
دانلود تحقیق توکل pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود تحقیق توکل pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود تحقیق توکل pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود تحقیق توکل pdf :
بخشی از فهرست دانلود تحقیق توکل pdf
فهرست مطالب :
عنوان : صفحه :
مقدمه 1
توکل از نظر معنای لغوی 2
توکل در بعضی آیات قرآن 2
توکل درحدیث 4
توکل در سخنان و نظرات بعضی از عرفا و صوفیان 6
درجات توکل 9
توکل و اطمینان قلب 11
حقیقت توکل 11
منابع و مأخذ 13
مقدمه
از مباحث مهم تصوف و سیر و سلوک صوفیانه مقامات و احوال است که صوفی و عارف برای رسیدن به حق و حقیقت و کمال حقیقی باید مقامات را طی کند و از حالاتی که درون او وارد می شود بهره گیرد.
از کتب صوفیه این طور برداشت می شود که مقام اکتسابی است و شخص سالک باید با سعی و تلاش و دریافت مقامی را که به دست می آورد و چون شرطهای آن را به جای آورد به مقام دیگری برود تا به ذات حق نائل شوداما حال وارد غیبی است در یک لحظه در دل سالک می افتد و مانند برقی می گذرد و دوام ندارد.
ابونصر سرّاج مصنّف کتاب اللّمع مقامات صوفیه را اینگونه ذکر کرده است که مقامات عبارتند از:
«توبه، ورع، زهد، فقر، صبر، توکل، رضا»
که بحث مورد تحقیق اینجانب در مورد مقام ششم یعنی توکل می باشد که در ابتدا توکل در بعضی از آیات قرآن و روایات معصومین (ع) مورد بررسی قرار گرفته و سپس سخنان و نظرات برخی از عرفا و صوفیان در آن مورد ذکر شده است.
البته درباره توکل در قرآن و روایات و سخنان عرفا مطالب زیادی ذکر شده که در این تحقیق فقط به بخشی از آنها اشاره می کنیم.
امید است ماحصل مورد پسند واقع شود.


دانلود مقاله فرق میان قورباغه و وزغ pdf دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله فرق میان قورباغه و وزغ pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله فرق میان قورباغه و وزغ pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله فرق میان قورباغه و وزغ pdf :
فرق میان قورباغه و وزغ
بسیاری نمی دانند که آیا میان قورباغه و وزغ تفاوتی وجود دارد یا نه؟ گرچه هردو دوزیست و خونسرد هستند ولی تفاوتهایی با هم دارند.قورباغه اندامی صاف،لیز و کشیده دارد واز وزغ خوشنماتر است اما وزغ خپله و دارای پوستی خشک و زگیل وار می باشد.بیشتر قورباغه ها دندان دارند ولی در بیشتر وزغها هیچ دندانی دیده نمیشود .وزغ و قورباغه هردو عمر طولانی دارند وگاهی به 30 تا 40 سال هم می رسد
.وزغ از قورباغه کمتر تخم می گذارد با این وصف در ظرف یک سال بین 4000 تا 12000 تخم می گذارد. یک استثنا در مورد قورباغه گاوی وجود دارد که در هر فصل 18000 تا 20000 تخم می گذارد.در برخی از انواع وزغها نر نقش مهمتری در بیرون آمدن نوزاد از بازی میکند.مثلا در اروپا دیده شده که وزغ نر زنجیره های دراز تخمها را به دور پای خود بسته
،آنقدر در سوراخی توی زمین می آرمد تا نوزادها آماده بیرون آمدن از تخم شوند.در آمریکای جنوبی وزغی زیست میکند که شکل عجیبی دارد،این وزغ حفره هایی در پشت خود دارد که تخمهایش در درون آنها رشد میکنند.در این حفره ها مایعی ریخته شده وبا پوست هم رویشان پوشانده شده.نوزادان وزغ آنقدر در همین حفره ها باقی می مانند تا لحظه ای که شکل وزغ کاملی به خود بگیرند .
وزغهایی که در مناطق معتدل زندگی میکنند معمولا قهوه ای یا زیتونی هستند ولی وزغهای مناطق گرمسیری غالبا به رنگهای روشن هستند. نوزادان قورباغه و وزغ سه تا چهار ماه طول میکشد تا دم و آبششهای خود را از دست بدهند وحدود یک سال طول میکشد تا تبدیل به یک قورباغه یا وزغ کامل شوند.
قورباغه ها و وزغ ها
قورباغهها و وزغها بر خلاف بقیهی دوزیستان، دم ندارند. پاهای عقبی آنها بلند است و برای جهیدن به کار میرود. در هر پای عقبی، پنج انگشت وجود دارد. پاهای جلویی کوچکتر و چهار انگشتی هستند و هنگام فرود آمدن به زمین، مانند ضربهگیر عمل میکنند.
قورباغهها و وزغها تفاوت علمی زیادی ندارند، اما میتوان گفت پوست قورباغهها نازکتر و مرطوب است. در عوض، پوست وزغها کلفت، خشک و زگیلدار است. به علاوه، قورباغهها میجهند، اما وزغها آهسته راه میروند.
تفاوتهایی بین قورباغه و وزغ
پوست قورباغه ها صاف و لزج است در حالی که پوست وزغ زبر و دانه دار است . پوزه ی قورباغه مثلثی شکل است در حالی که پوزه ی وزغ
دایره مانند است . دهان قورباغه در ناحیه ی فک بالا مجهز به دندان است در حالی که وزغ فاقد دندان است . قورباغه ی نر دارای یک کیسه ی تشدید صوت یا «رزوناتور» در حد فاصل آرواره ی پایین و بالا است اما وزغ نر دارای یک کیسه ی تشدید صوت در زیر گلو می باشد .
پاهای قورباغه نسبت به دست ها بلند تر است بنابراین حرکت آنها در آب به صورت جهشی است ولی پاهای وزغ نسبت به دستها اختلاف چندانی ندارد بنابراین حرکت آنها در خشکی مدلی از راه رفتن است .
تخم گذاری قورباغه ها به صورت توده ای و انبوه انجام می گیرد ولی تخم گذاری وزغ به صورت رشته ای است .
وزغ های نر در مجاورت بیضه ها عضوی دارند که به آن اندام «بیدر» گفته می شود که قورباغه ی نر فاقد آن می باشد . در صورتی که در محیط آزمایشگاه بیضه های وزغ نر حذف شوند اندام بیدر رشد کرده و تبدیل به تخمدان می شود . بنابراین وزغ نر صفات وزغ ماده را بروز می دهد به همین دلیل به اندام بیدر ، تخمدان خاموش می گویند .
مهم : هم قورباغه ها و هم وزغ ها دارای غدد سمی پراکنده در سطح بدن خود هستند اما وزغ ها علاوه بر این غدد دارای یک جفت غده ی بسیار سمی در پس چشمها هستند . این غدد سمی در مواردی باعث حساسیت های شدید پوستی می شوند و برای چشم انسان بسیار خطرناک اند . توصیه می شود با شناخت نسبی وزغ ها بوسیله ی این مقاله از تماس با این جانور بدون وسایل مجهز از قبیل دستکش ، عینک و ; خودداری فرمایید .
