام نیروهای رسمی‌و غیر رسمی، انسانی و مادی سازمان یافته در یک نظام واحد و یک پارچه می‌باشد که برای دست یابی به هدف‌های از پیش تعیین شده طراحی شده است. (کنزویچ)

(محمد‌، اصلی پور. مدیریت آموزشگاهی (سیری در نهج البلاغه). ص 39)

(در این تعریف مدیریت آموزشی جریانی است که به جامعه و نیروهای انسانی و منابع مادی که به صورت سازمان یافته هستند مربوط می‌شود. تلاش تمام این نیروها رسیدن به اهدافی است که در برنامه ریزی‌ها طراحی شده است. کار مدیر هم این است که به این نیروهای انسانی و منابع مادی وحدت بخشد، به نیروهای انسانی رسمی‌و غیر رسمی‌احترام و ارج گذارد یا به منابع مادی توجه کند تا آن‌ها در جای خود باقی بمانند، در نیروهای انسانی انگیزش ایجاد کند تا کارآیی بیشتری داشته باشند و بتوانند به صورت یک کل در یک نظام واحد و یکپارچه فعالیت کنند.)

میر کمالی (1378) معتقد است . «از آنجا که مدرسه نظام صد در صد انسانی است که عامل انسانی هیچ سازمانی، مثل یک کارخانه و یاحتی یک بیمارستان به اندازه مدرسه قوی نمی‌باشد. مدیریت آموزشی را با تکیه بر بعد انسانی آن از یک سو، و با توجه به هدف الهی آن از سوی دیگر، «کارکردن با مردم، میان مردم، برای مردم، به خاطر خدا» می‌داند

(این تعریف به انسان و رفتارهای او در پیشبرداهداف آموزش، توجه خاصی دارد و منابع انسانی را از تعیین کننده ترین منابع مراکز آموزشی به حساب می‌آورد. چرا که سازمان آموزش و پرورش محیطی به تمام معنا انسانی بوده و مدیریت آن در شبکه ای گسترده و در عین حال پیچیده از روابط انسانی فعالیت می‌کند. مولف همچنین به اهداف الهی کار مدیریت هم توجه دارد و کارکردن را به خاطر خدا در میان مردم می‌داند.)

و در جای دیگر می‌گوید

«مدیریت آموزشی فرآیندی است اجتماعی که با به کارگیری مهارت‌های علمی، فنی وهنری کلیه نیروهای انسانی و مادی را سازماندهی و هماهنگ نموده و با فراهم آوردن زمینه‌های انگیزش و رشد با تامین نیازهای منطقی فردی و گروهی معلمان، دانش آموزان و کارکنان به طور صرفه جویانه به هدف‌های تعلیم و تربیت برسد.»

(خورشید، غندالی. مقدمات مدیریت آموشی و آموزشگاهی ص 253)

 مدیریت یعنی به وجود آوردن و حفظ کردن محیطی که در آن افراد بتوانند در جهت بر آوردن هدف‌های معینی به طور موثر و کارآمد فعالیت کنند. (علاقه‌بند)

(بابلی، یوزباشی. مدیریت آموزشی. ص 9)

(مدیریت باید رفتار، روابط و محیطی را به وجود آورد و در آن امکاناتی را پیش بینی کند که افراد آن سازمان یا اداره، دارای سلامتی جسمی، روانی و عاطفی باشند تا بتوانند به طور موثر و مفید برای برآوردن اهداف سازمان فعالیت کنند.)

ویژگی‌های مدیران آموزشی

آموزش و پرورش، رشته ای بسیار تخصصی و پیچیده است که اداره امور آن، نیاز به کارشناس مجرب، عالم و توانا دارد واز عهده هر کس که مختصر تجارب عملی و آشنایی کمی‌با مدیریت دارد بر نمی‌آید. زیرا سازمان‌های آموزشی و پرورشی، با دیگر سازمان‌های اداری، اقتصادی، بهداشتی، صنعتی، و ; هم به لحاظ دامنه وظایف و عمق تجارب و هم به لحاظ علم و دانش و وظیفه ای که در ارتباط با تعلیم و تربیت کودکان ، نوجوانان و جوانان باید داشته باشند، کاملا متفاوت است و توجهات خاصی را می‌طلبد

بدین جهت مدیران آموزش و پرورش علاوه بر آگاهی کامل از علم مدیریت، اصول و تئوری‌های آن باید شرایط و ویژگی‌هایی را دارا باشند که برخی از مهمترین آن‌ها عبارتند از