راههای تشخیص قورباغه و وزغ از یکدیگر چیست؟
بعضی از جالبترین جانوران و گیاهان جهان ، درون دریا و یا در اطراف رودخانه ها و مردابها یافت می شوند. همه مردم با کنسر تهای آواز بلند قورباغه های برکه ها و مردابها در تابستان آشنایی دارند. البته به دلیل گونا گونی دوزیستان ، صدای آواز قورباغه هاو وزغها متفاوت است. اما مردم صدای معمولی قورباغه را یعنی «قور قور » می شناسند، مثلأ ازوزغ نوای خوش آهنگ « أ و أ و – أوأو » شنیده می شود.
هر نوع قورباغه آوای مخصوص به خود دارد. قورباغه میتواند بدون اینکه هوای درون ششها را بیرون بفرستد ، بارها آنها را از هوا پر کند و با این عمل خود را بزرگ بزرگتر نماید. به این نوع تنفس که مخصوص دوزیستان است «پمپ فشاری» می گویند. راستی بچه ها بعضی از مردم در مورد اینکه چگونه قورباغه خود را باد می کند ،می گویند که خود را بزرگ می کند تا دشمن نتواند آنها را بخورد و یا پس از خورده شدن توسط دشمن ، در معدهء دشمن
، خود را باد می کند تا سبب انفجار آن شوند. به نظر شما راههای تشخیص قورباغه و وزغ از یکدیگر چیست؟ راههای تشخیص قورباغه و وزغ در جدول زیر آورده شده است. که مطالعه و به خاطرسپردن آنها شما را در این مورد یاری می کند.
قورباغه ها و وزغ ها
تولید مثل
قورباغه ها و زغها هر ساله به محل تولید مثل (محل تولد) خود باز می گردند . عموماَ نرها زودتر از ماده ها به آبگیرها می رسند و محدوده جفت گیری خود را مشخص می کنند. هنگامی که ماده ها به محل می رسند ، نرها بوسیله آوازهای مخصوص آنها را به درون آبگیر دعوت می کنند . در صورتی که ماده ها به آواز نرها جواب بدهند ، نرها بوسیله پاهای جلویی آنها را می گیرند . وقتی ماده ها تخم ریزی می کنند ، نرها بوسیله اسپرم تخمها را بارور می کنند.
قورباغه درختی
بعضی از قورباغه های مناطق گرم با زندگی روی درختان و بوته ها سازگاری پیدا کرده اند . بعضی از گونه ها هرگز درختان را ترک نمی کنند و حتی روی درختان ،تولید مثل می کنند . بیشتر قورباغه های درختی دارای انگشتان بلند و دست و پا هستند که روی آنها صفحه های چسبناکی برای گرفتن شاخه ها و برگهای نرم وجود دارد. بعضی از قورباغه ها با استفاده از انگشتان پرده دارشان که به عنوان بال پرواز به کار می برند ، از این درخت به آن درخت می پرند. این قورباغه درختی جنگلهای بارانی آمریکای مرکزی ، یک قورباغه پرنده است که از این درخت می پرد . او در حالی که روی شاخه ها راه می رود ، حشرات را شکار می کند.
حقایق ثبت شده
وزغ نیزار متعلق به آمریکای مرکزی و جنوبی در سال 1935 برای کنترل سوسکهای نیشکر که آفت ساقه های نیشکر هستند ، به نواحی شما شرقی استرالیا برده شده .
متاسفانه وزغ نیزار در محیط زیست خود بیش از حد سازگاری پیدا کرد . این وزغ به سرعت افزایش پیدا کرد و تعداد بیشماری از گونه های حشرات محلی و حیوانات استرالیا را خود . بعضی از این گونه ها در حال حاضر در معرض خطر قرار دارند . این وزغ به دلیل سمی بودن و غیر قابل خورده شدن ، شکارچیان کمی دارد.


دانلود مقاله در مورد بررسی تراکم روی یک رقم لوبیا سبز(سان سیت) pdf دارای 37 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله در مورد بررسی تراکم روی یک رقم لوبیا سبز(سان سیت) pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله در مورد بررسی تراکم روی یک رقم لوبیا سبز(سان سیت) pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله در مورد بررسی تراکم روی یک رقم لوبیا سبز(سان سیت) pdf :
چکیده:
لوبیا سفید دارای یک ریشه ی اصلی راست و ریشه های فرعی فراوان است و بر اثر تلقیح گل میوه آن که به صورت غلاف یا نیام می باشد به وجود می آید . نیام نارس آن را به صورت سبز مصرف می کنند . لوبیا سبز جزء گیاهان فصل گرم محسوب می شود و نسبت به سرها و یخبندان کاملاً حساس است . بهترین دما برای رشد 15 -30 درجه سانتی گراد است . طرح روی یک رقم لوبیا
سان سیت در مزرعه ی دانشگاه درطی مدت 3 ماه انجام می گرفت . در ابتدا آماده سازی خاک انجام گرفت . لوبیا سبز در هر نوع خاک رشد می کند . بهترین خاک ، خاکهای رسی – شنی می باشد . با PH = 5/5 – 5/6 . کودهای شیمیایی فسفرو پتاسیم قبل از کشت به زمین اضافه می شود . زمین به صورت مربع m216 است و کرت بندی صورت می گیرد این آزمایش در قالب طرح بلوک های تصادفی است . فاصله ی ردیف ها در کرت از هم cm 30 و عمق کاشت cm 4 است . در روز 9/4/86 بذرها کاشته شد .
فاصله بوته روی خاک
4D
CM 25 3D
CM 20 2D
CM 15 1D
CM 10
4D
CM 25 3D
CM 20 1D
CM 10 2D
CM 15
1D
CM 10 2D
CM 15 3D
CM 20 4D
CM 25
3D
CM 15 3D
CM 20 4D
CM 25 1D
CM 10
تکرار 1
تکرار 2
تکرار 3
تکرار 4
برداشت اول در تاریخ 20/5/86 انجام شد و پس از برداشت محصول وزن شد .
تکرار1 kg 844/2 ، تکرار 2 kg 320/2، تکرار 3 kg 052/3 ، تکرار4 kg 616/3 ، وزن کل : kg 832/11
برداشت دوم در تاریخ 14/6/86 انجام شد .
تکرار1 kg 509/2 ، تکرار2 kg 432/2 ، تکرار3 kg 085/2 ، تکرار4 kg 311/2 ، وزن کل : kg 337/9
برداشت سوم در تاریخ 29/6/86 انجام شد .
تکرار1 kg 437 ، تکرار2 kg 436 ، تکرار3 kg 290 ، تکرار4 kg 2/302 ، وزن کل : kg 429/1
مقدمه :
جمعیت دنیا از اوایل قرن بیستم با شتاب زیادی رو به فزونی گذاشته پیوسته زمین های آباد کشاورزی و باغات و نیز جنگل ها و مراتع توسط انسان برای تهیه ی سرپناه ، جاده ، کارخانه و سایر تأسیسات مورد نیاز دست خوش ویرانی گردیده است . از میان رفتن زمین های کشاورزی در واقع باعث افت تولید مواد غذایی شده ، و در نتیجه انسان روز به روز گرسنه تر و فقیر تر می شود .
نیاز روزانه ی انرژی انسان 2800 کیلو کالری می باشد . در کشورهای پیشرفته مصرف روزانه ی کالری 3500 و در کشور های جهان سوم این میزان 200 کیلو کالری برای هرنفر در روز می رسد . بررسی ها ی آماری نشان داده که در بخش هایی ازجهان که معمولاٌ دنیای در حال توسعه نامیده می شود و 3/2 کل جمعیت دنیا را تشکیل می دهدعلائم تغذیه ناقص وجود دارد / به طور متوسط رژیم غذایی خصوصاً در جهان سوم بیشتر نشاسته است و از محصولاتی مانند برنج، گندم ، ذرت ، سورگوم ، ارزن و همچنین گیاهان غده ای مثل سیب زمینی و غیره استفاده می شود .
از گیاهان از پروتئین غنی نبوده و کمبود پروتئین در تغذیه میلیون ها انسان در کشورهای فوق مشکلی حاوی باشد پروتئین یکی از مواد عمده ی غذایی در تغذیه ی انسان و جانوران محسوب می شود و از دو منبع گیاهی و حیوانی قابل دسترسی ایت . میزان پروتئین در منبع گیاهی است . برای مثال ک پروتئین موجود در پنیر 25 درصد ، گوشت تازه 15 تا 20 ، ماهی 10 تا 15 ،تخم مرغ 13 ، شیر 3/3 و کره 6/0 در صداست . در حالی که پروتئین موجود در نخود خشک 25 ، باقلاع 4/23 ،لوبیای خشک 22 ، گندم 14 ، برنج 8 و سیب زمینی 2 درصد است . از مقایسه و میزان
پروتئین بالا ، اهمیت پروتئین گیاهی و به خصوص پروتئین موجود در دانه ی حبوبات روشن می شود . هرچند باید اشاره نمود که پروتئین های موجود در غذاهای حیوانی به علت داشتن تعداد و مقدار اسید آمینه های بیشتر، با ارزش تر از پروتئین های گیاهی می باشد اما باید اشاره نمود که پروتئین های گیاهی اساس تولید پروتئین هیای حیوانی از قبیل گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی ، شیر و تخممرغ می باشند . لذا در کشورهایی که به دلایل اقتصادی گوشت و فراورده های دامی را کم
مصرف کرده و یا به دلایل مذهبی مصرف نمی کنند ، حبوبات می توانند منبع عمده ی تهیه ی این ماده غذایی ( پروتئین ) باشند . علاوه بر این حبوبات نه تنها غذای اصلی مردم را از نقطه نظر تغذیه ای کامل می کنند ، بلکه رژیم غذایی را نیز متنوع می سازند .
حبوبات علاوه بر تأمین پروتئین به علت یک ویژگی که تقریباً خاص گیاهان خانواده بقولات است ، یعنی وجود باکتری های تثبیت کننده ی ازت اتمسفر روی ریشه ، در حاصل خیزی خاک مؤثرند و ه
ر ساله مقادیر زیادی ازت بعد از برداشت این محصولات به خاک افزوده می شود . سایر قسمتهای بعضی از گیاهان گلوم مانند برگ ، ساقه ، گل ، غلاف ها ینارس و غده ها به عنوانغذای انسان ، دام و کود سبز برای تقویت و بهبود وضع فیزیکی خاک می توانند مورد استفاده قرار گیرند حبوبات از نظر انبار و نگهداری دفتر به بعضی محصولات زراعی مناسب تر بوده و آسیب پذیری کمتری در برابر
حشرات و آفات انباری دارند و بدین جهت می توان آنها را برای مدت نسبتاً طولانی تری ذخیره نمود ، البته طبق تحقیقاتی که انجام شده گفت در میان حبوبات باقلا بدلیل هجوم سوسک انباری باقلا
( rufi manus brochus ) حساس بودن این آفت نسبت به نگهداری در شرایط نامناسب انبار استثنا بوده و جزء گیاهان حساس از نظر انبار داری به حساب می آید . این آفت نه تنها به باقلا بلکه به سایر حبوبات مانند نخود ، لوبیا محله کرده و از دانه های آن تغذیه می کند .
حبوبات با داشتن 18تا 32درصد پروتئین در دانه نقش بسیار مهمی در زندگی انسان دارند هرچند که این گیاهان مانند غلات به عنوان مایه حیات آدمی نیستند . مانند برنج ، غذای واحد محسوب نمی شوند و یا مانند گوشت به ذائقه انسان خوش نمی آیند اما به دلیل اینکه از پروتئین غنی می باشند ، می توانند در کشورهای فقیر و به اصطلاح جهان سوم جانشین نسبتاً خوبی برای پروت
ئین های حیوانی به حساب می آیند .
غذاهایی که حاوی پروتئین حیوانی هستند مانند گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی ، تخم مرغ ، شیر ، پنیر و غیره به دلیل گرانی قیمت در کشورهای فقیر کمتر در دسترس همگان قرار دارد . در حالی که محصولات خانواده بقولات با هزینه ی بسیارکمتر نسبت به مواد پروتئینی حیوانی در این م
ناطق قابل دسترسی هستند . لازم به ذکر است که پروتئین های گیاهی نه تنها از نظر ذائقه کمتر مورد پسند مردم هستند بلکه از نظر تعداد و مقدار اسید ، آمینه های ضروری نیز نسبت به پروتئین های حیوانی در رتبه ی پایین تری قرار دارند . اما به هر حال تا حدود زیادی می توانند جبران کمبود پروتئین حیوانی را بنمایند .
در میان حبوبات لوبیا جایگاه ویژه ای دارد ، دانه ی لوبیا بین 20 تا 25 درصد پروتئین و 50 تا 56 درصد کربو هیدرات دارد . دانه ی لوبیا به صورت کنسرو و خوراک لوبیا و مخلوط با غذاایی مانن انواع خورشت ، مصرف می شوند . علوفه ی لوبیا و کاه و کلشن باقی مانده از کشت آن سرشار از پروتئین بوده و جهت تغذیه دام ها استفاده می شود .
لوبیا با داشتن ریشه ی قوی باعث پوک شدن خاک زراعی شده و نفوذ پذیری خاک های سنگین را افزایش می دهد . علاوه بر این وجود غده ای تثبیت کننده ی ازت اتمسفری روی ریشه حبوبات و نیز لوبیا ازت هوا را در خاک تثبیت کرده و باعث تقویت خاک زراعی می شود . این امر علاوه بر اهمیت حبوبات در تغذیه انسان یکی از عوامل مهم توسعه ی کشت این محصولات در جهان می باشد . سطح زیر کشت حبوبات در جهان بیش 68 میلیون هکتار ، بیش از 24 میلیون در ایران 994 هزار هکتار است . و در استان لرستان 160 هزار هکتار می باشد . سطح زیر کشت انواع لوبیا در ایران 89 هزار هکتار و متوسط عملکرد آن 1570 کیلو گرم می باشد .
فصل دوم
شرح گیاه
آماده سازی خاک
Leguminosaبقولات : تیره
سان سیت : نام رقم
شرح گیاه :
گیاهی است یک ساله ، دارای یک ریشه ی اصلی راست و ریشه های فرعی فراوان ، در روی ریشه های کوچک لوبیا غده های قهوه ای رنگ نا منظم ، تثبیت کننده ی ازت قرار گرفته است . برگ های مرکب که از 3 جفت برگچه تشکیل شده اند با دمبرگ طولانی به طور متناوب روی ساقه ی آن قرار گرفته اند . ممکن است برگچه ها از کرک های ریز پوشیده شده باشند . برگهای لوبیا دارای گوشواره هستند . گلهایشان به صورت خوشه ای یا منفرد از جوانه های جانبی کنار برگها به وجود می آیند جام گلشن سفید یا ارغوانی می باشد .