در زمینه مدیریت، دارای مهارت‌های فنی، انسانی و ادراکی باشد
به کار خود به عنوان مدیر آموزشی، نگرشی آگاهانه و علمی‌داشته باشد
با اصول و فلسفه آموزش و پرورش و آراء و عقاید مربیان بزرگ تربیتی آشنایی داشته باشد
اصول و مبانی برنامه ریزی درسی و آموزشی را به خوبی بداند و ازسوابق و تحولات تاریخی آن آگاه باشد
با سازمان و اداره آموزش و پرورش در کشورهای مختلف جهان یعنی آموزش و پرورش تطبیقی، آشنایی لازم را داشته باشد
نظام آموزش و پرورش کشور را به خوبی بشناسد از سوابق و تحولات تاریخی آن آگاه باشد
در زمینه علوم تربیتی و روانشناسی، دانش و معلومات کافی بدست آورده باشد تا در هنگام مشکلات معلمان مدارس را راهنمایی کنند
مسائل و مشکلات روانی و رفتاری دانش آموزان را در پرتو علوم روانشناسی تشخیص دهد و در حل آنها کوشش نماید
با اصول بودجه بندی و بودجه متداول و برنامه ای آشنایی داشته باشد
روابط و مناسبات متقابل میان مدرسه، خانواده و جامعه را درک کند و برای رسیدن به اهداف آموزشی آن‌ها را مورد استفاده قرار دهد
با راه‌های گوناگون اندازه گیری و ارزشیابی پیشرفت تحصیلی آشنایی لازم را داشته باشند
کلیات روش‌ها و فنون تدریس را به خوبی بدانند
از مبانی علم جامعه شناسی و جامعه آموزش و پرورش به خوبی آگاهی داشته باشد تا بتواند رابطه متقابل بین جامعه و تعلیم و تربیت راازابعاد گوناگون مورد توجه قرار دهد و بداند که چه مسئولیت و رسالت عظیمی‌در این مورد بر عهده دارد
به اهمیت آموزش و پرورش به عنوان بهترین وسیله برای ایجاد تغییر ارزش‌ها، هنجارها و رفتارها آگاه باشد و بداند هرگاه هدفهای آموزشی تغییر کند و نظام تازه ای به منظور تحقق بخشیدن هدف‌ها و ارزش‌های جدید به وجود آید، در آن صورت مشکلات اجتماعی و نقایص رفع خواهد گردید و پرورش نیروی انسانی متخصص و تحصیلکرده و کارآمد، برای رشد وتوسعه اقتصادی، اجتماعی امکان پذیر خواهد بود
بتواند مشکلات و مسائل مدارس و نظام آموزشی را در رابطه با شرایط و ویژگی‌های جامعه تجزیه و تحلیل کند
به مسئولیت‌ها و وظایف چند بعدی آموزشی، ارشادی، فرهنگی، اجتماعی و اداری واقف باشند
از سلامت جسمانی، روانی و شخصیتی کامل برخودار باشند
سابقه آموزشی و معلمی، حداقل به مدت پنچ سال داشته و سال‌ها در این زمینه تجربه کسب کرده باشند. زیرا بسیار نادر است کسی بتواند وظایف مربوط به مدیریت را به خوبی انجام دهد بدون آنکه مدت زیادی از دوران خدمت خود را در انواع خدمات آموزشی و کارآموزی نکرده و آشنایی لازم را به دست نیاورده باشد
قوانین و مقررات نظام آموزشی را به خوبی بداند و برای حل مشکلات مدارس از آن‌ها مدد بگیرد
مدیران و رهبران آموزشی باید کودکان و جوانان را یاری کنند تا استعداد‌ها و تواناییهای خود را کشف کنند و راهنمایی شوند تا رشته تحصیلی، یا شغل و حرفه مناسب برای خود برگزینند. آن‌ها باید پسران و دختران ما را با مهارت‌های اساسی و لازم آشنا و برای زندگی در جامعه آماده سازند
به شاگردان خود فرصت دهند تا استعدادهای خلاق خود را شکوفا سازند و با همکاری یکدیگر طرح‌های تنظیم شده را به اجرا در آورند
مدیران آموزشی ، باید آگاه باشند که هدف‌های آموزش و پرورش در یک جامعه، ممکن است وسیله ای برای حفظ شرایط موجود و تسلیم به سرنوشت و مقدرات باشد، یا برعکس ، انسان را حاکم بر سرنوشت خود سازد و در تکاپوی زندگی مرفه تر و ایجاد جهان بهتری او را یاری کنند
با نظام فرهنگی جامعه و ارزش‌ها و هنجارهای آن آشنا و به اهمیت و نقش آنها، واقف باشد و بداند که تاثیر ارزش‌ها و هنجارهای نامناسب و غلط، چنان عمیق و گسترده است که می‌تواند حتی در کارآیی و عدم کارآیی، اهمیت ندادن به وقت ، فرار از کار وبیزاری از آن ، بی اهمیت شمردن ثمر کار خود، کم اهمیت شمردن برخی مشاغل و برتر شمردن بعضی مشاغل دیگر، بسیار موثر است. به عبارت دیگر باید بدانند که «نظام فرهنگی» جامعه نقش مهم و سازنده ای در به وجود آوردن روحیه تازه که متناسب با دنیای جدید و فعالیت‌های اقتصادی و قبول اصلاحات اجتماعی است بر عهده دارد
مدیران آموزش و پرورش باید آگاه باشند که چه راهی را می‌پیمایند و چه هدف‌هایی را دنبال می‌کنند و آیا این هدفها و خط مشی بنابر مصالح ملی و مملکتی است یا زیر نفوذ گروه خاصی که به نام «گروه فشار» نامیده می‌شود قرار داد و احیانا به خدمت می‌نماید و ندانسته سنگ آن‌ها را به سینه می‌زنند. زیرا آن‌ها باید بدانند که آموزش و پرورش در حال حاضر، در بسیاری از کشورهای جهان ، وسیله ای است که عده کمی‌از افراد و گروه‌ها، افکار و اعمال اکثریت مردم را زیر نفوذ و تسلط خود در می‌آورند و برای مهار کردن ذهن کودکان و نوجونان، کشمکش و جدالی که در تاریخ بشر بی نظیر است وجود دارد
مدیران آموزشی باید از این خصوصیت و توانایی برخوردار باشند که از امکانات بخش خصوصی در جهت پیشبرد هدفهای آموزشی استفاده نمایند و بتوانند با آن‌ها رابطه دو جانبه و زنده ای برقرار کنند. علاوه براین، خود را از جهت کمی‌و کیفی با تکامل صنعتی سازگار کنند
مدیران و مسئولان آموزش و پرورش، در هر مقام و مرتبه ای که هستند باید در برابر وسوسه‌های شیطانی که آنان را به سوء استفاده از اختیارات قانونی وادار می‌کند ایستادگی نمایند. آن‌ها باید رضایت خاطر خویش را در خدمت به خلق و انجام وظیفه و ارضای خاطر مراجعه کنندگان بجویند نه در تحکم و فرمانروایی بر آنان
مدیرانی که در سلسله مراتب بالای اداری باید بتوانند از عهده قضاوت درباره تمام مسائل آموزش و پرورش از نظر فنی، اداری و مالی برآیند و با نظام‌های آموزشی معمول در کشور خود و سایر کشورهای جهان آشنایی کامل و ارتباط داشته باشند. مدیران آموزشی باید بدانند که معلمان آینده، فقط واسط انتقال مقداری معلومات برای زینت دادن ذهن جوانان نیستند