و گل خود گشن است . بر اثر تلقیح گل میوه آن که به صورت غلاف یا نیام می باشد به وجود می آید . نیام آن بلند ، باریک و گاهی ممکن است خمیده باشد . در هر نیام تعداد 4 تا 12 عدد بذر وجود دارد . نیام نارس لوبیا به صورت سبز مصرف می شود و به آن snop beans می گویند . نیام ممکن است نخ دار و یا بدون نخ باشد . انواع نخ آن بخصوص زمانیکه به صورت نارس برداشت می شود بیشتر مورد توجه است و آن را string less bean می نامند . از نظر طول بوته لوبیا به دو دسته تقسیم می شود . دسته اول بالا رونده است به 1 تا 2 متر برسد . دسته دوم غیر بالا
رونده . پا کوته Dwarf type می باشد ودر آن Bush beans می گویند . طول بوته در انواع پاکوتاه از 40 تا 50 cm تجاوز نمی کند . انواع بالارونده احتیاج به قیم دارند . و دارای رشد طولانی بوده ، از میزان محصول بالایی برخوردار می باشند . در حال حاضر بیش از چند صد رقم لوبیا سبز در دنیا کشت می شود و آ« هارا از نظر عادت رشد ، رنگ گل ، اندازه گل ، شکل غلاف ، شکل و رنگ دانه تقسیم بندی می کنند .
لوبیا سبز جزء گیاهان فصل گرم محسوب می شود . لوبیا سبز نسبت یه سرما و یخبندان کاملاً حساس است . دمای مناسب و مطلوب برای رشد لوبیا بین 15 تا 30 درجه سانتی گراد می باشد . دمای بالا و پایین به بوته آن خسارت وارد می کند . اگر دما مناسب باشد . بذر آن در مدت 6 روز جوانه می زند . لوبیا نسبت به طول روز یک گیاه بی تفاوت Day neutral می باشد . بدین ترتیب تشکیل دانه و نیام آن تحت تأثیر طول روز واقع نمی شود . انواع بالا رونده آن نسبت به رطوبت زیاد و بارندگی فراوان مقاوم است . ولی ارقام پاکوتاه آن رطوبت زیاد را تحمل نمی کند .
آماده سازی خاک
لوبیا سبز در هر نوع خاک رشد می کند . بهترین خاک برای لوبیا سبز خاک های رسی – شنی می باشد . با PH بین 5/5 تا 6/5 برای می پسندد .کودهای حیوانی برای لوبیا سبز تا 40 تن در هکتار می باشد که قبل از آماده شدن زمین به زمین اضافه می کنند کودهای شیمیایی که دارای فسفر پتاسیم باشند برای لوبیا لازم است و آن ها باید قبل از کشت به زمین اضافه نشوند . آزمایشات نشان داده شده است که لوبیا چندان نیازی به تثبیت ازت ندارد . بنابراین نسبت به اضافه کردن کودهای ازته عکس العمل مثبت نشان می دهد . اگر در زمینی که باید محصول لوبیا در آن کاشته شود قبل از لوبیا کود سبز در آن کاشته باشند باید زمین را در پاییز سال پیش از کاشت لوبیا شخم زد و آن را تا بهار بعد ب کلوخ به حال خود باقی گذاشت تا کود سبز در خاک بپوسد و زمین آماده برای کاشت می گردد . در غیر اینصورت می توان زمین را در پاییز سال قبل از کاشت ها در بهار سال کاشت لوبیا شخم کرد . در کل برای لوبیای پاکوتاه با توجه به مقدار مواد غذایی زمینن معمولاً حدود 40 کیلوگرم ازت ، 60 کیلوگرم فسفات ، 120 کیلوگرم کودهای پتاسه در هکتار نیاز است . برای لوبیای بلند مقدار کود از ته بیشتر بوده ( حدود 80kg ) و نیز 80 کیلوگرم کود فسفاته و حدود 160 کیلوگرم کود پتاسه بسته به نوع زمین و مواد موجود در آن در هر هکتار در نظر می گیرند . مضاماً باید توجه داشت که زمین مورد نظر بایستی از نظر منیزیم نیز غنی باشد .پس از کشت بذر در حدود 10 الی 15 روز بعد بسته به درجه حرارت هوا جوانه ها ظاهر می شود . پس از 2
5-20 روز دیگر اولین گل ظاهر می شود و4-5 روز دیگر آثار غلاف ظاهر می گردد.
فصل سوم :
مواد و روش ها
نتایج به دست آمده در برداشت سوم
نتیجه گیری کلی
مواد و روش ها :
این آزمایش در قالب طرح بلوک های تصادفی با یک رقم لوبیا به نام سان سیت ، با فاصله ِ بوته در روی ردیف cm 25-20-150-10 و فاصله ردیفها در هر کرات از یکدیگر cm 30 و عمق کاشت cm 4 طی مدت 3 ماه در دانشگاه ابهر مورد کشت و بررسی قرار گرفت . در ضمن یاد آور می شوم که زمین cm 2 16بود در این طرح رقم در 16 کرت و فاصله ی بوته روی خط در دو ردیف که به فاصله ی cm 30 بوده است . در روز 9/4/86 بذرها کاشته شد .
بر طبق طرح تکرار 1 عبارتند از :
کرت 1 : فاصله یبوته در ردیف cm 10 ، با اندازه گیری های انجام شده 10 عدد بذر کاشته شده در رئی ردیف 1 . با فاصله ی cm30 ردیف 2 ، مانند ردیف 1 انجام شد . یاد آور می شوم عمق کاشت cm4 به طور ثابت در تمامی کرت ها است .
کرت 2: فاصله ی بوته در ردیف cm15 با اندازه گیری های انجام شده 6 عدد بذر کاشته شده در روی ردیف 1 . با فاصله ی cm30 ردیف 2 ، ردیف 2 مانند ردیف 1 انجام شد .
کرت 3 : فاصله ی بئته در ردیف cm 20 ، با اندازه گیری ها یانجام شده 5 عدد بذر کاشته شده در روی ردیف 1 . با فاصله cm30 ردیف 2 مانند ردیف 1 انجام شد .
کرت 4 : فاصله ی بوته در ردیف cm25 ، با اندازه گیری های انجام شده 4 عدد بذر کاشته شده در روی ردیف 1 . با فاصله ی cm30 ردیف 2 مانند ردیف 1 انجام شد .
• در تکرار ها فاصله بوته در ردیف در هر کرت جا به جا می شود .
تکرار 2 :
کرت 1 : فاصله ی بوته روی ردیف cm15 ، با اندازه گیری های انجام شده ،6 عدد بذر کاشته شد. با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 6 عدد بذر دیگر کشت شد .
کرت 2 : فاصله ی بوته روی ردیف cm10 ، با اندازه گیری های انجام شده ،10 عدد بذر کاشته شد . با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 10 عدد بذر دیگر کشت شد .
کرت 3 : فاصله ی بوته روی ردیف cm20 ، با اندازه گیری های انجام شده ،5 عدد بذر کاشته شد . با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 5 عدد بذر دیگر کشت شد .
کرت 4 : فاصله ی بوته روی ردیف cm25 ، با اندازه گیری های انجام شده ،4 عدد بذر کاشته شد . با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 4عدد بذر دیگر کشت شد .
تکرار 3:
ته شد با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 46 عدد بذر دیگر کشت شد .
کرت 2 : فاصله ی بوته روی ردیف cm20 ، با اندازه گیری های انجام شده ،5 عدد بذر کاشته شد . با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 5 عدد بذر دیگر کشت شد .
کرت 3 : فاصله ی بوته روی ردیف cm15 ، با اندازه گیری های انجام شده ،6 عدد بذر کاشته شد. با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 6 عدد بذر دیگر کشت شد .
کرت 4 : فاصله ی بوته روی ردیف cm10 ، با اندازه گیری های انجام شده ،10 عدد بذر کاشته شد . با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 10 عدد بذر دیگر کشت شد .
تکرار 4 :
کرت 1 : فاصله ی بوته روی ردیف cm10 ، با اندازه گیری های انجام شده ،10 عدد بذر کاشته شد . با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 10 عدد بذر دیگر کشت شد .
کرت 2 : فاصله ی بوته روی ردیف cm25 ، با اندازه گیری های انجام شده ، 4 عدد بذر کاشته شد با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 46 عدد بذر دیگر کشت شد .
کرت 3 : فاصله ی بوته روی ردیف cm15 ، با اندازه گیری های انجام شده ،6 عدد بذر کاشته شد. با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 6 عدد بذر دیگر کشت شد .
کرت 4 : فاصله ی بوته روی ردیف cm20 ، با اندازه گیری های انجام شده ،5 عدد بذر کاشته شد . با فاصله ی cm30 از ردیف 1 ، در ردیف 2 ، 5 عدد بذر دیگر کشت شد .
شکل طرح بدین صورت است :
4D 3 D 2 D 1 D
4D 3 D 1 D 2 D
1D 2D 3 D 4 D
2D 3 D 4 D 1 D
تکرار 1 cm 10 = 1 D
تکرار2 cm15 = 2 D
تکرار3 cm20 = 3 D
تکرار4 cm25 = 4D
16 m2 = جمع آزمایش
عمق کاشت cm =4
30cm = فاصله ی ردیف ها
روش کاشت در این صورت است . D1 به عنوان مثال در تکرار 1 بلوک
نتایج به دست آمده در برداشت اول :
برداشت اول در تاریخ 20/5/86 انجام شد . و محصول هر کرت پس از برداشت وزن شد .
اعداد به صورت زیر است .
جمع محصول هر کرت
تکرار A1 A2 A3 A 4
1 D
2 D
3 D
4 D
60/1 gr
470gr
364
480 946 gr
472
456
446 732 gr
478
816
026/1 076/1
744
900
896
میزان محصول در هر کرت :
تکرار (1)
D1(A1) 10)cm)=60/1 gr کرت 1
D2(A1)(15cm)= 470 gr کرت 2
D3(A1)(20cm)=364 gr کرت 3
D3(A1)(25cm(=80 gr کرت 4
جمع محصول : 2 کیلو و 154 گرم
844/2
تکرا ر (2)
D2(A2)(15cm)=472 gr کرت 1
D3(A2)(20cm)=456 grکرت3
D4(A2)(25cm)=446 gr 4 کرت
جمع محصول : 2 کیلو و 320 گرم
320/2
تکرار (3)
D4(A2)(25cm)=026/1 kg کرت 1
D3(A2)(20cm)=816 gr کرت 2
D2(A2)(15cm)=478 grکرت3
D1(A2)(10cm)=732 gr 4 کرت
جمع محصول : 052/3 کیلو گرم
در تکرار (4)
D1(A4)(25cm)=026/1kg کرت 1
D4(A4)(20cm)=816 gr کرت 2
D3(A4)(15cm)=478 gr کرت3
D2(A4)(10cm)=732 gr 4 کرت
جمع محصول :616/3 کیلو گرم
جمع کل محصول در برداشت اول : 832/11 کیلوگرم
نتایج به دست آمده در برداشت دوم :
برداشت دوم در تاریخ 14/6/86 انجام شد و محصول هر کرت پس از برداشت وزن شد .
اعداد به صورت زیر است :
جمع محصول هر کرت
تکرار A1 A2 A3 A4
D1
D2
D3
D4
2/602
52
4/562
825
492
710
620
610
415
2/300
718
652
365
415
2/810
8/720
تکرار (1)
D1(A1) 10)cm)=2/602 gr
D2(A1)(15cm)= 520
D3(A1)(20cm)=4/562
D3(A1)(25cm(=825
509/2 kg جمع محصول :
تکرار (2)
D2(A2)(15cm)=710
D1(A2)(10cm)=492
D3(A2)(20cm)=620
D4(A2)(25cm)=610
432 / 2 kg جمع محصول :
تکرار (3)
D4(A2)(25cm)=652
D3(A2)(20cm)=3/718
D2(A2)(15cm)=2/300
D1(A2)(10cm)=732
085/2kg جمع محصول :
تکرار (4)
D1(A4)(10cm)=365
D4(A4)(25cm)=8/720
D3(A4)(15cm)=2/810
D2(A4)(20cm)=415
311/2kg جمع محصول :
337/9kg جمع کل محصول در برداشت دوم :
نتایج به دست آمده در برداشت سوم :
برداشت دوم در تاریخ 29/6/86 انجام شد و محصول هر کرت پس از برداشت وزن شد .
اعداد به صورت زیر است :
جمع محصول هر کرت
تکرار A1 A2 A3 A4
D1
D2
D3
D4
210gr
102
43
2/82 143
52/192 gr
54
47
92
79
63
56 87
02/58gr
78
79
میزان محصول در هر کرت :
تکرار (1)
D1(A1) 10)cm)=210 gr


دانلود مقاله شناسایی موثرترین روش تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله شناسایی موثرترین روش تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله شناسایی موثرترین روش تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله شناسایی موثرترین روش تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران pdf :
چکیده
ایجاد و توسعه روزافزون بنگاههای اقتصادی نیازمند تامین منابع مالی قابل ملاحضه است. از آنجایی که یکی از اهداف مهم مدیریت و تصمیمات سرمایه گذاری، حداکثر نمودن ثروت سهامداران است، مدیران به دنبال یافتن راههای تامین منابع مالی برای رسیدن به این هدف هستند. بدین منظور در این پژوهش سعی گردیده که به شناسایی موثرترین روش تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از روش بشA بپردازیم.
روش پژوهش حاضر قیاسی- استقرایی، بدین معنی که چارچوب نظری و پیشینه پژوهش از راه مطالعات کتابخانه ای، مقالات و سایتها بصورت قیاسی و جمع آوری دادهها برای تایید یا رد فرضیه ها از استدلال استقرایی استفاده میشود.
همچنین پژوهش مورد نظر از لحاظ اینکه بر پایه داده ها ی واقعی صورت میگیرد از جمله تحقیقات تجربی است.در این تحقیق بعد از جمع آوری نظرات کارشناسان مالی و خبره سازمان بورس اوراق بهادار تهران به وسیله پرسشنامه طراحی شده بر اساس روشهای تامین مالی که شامل انتشار سهام، انتشار اوراق مشارکت، وام بانکی، که همگی جزء منابع خارجی هستند و منابع داخلی است. و همچنین فاکتورهای موثر بر آن ها شامل: ریسک، بازدهی، نقدشوندگی، سود
نقدی و نرخ رشد در نظر گرفته شده است.و گزینههای تحقیق نیز بر اساس روش فرآیند تجزیه و تحلیل شبکهجبشAض و با استفاده از نرم افزارکغپطکططکخ طکژأح روشهای تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس
اوراق بهادار تهران اولویت بندیشود می . بر اساس نتایج بدست آمده منابع داخلی مهمترین منبع تامین مالی انتخاب شده است.