بلکه آنها چون، معماران ، پیکرتراشان و کارشناسان قابلی هستند که باید موضوع کار خود یعنی طبیعیت شاگردان ودستگاه تفکر آنان و نیز محیط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ; عصر خود را به خوبی بشناسد تا بتوانند افرادی، متناسب با نیازهای حال و‌ آینده جامعه پرورش دهند. در این صورت، کلاس درس و محیط‌های آموزشی چنین معلمان و مدیرانی ، محلی نیست که در آن کودکان و نوجوانان، سخن‌های معلم یا نوشته‌های کتابهای درسی را چون وحی آسمانی به حافظه بسپارند و فقط برای امتحانات آماده شوند، بلکه کار گاهی است که در آن شاگردان عقل خود را آزاددانه به کار می‌اندازند و درباره مسائل مورد توجه خویش، می‌اندیشند و مفاهیم ‌علمی ‌و اخلاقی خود را بر بنیاد مشاهده و تحقیق علمی‌استوار سازند و به آنچه گذشتگان گفته و بدیهی انگاشته اند، بسنده نمی‌‌کنند

جنبه نوآوری تحقیق

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:12 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود بررسی ارتباط سبب شناختی بین ایذاء در دوران کودکی از سوی والدین و بروز جرم شرارت در دوره های بعدی زندگی pdf دارای 52 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود بررسی ارتباط سبب شناختی بین ایذاء در دوران کودکی از سوی والدین و بروز جرم شرارت در دوره های بعدی زندگی pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

چکیده:
این مقاله به بررسی ارتباط سبب شناختی بین ایذاء در دوران کودکی از سوی والدین و بروز جرم شرارت در دوره های بعدی زندگی این کودکان می پردازد. بر مبنای نظریه برکوئیتس که معتقد به یادگیری مشاهده ای خشونت در دوران کودکی است و همچنین یادگیری مشاهده ای بندورا طرح مقاله و ساخت آزمون طراحی گردید.
 جامعه پژوهشی این بررسی شامل کلیه مجرمین بزه شرارت و خشونت در زندانهای خوزستان در سال 1384 می باشد که با نمونه گیری تصادفی 80 نفر از آنها انتخاب و آزمون کودک آزاری در مورد آنها اجراء و پرونده محکومیتی و مددکاری آنها مورد مطالعه قرار گرفت. فرضیه اصلی پژوهش، معناداری و هماهنگی سبب شناختی بین این دو پدیده را تایید کرد. رابطه معناداری بین  سواد والدین، ساخت خانواده تک والدی و طلاق زود هنگام با کودک آزاری آنها مشاهده شد. همچنین با کاهش سن و سواد مجرمان شدت جرم شرارت درآنها گسترش می یابد. بدلیل شرایط خاص اجتماعی و اهمیت دهی والدین به موقعیت دختران، بخش اعظم نمونه ها مرد بودند. 90درصد نمونه ها گزارش کردند والدین (بویژه پدران) کم یا بیسواد، آنها را طی دوران کودکی آزار و اذیت نموده اند که بیشتر از نوع آزار جسمانی بوده است. در مجموع میانگین درصدی نمره آزمون کودک آزاری در میان آزمودنی ها بالاتر از سطح میانه(60%) بود. مصادیق کودک آزاری شامل تنبیه بدنی، سوء استفاده جنسی، غفلت از فرزندان و محرومیت از غذا و تفریح می باشد. ضریب پایایی پرسشنامه کودک آزاری والدین به روش زوج و فرد 82/0 محاسبه گردید. راهکارها و پیشنهادات؛ در پایان نیز چندین پیشنهاد از جمله ایجاد یک ساختار  مددکاری گسترده با اهرمهای قدرتمند قانونی-قضایی برای پیشگیری و درمان موارد کودک آزاری، ثبت وقعات کودک آزاری والدین و خانواده، طراحی و ارائه واحد درسی آشناسازی با مصادیق آزار کودکان برای دانش آموزان ارائه گردید.
 