واژگان کلیدی: بورس اوراق بهادار، شرکتهای سرمایهگذاری، منابع مالی، نهادهای مالی، بشA
مقدمه
نحوه تامین مالی بر حسب شرایط اختصاصی و یا محیط فعالیت شرکتها متفاوت و در برخی موارد با محدودیتهای جدی و مشکلات فراوان همراه است.
شناسایی و انتخاب منابع تامین مالی، توان شرکتها در نیل به هدفهای استراژیک را تقویت میکند.[1]
تصمیمات تأمین مالی که در نهایت بافت یا ساختار مالی شرکت را تعیین می کند از اهمیت چشمگیری برخوردار است. زیرا چنین تصمیماتی منجر به دستیابی یا عدم دست یابی شرکت به ساختار مالی بهینه میگردد. ساختار مالی بهینه موجب حداقل نمودن هزینه تأمین مالی یا هزینه سرمایه و به تبع آن افزایش ارزشسهام شرکت میگردد. بنابراین با توجه به اهمیت دستیابی به ساختار مالی بهینه یا مطلوب ، باید دید که شرکتها چگونه و از چه راهی می توانند به این مهم دست یابند .[2]
مؤسسات و بنگاههای اقتصادی به ویژه فعالان در بخش صنعت، برای ادامهی حیات و فعالیتهای تولیدی خود و همچنین توسعهی فعالیتھا، به سرمایهھای کلان نیاز دارند. همچنین، این مؤسسات و بنگاههای اقتصادی برای تأمین سرمایهی مورد نیاز خود وابستگی شدیدی به بازارهای مالی دارند. نقش این بازارها در اختیار گذاشتن سرمایههای لازم برای مؤسسات و شرکتها است .[3]
شرکتها در تصمیمات تامین مالی، با دو منبع تامین مالی داخلی و تامین مالی خارجی رو به رو هستند.
منابع مالی داخلی، شامل جریانهای وجوه نقد حاصل از فعالیتهای عملیاتی، فروش داراییها و سود انباشته و منابع مالی خارجی در بر گیرنده وجوه تحصیل شده از طریق بازار مالی مانند، انتشار سهام جدید، اوراق مشارکت
دریافت تسهیلات مالی از بانک هستند. مدیران بایستی تصمیم بگیرند وجوه مورد نیاز خود را چگونه تامین کنند
منابع مالی در دسترس را چگونه مصرف کنند.[4]
بنابراین با توجه به رقابت شرکت ها در جذب سرمایه و ایجاد برتری رقابتی، شناسایی اولویت روشهای تامین مالی و انتخاب روش مناسب در راستای به حداکثر رسانیدن ثروت سهامداران از اهمیت زیادی برخوردار است.
روش بررسی
روش پژوهش حاضر، بنیادی از نوع قیاسی-
استقرایی می باشد، بدین معنی که چارچوب نظری و پیشینه پژوهش از راه مطالعات کتابخانهای، شامل کتب، مجلات هفتگی، ماهنامه، فصلنامه و انتشارات مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، پایان نامهها ی تحصیلی و رسالههای پژوهشی مربوط و ;..بصورت قیاسی و جمع آوری دادهها برای تایید یا رد فرضیهها از استدلال استقرایی استفاده می شود. از سوی دیگر، این تحقیق به دلیل اینکه در جستجوی دستیابی به یک هدف علمی است و اطلاعات سودمندی را در زمینه واقعیات موجود به دست می دهد ماهیت کاربردی نیز دارد و ازنتایج کسب شده میتوان به مدیران شرکتها در جهت انتخاب بهترین گزینه برای تامین مالی شرکت ها کمک کرد.
همچنین پژوهش مورد نظر از لحاظ اینکه بر پایه دادههای واقعی صورت می گیرد از جمله تحقیقات تجربی است.
جامعه آماری این تحقیق مدیران و کارشناسان مالی و خبره سازمان بورس اوراق بهادار تهران است و برای نمونه تحقیق تعداد 90 پرسشنامه بین کارشناسان مالی و خبره سازمان بورس اوراق بهادار پخش میشود و نظر هر یک در مورد روش تامین مالی شرکتها با توجه به معیارها مشخص شده خواسته میشود. در این تحقیق بعد از جمع آوری نظرات کارشناسان خبره به وسیله پرسش نامه طراحی شده بر اساس روشها ی تامین مالی
و همچنین فاکتورهای موثر بر آنها بر اساس روش
فرآیند تجزیه و تحلیل شبکه (ANP) و با استفاده از نرم افزار Super Decisions موثرترین روش تامین مالی
شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران اولویت بندی میشود.
فرآیند تجزیه و تحلیل شبکه (ANP)
یکی از تکنیکهای اولیه در تکنیکهای تصمیم گیری چند معیاره همان AHP میباشد که برای حل اکثر مسائل پیچیده مناسب است. AHP ، توسط ساعتی در سال 1980 و به عنوان روشی برای حل مساعل تصمیم گیری اقتصادی اجتماعی مطرح گردید و پس از آن برای حل طیف گستردهای از مسائل تصمیم گیری بکار گرفته شد. AHP ، یک بستر گسترده را فراهم کرده است تا از این طریق بتوان تمام مسائل با خواص حسی بودن، عقلانی بودن، غیر عقلانی بودن با وجود چند هدفه بودن و چند معیاره بودن و چند تصمیم گیرنده بودن را در شرایط قطعی یا نامطمئن و در حضور گزینههای مختلف حل نماید.[5 ]
فرض اصلی در AHP استقلال عملیاتی قسمت بالایی در ساختار سلسله مراتبی از قسمت پایینی و از معیارهای هر سطح یا طبقه است 6]، 7، 8، .[9 (بزداق و همکاران ،2003؛کهرمان و همکاران ،2003؛کهرمان و همکاران 2006؛ تولگا و همکاران .(2005 بسیاری از مسائل تصمیم گیری را نمی توان در یک ساختار سلسله مراتبی جای داد و این به دلیل تعاملات بین فاکتورهای مختلف است که بعضا فاکتورهای سطح بالا وابستگی خاصی به فاکتورهای سطح پایین دارند. ساختاربندی یک مسئله با وابستگیهای عملیاتی به ما اجازه می دهد بازخوردی بین خوشههای شناسایی شده در سیستم شبکه دریافت گردد .[5]
ANPکه همچنین بوسیله ساعتی معرفی شده یک تعمیم از AHP میباشد در حالیکه AHP چارچوبی را با یک رابطه AHP سلسله مراتب تک بعدی ارائه کرد و
ANPروابط میانی پیچیده را درمیان سطوح تصمیمها و ویژگیها ممکن ساخت. روش بازخورد ANP جایگزین سلسله مراتب ها با شبکههایی است که در آن رابطهها میان سطوح در قسمتهای بالاتر یا پایین تر غالب یا تابع، مستقیم یا غیر مستقیم به آسانی ارائه شده است
(مید و سارکیس ، 1999مثلاً). نه تنها اهمیت معیارها و اهمیت راه حلها را معین میکند بلکه همچنین اهمیت راه حلها ممکن است تاثیر بسزایی براهمیت معیارها داشته باشد .[10] بنابراین یک ساختار سلسله مراتبی با یک شکل بالا به پایین خطی برای سیستم پیچیده نمی باشد .[11]
ANP یک مدل تصمیم گیری است که بر مبنای ریاضیات و الگوریتم روانشناسانهی انسان بنیان گذاشته شده و با ساختار اساسی ذهن منطبق است (کمال آبادی، امیرآبادی و محمدی پور، .(1389 این روش بر اساس تحلیل مغز انسان برای مسائل پیچیده و فازی با ساختار غیر ردهای و به منظور اصلاح روش AHP ارائه شده است.