مقدمه :
سیر جرایم در جامعه روند پرشتابی به خود گرفته است و انجام اقداماتی برای پیشگیری در این زمینه را اجتناب‌ناپذیر می‌نماید. نخستین گام در این ارتباط شناخت شرایط موجود است. هدف این بررسی تعیین الگوی ساختاری شدت جرم شرارت و ارتباط آن با الگوی ساختاری کودک آزاری دوران کودکی مجرمین است که می‌تواند در زمینه پیشگیری از این جرم راهگشا باشد. خشونت می‌تواند با برهم زدن امنیت جامعه و نظم جامعه در روند کلی فعالیت‌های اجتماعی اخلال ایجاد کرده و زمینه‌ساز بروز ناامنی و اساس فقدان امنیت در جامعه باشد. کودک آزاری نیز می‌تواند در زندگی آینده کودک آزار دیده زمینه‌ساز آسیبهای روانی زیاد گردد. این پژوهش سعی در شناسایی وجود یک رابطه همبستگی بین کودک‌آزاری در دوران کودکی مجرمین با جرائم شرارت و خشونت آنها و از این طریق جلب توجه مسئولین امور پرورش و تربیت کودکان و خانواده‌ها از یک سو و نهادهای قضایی و کیفری از سوی دیگر به زمین? جرم‌زای این پدید? متأسفانه متداول در برخی ازخانواده‌های ایرانی و خوزستانی دارد. کودک‌آزاری در خانواده‌ها وخشونت در اجتماع به دو الگوی ساختاری مجرمانه شایع در خوزستان تبدیل شده است. جامعه آماری این بررسی مجرمین شرارت زندانهای خوزستان هستند که در سال 1384 دستگیر شده‌اند. به درخواست اداره کل زندانهای خوزستان به لحاظ رعایت جنبه‌های امنیتی و حفاظتی و جلوگیری از هرگونه آثار سوء، در بیان آمارهای مربوط به جرایم شرارت از آمار? فراوانی درصدی استفاده ‌گردید.


طرح مسأله و بیان موضوع
بروز جرایم خشونت‌بار شرارت و رشد تصاعدی آن در مقایسه با سایر جرایم و عناوین مجرمانه در خوزستان به یک چالش‌ و مسأله اجتماعی بدل شده است. میزان 27%  این بزه در میان سایر جرایم مسأله‌زا و سؤال‌برانگیز می‌باشد؛ بطوریکه دومین الگوی مجرمانه را از لحاظ حجم درصدی در نوجوانان بزهکار کانون اصلاح و تربیت خوزستان(18%) بعد از سرقت تشکیل می دهد.(آمارنامه زندانهای خوزستان 1384) با توجه به اهمیت این الگوی بزهکارانه بررسی سابقه فردی و شخصیتی این گروه از مجرمان لازم است. بررسی حاضر این هدف مهم را بررسی می کند که آیا سابقه ایذاء در خانواده و خشونت‌ های اجرا شده توسط والدین طی دوران کودکی و نوجوانی رابطه معناداری با سطح سواد و آموزش مجرمین و والدین آنها، نوع شغل والدین، ساختار خانواده و سن خاص و جنسیت مجرمین شرارت دارد؟

 