در این روش پس از برپایی یک ساختار غیر ردهای و تعیین ارتباط منطقی بین سطوح مختلف تصمیم، ساختار موجود به N زیر مجموعه تقسیم شده و سپس از طریق مقایسات زوجی، ماتریس قضاوت برای سیستم بازخورد تشکیل میشود .[12]
بسیاری از مشکلات تصمیم گیری را نمی توان از لحاظ سلسله مراتبی ساختار یافته حل کرد زیرا آنها مستلزم تعادل عوامل متعدد با عوامل سطح بالا بستگی به عوامل سطح پایین میباشند 13]، .[10
ساعتی روش AHP را برای حل مسائلی در حالت استقلال بین گزینهها و معیارها و روش ANP را برای
حل مسائلی که وابستگی بین گزینهها یا معیارها دارند را پیشنهاد کرده است .[5]
در شکل 1 قسمتهای الف و ب تفاوت ساختاری بین سلسله مراتب و شبکه را نشان میدهد. جهت کمان وابستگی را نشان میدهد در حالی که حلقه ها، همبستگی داخل بین عناصر را در یک خوشه یا گروه نشان میدهد. همان طور که مشاهده میشود ساختار سلسله مراتبی حالت خاص و ویژهای از ساختار شبکهای میباشد .[14]


دانلود مقاله نگاهی به بدیع در جلد سوم مثنوی pdf دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله نگاهی به بدیع در جلد سوم مثنوی pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله نگاهی به بدیع در جلد سوم مثنوی pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله نگاهی به بدیع در جلد سوم مثنوی pdf :
دیباچه
مثنوی ، کتابی است تعلیمی و درسی در زمینه عرفان و اصول تصوف و اخلاق و معارف و …
و مولانا بیشتر به خاطر همین کتاب شریف ، معروف شده است . مثنوی ، دریای ژرفی است که در آن می توان در آن غواصی کرد و به انواع لآلی و اقسام گوهر های معنوی دست یافت .
بی گمان درخشان ترین کار حُسام الدین این بود که با لیاقت و درایتی کم نظیر توانست مولانا را از عالم جذبه و استغراق محض بدر آورد و وی را متوجه عالم تمکین نماید تا معارف و تجارب باطنی او که به اوج پختگی و زبدگی رسیده بود به ظهور رسد و چراغ راه علم بشریت شود .
تکرار در مطالب مثنوی ، بسیار به چشم می خورد و این تکرار ها صورت تکرار دارد و در معنا تکرار نیست هر کدام از مطالب مکرر در مثنوی ، حاوی نکته ای تازه و نغز است .
دیگر آنکه مثنوی ، سه نوع مخاطب دارد : عام ، خاص ، اخص .
پاره ای از ابیات مثنوی ، متوجه عام مردم است گویی که مولانا در مجلس وعظ و خطابه حاضر شده و سخنانی در سطح افهام عموم و اذهان مردم ایراد می کند از قبیل نصایح و پند ها ، و گمان به قدر توان خود از آن سخنان بهره مند می شوند : مانند :
این جهان کوه است و فعل ماندا سوی ما آید نداها را صدا
قصه دوم مخاطبان خاص است . مطالبی است که مولانا با یاران دمساز و همدمان همراز خود در خلوت گفته است .
بخش سوم ، مخاطبان اخص دارد نوعی حدیث نفس است که مولانا در حالت جذبه و شور عشق و یا در مراقبه و استغراق داشته است . و به طور کلی کلام مولوی ساده و دور از هر گونه آرایش و پیرایش است ولی او در عین سادگی چنان به مهارت سخن پرداخته است که بی تردید او را در ردیف اول فصحهای زبان آور فارسی قرار دارد . این کلام ساده فصیح منسجم گاه در نهایت علو و استحکام و جزالت و همه جا مقرون به صراحت و روشنی و دور از ابهام و ناگویایی عبارت است .وی در شرح جزئیات مطالب و حالات مختلف اطوار نفسانی افرادی که در حکایات و در قصص می آورد یا در شرح مشکلات و مسائل عرفانی با سادگی تمام چنانچه درخور فهم خواننده آید و در ایضاح مطالب گوناگون که پیش می گیرد . با توسل به تمثیلات و قصص و استناده به امثال و حکم متداول در عصر خود ، مهارت خاصی دارد . وسعت اطلاع او نتنها در دانشهای گوناگون شرعی بلکه در همه مسائل ادبی و معضلات عرفانی و فرهنگ عمومی اسلامی حیرت انگیز است . کلام گیرنده وی که دنباله سخنان شاعران خراسان و در بنا و اساس تحت تأثیر آنان است ، شیرینی و زیبایی و جلای خاصی دارد و در درجه ای از دلچسبی و دل انگیز است که عارف و عامی و پیر و جوان را با هر عقیدت و نظری که باشند به خود مشغول می سازد .
شاید مهمترین علت نفوذ مولوی در هر طبقه و پیروان هر شیوه و مسلکی آن باشد ، که وی در فوق مسائل دینی و عرفانی شاعر است . شاعری حساس و جهان بین ، شاعری که با دلهای پاک و درون های صافی کار دارد و عشقی سوزنده و حاد سلسله جنبان او در همه احوال و اطوار است . او چنان که خود می گفت با هفتاد و سه مذهب یکی بود و سختگیری و تعصب را خاصی و نوعی از ناپختگی می شمرد و خود برتر و بالا تر از همه اعتقادات قرار داشت .
مضامین حوضه عاطفی مولانا چه در مثنوی و چه در غزلیات شمس برگرفته از تجلیات عاطفی و سایه ای از من اوست که خود نموداری است از سعه وجودی او و گسترشی که در عرصه فرهنگ و شناخت هستی دارد .
عواطف برخی از شاعران ، مثلاً شاعران درباره از من محدود و حقیری سرچشمه می گیرد و عواطف شاعران بزرگ از من متعالی . اما آفاق عاطفی مولانا جلال الدین به گستردگی ازل تا ابد و اقالیم اندیشه او به فراخانی هستی است و امور جزئی در شعرش کمترین انعکاسی ندارد . جهان بینی او پوینده و نسبت به هستی و جلوه های آن روشن است از این رو « تنوع در عین وحدت » را در سراسر جلوه های عاطفی شعر او می توان دید . مولانا در یک سوی وجود ، جان جهان را میبیند و در سوی دیگر جهان را . در فاصله میان جهان و جان جهان است که انسان حضور خود را در کاینات تجربه می کند .
دامنه تخیل مولانا و آفاق بینش او چندان گسترده است که ازل و ابد را به هم می پیوندد و تصویری به وسعت هستی می آفریند . بعضی از تصاویر شعری او ممتازند و سراینده را نمی شناسانند .