منابع:
1.    ابراهیمی قوام، صغری‌(1374) اثرات سوءاستفاده و بدرفتاری بر تحمل اجتماعی و روانشناختی کودک، مجمع علمی جایگاه تربیت وزارت آموزش و پرورش.
2.    ارونسون، الیور(1367)روانشناسی اجتماعی، ترجمه حسین شکرکن، چاپ چهارم، انتشارات رشد، تهران
3.    آریانپور،امیرحسین (1357) زمینه جامعه شناسی، نشر کتابهای جیبی، تهران
4.    اسداللهی، عبدالرحیم(1384) بررسی عوامل بروز جرم در زنان سرپرست خانوار زندانهای خوزستان، مرکز آموزش منطقه 3 زندانهای کشور، اهواز
5.    اسداللهی، عبدالرحیم و براتوند، محمود(1384) بررسی رابطه بین افسردگی و ورزش در دختران کانون اصلاح و تربیت اهواز، مرکز آموزش منطقه 3 زندانهای کشور، اهواز
6.    اسدالهی، ملیحه(1374) بررسی سوء رفتار والدین با کودکان خود در مدارس ابتدایی دخترانه تبریز، رساله کارشناسی ارشد پرستاری گرایش بهداشت کودک، دانشگاه تبریز.
7.     افسری، معصومه و بهرام نژاد، علی(1375) تأثیر عوامل خانوادگی در بزهکاری نوجوانان، ماهنامه اصلاح و تربیت. سال دوم. شماره 17
8.    انجمن جامعه‌شناسی ایران(1383) روسپیگری، کودکان خیابانی و تکدی(مجموعه مقالات دومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی در ایران خرداد 81) نشر آگاه جلد پنجم تهران: مقاله:مقایسه کودکان خیابانی و شبانه روزی تهران، علیرضا صالح
9.    انجمن جامعه‌شناسی ایران(1383)روسپیگری، کودکان خیابانی و تکدی(مجموعه مقالات دومین همایش ملی آسیبهای اجتماعی در ایران خرداد (81 نشر آگاه جلد پنجم تهران: مقاله: نگاهی به وضعیت کودکان خیابانی در ایران، علل و عوامل، مصطفی جانقلی
10.    انجمن روانشناسی آمریکا (1381)راهنمای اختلالات روانی DS M-IV-TR  ترجمه محمدرضا نیکخو، چاپ دوم، نشر سخن، تهران
11.    باستانی پاریزی، محمدابراهیم (1343) خاتون هفت قلعه ، نشر دهخدا، تهران
12.     باقری یزد، سیدعباس (1379) بررسی موارد کودک‌آزاری جسمانی در مراجعین درمانگاههای اورژانس اطفال تهران، وزارت بهداشت و درمان ،‌تهران
13.    بخشعلیان ، احمد (1377) شیوه و عامل سوءرفتار والدین بر دانش‌آموزان دختر دوره راهنمایی تهران، رساله کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی.
14.    برات‌وند، محمود (1383) استرس و عوامل مرتبط با آن، ماهنامه اصلاح و تربیت، سال دهم، شماره 114 ص 37-28
15.    برات‌وند، محمود (1384) بررسی و مقایسه منطقه حاشیه نشین سیدخلف با مرفه نشین کیانپارس اهواز، ارائه شده در همایش آسیب شناسی اجتماعی و حاشیه نشینی، قوه قضاییه:تهران.
16.    بوالهری ، عبدالعلی (1377) جایگاه بزه‌دیده در سیاست جنایی ایران ، رساله دکتری حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشگاه تربیت مدرس
17.    بی نا ، پرخاشگری کودکان در دوره نوجوانی، ماهنامه اصلاح و تربیت . سال پنجم . فروردین 1378
18.    پورافکاری، نصرت‌الله (1376) فرهنگ تخصصی روانشناسی و روانپزشکی، انتشارات فرهنگ معاصر، تهران
19.    ثناگوی محرر، غلامرضا (1379) مقایسه ویژگیهای شخصیتی مادران کودک ‌آزار با مادران غیرکودک آزار در پسران 15-12 ساله تهرانی، رساله کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی ، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
20.    حسینی سدهی، نرگس (1380) ادارک خود در نوجوانان آزاردیده و آزارندیده ناحیه 6و 11 شهرداری تهران، رساله کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.
21.    راوندی، مرتضی (1369) تاریخ اجتماعی ایران ،جلد ششم ، چاپ دوم ، نشر نگاه ،‌تهران
22.    رحیمی‌موقر، آفرین (1376) بررسی مقایسه‌ای میزان شیوع بدرفتاری جسمانی با کودک کوی 13 آبان شهرری و ناحیه 3 شهرداری تهران ، معاونت پیشگیری سازمان بهزیستی کشور
23.    رشیدی‌فر، ناصر (1376) بررسی رابطه بین عوامل جمعیت‌شناختی وویژگی‌های شخصیتی با کودک‌آزاری نوجوانان شهرستان اهر، رساله کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی،‌ انستیتو روانپزشکی تهران.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
یکشنبه 95 شهریور 28 , ساعت 5:12 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 دانلود مقاله در مورد راهکارهای ایجاد رقابت در صنعت بیمه بر پایه مشتری‌مداری pdf دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد دانلود مقاله در مورد راهکارهای ایجاد رقابت در صنعت بیمه بر پایه مشتری‌مداری pdf   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد راهکارهای ایجاد رقابت در صنعت بیمه بر پایه مشتری‌مداری pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن دانلود مقاله در مورد راهکارهای ایجاد رقابت در صنعت بیمه بر پایه مشتری‌مداری pdf :

راهکارهای ایجاد رقابت در صنعت بیمه بر پایه مشتری‌مداری

ایجاد رقابت در صنعت بیمه بر پایه مشتری‌مداری، ارائه خدمات مناسب و سریع به مردم، اولین فرمان رییس‌جمهور در مور اصلاح صنعت بیمه کشور است که تعیین راهکارهای آن به وزیر امور اقتصادی و دارایی، رییس کل بیمه مرکزی و مدیران عامل بیمه‌های دولتی و خصوصی سپرده شده است.

در خصوص اجرایی شدن این جهت‌گیری صنعت بیمه، نقطه نظرات کارشناسان این صنعت را جویا شدیم.
معاون سابق طرح و توسعه بیمه مرکزی، کارشناسان صنعت بیمه و برخی از مدیران عامل بیمه‌های خصوصی بر حذف نظام تعرفه تاکید کردند و خواستار آزادسازی نرخ و شرایط شدند، مدیران دیگری نیز برای جلب نظر مشتری و رفاه حال آنان بحث واگذاری سهام و شراکت آنان را مدنظر قرار دادند، اما مدیر یک شرکت خدمات بیمه‌ای (نماینده حقوقی) ایجاد رقابت در صنعت بیمه بر پایه مشتری‌مداری را به 3 محور کلی ارائه خدمات بیمه مرکزی به شرکت‌های بیمه، خدمات شرکت‌های بیمه به شبکه فروش و ارائه خدمات شبکه فروش به مشتریان تقسیم کرد;

آزادی رقابت
غلامحسین جباری، کارشناس ارشد صنعت بیمه کشورمان در خصوص ایجاد رقابت بر پایه مشتری‌مداری با تاکید بر رفع محدودیت‌های مقرراتی بر عملکرد صنعت بیمه خاطرنشان کرد: شرکت‌های بیمه‌ در رقابت باید آزاد باشند.
او افزود: البته بحث نظارت فنی توسط بیمه مرکزی الزامی است تا از بروز هرگونه اشتباهی جلوگیری شود اما تبدیل نظام تعرفه به نظام مالی باید در رئوس مسائل قرار گیرد.
جباری با اشاره به علاقه‌مندی دولت در نظارت بر بیمه شخص ثالث به خاطر آثار اجتماعی آن اظهار داشت: به جز بیمه شخص ثالث شرکت‌های بیمه مشروط بر رعایت نکات فنی و ارزیابی درست ریسک‌ها به منظور جلوگیری از زیان‌های احتمالی باید بتوانند در سایر رشته‌ها به صورت آزادانه فعالیت و رقابت کنند.

آیت‌ کریمی، معاون سابق طرح و توسعه بیمه مرکزی ایران نیز در خصوص رقابت بر پایه مشتری‌مداری گفت: متاسفانه شرکت‌های بیمه و شبکه فروش (نمایندگان- کارگزاران) برای پیروزی در رقابت در بازار کنونی اقدام به کاهش نرخ و حق بیمه دریافتی می‌کنند، او با یادآوری اینکه نرخ حق بیمه رشته‌های بیمه‌ای در ایران از سایر نرخ‌ها در بازار بین‌المللی بالاتر است، ادامه داد: بیمه مرکزی برای حمایت از بیمه‌گذاران ایرانی در بحث رقابت و همچنین نزدیکی نرخ و شرایط به قیمت‌های جهانی درصدد است تا نظام تعرفه را به تدریج کنار گذارد.

 

کریمی از رشته‌های آتش‌سوزی و باربری به عنوان اولین رشته‌هایی که بیمه‌مرکزی آزادسازی نرخ و شرایط را از آنان آغاز می‌کند، نام برد و خاطرنشان کرد: همچنین رشته‌های درمان و شخص ثالث که در مرز زیان هستند با اقدامات بیمه مرکزی در خصوص درمان و مدیریت نیروی انتظامی در کاهش تصادف رانندگی نیز کنترل می‌شوند.

معاون سابق طرح و توسعه بیمه مرکزی ایران در مورد فعالیت کنونی شرکت‌های بیمه یادآور شد: شرکت‌های بیمه سال‌ها است براساس نظام تعرفه فعالیت می‌کنند و براساس مصوبات شورای عالی بیمه حداقل نرخ‌ها اعلام شده و کاهش این حداقل‌ها یک تخلف به حساب می‌آید، در حالی که با نظام مالی شرکت‌های بیمه می‌توانند با توجه به شرایط مالی خود ریسک‌ها را ارزیابی کرده ونرخ و شرایط مناسبی را به مشتری ارائه دهند.

به گفته کریمی صنعت بیمه کشور در دوران گذار قرار دارد و با توجه به حساسیت‌های این دوران بیمه مرکزی در اجرای نظارت فنی و تبدیل نظام تعرفه به مالی باید نقش ارزنده‌ای را ایفا نماید.
معاون سابق طرح و توسعه بیمه مرکزی با بیان اینکه رقابت بر پایه مشتری‌مداری یعنی ارائه محصول با قیمت و کیفیت مناسب به مشتری خاطرنشان کرد: خریداران سایر کالاهای ملموس انتخاب ساده‌تری پیش روی دارند، زیرا با توجه به شرایط و ویژگی‌های محصول و داشتن کارت ضمانت و خدمات پس از فروش کالا را انتخاب می‌کنند اما این مساله در خصوص خریداران بیمه‌نامه صدق نمی‌کند.

کریمی ادامه داد: در واقع اطلاعات بیمه‌گزاران از جزییات بیمه‌نامه‌ها بسیار اندک است و در معرفی صحیح بندهای بیمه‌نامه نمایندگان و کارگزاران نقش حساسی را ایفا می‌کنند.
کریمی با تاکید بر فروش تکنیکی و مبتنی بر اصول صحیح بازاریابی در صنعت بیمه گفت: یک فروشنده بیمه‌نامه باید با زبان مشتری صحبت کند و در ارائه شرایط و ویژگی‌های بیمه‌نامه ضمن دارا بودن اطلاعات صحیح، اطلاعات کافی و مناسبی را به مشتری ارائه دهد تا بیمه‌گزار بداند چه بیمه‌نامه‌ای را با چه شرایطی خریداری کرده است.

او ادامه داد: این امر موجب حفظ مشتری برای سال‌های متمادی نیز خواهد شد. به گفته آیت کریمی فروش مناسب و ارائه خدمات سریع به مشتریان بهترین گام در جهت مشتری‌مداری در صنعت بیمه کشورمان می‌باشد.

خصوصی‌سازی، شرط رقابت
حسین کریم‌خان زند مدیر عامل بیمه پارسیان نیز بر آزادسازی نرخ و شرایط تاکید کرد و گفت: تا زمانی که بیمه‌های دولتی به بخش‌خصوصی واگذار نشوند رقابت بر مبنای سوددهی صورت نمی‌گیرد و این دو گانگی موجود در بازار بیمه اجازه رشد و توسعه به صنعت بیمه را نخواهد داد.
او با اشاره به نقش نظارتی بیمه مرکزی گفت: ادامه روند موجود در بازار بیمه کشورمان رشدی

بیش از آنچه تاکنون وجود داشته را رقم نخواهد زد و امکان توسعه صنعت بیمه فراهم نخواهد شد.
کریم‌خان زند در خصوص ارائه خدمات بیمه به مشتریان گفت: مرکز تحقیق و توسعه بیمه پارسیان بیش از یک سال است که بر روی مسائل خدمت‌رسانی به مشتری به ویژه کاهش اتلاف وقت کار می‌کند و ظرف یک ماه آینده با ارائه طرح نوینی با همکاری شرکت خودروسازی ایران‌خودرو گام جدیدی را برای سرویس‌دهی به بیمه‌گذاران اتومبیل برمی‌دارد.