مولانا زیبایی را در عظمت و بی کرانگی می جوید . عناصر سازنده تصاویر ممتاز شعری او مفاهیمی هستند از قبیل مرگ و زندگی و رستاخیز و ازل و ابد و عشق و دریا و کوه . صور خیال در اندیشه ناب عرفانی مولانا جای خود را باز کرده است و در خدمت الفاظ مثنوی معنوی در آمده است .
صنایع بدیعی و بیان را در اجزای وجودی اشعارش به کار گرفته است و با مدد جستن از آیات و احادیث قرآنی بر اعجاز سخنی خویش افزوده است که در این مقاله سعی بر این است که سر خیال در جلد سوم مثنوی درباره بدیع که شامل صنایع لفظی و معنوی می باشد مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد و از زیبایی کلام سخن انگیز مولانا ، سر تعظیم فرود آوریم و در پایان دیباچه متذکر می شوم که کتب مورد استناد آرایه های ادبی کتاب مثنوی معنوی مولانا جلال الدین محمد بلخی براساس نسخه تصحیح شده رنیولد نیکلسون می باشد .
باسمه تعالی
نگاهی به بدیع در دفتر سوم مثنوی
1- صنایع لفظی انواع جناس و واج آرایی
3- قوتت از قوت حق می زهد نه از عروقی کز حرارت می جهد
قوتت = نیرو و توان قوت = ارده و فرمان خدا
5- سقف گردون کار چین دایم بود نه از طناب و استنی قائم بود
دایم و قائم = جناس ناقص اختلافی
9- چونکه موصفی به اوصاف جلیل زآتش امراض بگذرد چون خلیل
جلیل و خلیل = جناس ناقص اختلافی
10- گردد آتش بر تو هم برد و سلام ای عناصر مر فراجت را غلام
سلام و غلام = جناس ناقص اختلافی
19- این گهی بخشد که اجلالی شوی وز دغا و از دغل خالی شوی
دغا و دغل = جناس ناقص اشتقاقی
24- چون گیاهش خورد حیوان گشت زفت گشت حیوان لقمه انسان و رفت
زفت و رفت = جناس ناقص اختلافی
43- شرط تبدیل فراج آمد بدان کز فراج بد بود مرگ بَدان
بدان = آگاه باش بَدان = انسان های نا به کار
55- کوه ها و بحر ها و دشت ها بوستان ها ، باغ ها و کشت ها
واج آرایی و نغمه حروف ( ب )
76- بس ضعیفند و لطیف و بس سمین لیک مادر هست طالب در کمین
سمین و کمین = جناس ناقص اختلافی
93- طرفه کوری دوربین تیز چشم لیک از اشتر نبیند غیر پشم
چشم و پشم = جناس ناقص اختلافی
103- سر به سر گوش است و چشم است این نبی تازه زو ما مرضع است او ما صبی
نغمه حروف ( س ، ش )
106- تا کجا باید کباب پور خویش تا نُماید انتقام و زور خویش
خویش = خویشتن خویش = خودش
114- هم به صورت می نماید گه گهی ز آن همان رنجور باشد آگهی
گهی و آگهی = جناس ناقص افزایشی
131- بلکه خود را در صفا گوری کَنی در منّی او کُنی دفنِ مَنی
کُنی و مَنی = جناس ناقص اختلافی
139- با گیاه و برگ ها قانع شوید در شکار پیل بچگان کم روید
145- اندر افتادند چون گرگان مست پاک خوردندش فرو شستند دست
155- ما در آن پیل بچگان کین کََشَد پیل بچه خواره را کیفر کُشد
163- بوی کبر و بوی حرص و بوی آز در سخن گفتن بیاید چون پیاز
واج آرایی حرف ( ب )
170- اخسئو آید جواب آن دعا چوب درد باشد جزای هر دغا
172- آن بلال صدق در بانگ نماز حی را هی همی خواند از نیاز
192- او شکسته دل شد و بنهاد سر دید در خواب او خَضِر را در خُضََر
215- کاه باشد کو به هر بادی جهد کو کی مر باد را وزنی نهد
251- خواجه هر سالی ز زر و مال خویش خرج او کردی گشادی بال خویش
281- ای زدودی جسته در ناری شده لقمه جسته لقمه ماری شده
386- او نمی دانست گرد گرگ را با چنین دانش چرا کرد او چرا
526- ظاهرش گیرار چه ظاهر کژ پرد عاقبت ظاهر سوی باطن برد
535- از سفر بیرق شود فرزین راد وز سفر یابید یوسف صد مراد
576- آن سگی که باشد اندر کوی او من به شیران کی دهم یک موی او
581- سغبه صورت شد آن خواجه سلیم که به ده می شد به گفتار سقیم
651- ناگهان تمثال گرگ هشته ای سر برآورد از فراز پشته ای
652- تیر را بگشاد آن خواجه ز شست زد بر آن حیوان که تا افتاد پست
682- صد هزار امتحان است ای پدر هر که گوید من شدم سرهنگ در
688- گر نبودی امتحان هر بَدی هر مخنث دروغا رستم بُدی
691- باده حق راست باشد نی دروغ دوغ خوردی دوغ خوردی دوغ دوغ
721- آن شغالی رفت اندر خم رنگ اندر آن خم کرد یک ساعت درنگ
773- آن شغالان آمدند آنجا به جمع همچو پروانه به گرداگرد شمع
775- تو چنان جلوه کنی گفتا که نی بادیه نا رفته چون گویم منی
778- همچو فرعونی مرصع کرده ریش برتر از عیسی پریده از خریش
785- می زنی دستی بر آن کوزه چرا تا نشناسی از طنین اشکسته را
825- نا امید از هر دو عالم گشته اند خار های بینهایت کشته اند
975- یک حکایت بشنو از تاریخ گوی تا بری زین راز سرپوشیده بوی
981- گه به گفت و گه به خاموشی و گه بوی کردن گیر هر سو بوی شه
واج آرایی حرف ( گ )
1018- ما سمیعیم و بصریم و خوشیم با تنما تا محرمان ما خامشیم
واج آرایی حروف ( ب ، ش )
1040- بسته بودش با رسنهای غلیظ احتیاطی کرده بودش آن حفیظ
1121- از گزافه کی شدند این قوم لنگ فخر را دارند و بخریدند تنگ
1177- که دو مرد او را به تنگ آورده اند آبرویش پیش لشگر برده اند
1216- هر دو بوسیدند ثوزش را درفت تا به مصر از بهر این پیکار زفت
1338- تو همی دانی که چونم با تو من بیست چندانم که باران چمن
1540- بر خلاف قول اهل اعتزال که عقول از اصل دارند اعتدال
1595- مادران گفتند مکر است و دروغ صد دروغ آرید بهر طمع دوغ
1603- من بدم غافل به شغل قیل و قال بود در باطن چنین رنجی ثقیل
واج آرایی حرف ( ق )
1719- تا نمیرم من مگوی این با کسی نه قریبی ، نه حبیبی ، نه خسی
1760- جامع این ذره ها خورشید بود بی غذا اجزات را داند ربود
1763- هین عزیرا در نگر اندر خرت که بپوسیده ست و ریزیده برت
واج آرایی حرف ( ت ) خرت و برت = جناس ناقص اختلافی
1778- تو نمی گویی نمی زاری چرا یا که رحمت نیست ، اندر دل تورا
1909- بهر یزدان می زید نی بهر گنج بهر یزدان می مرد نه از خوف و رنج
واج آرایی حرف ( ی ، ب ، ن )

لیست کل یادداشت های این وبلاگ