به گفته او بیمه پارسیان برای مشتری مداری طرح‌های جدیدی را آماده پیاده‌سازی دارد.
بیانیان مدیرعامل بیمه توسعه نیز مانند سایر همکاران خود در صنعت بیمه بر رفع محدودیت‌های دست و پاگیر مقررات بیمه مرکزی برای اجرای مشتری مداری تاکید کرد و گفت: یک شرکت بیمه باید اختیار آن را داشته باشد که با توجه به بنیه مالی و ذخایر خود با شرایط و نیازهای مشتری کنار بیاید و بیمه‌نامه‌های متناسب با نیازهای بیمه‌گذار را صادر نماید.

او ادامه داد: رعایت نرخ‌های ثابت اجتناب از تخفیف و شرایط براساس مصوبات شورای عالی بیمه و نظارت بیمه مرکزی دیگر فرصتی برای رقابت و مشتری مداری باقی نگذاشته است.
بیانیان تبدیل نظام تعرفه به مالی را حذف رقابت مکارانه اعلام کرد و گفت: بیمه‌گر باید با ارزیابی و شناسایی درست ریسک و شفافیت مالی خود بیمه‌گری کند.
مدیرعامل بیمه توسعه همچنین بر حذف واگذاری اتکایی- اجباری ریسک‌ها به بیمه مرکزی تاکید کرد و گفت: واگذاری اتکایی به صورت اختیاری اجرا شود و بحث اجباری آن حذف شود.

بیانیان در مورد خدمات سریع به بیمه‌گذاران به ویژه رشته اتومبیل که حجم عمده‌ای از پرتفوی صنعت بیمه را به خود اختصاص داده گفت: کارشناسان صنعت بیمه اکنون برای مقابله با تقلبات بیمه‌ای در امر پرداخت خسارات اتومبیل بیشتر دقت می‌کنند که زمان برخواهد بود در حالی که اگر بانک اطلاعات نیروی انتظامی و بیمه مرکزی به یکدیگر وصل بودند از وقوع بسیاری از تقلبات بیمه‌ای و سوءاستفاده افراد سودجو جلوگیری می‌شد.

علی ضیایی، مدیرعامل بیمه سامان نیز برای رقابت بر پایه مشتری‌مداری گفت: بیمه سامان به منظور رفاه حال مشتریان و در عین حال حفظ آنان برای سال‌های متمادی آنان را به عنوان یک شریک و سهامدار شرکت قلمداد می‌کند.
او افزود: در زمان واگذاری سهام توسط خریداران اولیه، بیمه‌گذاران را در اولویت خریداران سهام قرار می‌دهیم تا در کنار سمت بیمه‌گذاری سهامدار بیمه سامان نیز باشند.
ضیایی گفت: پس از برگزاری مجمع عمومی شرکت بیمه سامان، بیمه‌گذاران عمر و تشکیل سرمایه بیمه سامان 4 تا 10درصد بیش از سودهای تضمین شده در قراردادهای خود دریافت کردند.
مدیرعامل بیمه سامان از ارائه طرح‌های نوین بیمه مخارج تحصیلی فرزندان، بیمه چتر سفید خبر داد و گفت: ارائه طرح‌های جدید نه فقط موجب رونق بازار بیمه و افزایش ضریب نفوذ در کشور می‌شود بلکه اقتصاد ملی را هم متحول می‌کند.

خدمت‌رسانی بیمه مرکزی به بیمه‌گر- بیمه‌گر به نماینده- نماینده به مردم
نصرت‌ا; نوربخش، مدیرعامل شرکت خدمات بیمه‌ای جنوب‌شرق در خصوص بند اول جهت‌گیری اصلی کار گروه برنامه تحول در صنعت بیمه کشور مبنی بر ایجاد رقابت در صنعت بیمه بر پایه مشتری‌مداری گفت: سمینار یک روزه بیمه و اقتصاد ملی حامل پیام ریاست‌جمهوری و دیدگاه‌های کارشناسی بود و راه را برای تدوین نظام جدید بیمه‌های بازرگانی در کشور هموار ساخت.

وی ادامه داد: همچنین طبق برنامه وزارت امور اقتصادی و دارایی از جمع کثیری از صاحب‌نظران، کارشناسان و پیشکسوتان صنعت بیمه خواسته شد تا در کارگروه‌های متشکله در این وزارتخانه در ابعاد مختلف فنی، مالی و نظارتی نقطه‌نظرات خود را ارائه دهند تا صنعت بیمه کشورمان با تحولی جدید به خودباوری دست یافته و لاک مسدود و وابسته‌ای که سال‌ها اجازه رشد و رقابت در بازارهای جهانی را نداده بود شکسته شود.

نوربخش با بیان اینکه اولین بند سیاست‌های کلی ابلاغ شده از جانب رییس‌جمهور به وزیر امور اقتصادی و دارایی به بخش خدمات‌رسانی با رقابت سالم و مشتری‌مداری اختصاص دارد و از اهمیت خاصی برخوردار است خاطرنشان کرد: انگیزه‌های رشد و توسعه در محیطی رقابتی ایجاد می‌شود و انحصار و عدم رقابت صحیح و حرفه‌ای موجب سستی و عدم پویایی می‌شود.
مدیرعامل شرکت خدمات بیمه‌ای جنوب‌شرق یادآور شد: پیش‌بینی اینکه تشکیل شرکت‌های بیمه خصوصی موجب انتقال نیروی انسانی و پرتفوی بیمه‌های دولتی می‌شود به وقع پیوست و رقابت در بازار بیمه ایران بر پایه کاهش نرخ و اعطای تخفیفات و نظایر آن شکل گرفت.

نوربخش تاکید کرد: در زمان آسان‌سازی و آزادسازی، بازار می‌طلبید سندیکای بیمه‌گران ایران با همکاری بیمه مرکزی از رقابت تعریف جدیدی بسازند تا با بهره‌گیری از تجارب بازارهای جهانی به ویژه بازار بیمه لندن به صورت تدریجی صنعت بیمه کشور به جایگاه رقابتی اصولی هدایت شود.
نوربخش خدمات‌رسانی در صنعت بیمه را به 3بخش خدمت‌رسانی بیمه مرکزی به بیمه‌گران و حمایت از بیمه‌گزاران و بیمه‌گران، خدمت‌رسانی بیمه‌گران به نمایندگی (حقوقی، حقیقی) و دلالان رسمی و خدمت‌رسانی نمایندگان و دلالان رسمی (کارگزاران) به مردم در ابعاد کل جامعه، بخش‌خصوصی و دولتی و تعاونی و یکسان دیدن این بخش‌ها از نظر سرویس‌دهی بیمه تقسیم کرد و گفت: حذف شرایط تعرفه و اعمال نظارت و کنترل مالی و ارتقا توان شرکت‌های بیمه و ترغیب آنها برای طبقه‌بندی شدن در استانداردهای جهانی از نظر سرمایه و پرتفوی غیرشکننده از خدماتی است که بیمه مرکزی باید به بیمه‌گران عرضه کند.

نوربخش ادامه داد: همچنین فراهم ساختن شرایط مشارکت خارجیانی که در بازارهای جهانی از اعتبار طراز اول برخوردارند برای حضور در بازار ایران در جهت بالا بردن سطح دانش بیمه‌ای و نقش بیمه تا سطح استانداردهای جهانی نیز از دیگر خدمات بیمه مرکزی به بیمه‌گران می‌تواند باشد.
او تبیین تعریف کامل از تمامی گروه‌های فعال در صنعت بیمه و ممنوعیت اعطای نمایندگی و دلالی بیمه به بیمه‌گزاران بزرگ و افراد غیرحرفه‌ای و حذف امتیازات اعطا شده در گذشته به آنان برخلاف تعریف صحیح بیمه‌ای به منظور باز کردن و گسترش بازار و جلوگیری از تجمع و تمرکزگرایی و

انحصارگرایی را از دیگر خدمات بیمه مرکزی که باید ارائه شود عنوان کرد و اظهار داشت: تغییر روش واگذاری اتکایی – اجباری و جایگزینی آن با بیمه‌گران اتکایی و هدایت نیروی انسانی و متخصص این بخش بیمه مرکزی به بخش نظارتی طرح و توسعه بیمه مرکزی و یا بیمه‌گران اتکایی و تقویت بخش نظارت برای اعمال اهداف و وظایف قانونی در جهت حمایت از بیمه‌گذاران از خدماتی است که بیمه مرکزی می‌تواند به شرکت‌های بیمه عرضه کند.

مدیرعامل شرکت خدمات بیمه‌ای جنوب شرق تشکیل کمیته‌های تخصصی به عنوان بازوهای فنی، مالی و نظارتی شورای عالی بیمه تدوین شرایط مناسب برای واگذاری اتکایی به خارج از کشور و شناسایی بروکرها و بیمه‌گران طراز اول برای هدایت بیمه‌گران و جلوگیری از دخالت‌های بی‌مورد سایر ارگان‌ها در صنعت بیمه و هماهنگ کردن با بیمه مرکزی قبل از اتخاذ هر تصمیم را از دیگر حمایت‌ها و خدمات بیمه مرکزی در قبال شرکت‌های بیمه نام برد و افزود: هدایت سرمایه‌گذاری منابع مالی صنعت بیمه در راستای اهداف تعیین شده برای حفظ سرمایه مردم و ذخایر بیمه‌ای از عمده‌ترین خدمات بیمه مرکزی ایران می‌تواند باشد.

نوربخش در خصوص بخش دوم مبنی بر خدمت رسانی شرکت‌های بیمه به نمایندگان و دلالان رسمی بیمه گفت: شرکت‌های بیمه می‌توانند تمامی وظایف مربوط به صدور بیمه‌نامه را به نمایندگان حقوقی و حقیقی خود واگذار کنند تا نیروی انسانی درون شرکت‌های بیمه با فرصت و دقت بیشتری بتوانند انرژی خود را صرف طرح‌های جدید و پذیرش ریسک‌ها نمایند.
او ادامه داد: با ارائه سرویس سریع به شبکه عرضه و حمایت از آنها با نگاه کوچک‌سازی بدنه اصلی شرکت بیمه موجب ارتقای توان تخصصی بیمه‌گران و تقویت R&D با خلاقیت در زمینه طرح‌های جدید و برنامه‌ریزی مدرن خواهد شد.

او همچنین ارائه خدمات خسارتی سریع به منظور جلب‌نظر مشتری و اینکه او به صورت عینی حس کند بیمه پشتیبان او است از خدمات شرکت‌های بیمه به نمایندگان حقوقی و حقیقی دانست که در نهایت موجب کاهش بوروکراسی اداری و پرداخت سریع خسارت خواهد شد.
نوربخش تقویت تشکل‌های نمایندگان و انجمن‌های صنفی آنان را مانند آنچه در تشکل‌ها

ی بزرگ صنعتی و انجمن‌های مدیریتی و صنعتی وجود دارد را خدمت دیگری از بیمه‌گران به نمایندگان به منظور جلوگیری از تخلفات و رقابت‌های ناسالم بیمه‌ای اعلام کرد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
<   <<   81   82   83   84   85   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